HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen notebookot vegyek? - harmadik rész

#3041 Felhasználó inaktív   xedos 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 05. 19:41

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 19:23

Utánanéztem egy kicsit, a konfigurálható MSI 1032 ugyanaz a kasztni, mint ami EBBEN a tesztben szerepel M645 néven. Itt semmi kifogásolnivalót nem találnak a gép külsejében, sőt a kijelzőt kifejezetten dícsérik. Problémaként a memóriakezelést hozzák fel. Ezért vagyok arra kíváncsi, hogy lehet-e bele DDR2-t tenni párban, és akkor menne dualban...
Nekem is szimpatikusabb az MSI, olcsóbban is kijönne, még a memóriacserebere után is... csakhát ez a gari-kérdés.... rá kellene kérdeznem, hogy lehet-e úgy kérni a konfogot, hogy párban van benne kettő DDR2....

Az a teszt egy nagy kaki!
idézek:
"A sötétszürke-fekete színű ház az egyik legszögletesebb, amit láttunk, mindemellett vastagságát tekintve is teljesen szimmetrikus. A 15,4 hüvelykes képátlójú panelnek köszönhetően a gép meglehetősen széles, de pont csak annyira, amennyire kell és tulajdonképpen ugyanez igaz a ház mélységére is. A gép külseje a beviteli felület egy részét leszámítva mindenhol festett műanyag, ami különösen az alsó borítást elnézve elsőre határozottan fémes benyomást kelt. A ház ennek megfelelően kellően masszív, sehol nem recseg-ropog, az anyagválasztást tehát alapvetően jónak ítéljük.

A lecsukott kijelzőfedél – melynek peremébe elegánsan elhelyeztek egy fekete műanyagidomot – ugyanakkor lehetne valamivel merevebb tartású is, ezzel úgy tűnik a gyártó is tisztában lehet, ugyanis a panel és a klaviatúra között lapuló puha védőlapra több nyelven ráírták, hogy a kijelző védelme érdekében a felhasználó minden esetben tegye a lapot a billentyűzetre, mielőtt lecsukná a panelt és táskába tenné a gépet. Ez persze nem jelenti azt, hogy az M645 fedlapja gyengébb lenne az átlagosnál, ezt a gyakorlatot elővigyázatosságból a legtöbb noteszgép-tulajdonosnak ajánlott követnie, más kérdés, hogy sajnos kevés gyártó akad, amelyik erre külön felhívná a figyelmet."

Ehez képest a fedél és az alváz fém! Ennél merevebb fedlapja talán csak az IBM T sorozatnak van!
Ja igen... a 8db gumi alatt 8db csavar van, ami a fedlapot és a keretet fogja össze...
Ami még fontos: A legkisebb kasztnis 15.4" WXGA-s noti!
Szerintem DDR2-est nem fogsz tudni belerakni. Ugyanis DDR-hez való foglalat van benne.
Az akksi idejét sem túl sok noti éri utol ebben a kategóriában.

Ugyanakkor néhány Everest MEM teszt:
CLEVO M400A 2x512M DDR
Memória olvasás/írás/késleltetés
2511/721/108

ACER 4652 2x512M DDR2 Dualban
3093/791/104

Mostani MSI M635
2523/1110/56.3

Szerkesztette: xedos 2006. 01. 05. 19:44 -kor

#3042 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 05. 20:04

Köszi! hát nem tudom... az eredmények alapján elhiszem, hogy nem gyorsabb dualban, viszont annak kellene lennie :)
Ezt sem tudtam, hogy különböző a foglalat....  :lama:
Kár érte, ez teljesen logikátlan lépés az MSI-től....  :confused:
Nem tudom igazán, hogy renderelésnél, photoshopnál mennyit számít, hogy dual, vagy nem....

Na mindegy..... még utánajárok ennek a dolognak kicsit jobban... addigra lehet, hogy megérkeznek az első NAPA platformra épülő gépek is....

Szerkesztette: begbie 2006. 01. 05. 20:06 -kor

#3043 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 01:27

Idézet: special - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 13:54

-- cipeléshez tömeghatár legyen 1,8 kiló

-- asztaltól-asztalig-naponta-egyszer buliban jók a thin&lightok is, 1,8-2,2 kg, 13,3-14,1"

En is egyetértek.Az en gépem 2,7 kg,izzadok alatta rendesen a kb. 50 perc alatt,amit hetente a hátamon tölt pár könyv társaságában. :)

2 kérdésem lenne,az egyik a ventillátorral kapcsolatban : nem lehet valami olyan beállítást eszközölni,hogy ne 15-20 másodpercig fújjon,mint az állat,aztán pár percig semmi,hanem inkább folyamatosan,de lassabban,az nekem nem lenne olyan zavaró(azért így sem olyan vészes,szerintem halknak számít,de hátha).

A második: azt olvastam az akksim leírásában,hogy min. havonta egyszer merítsem le.Nem nagyon használom akksiról a gépet,de azért havonta egyszer biztos előfordul.Szóval a lényeg: kb.15-20 használat alatt (teljes feltöltés,lemerítés,9 hónap alatt hoztam össze) 14(!!!) százalékot romlott a kapacitása a mobmeter szerint,és valószínűleg igaza van,mert kezdetben elment kb. 3 órát,most legutóbb meg már a 2 féllel is gondok voltak.Ez normális?
Túl kevés használat is árt?Visszafordítható a folyamat?(Azért a max.20 feltöltés nem tétel szerintem).
Mit csináljak vele,hogy legalább ne romoljon tovább?

Fontos lenne,szerintem drága jószág egy akksi.
Előre is köszi a segítséget.

Ui:bocs,ha  :offtopic: voltam,de még nem láttam ilyen fórumot. Üdv

Szerkesztette: pz0009 2006. 01. 06. 01:28 -kor

#3044 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 01:58

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 2:27

Ja! Azt elfelejtettem hozzátenni,hogy az akksi természetesen nincs állandóan a gépben,csak ha töltöm,vagy arról használom.Szóval túltöltés szerintem kizárható.

#3045 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 08:59

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 18:03

Köszi, megtesztelem hétvégén :)

Újabb fejlemény történt beázott billentyűzet ügyben :)
Tegnap 6 körül úgy hagytam bent a cégnél a gépet, hogy egyik billentyű sem működött, hiába is nyomogattam bármit. Egyszer valahogy sikerült elindítanom az xp-t (lilo bootmenu, kicsit szívatott mivel beragadt mindig valami billentyű és nem tudtam kiválasztani, hogy elinduljon valami). Ekkor már elértem remote desktoppal :) Bekapcsolva hagytam éjszakára, mert nem bíztam benne, hogy megint sikerült majd elindítani :)
Ma reggel bejöttem, jó langyos volt a gép (3 GHz-es P4M fűt üresjáratban is, nem centrino). Megnyomogattam a billentyűzetet rendesen és működik :cool: 1-2 gomb először még kicsit nehezebben reagált, de mostmár azok is jók. Ezt a szöveget is már a notin írtam :)
Asszem iszok is egy kis nestea-t :D
Köszönöm mindenkinek a segítségét!

Üdv: Sipi-

#3046 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:03

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 8:59

Újabb fejlemény történt beázott billentyűzet ügyben :)
Tegnap 6 körül úgy hagytam bent a cégnél a gépet, hogy egyik billentyű sem működött, hiába is nyomogattam bármit. Egyszer valahogy sikerült elindítanom az xp-t (lilo bootmenu, kicsit szívatott mivel beragadt mindig valami billentyű és nem tudtam kiválasztani, hogy elinduljon valami). Ekkor már elértem remote desktoppal :) Bekapcsolva hagytam éjszakára, mert nem bíztam benne, hogy megint sikerült majd elindítani :)
Ma reggel bejöttem, jó langyos volt a gép (3 GHz-es P4M fűt üresjáratban is, nem centrino). Megnyomogattam a billentyűzetet rendesen és működik :cool: 1-2 gomb először még kicsit nehezebben reagált, de mostmár azok is jók. Ezt a szöveget is már a notin írtam :)
Asszem iszok is egy kis nestea-t :D
Köszönöm mindenkinek a segítségét!

Üdv: Sipi-

A kontakt wl-es lemosás nem árt, mert tapasztalatból mondom, hogy a folyadékok után maradó oxidok idővel kinyírják a fém részeket.

#3047 Felhasználó inaktív   czigus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:22

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 2:58

Ja! Azt elfelejtettem hozzátenni,hogy az akksi természetesen nincs állandóan a gépben,csak ha töltöm,vagy arról használom.Szóval túltöltés szerintem kizárható.

Ez is baj lehet, többet árt, mint használ. Erről zsozso írt valamelyik (talán e) topicban. Szal nem kell kiszedegetni az akksit, ezek smart akkumulátorok, túltöltés kizárható.

#3048 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 09:27

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 9:03

A kontakt wl-es lemosás nem árt, mert tapasztalatból mondom, hogy a folyadékok után maradó oxidok idővel kinyírják a fém részeket.

Az nem ár neki ha kimosom majd hagyom langyos radiátoron száradni egy hétvégét?

#3049 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:24

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 1:27

En is egyetértek.Az en gépem 2,7 kg,izzadok alatta rendesen a kb. 50 perc alatt,amit hetente a hátamon tölt pár könyv társaságában. :)

2 kérdésem lenne,az egyik a ventillátorral kapcsolatban : nem lehet valami olyan beállítást eszközölni,hogy ne 15-20 másodpercig fújjon,mint az állat,aztán pár percig semmi,hanem inkább folyamatosan,de lassabban,az nekem nem lenne olyan zavaró(azért így sem olyan vészes,szerintem halknak számít,de hátha).

A második: azt olvastam az akksim leírásában,hogy min. havonta egyszer merítsem le.Nem nagyon használom akksiról a gépet,de azért havonta egyszer biztos előfordul.Szóval a lényeg: kb.15-20 használat alatt (teljes feltöltés,lemerítés,9 hónap alatt hoztam össze) 14(!!!) százalékot romlott a kapacitása a mobmeter szerint,és valószínűleg igaza van,mert kezdetben elment kb. 3 órát,most legutóbb meg már a 2 féllel is gondok voltak.Ez normális?
Túl kevés használat is árt?Visszafordítható a folyamat?(Azért a max.20 feltöltés nem tétel szerintem).

Fontos lenne,szerintem drága jószág egy akksi.
Előre is köszi a segítséget.

Ui:bocs,ha  :offtopic: voltam,de még nem láttam ilyen fórumot. Üdv

Esetleg probald ki a Notebook Hardware Control ingyenes szoftvert, es ha szerencsed van, akkor ismerni fogja a hutesi rendszert es a ventiket, amit jo esellyel allitgathatod.

Az akkuk meg akkor is veszitenek az erejukbol, ha nem hasznalod, ez teljesen normalis. Jobban jarsz akkor mar ha hasznalod. Kivenni nem szukseges, de ha megis honapokig nem hasznalod, akkor meritsd le kb 40%-ig es ugy tarold huvos helyen.

#3050 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 16:35

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 17:24

Esetleg probald ki a Notebook Hardware Control ingyenes szoftvert, es ha szerencsed van, akkor ismerni fogja a hutesi rendszert es a ventiket, amit jo esellyel allitgathatod.

Az akkuk meg akkor is veszitenek az erejukbol, ha nem hasznalod, ez teljesen normalis. Jobban jarsz akkor mar ha hasznalod. Kivenni nem szukseges, de ha megis honapokig nem hasznalod, akkor meritsd le kb 40%-ig es ugy tarold huvos helyen.

Köszönöm szépen a választ neked is és Sipi-nek is.Próbáltam kímélni,de úgy látszik,nem hagyta magát :) .Úgyhogy használni fogom.A progira meg rákeresek.

Üdv

#3051 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:19

Úgy döntöttem várok még ezzel a dologgal... egyszerűen nem találok olyan gépet, ami elfogadható áron tudná azt a teljesítményt, ami nekem kell és még a kijelzőle is szép, halk is és nem is a leggagyibb.....  :D
360-400k körül szánnék rá, de inkább az előző...
Szóval, amit szeretnék:
-2Ghz körüli proc, lehetőleg Dothan
-legalább 1024Mb RAM (lehetőleg bővíthető és dualban)
-Geforce GO 6600 v. X700

Amiket néztem:

FUJITSU SIEMENS Amilo M1437G 02
Csak +512 Mb Rammal
Ez szinte jó, egyedül az zavar, hogy max. 512-es modulok tehetőek bele, így a maximum az 1Gb....
Tudom, hogy Amilo, de ahhoz képest egész jól néz ki, és nem drága...

MSI 1032 egyéni konfig
Ez tetszik, dícsérik a kijelzőjét, a házát, a baj a memóriakezelése. Nem tudja a dualt, pedig szerintem az igencsak jól jöhet olyan alkalmazásokban, amire használnám....

CLEVO M40AE Pro 02
Ez szintén 1Gb rammal, már közelít a 400-hoz...
Ezzel mindössze csak annyi a baj, hogy állítólag elég zajos, és a Clevokról is hasonlókat hallottam, mint az Amilokról minőség tekintetében....

Tudom, túl sokat akarok, kevés pénzért, dehát mindenki ezt akarja, nem? :)
Valószínűleg megvárom a Yonah procis gépeket... Ha ezekről jókat fogok olvasni, akkor talán még (ha egy nagyon kicsivel is) átlépném a 400e-s határt...

Ha ennek az árából indulok ki, akkor akár 400 körül kijöhet egy hasonló konfig, nagyobb procival:

FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536

Ha valahol nagy hülyeséget írtam, szóljatok rám bátran!

kösz.: begbie

#3052 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:24

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:19

Úgy döntöttem várok még ezzel a dologgal... egyszerűen nem találok olyan gépet, ami elfogadható áron tudná azt a teljesítményt, ami nekem kell és még a kijelzőle is szép, halk is és nem is a leggagyibb.....  :D

Ugyanez a helyzet nálam is. 300K-t szánok rá (netto), de egyszerűen nem találok egy normális gépet sem.
Hozzáteszem, csak 64bites cucc jön számításba, és kell az erős vga.

Nálam jelenleg ez az esélyes.
1 giga rammal, és egy normális kijelzővel azonnal megvenném... ;) valaki tud hasonlót?  :smoker:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#3053 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:50

Idézet: Poopa - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:24

Ugyanez a helyzet nálam is. 300K-t szánok rá (netto), de egyszerűen nem találok egy normális gépet sem.
Hozzáteszem, csak 64bites cucc jön számításba, és kell az erős vga.

Nálam jelenleg ez az esélyes.
1 giga rammal, és egy normális kijelzővel azonnal megvenném... ;)   valaki tud hasonlót?  :smoker:

xedosnak van olyan gépe, ami Neked jó lehet... pár hozzászólással fejjebb írt róla....

#3054 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 19:52

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:19

Ha ennek az árából indulok ki, akkor akár 400 körül kijöhet egy hasonló konfig, nagyobb procival:

FUJITSU SIEMENS Amilo Pi 1536

Ha valahol nagy hülyeséget írtam, szóljatok rám bátran!

Ennél nagyobb procical? Szerintem ez a proci már iszonyat durva.Van róla cikk a HWSW-n.Mire kéne Neked? Shrek 3-at renderelni? :)

Az árával kapcsolatban: kövezzetek meg,de ez gyanúsan olcsó,ahhoz képest,hogy milyen hightech cuccok vannak benne.Nem? :think:

Szerkesztette: pz0009 2006. 01. 06. 19:57 -kor

#3055 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:02

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 19:50

xedosnak van olyan gépe, ami Neked jó lehet... pár hozzászólással fejjebb írt róla....

:omg: Köszi, visszaolvastam közben.  :respect:
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#3056 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:04

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 20:52

Ennél nagyobb procical? Szerintem ez a proci már iszonyat durva.Van róla cikk a HWSW-n.Mire kéne Neked? Shrek 3-at renderelni? :)

Az árával kapcsolatban: kövezzetek meg,de ez gyanúsan olcsó,ahhoz képest,hogy milyen hightech cuccok vannak benne.Nem? :think:

Ezt Adama írta a FUSI topikban:

"Egyébként kicsit utánna olvastam a CORE DUO prociknak. (már amit találtam a neten)
az 1.66 Ghz-es procival nem lesz nagy teljesítmény növekedés, már ha lesz egyáltalán valami.
2 Ghz-es Yonah-t hasonlítottak össze pl.: Dothan 2 Ghz-el. Hááát ... 2 Ghz-es Yonah-t vennék, de 1.66-ost szerintem nem. 

A monitor kártyával kapcsolatban azon gondom, hogy valójában 128 Mb Ram van benne. 500 mb-ig tudja használni a rendszer memórát. Most, hogy ez mennyire lesz gyorsabb, egy X700 256 Mb ram-os montiorkártyához képes??? Nem tudom. "

Utánaolvastam és igaza van...nem akkora azért a teljesítménynövekedés, hogy azt lehetne mondani az 1,66-os procira, hogy iszonyat durva...
Meg fogom várni az első teszteket, mennyit is tud a valóságban...

Egyébként nekem is gyanúsan olcsó az az ár, remélem nem derül ki, hogy csak valami félreértés volt  :D

#3057 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:41

Kicsit off, de van egy eladó DTR noteszgépem :

Clevo D430V

Pentium 4 3.0Ghz , hyperthreading - northwood
1024 Mb DDR
Ati Mobility9600 pro, 128 Mb
DVD+-RW
15 collos 1400*1050 sxga+ tft
modem,firewire,lan, wlan, infra, soros,párhuzamos,ps2,vga,s-vhs tv , ha kell bluetooth dongle is van hozzá, 6 csat. hangkártya (digitális és analóg kimenet, mikrofon bemenet), beépített mikrofon
2 usb 2.0, pcmcia
4 in 1 kártyaolvasó (cf,sd-mmc,ms,meg az a lapos fajta)
windows xp
notebook táska

1éves, 8 hónapos, májusig garanciális, német billentyűzettel (bill. magyarosítás több módon is megoldható).

Kisebbet vennék, mert sokat hordozom.
Az akku új korában kb. 1óra40-50 percig bírta, most kb. 1 óra- 1óra 10 percet.

Árat nem írok, korrekt ajánlatokat várok pü-ben, vagy mailben.

Üdv.:Krisztián

#3058 Felhasználó inaktív   pz0009 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 06. 20:52

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:04

Ezt Adama írta a FUSI topikban:

"Egyébként kicsit utánna olvastam a CORE DUO prociknak. (már amit találtam a neten)
az 1.66 Ghz-es procival nem lesz nagy teljesítmény növekedés, már ha lesz egyáltalán valami.
2 Ghz-es Yonah-t hasonlítottak össze pl.: Dothan 2 Ghz-el. Hááát ... 2 Ghz-es Yonah-t vennék, de 1.66-ost szerintem nem. 

A monitor kártyával kapcsolatban azon gondom, hogy valójában 128 Mb Ram van benne. 500 mb-ig tudja használni a rendszer memórát. Most, hogy ez mennyire lesz gyorsabb, egy X700 256 Mb ram-os montiorkártyához képes??? Nem tudom. "

Utánaolvastam és igaza van...nem akkora azért a teljesítménynövekedés, hogy azt lehetne mondani az 1,66-os procira, hogy iszonyat durva...
Meg fogom várni az első teszteket, mennyit is tud a valóságban...

Egyébként nekem is gyanúsan olcsó az az ár, remélem nem derül ki, hogy csak valami félreértés volt  :D

Oké,mivel nem próbáltam,nem tudhatom.De szerintem nem hülyeségből raktak bele 2 magot.Lehet,hogy ha szoftverrel megtámogatják,jó lesz az.Állítólag kevesebbet is fogyaszt,notebooknál ez is mérvadó lehet.Szó mi szó,az 1,6-os Dothan sem kicsi,és amint tudjuk,minden lánc olyan erős,mint a leggyengébb láncszeme.
A legtöbb alkalmazásnak(a játékokat is beleértve) nem a proci a legszűkebb keresztmetszet.De ha neked nagyon fontos,akkor Te tudod.Mihez kéne egyébként?

Az árban egyetértünk,szerintem nem elírás,inkább valami más lesz ott.

#3059 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 07. 00:34

Idézet: pz0009 - Dátum: 2006. jan. 6., péntek - 21:52

Oké,mivel nem próbáltam,nem tudhatom.De szerintem nem hülyeségből raktak bele 2 magot.Lehet,hogy ha szoftverrel megtámogatják,jó lesz az.Állítólag kevesebbet is fogyaszt,notebooknál ez is mérvadó lehet.Szó mi szó,az 1,6-os Dothan sem kicsi,és amint tudjuk,minden lánc olyan erős,mint a leggyengébb láncszeme.
A legtöbb alkalmazásnak(a játékokat is beleértve) nem a proci a legszűkebb keresztmetszet.De ha neked nagyon fontos,akkor Te tudod.Mihez kéne egyébként?

Az árban egyetértünk,szerintem nem elírás,inkább valami más lesz ott.

Renderelnék a gépen elég sokat, illetve ArchiCAD, Photoshop, 3dstudio... ezek azért igénylik a procit....

#3060 Felhasználó inaktív   cloudnoise 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 07. 02:53

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 5., csütörtök - 17:45

14"-ban 1400x1050, azaz SXGA+. Sztem egyaltalan nem fog kiguvadni a szemed. :)
Az a 17"os moncsi, amin dolgozol, az meg CRT?

háát majd megpróbálom kipróbálni vhol, hogy kigúvad e. :)

egyébként igen CRT monitorom van egyelőre, asztali pc-n dolgozom. bár nem egészen tiszta, hogy minek a rövidítése a crt, csak itt többször szóba került az asztali nem tft monitorok kapcsán, azért gondolom, hogy nekem az van. :)

egyébként az elmúlt pár napot a topic (meg a konkurencia általad megadott linkjén található ugyanilyen topic :D ) olvasásával töltöttem, úgyhogy elég sokat fejlődtem a témában úgy érzem, és már nagyjából le is szűkítettem mind az igényeimet, mind a szóba jöhető típusokat és ezzel egyidőben a lehető legnagyobbra próbálom nyitni a pénztárcám száját :D

szóval megakadtam az MSI típusú gépeknél. dizájnra nagyon tetszik, még az árát is el-elviselném.
elolvastam xedos minden hozzászólását amiben a gépéről ír (MSI 635 alias TARGA), meg amiről mostanában begbie írt és ezek kezdik a cucc felé dönteni a mérleg nyelvét...
de lenne pár kérdésem még vele kapcsolatban:

xedos és begbie: az 1029-es típust (M635) lehet valahol kapni újonnan? vagy az egy régebbi széria és azt hívatott felváltani az MS-1032? vagy vannak még más konfigurálható típusok is? (nb.hu-ban lévőkön kívül)

lehet még valahol pesten kapni MSI-t? eddig csak a nb.hu-n néztem, mert nem ismerek sok ilyen honlapot.
kicsit off: az nb.hu-ban csak online lehet konfigurációt rendelni vagy személyesen is?

na azért majd végigtapizom őket...
meg azán maradt még pár noti a talonban (asus, hp, dell), amiket meg kell rágnom.
egyébként nekem is hasonló célra kellene majd, mint begbie-nek: Maya elfusson rajta néha, pshop, flash meg ilyenek...

Téma megosztása:

• (161 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.