GPINET Kft. internetszolgáltatása Kérdések, vélemények, javaslatok
Elküldve: 2005. 11. 29. 00:42
Amugy nem dv hub kellene hanem sima ftp valamint játékszerver...
Elküldve: 2005. 11. 29. 00:49
Amúgy az FTP szerintem azért nem jó, mert ott nem tölthet mindenki mindenkitől, hanem pl. valaki oszt, de nem kap semmit stb. tehát nem fair.
Ja és Vépen a belső hálón (ha lenne) nem nagyon kellene limitálni a sávszélt, bár szerintem akkor olyan adatforgalmak lennének akkor, hogy teljesen megölné a netet
Szerkesztette: sif85 2005. 11. 29. 00:51 -kor
Elküldve: 2005. 12. 03. 09:39
A The Bat! kijelzi hogy 3,6mb (egyik 1.5 mega körüli én küldtem magamnak a cégből) de valahogy rohadtul nem akaródzik neki letölteni pedig fél perc alatt lent kéne lennie. Fantasztikus...
4 perce megy a letöltés és megint 266bájt(!!)/3,59mbájt.
Elküldve: 2005. 12. 03. 09:45
Elküldve: 2005. 12. 03. 17:08
Elküldve: 2005. 12. 05. 12:19
Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 9:45
Nem lenne egyszerűbb, mert céges gépen be kell állítani az ftp-t majd mindig kitörölni hogy más ne nézegesse meg mi van ott. Ellenben mailban kapott dolgot pillanat alatt továbbküldöm mailban és nem valószínű hogy ennek így kéne működni. Régebben ment normális sebességgel.
sif85: nem CSztem jóideje de majd megnézem utoljára a Source-ot próbálgattam jó hónapja akkor 80-100 körül voltak szóval nem valami fényes.
Jó volt az is, hogy vasárnap este 5-6-ig nem volt net egész nap...
Elküldve: 2005. 12. 07. 11:07
Amugy a vasárnapi netszünet miatt basszki majnem lemondhattam2 tárgyamról... Szép is lett volna...
Elküldve: 2005. 12. 13. 18:12
Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:38
Szánalmas egy picit vagy Ti nem tartjátok annak???
Vettem a fáradtságot és átolvastam. Sőt a vemdégkönyvbe is komolyan beleolvastam, pedig csak a szokásos moderétormentes köpködés folyik.
Nem értem, mi a szánalmas a honlapon. Nem vagyok még csak a környékre való sem, de szerintem egy korrekt honlap egy vidéki kistelepülésnek.
Elküldve: 2005. 12. 13. 23:52
Idézet: mip - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 19:12
Nem értem, mi a szánalmas a honlapon. Nem vagyok még csak a környékre való sem, de szerintem egy korrekt honlap egy vidéki kistelepülésnek.
Osztom a véleményed.
Csak az ütűs, ahogy fikázzák egymást. Bár gondolom máshol is ez menne.
Elküldve: 2005. 12. 15. 16:39
Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 10:39
Ennyi erővel ezt is írhattad volna:
"Olvastátok az index.hu-t? Szánalmas"
Enyhén szólva is félreérthető volt.
Szegény vépiek nem tehetnek róla, hogy van néhány gyökér köztük. Ugyanez mondható el a magyar társadalomról is az index fórumait olvasva.
Bocs, kicsit
Elküldve: 2005. 12. 16. 10:03
Elküldve: 2005. 12. 24. 13:32
A "kedvenc" szolgáltatónknak volt eddig 20Mbit béreltvonali sávszélessége. Nagyvonalúak voltak, mindenkit megdupláztak, jeá! Emiatt vettek még béreltvonalat. Most van 22,5Mbit. Ez szerintetek arányos???
Aztán eljött karácsony. Szereztek még vagy legalább 30 új előfizetőt, de a sávszélesség maradt!
A packet lossok most már stabil 7-10%-nál járnak. A pingek 70-100 körül. Két hete írtam nekik e-amilt. Azt a választ kaptam, hogy a problémámat továbbította az informatikus kollegáknak és, hogy türelemmel várjak a válaszra. Nos! A válasz azóta is jön! Mellékesen az ASZF-be le van írva, hogy a bejelentett hibát 72 napon belül kötelesek megjavítani, ha mégsem tudják vállalni, akkor engem arról értesítenek. Azóta SEMMI NEM TÖRTÉNT!
VALAKI MONDJA MÁR MEG, HOGY MIT TUDOK ILYENKOR CSINÁLNI!
thx
Elküldve: 2005. 12. 24. 13:56
Elküldve: 2005. 12. 24. 14:09
Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 14:56
Mármint milyen szerverre gondolsz?
Elküldve: 2005. 12. 25. 17:44
Idézet: sif85 - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 12:32
A "kedvenc" szolgáltatónknak volt eddig 20Mbit béreltvonali sávszélessége. Nagyvonalúak voltak, mindenkit megdupláztak, jeá! Emiatt vettek még béreltvonalat. Most van 22,5Mbit. Ez szerintetek arányos???
Aztán eljött karácsony. Szereztek még vagy legalább 30 új előfizetőt, de a sávszélesség maradt!
A packet lossok most már stabil 7-10%-nál járnak. A pingek 70-100 körül. Két hete írtam nekik e-amilt. Azt a választ kaptam, hogy a problémámat továbbította az informatikus kollegáknak és, hogy türelemmel várjak a válaszra. Nos! A válasz azóta is jön! Mellékesen az ASZF-be le van írva, hogy a bejelentett hibát 72 napon belül kötelesek megjavítani, ha mégsem tudják vállalni, akkor engem arról értesítenek. Azóta SEMMI NEM TÖRTÉNT!
VALAKI MONDJA MÁR MEG, HOGY MIT TUDOK ILYENKOR CSINÁLNI!
thx
Szerintem alapvetően semmi közöd hozzá, hogy a szolgáltatónak mekkora, milyen betápja van. Az, hogy nálad miért nem megy a net úgy, ahogy szeretnéd 1000+1 okra vezethető vissza. Az előfizető szám-előfizetői csomagok-betáp függvényanalízis sokkal összetettebb feladat, semhogy akár a teljes alapadatok birtokában te, enduser erre eredményt adj, esetleg véleményezz. A fenti infók pedig még ehhez képest is erősen hiányosak.
A felháborodottságodat megértem, és igazat is adok neked, de a következtetés rossz.
Lehetőségeid: ha 72 nap van a hibaelhárításra, akkor legfeljebb jóváírásokat kapsz addig, amíg nincs kijavítva a hiba. Ha 72 óra és csak elírtad, akkor hamarabb megoldódik. Mivel itt nem enduser hibáról van szó, tehát nem nálad fogják megoldani, a legtöbbet akkor segítesz a cégnek, ha figyeled az esetleges periodikát a hibában, és minél részletesebb hibajelentést küldesz nekik.
Én is szoktam olyan szerveren dologzni, ami a szoágltatód hálózatában van, és tapasztalok néha lassulást, ez aznoban időleges. Próbálj ilyen típusú szabályosságot keresni a hibáidban, és ezt írd meg nekik.
Elküldve: 2005. 12. 25. 19:20
Idézet: mip - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 18:44
A felháborodottságodat megértem, és igazat is adok neked, de a következtetés rossz.
Lehetőségeid: ha 72 nap van a hibaelhárításra, akkor legfeljebb jóváírásokat kapsz addig, amíg nincs kijavítva a hiba. Ha 72 óra és csak elírtad, akkor hamarabb megoldódik. Mivel itt nem enduser hibáról van szó, tehát nem nálad fogják megoldani, a legtöbbet akkor segítesz a cégnek, ha figyeled az esetleges periodikát a hibában, és minél részletesebb hibajelentést küldesz nekik.
Én is szoktam olyan szerveren dologzni, ami a szoágltatód hálózatában van, és tapasztalok néha lassulást, ez aznoban időleges. Próbálj ilyen típusú szabályosságot keresni a hibáidban, és ezt írd meg nekik.
Nos, köszi a helpet.
A 72 nap természetesen elírás volt, eddig észre sem vettem. Az tehát 72 óra. Ezt az e-mail 2 hete küldtem és azóta semmi választ nem kaptam, csak azt, hogy továbbította a kollegáknak. Ebből nekem csak az jön le, hogy nagy ívben tesznek rám, mert az átlagusernek az is elég, ami van ,és bejön neki a freemailmeg az index. Egy ember miatt meg nem szórakozank. Azt is aláírom, hogy semmi közöm, hogy milyen a rendszerük, de ha már fizetünk érte, akkor elvárom a megfelelő minőségű szolgáltatást.
Az elküldött e-mailbe ping statisztikákat küldtem, amiket különböző időpontban mértem különböző magyar szerverekre.
A ping statisztikán és a letöltési ill. feltöltési sebesség változásán kívül véleményed szerint még mit írjak le nekik?
sif85

Súgó
A téma zárva.