HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1301 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:19

Sziasztok

Remélem jo helyen kérdezem.

Canon G1es kamerám akkutöltöjét elvesztettem. Tudtok olyan alternativ megoldást, hogy ne kelljen megvennem az eredeti töltőt vagyonért? Olyan is jo amihez ki kell venni az aksit.

Köszike

Adept

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1302 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:05

Idézet: alexha - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:32

Kodak DX6490 - 59990 az ElektroWorld-ben. Tegnap vettem, eddig egész jó tapasztalataim vannak vele. (kompromisszumot kötöttem, így kevesebbe került.)  :D

Köszi, az kicsit sok... 45-50 max
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1303 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 18:42

Idézet: Adept - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 17:19

Sziasztok

Remélem jo helyen kérdezem.

Canon G1es kamerám akkutöltöjét elvesztettem. Tudtok olyan alternativ megoldást, hogy ne kelljen megvennem az eredeti töltőt vagyonért? Olyan is jo amihez ki kell venni az aksit.

Köszike

Adept

Vateran talasz egy akkukiraly nevu alakot (bolt), valszeg neki lesz.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#1304 Felhasználó inaktív   rumos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 19:50

Idézet: Dorian - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 13:39

Már megvan, kb. egy hónapja.  :cool:
Mire vagy kíváncsi? Természetesen nem csodaszer, de kb. 4x annyi expidőt lehet vele kifényképezni, mint nélküle, és ez pl. az alkonyati fotóknál nagyon nagy segítség. Vagy pl. simán lehet szobában vaku nélkül fotózni.
Pl. múltkor csináltam este 9-kor kézből a Várról fotót a pesti oldalról, teljesen éles lett, pedig még kb 4x zoom is volt rajt. Azt tudni kell, minél nagyobb a zoom, annál nagyobb az esély a bemozdulásra.
A 2. módot érdemes használni, az 1. nem is tudom, miért van rajta. A 2. csak expozíciókor stabilizál, de erősen, az 1. folyamatosan, gyengébben szerintem csak video-módban érdemes azt használni, mert amelett, hogy gyengébb, többet is eszik így a gép.

Még egy extrém eset eszembe jutott: múlkor este egy 60-as izzónál fotóztam otthon, 1 mp-es záridőt is sikerült bemozdulás-mentesen kitartani, de nyilván itt a szerencse és a csillagok állása is segített :)

tetszik nekem is ez a gép, ha lenne 100 ropim, le is cserélmém a kis olympusomat.

8x vagy nagyobb zoomot azért lehet használni eredményesen jó fényviszonyok mellett?

#1305 Felhasználó inaktív   képtelenhang 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 19:51

Segítség!

vettem egy Canon A510-est. Először a szoftver nélkül másoltam át a képeket. a mozgóképet hangfájlként hozta át, tehát hang kép nélkül.
Gondoltam, a szoftver mégiscsak kellene. Feltelepítettem a szoftvert. Az eredmény ugyanaz.
Mit csinálok rosszul? Hogyan tudnám a minivideókat is lementeni??? :mad:
(Windows XP-m van)

Köszönöm, ha segít valaki.

#1306 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 21:11

Találtam mégegy szóbajöhető gépet: Nikon Coolpix 4600
Erről tud valaki valami előny/hátrányt mondani?
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#1307 Felhasználó inaktív   tetova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 23:11

Idézet: Picassu - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 6:48

És szerintem is érdemesebb más márkákat is megnézni. Annak ideén én is így vágtam neki hogy csak Canon, mert az a tuti, de azért van más gyártó is aki jó (vagy jobb) gépeket csinál.

Hat, ezzel nem jutottam sokkal elobbre, azt leszamitva, hogy megneztem mas gyartokat is. Eddig ilyenek vannak versenyben, mint a Canon PS A95 (netan a PS S50), megneztem a Pentax Optio SV-t (tudja valaki, hogy az SVi miben másabb, mint a sima SV?), a Nikon CoolPix-ekrol nem olvastam sok jot (egyedul talan az 5900-as lenne jo, de arrol meg nem talaltam tesztet magyarul), es ahogy elneztem, azert az arert egy jobb gepet lehet kapni (persze en laikus vagyok, ha valaki észérvekkel megindokolja, hogy azok jo gepek, akkor megfontolom :)).
Amikrol meg keves az infom: Konica Minolta, Olympos, Kodak, Fuji. Panasonicrol is olvasgattam, nem vagyok megelegedve veluk a teszt-leiras alapjan. Ezekrol mit tudtok mondani? Melyikkel nem erdemes foglalkozni ezek kozul kapasbol?
Lehet, hogy csak en vagyok ennyire maximalista, az is elofordulhat, hogy felreertettem a tesztelo szavait (az indexen tanulmanyoztam a leirasokat), sot, akar az is, hogy abszolut analfabéna vagyok fenykepezesbol, dehat eppen azert kertem segitseget.
Szoval ki mondja meg nekem a frankot?  :)  :think:  :confused:

#1308 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 23:34

na, visszalapoztam az eredeti hozzaszolasodhoz.

ez most lehet, hogy szadista lesz :omg: de belterbe, mufenyhez olyan gepet javasolnek, ami ment raw-ba :bringa:

esetleg - ez is jo megoldas lehet - olyat, amivel "meg lehet szimatoltatni" a feheret. ez mar talan nem olyan nagy igeny, legalabbis a minolta z2-m kepes ra.
csak mert ugy altalaban nem vagyok elegge meggyozve az automata feheregyensuly-algoritmusok hatekonysagarol erdekesebb helyzetekben. mondjuk 20d-vel nem zavar, szinte mindig raw-t hasznalok, de egyebkent a mintavevos modszer jol mukodik.

bocsi, ha csak megkavartam az esetleg mar alakot oltott gondolatokat :fear:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1309 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 08:12

Idézet: rumos - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 18:50

8x vagy nagyobb zoomot azért lehet használni eredményesen jó fényviszonyok mellett?

Természetesen
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#1310 Felhasználó inaktív   RocknRoll 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 16:40

Sziasztok!

Nagy bajban vagyok. Egyik ismerősöm digitális fényképezőgépet szeretne venni, de a lényeg, hogy nagyon pici legyen és viszonylag gyors legyen a fókusza. Eddig Canon Ixus 330-a volt, aminek nagyon lassú a fókusza. (legalábbis kicsit sötétebb helyen már szinte használhatatlan).

Szóval ki mit ajánl? A lényeg: pici, és gyors.

Én ezekre gondoltam, de még nem döntöttem:

Nikon Coolpix S2:  szimpatikusnak tűnik, de zavar, hogy csak 1/350-ed és 2mp-t tud

Sony T33: azt mondják, hogy jó. De pl. ezen nincs állványcsavar. De sztem az nem is fontos.

Sony T7: azt olvastam, hogy nagyon hamar lemerül az akksija. (kb. 40 perc)

Azért csak ezeket raktam bele a pakliba, mert ezeknek az optikája a gép belsejében mozog, tehát nem lóg ki a gépből, amikor fotózol.

Na akkor várom a tanácsokat.  Árban kb. ilyen legyen. ezek mindegyike kb. 100ropi körül van.

Kösz
RocknRoll

#1311 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 00:41

Idézet: RocknRoll - Dátum: 2005. júl. 14., csütörtök - 17:40

Egyik ismerősöm digitális fényképezőgépet szeretne venni, de a lényeg, hogy nagyon pici legyen és viszonylag gyors legyen a fókusza.

Ne is keressen tovább, a Fuji F10-et neki találták ki. Itt egy magyar leírás: http://index.hu/tech...kek/fp_f10_r/!1  Angol nyelvű teszt: http://www.dpreview....ujifilmf10zoom/

#1312 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:24

KonicaMinolta Maxxum 5D
http://www.dpreview....3kmmaxxum5d.asp
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1313 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:05

Nem vagyok egy fotókirály, ezt sikerült lőnöm egy fuji s5500-al (pesrze nagyba az igazi, de a modemes kedvéért..)
Kép
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#1314 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:03

" ezt sikerült lőnöm egy fuji s5500-al "

Talált süllyedt.

#1315 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 15:58

Idézet: Harlequin - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 14:05

Nem vagyok egy fotókirály, ezt sikerült lőnöm egy fuji s5500-al (pesrze nagyba az igazi, de a modemes kedvéért..)
Kép

Hali!

El tudnád küldeni nagyban mailemre? realnecro kukac gmail pont com thx ;)

#1316 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 20:52

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:24

http://www.dcresourc...tem.php?id=3095
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#1317 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 15. 22:04

Idézet: eszpe - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 21:52

:lollypop:

Kicsit lassabban, de azért csak beindul a piac kiszélesedése, remélem, karácsonyra már piszkosul lenyomják az árakat! :)

Sajnos nálunk még mindig csak a Nikon-Canon páros igazán elérhető, pedig szerintem lenne kereslet elérhetőbb Pentax-Oly-Minolta DSLR-ekre is. :)
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1318 Felhasználó inaktív   Twelve 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 12:50

Fuji s5500 vs Kodak DX6490? Valahogy ezek kozott gondolkodok. a Fujirol kevesebb jot hallani.
Kosz.

#1319 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 07. 16. 13:39

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. júl. 12., kedd - 14:05

Mert az A200 az A2 utódja szerinted? :omg:

"A fél-professzionális KonicaMinolta DiMAGE A2 olcsóbb, kissé egyszerűbb változata a DiMAGE A200-as. Bár még nem jelentős az árkülönbség a két gép között, később ez változhat. Tekintsük át gyorsan a főbb"

Ez a digicam tesztlapján szerepel, tehát nemcsak szerintem vették vissza az EVF felbontását, és az A200....

#1320 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 17. 15:05

Tegnapi lagzin volt alkalmam találkozni fórumtárs KonicaMinolta Z2-jével. Azt hiszem egyre jobban közeledem ahhoz, hogy Fuji s5500 helyett azt vegyek, csak egy újabb típust. A Z20assal szemezgettem, viszont a digicamra felrakott tesztképeknél az éjszakai fotó elég zajos, de ahogy hallottam sötét helyen ISO100 felett mindegyik hasonló kategóriájú gép ilyen, tehát ha fixre beállítom, akkor ez a dolog kiküszöbölhető. Mi a véleményetek erről a dologról? Melyik KonicaMinoltát ajánljátok kb 60-70netto értékben?

Szerkesztette: NeCrO 2005. 07. 17. 15:06 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.