HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#2961 Felhasználó inaktív   jones66 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:31

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:59

Hello!
Fóleg irodai melóra keresek notit bruttó 300ezerig. Eddig IBM R50e-ben gondolkoztam 3 év garral, mert WLAN kellene, és a kikapcsolódásos játékomhoz legalább 512RAM, és minél jobb proci, bár már P3-on is elmegy, viszont most találtam ezt.
2 év gar, clevo, de kissé jobb proci.
Mi a véleményetek? Esetleg valami jobb ebben a kategóriában?

Hello!
Az öcsém vett kb. 2 hete ACER 3023 WLMi jelzésű gépet a Metróban bruttó 299 ezerért. Nagyon baba egy szerkentyű, a wide christal bryte képernyőn (15.4 '') gyönyörű a kép, a dvd filmek nézése igazi élvezet, de a windows is szebb rajta, ezenkivül a pc expressz X700-as Ati kártyán a legújabb játékok is probléma nélkül futnak. Az, hogy van beépitett bluetooth, firewire, kártyaolvasó... csak hab a tortán!
Ami pedig a WLAN-t illeti, hát azzal még ott is neteztünk, ahol az én IBM T-40-esem már nem volt képes, mert gyenge volt a jelerősség.
Egyedül a billentyűzet minőségét kifogásolhatnám, de ez egyéni vélemény, mert akinek volt IBM a kezében, az szerintem tudja, hogy ők ebben verhetetlenek !

#2962 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 30. 20:48

Jól hangzik, de nekem sok a VGA, míg a CPU jóval erősebb szvsz a Clevoban. Nagyon gondolkozom rajta, de még megvárom, hogy nincs-e vele minőségi gond. :think:
Üdvözlettel:
Gabi

#2963 Felhasználó inaktív   dOOr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 30. 21:04

Hi!

Sajnos nem tudom vegigolvasni a forumot, mert altalaban nem vagyok netkozelben, de erdekelne a velemenyetek errol a laptoprol.
Eredetileg centrinos laptopot akarnek venni, de esetleg a 64 bitet kesobb tudnam kamatoztatni, vagy ha ugyanazt tudja fogyasztasban, teljesitmenyben, mint 1 centrinos, akkor miert ne?

#2964 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 08:09

Lenne pár kérdésem , mivel nem nagyon követtem a fejlödést az elmúlt 1-2 évben :

- Tényleg igaz, hogy az új sonoma chipset többet eszik, és jobban melegszik, mint a régebbi?
Pontosan mik is ezeknek a típusjelzései?

- Valaki tud linket vagy információt olyan tesztekröl, hogy melyik notebook videokártya (az integráltak is, és a komolyabbak is) mennyit fogyasztanak,és disszipálnak 2d-ben, és 3d-ben, hálózatról táplálva, és akkus üzemmódban ?

- Valamint érdekelne a fogyasztáson kívül az is, hogy mekkora a teljesítményük. Pl. az új intel grafika mennyire jó? Ha jön késöbb a windows vista, a dx9-es grafikáját el tudja vinni? Valamint egyszerübb 3d-s játékokat tud futtatni? A régebbi chipsethez járó inteles grafiikához képest mennyivel jobbaz új?
Esetleg létezik valahol egy sorrend teljesítmény és fogyastás alapján?

- Az új sonoma chipsetben a dual channel memóriakezelés mennyivel gyorsabb a simánál, és hogy lehet észrevenni hogy az adott xy notebook használja ezt a feature-t vagy nem?

- A dothan magos celeron és p4 között mekkora a fogyasztás, és teljesítmény különbség?

- Az acernél a travelmate és az aspire között ténylegesen van konkrétan mutatható különbség a minöséggel, vagy a fórumban olvasott eszmefuttatás (A travelmate a jobb, mert  azt vállalatoknak készítik) valódi tényeken alapul, vagy csak egy elképzelés?

- Melyik notebookmárka ügyel a legjobban a halk vagy teljesen csendes hütésre?

Köszönöm elöre is a segítséget!

#2965 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 08:36

Még egy kérdés :

Várható mostanában olyan újítás, fejlesztés, amire érdemes várni?
Pl. az expresscard a pcmcia helyett tényleg be fog válnì?

#2966 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 11:52

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 9:09

Lenne pár kérdésem , mivel nem nagyon követtem a fejlödést az elmúlt 1-2 évben :

- Tényleg igaz, hogy az új sonoma chipset többet eszik, és jobban melegszik, mint a régebbi?
Pontosan mik is ezeknek a típusjelzései?

- Valaki tud linket vagy információt olyan tesztekröl, hogy melyik notebook videokártya (az integráltak is, és a komolyabbak is) mennyit fogyasztanak,és disszipálnak 2d-ben, és 3d-ben, hálózatról táplálva, és akkus üzemmódban ?

- Valamint érdekelne a fogyasztáson kívül az is, hogy mekkora a teljesítményük. Pl. az új intel grafika mennyire jó? Ha jön késöbb a windows vista, a dx9-es grafikáját el tudja vinni? Valamint egyszerübb 3d-s játékokat tud futtatni? A régebbi chipsethez járó inteles grafiikához képest mennyivel jobbaz új?
Esetleg létezik valahol egy sorrend teljesítmény és fogyastás alapján?

- Az új sonoma chipsetben a dual channel memóriakezelés mennyivel gyorsabb a simánál, és hogy lehet észrevenni hogy az adott xy notebook használja ezt a feature-t vagy nem?

- A dothan magos celeron és p4 között mekkora a fogyasztás, és teljesítmény különbség?

- Az acernél a travelmate és az aspire között ténylegesen van konkrétan mutatható különbség a minöséggel, vagy a fórumban olvasott eszmefuttatás (A travelmate a jobb, mert  azt vállalatoknak készítik) valódi tényeken alapul, vagy csak egy elképzelés?

- Melyik notebookmárka ügyel a legjobban a halk vagy teljesen csendes hütésre?

Köszönöm elöre is a segítséget!

Kérdéseidre részletessen nem tudok válaszolni...
Ugyanakkor egy csomó minden szerepelt már a fórumon.
A Sonoma-s platform (nem chipkészlet (915)) egypicit többet fogyaszt mint a régi (855)
Ugyanakkor a DRR2-es RAM nem gyorsabb mint a DDR, ugyanakkor egy picivel kevesebbet fogyaszt.
A banias vs Dothan proci: min órajel 600 és 800Mhz, Cache 1Mbyte vs 2Mbyte fsb 400Mhz vs 533Mhz. Talán ebből is adódik a kicsit nagyobb fogyasztás.
Videókártyákra konrét adat nem létezik..
Inkább adott notik közötti akksi idő különbségből látható...
Tól nagy különbség nincs az akksis és hálózatos fogyasztás között. Nekem Geforce go 6600-asom és ATI X700-am. 3lépcsóben lehet állítani a vga mem és proci órajelét. Alig melegedett és fogyasztott kevésbé minimumon mint maximumon.
Az intel alaplapi nem rossz. Minimumon elviszi a leggyengébb felbontásban a mai 3D-seket is.
A dual DDR2 szinte semmi sebességtöbbletet nem hoz! A proci nem tudja kihasználni.
"A dothan magos celeron és p4 között mekkora a fogyasztás, és teljesítmény különbség?"
Fogyasztását meg lehet nézni az intel honlapján...
Teljesítményben elég erős a Dothan-es Celeron! kb hasonló mint a másfélszer akkora P4. Persze ez alkalmazás függö...

ACER Travelmate-m volt.. hát...
Utólag azt mondom, hogy többet nem biztos, hogy vennék. Általánossan semmi gond vele, ugyanakkor hangos volt! Szar a billentyűzete...

#2967 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 13:00

Az intel integrált videovezérlőjével rengeteg játéknak driver gondja van, megoldás talán lesz, de nem biztos.
A dual DDR hoz plussz teljesítményt, én miután betettem még 512 ramot a gépbe (így már két modul van, dualban tolja) több pontot hozott a 3Dmark 2k5. észrevenni inkább a méretet lehet, de a tesztprogik mind hozzák, hogy gyorsabb lett a gép.
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#2968 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 16:47

És olyan laptop vinyóról hallott már valaki, amiben két lemez van, és két vezérlöáramkör?
Vagy egy lemez, de alulról, felülröl a két fej külön vezérlöelektronikával lenne hajtva.
Marha jó lenne, mert akkor temp., internet temp, swap fileoknak lenne egy másik meghajtó, és szerintem sokkal gyorsabb lenne a gép.

#2969 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 17:06

Idézet: krisz123 - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 7:36

Még egy kérdés :

Várható mostanában olyan újítás, fejlesztés, amire érdemes várni?
Pl. az expresscard a pcmcia helyett tényleg be fog válnì?

Itt a NAPA platform. 667MHz-es FSB, kétmagos YONAH CPU.

#2970 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 17:31

Idézet

Sógoréknál a Metroban jövő héttől szenzációs áron:

HP Pavilion zv6296EA:

- AMD Athlon 64 3800+
- 1024MB DDR-RAM
- 100GB HDD
- 15,4" (Wide-XGA) kijelző
- Ati Radeon XPress 200M grafikus vezérlő 128MB DDR-RAM (rendszerből)
- DL DVD+-RW 8x
- 6-in-1 kártyaolvasó
- WLAN 54g
- 8 cellás Li-ion akku
- Altec-Lansing hangszórók
- Win XP SP2 (De)
- 2 év garancia (Mo.-n is érvényes)

Mindez csak 999 Euro, azaz kb. 250000 Ft.

Üdvözlettel:
Gabi

#2971 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 18:22

Idézet: zsozso - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 18:06

Itt a NAPA platform. 667MHz-es FSB, kétmagos YONAH CPU.

Mennyire van 'itt'? És mennyire lessz energiatakarékos?

#2972 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 18:51

Idézet: pauz - Dátum: 2005. dec. 10., szombat - 11:50

udv

nem tudtam hova forduljak a problemammal ezert megprobalkozom ezzel. Szerintetek ez mitol van?
pl ket ilyen hiba is egyik nap az elso masik nap a masodik kep. es a masodik egy ilyen hibauzivel meg: http://oca.microsoft.com/en/response.aspx?...45b4d00&SID=165
nemtom ie-nek mi koze lehet hozza, a gepben 512ram van, a winyon is volt meg min 800MB ha vmi olyasmit ir nemtom

kepek:

1. http://www.kepfeltoltes.hu/view/051210/IM0...ltoltes.hu_.jpg
2. http://www.kepfeltoltes.hu/view/051210/IM0...ltoltes.hu_.jpg

hat nagy a gaz.... nem gondoltam volna, kiadtam 450ezret a gepre es ilyesmi megesik...

eddig ezek a kekkepernyos hibak voltak, most ide jutott..:

internal hard disk drive note found
internal hdd har error
strike the f1 key to continoue, f2 to run the setup utilty

es megfott az egesz.... a bootnal a DeLL csik fel se tolt, be se jon semmi... adatoknak is annyi....

no bootable devices--

hatha csak kabel gond............

#2973 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 31. 19:52

En azon gndolkoztam el most, hogy miert nem gyartanak teljesen halozatfuggo notikat.

Azaz... Ugye vannak a DTR notik, amiket szinte mindenki csak halozatrol hasznalja, arra jok, hogy nagy teljesitmeny mellett egyik helyrol a masikra elvigyuk konnyedes, bar soxor latom hogy pl a T&L gepeket is igy hasznaljak. na mind1. Na szoval, sokak vannak, akik tudjak elore, hogy nekik nem lesz szukseguk a masina halozat nelkuli hasznalatara, akkor miert nem alakitanak ki olyan DTR es egyben hordozhato gepeket, amik nem igenyelnek akkut, amivel az arerzekeny koznsegben komoly elonyre tehetnenek szert. Tudom, hogy sok ilyen gepet 3-4 cellas akkuval szerelnek, de ha azt sem hasznaljak ki, akkor minek? Sztem inkabb tervezzek meg ugy anotit, hogy az a plusz hely menjen inkabb a hutesi megoldasoknak, igy kapasbol lenne szerintem par plusz boldogabb felhasznalo.

Mi a velemenyetek errol?

Amugy a sub- es a kicsi T&L notik a kedvenceim, de ha mar specifikaljuk a notikat es ugy is hasznaljuk, akkor miert ne....

#2974 Felhasználó inaktív   zsozso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 12:17

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 18:52

En azon gndolkoztam el most, hogy miert nem gyartanak teljesen halozatfuggo notikat.

Azaz... Ugye vannak a DTR notik, amiket szinte mindenki csak halozatrol hasznalja, arra jok, hogy nagy teljesitmeny mellett egyik helyrol a masikra elvigyuk konnyedes, bar soxor latom hogy pl a T&L gepeket is igy hasznaljak. na mind1. Na szoval, sokak vannak, akik tudjak elore, hogy nekik nem lesz szukseguk a masina halozat nelkuli hasznalatara, akkor miert nem alakitanak ki olyan DTR es egyben hordozhato gepeket, amik nem igenyelnek akkut, amivel az arerzekeny koznsegben komoly elonyre tehetnenek szert. Tudom, hogy sok ilyen gepet 3-4 cellas akkuval szerelnek, de ha azt sem hasznaljak ki, akkor minek? Sztem inkabb tervezzek meg ugy anotit, hogy az a plusz hely menjen inkabb a hutesi megoldasoknak, igy kapasbol lenne szerintem par plusz boldogabb felhasznalo.

Mi a velemenyetek errol?

Amugy a sub- es a kicsi T&L notik a kedvenceim, de ha mar specifikaljuk a notikat es ugy is hasznaljuk, akkor miert ne....

Volt ilyen az ASUSnak és az ECS-nek is. A kutya sem vette. Alapszabály: a vevő olyan "fícsörökért" fizet, melyeket később sosem használ.

#2975 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:13

Idézet: PeC - Dátum: 2005. dec. 28., szerda - 12:32

És a munkánál kihasználod az X700 vidikarit a 6200-al szemben?  :think:
inkább ugyanabból a notiból a gyengébb vidikarit (6200) a maradék pénzből pedig plussz 512 ram, és egy jó táska. Még marad is lé.

A kártya kihasználtsága mindig függ az éppen aktuális épület volumenétől.Asszem mindenkinek magának kell felmérnie a saját helyzetét, hogy milyen munkákat csinált eddig, illetve mi várható.
Nekem most fog kelleni. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2976 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 01. 13:20

Idézet: begbie - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 18:40

Azért ArchiCAD-hez nem árt az 1 giga ram, sőt....
Nekem tetszik ez a Fujitsu... én is nézegetek ilyenfajta felhasználásra notit, de én még az asztali-erősebb vs. notebook-hordozható kérdésnél járok :)

Én aszondom, az archicad elmegy azzal az 1gigával.Nyilván jó ha van több is.Én most vettem egy asztali gépet, 1 gigával.Az előzőben csak 512 volt és azért ment rendesen. :) Pedig a vidkártya is csak egy matrox g 450 volt.De ez már  :offtopic: .
Szóval én már túlvagyok az asztali vs notebook. kérdésen.Most az a hülye helyzet állt elő, hogy asztali már van új, de szükség lesz egy laptopra is.Úgyhogy amint az első komolyabb melót idén leadom, asszem beruházok egy notebookba is. :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#2977 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 10:29

BUÉK!
Van egy Acer Travelmate 370-es gépünk.
Mostanában néha elkezd vibrálni a képernyő. A kép teljesen elmegy és fekete fehér csíkok vibrálnak vízszintesen.
Van ötlet, hogy mi okozhatja ezt?
Szerviznek kit ajánlotok Rikvest?
Köszi.

#2978 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 10:47

Idézet: Kornspitz - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 10:29

Van egy Acer Travelmate 370-es gépünk.
Mostanában néha elkezd vibrálni a képernyő. A kép teljesen elmegy és fekete fehér csíkok vibrálnak vízszintesen.

TFTbe menő szalagkábel, és/vagy TFT hiba. Ha garis, akkor ott vannak felsorolva a szervizek, de rikvest ja.
Make love not Wor.

#2979 Felhasználó inaktív   Kornspitz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 02. 11:23

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 10:47

TFTbe menő szalagkábel, és/vagy TFT hiba.

Gondolod, hogy a TFT is hibás lehet? Én inkább a kábelre gyanakszom. Sajnos azt hiszem, hogy már nem garis, de majd megnézem. Ha nem garis akkor is Rikvestet ajánlod?

Ák

#2980 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 13:50

Idézet: Kornspitz - Dátum: 2006. jan. 2., hétfő - 11:23

Gondolod, hogy a TFT is hibás lehet? Én inkább a kábelre gyanakszom. Sajnos azt hiszem, hogy már nem garis, de majd megnézem. Ha nem garis akkor is Rikvestet ajánlod?

Ák

Ha nem garis, akkor XIII. ker József Attila színház mögött lévő maszek service, mert Rikvest esetleg kijelzőt is cserélni szeretne egyből. Ha kábelbajos, akkor maszekban szerintem kb. 40 pénzig bírod megúszni.

TFTbajos úgy lehet, hogy ha a kábel bele van öntve a TFT aljába, aztán nem lehet lehúzni a csatoról, meg cserélni. Ilyenek is vannak, akkor bontott cucc majdnem esélytelen, nem bontott viszont lesz vagy 100ezer felett.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.