HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek III.

#1801 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 13:56

Hi
Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek melyik gép a jobb a Panasonic DMC-FZ5 

vagy a Fuji S7000 :think:
Mert nem tok dönteni.

#1802 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 10. 14:18

:omg: ilyet nem lehet kerdezni :omg:

mire kell, mit akarsz vele/tole, meg ugy egyaltalan, mik az elvarasaid a geppel szemben? :think:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#1803 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 14:26

net rulez (dupla) :o

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 10. 14:27 -kor

#1804 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:19

Idézet: Petzi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 14:56

Lenne egy olyan kérdésem hogy szerintetek melyik gép a jobb

Amelyik a jobb oldaladon van.;)
Kun Pál

Időnként nem árt tíznél tovább számolni - ezért nem célszerű zoknit hordani.

#1805 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:26

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 15:37

sokan dicsertek, es en csak azt sajnalom, hogy nem 24-, (vagy 18- :omg: ) mert akkor jo lenne alapnak

???
Tudtommal 35 alattiakat "halszemnek" nevezik a torzitása miatt - ezt miért tartjátok jó alapnak?
Nekem anno 50-70 mm-esek voltak a jó alap optikák, 80 jó volt csoportképre, 135 portréra, 35 alá soha nem mentem a torzitása miatt.
Nálatoknincs torzitás, vagy nem számit, mert csak tájképet akartok fényképezni?
Kun Pál

#1806 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:29

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 15:18

:omg: ilyet nem lehet kerdezni :omg:

Mégis szinte minden oldalon akad valaki, aki megkérdezi.  :reklamacio:
Lassan meg kéne hajolni a nép akarata előtt.  ;)  :respect:
Kun Pál

#1807 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:45

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:26

???
Tudtommal 35 alattiakat "halszemnek" nevezik a torzitása miatt - ezt miért tartjátok jó alapnak?
Nekem anno 50-70 mm-esek voltak a jó alap optikák, 80 jó volt csoportképre, 135 portréra, 35 alá soha nem mentem a torzitása miatt.

alap alatt most erts alapzoomot, mint a 28-80 a filmes gepeken, amibe beletartozik az 50 koruli "valodi" alaptartomany. ilyen nagylatotol-kisteleig dolog. es eleg hasznosnak tunik. teleben siman hasznalok prime-okat (es orulok is a gyonyoru kepuknek), de ebben a tartomanyban valahogy jobban esik a zoom.
csak talalnam meg az "igazit" :D es ne legyen tul draga, mert kicsit tulkoltekeztem magam :omg:

ez vanik.

ja, es a nagylato nem feltetlen torzit, csak perspektivat :) es van, amikor jo tajkeptol eltekintve is, foleg zart terben, ha nincs hova hatralni.

Szerkesztette: alvaro 2005. 08. 10. 18:50 -kor

#1808 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 10. 18:58

Idézet: kun - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:26

???

Rosszul tudod. A halszemek kisfilmnél általában 20mm alatti gyújtótávolságúak.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1809 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:01

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:58

Rosszul tudod. A halszemek kisfilmnél általában 20mm alatti gyújtótávolságúak.

Ez sem igaz, vagyis megtévesztő. 20mm alatt nem feltétlen halszem az obi.

Szerkesztette: saen 2005. 08. 10. 19:01 -kor

#1810 Felhasználó inaktív   Studi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 08. 10. 19:51

Idézet: saen - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:01

Ez sem igaz, vagyis megtévesztő. 20mm alatt nem feltétlen halszem az obi.

Teljesen igazad van, de ezt nem is állítottam. Az, hogy halszem-e egy objektív, az a leképezésén múlik. A halszem mindent egyenest torzít, kivéve azokat, melyek a kép optikai középpontján mennek át.
"Mindenki a saját baklövéseit nevezi tapasztalatnak." - Oscar Wilde

#1811 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 20:02

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:51

Teljesen igazad van, de ezt nem is állítottam. Az, hogy halszem-e egy objektív, az a leképezésén múlik. A halszem mindent egyenest torzít, kivéve azokat, melyek a kép optikai középpontján mennek át.

Tudom, de én kapásból félreértettem és gondolom más is volt így :)

#1812 Felhasználó inaktív   Trabi TM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 22:33

Nincsen véletlenül valakinek egy magyar nyelvű használati útmutató minolta Z5-höz (PDF formátumban) ?
Valahová elkevertem a CD-met :confused:

THX
[ Trabi™ ]

#1813 Felhasználó inaktív   Petzi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 11. 06:52

Na én csak azé kérdeztem mert nehéz a döntés mind a kettőnek van jó oldala pl.Lumix-nak tetszik az optikai zoomja 12x,viszont az s7000-nek meg meg az érzékelőlapkája nagyobb(6,63 megapixel) meg több mindent lehet beállítani manuálísan.Meg ami nekem fontos hogy szeretnék majd vele éjszaka is fotózni az s7000 zárideje:15s míg a lumixé csak 8 s. :think:

Használni meg mindenre amire csak lehet táj,portré stb.

#1814 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 20:20

Kár hogy a Fujikból valahogy mindig kimarad a képstabi..
Az S7000 népszerű gépnek tűnik, de pl az érzékelőlapka mérete ha jól tudom nem is olyan nagy, és arra zsúfoltak rá 6 MP-nyi érzékelőt (és talán ennek köszönhetően eléggé zajosak a képek), bár ezt majd a többiek megmondják :)
Az S7000-ben nekem az szimpatikusabb h videót 640*480-ban rögzít, és van MF, ami azért fontos.
FZ5-höz képest hátránya hogy nincs képstabi, és csak 6x optikai zoom-al van megtámogatva..
Az FZ5-nek viszont impozáns (leica) optikája van :) És van még pár paraméter, amiben jobb.
De nem akarok hülyeséget mondani, hallgass inkább a hozzáértőkre :) -Feltéve ha hozzászólnak-

Árakat hirtelen nem tudok, de kb egy árban lehetnek (?)

Szerkesztette: T-lore 2005. 08. 11. 20:54 -kor

A szatyor nem táska.

#1815 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 23:44

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 19:45

alap alatt most erts alapzoomot, mint a 28-80 a filmes gepeken, amibe beletartozik az 50 koruli "valodi" alaptartomany.

Na jooo, nálam 45-70 az alaptartomany, 70-100 az "elso tele" tartomany, amit lehetett kozgyuruvel, vagy ketszerezovel is helyettesiteni, lefele pedig 35mm volt a "torzitas" hatara, 28-assal pedig mar groteszk kepeket lehetett kesziteni.
(Most hirtelen egy talan 1988-ban keszult foto ugrik be, hatha valamelyikotok latta, ha jol emlekszem, az egyik world press foto kiallitason dijat nyert, talan "made in usa" volt a cime. Egyszeru fekete-feher foto volt, egy amerikai utcat fotozott a fotos, aminek a kozepen egy csipore tett kezu rendor nezett a kameraba, csakhat, ha jol emlekszem, 28-as optikaval keszult, igy a a rendor vallai betoltottek a kep felso reszet, igy emelve ki a "rendorallam" mondanivalot a fotos.)

Amugy bulikon lehet 20-assal jo kis groteszk kepeket kesziteni, kozel menni az emberkehez, hogy portre keszul, azutan a kepen pinokkio jelenik meg, mert az orra elore megnyulik, a fulei pedig aprok lesznek..;)
Kun Pál

#1816 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 23:47

Idézet: Studi - Dátum: 2005. aug. 10., szerda - 20:51

A halszem mindent egyenest torzít, kivéve azokat, melyek a kép optikai középpontján mennek át.

Akkor lehet, hogy en is keverek valamit.
Szamomra a halszem azt jelenti, hogy ami a lencsehezkozelvan, azt meg kozelebb hozza, ami tavolabb van, vagy a kep szelen van, azt egyre eroteljesebben tavolitja.
Kun Pál

#1817 Felhasználó inaktív   kun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 11. 23:59

Rogton talaltam is egy peldat a halszemre, es mellete van pelda 28-as es 14 mm-es normal optikara is:

http://www.mds-epitesziroda.hu/fenykep/cp5...cp5k_fish1.html
Kun Pál

#1818 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 07:07

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. aug. 11., csütörtök - 21:20

Kár hogy a Fujikból valahogy mindig kimarad a képstabi..
Az S7000 népszerű gépnek tűnik, de pl az érzékelőlapka mérete ha jól tudom nem is olyan nagy, és arra zsúfoltak rá 6 MP-nyi érzékelőt (és talán ennek köszönhetően eléggé zajosak a képek), bár ezt majd a többiek megmondják :)
Az S7000-ben nekem az szimpatikusabb h videót 640*480-ban rögzít, és van MF, ami azért fontos.
FZ5-höz képest hátránya hogy nincs képstabi, és csak 6x optikai zoom-al van megtámogatva..
Az FZ5-nek viszont impozáns (leica) optikája van :) És van még pár paraméter, amiben jobb.
De nem akarok hülyeséget mondani, hallgass inkább a hozzáértőkre :) -Feltéve ha hozzászólnak-

Árakat hirtelen nem tudok, de kb egy árban lehetnek (?)

Az S7000-ben sincs igazi manuál fókusz, ugyan tekergethetsz egy gyűrűt, ami manuális fókuszálás látszatát kelti, de valójában elektromos kapcsolata van a fókuszrendszerrel. Nehézkes. Ami a zajos képeket illeti, az főként az induló ISO200-nak :eek: köszönhető. S7000-ben viszont már jól használható az EVF, ami a Panasonicnál gyalázatos. Ugyan én az FZ20-at próbálgattam, de abban is 114ezer pixeles EVF van.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#1819 Felhasználó inaktív   T-lore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:29

Idézet: Thrawn - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 8:07

Az S7000-ben sincs igazi manuál fókusz, ugyan tekergethetsz egy gyűrűt, ami manuális fókuszálás látszatát kelti, de valójában elektromos kapcsolata van a fókuszrendszerrel. Nehézkes. Ami a zajos képeket illeti, az főként az induló ISO200-nak :eek: köszönhető. S7000-ben viszont már jól használható az EVF, ami a Panasonicnál gyalázatos. Ugyan én az FZ20-at próbálgattam, de abban is 114ezer pixeles EVF van.

Én egy kisebb Fuji modellt próbálgattam, talán S3000, aminek szintén brutális EVF-je van.. Semmit nem látni a bivaly pixelektől, nem is tudtam mi értelme. Az én gépemben csak optikai kereső van, de az legalább mutatja amit látok :)

Én is hajlok az FZ20 felé, elmondanád milyen tapasztalataid voltak vele? Megéri az FZ5-höz képest a különbözet? Annyit tudok h van benne MF, és fix 2.8 fényerő teljes zoom tartományban. És a dpreview oldalán a mintaképeket nézegettem..
A szatyor nem táska.

#1820 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 12. 10:45

Idézet: T-lore - Dátum: 2005. aug. 12., péntek - 11:29

Én egy kisebb Fuji modellt próbálgattam, talán S3000, aminek szintén brutális EVF-je van.. Semmit nem látni a bivaly pixelektől, nem is tudtam mi értelme. Az én gépemben csak optikai kereső van, de az legalább mutatja amit látok :)

Én is hajlok az FZ20 felé, elmondanád milyen tapasztalataid voltak vele? Megéri az FZ5-höz képest a különbözet? Annyit tudok h van benne MF, és fix 2.8 fényerő teljes zoom tartományban. És a dpreview oldalán a mintaképeket nézegettem..

Csak pár órát volt nálam az FZ20. Mint mondtam, az EVF gyalázatos. Amúgy a gép jó, persze a manuál fókusz itt sem igazi manuál fókusz. Az S7000-hez képest mindenképp előny az alcsony ISO használatának lehetősége. Előny szerintem a lítium ion akku (itt majd többen felhördülnek a ceruzaakkuk szerelmesei közül :D ), viszont abból nem árt nagyobb kapacitásút beszerezni, ami nem könnyű, lévén, hogy itthon ilyen nemigen van. Stabilizátor az elvárásoknak megfelelően működik, tele állásban olykor jól jön. A gép a fönökömé, meg van vele elégedve, tényleg szép képeket készített már vele.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.