HWSW Informatikai Kerekasztal: GPINET Kft. internetszolgáltatása - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPINET Kft. internetszolgáltatása Kérdések, vélemények, javaslatok Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 00:42

Aham az én vagyok... Nyugi nekem akkora a sávszélességem. Elvileg 10Megás netem van it Pesten... És ehhez 100Mbpsos belső háló tartozik...

Amugy nem dv hub kellene hanem sima ftp valamint játékszerver...

#182 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 29. 00:49

Itt győrbe 50/25Mbites Internet van és hozzá 100 megabites lan, belső DC illetve CS szerverrel. Egész kellemes :)
Amúgy az FTP szerintem azért nem jó, mert ott nem tölthet mindenki mindenkitől, hanem pl. valaki oszt, de nem kap semmit stb. tehát nem fair.
Ja és Vépen a belső hálón (ha lenne) nem nagyon kellene limitálni a sávszélt, bár szerintem akkor olyan adatforgalmak lennének akkor, hogy teljesen megölné a netet :D

Szerkesztette: sif85 2005. 11. 29. 00:51 -kor

[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#183 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 09:39

Kaptam 2 nagyobb levelet 3 napja nem bírja letölteni ez a szar...

A The Bat! kijelzi hogy 3,6mb (egyik 1.5 mega körüli én küldtem magamnak a cégből) de valahogy rohadtul nem akaródzik neki letölteni pedig fél perc alatt lent kéne lennie. Fantasztikus...

4 perce megy a letöltés és megint 266bájt(!!)/3,59mbájt.

#184 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 09:45

ez a szopááááás!!! De nem lenne egyszerübb felrakni egy free tárhelyre és onnan letölteni. Mégis gyorsabb, mint mailből tölteni...

#185 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 17:08

BaLee: Nálad milyen pingek vannak?
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#186 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 05. 12:19

Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 9:45

ez a szopááááás!!! De nem lenne egyszerübb felrakni egy free tárhelyre és onnan letölteni. Mégis gyorsabb, mint mailből tölteni...

Nem lenne egyszerűbb, mert céges gépen be kell állítani az ftp-t majd mindig kitörölni hogy más ne nézegesse meg mi van ott. Ellenben mailban kapott dolgot pillanat alatt továbbküldöm mailban és nem valószínű hogy ennek így kéne működni. Régebben ment normális sebességgel.

sif85: nem CSztem jóideje de majd megnézem utoljára a Source-ot próbálgattam jó hónapja akkor 80-100 körül voltak szóval nem valami fényes.

Jó volt az is, hogy vasárnap este 5-6-ig nem volt net egész nap...

#187 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 11:07

Hja ugy már más...

Amugy a vasárnapi netszünet miatt basszki majnem lemondhattam2 tárgyamról... Szép is lett volna...

#188 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 11. 19:38

Basssszki... Olvassátok ti vép.hut???
Szánalmas egy picit vagy Ti nem tartjátok annak???

#189 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 12. 12:23

Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 19:38

Nem, eddig nem olvstam. Mit lehet ott olvasni?

#190 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 18:12

Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 11., vasárnap - 18:38

Vettem a fáradtságot és átolvastam. Sőt a vemdégkönyvbe is komolyan beleolvastam, pedig csak a szokásos moderétormentes köpködés folyik.
Nem értem, mi a szánalmas a honlapon. Nem vagyok még csak a környékre való sem, de szerintem egy korrekt honlap egy vidéki kistelepülésnek.
www.kevenet.hu

#191 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 13. 23:52

Idézet: mip - Dátum: 2005. dec. 13., kedd - 19:12

Vettem a fáradtságot és átolvastam. Sőt a vemdégkönyvbe is komolyan beleolvastam, pedig csak a szokásos moderétormentes köpködés folyik.
Nem értem, mi a szánalmas a honlapon. Nem vagyok még csak a környékre való sem, de szerintem egy korrekt honlap egy vidéki kistelepülésnek.

Osztom a véleményed.
Csak az ütűs, ahogy fikázzák egymást. Bár gondolom máshol is ez menne.

#192 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 11:39

Nem  ahonlap szánalmas hanem a sok idióta paraszt bezsólása

#193 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:39

Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 10:39

Nem  ahonlap szánalmas hanem a sok idióta paraszt bezsólása

Ennyi erővel ezt is írhattad volna:
"Olvastátok az index.hu-t? Szánalmas"

Enyhén szólva is félreérthető volt.
Szegény vépiek nem tehetnek róla, hogy van néhány gyökér köztük. Ugyanez mondható el a magyar társadalomról is az index fórumait olvasva.

Bocs, kicsit  :offtopic: volt.
www.kevenet.hu

#194 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 10:03

Ja indexen is vannak gyökerek... Sőt mindenhol van 1-2 olyan ember aki örömét leli ebben. Eccer majd felnőnek hozzá...

#195 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 13:32

Na most jött el az az idő, hogy megint kezdem felba..ni az agyam!
A "kedvenc" szolgáltatónknak volt eddig 20Mbit béreltvonali sávszélessége. Nagyvonalúak voltak, mindenkit megdupláztak, jeá! Emiatt vettek még béreltvonalat. Most van 22,5Mbit. Ez szerintetek arányos???
Aztán eljött karácsony. Szereztek még vagy legalább 30 új előfizetőt, de a sávszélesség maradt! :(
A packet lossok most már stabil 7-10%-nál járnak. A pingek 70-100 körül. Két hete írtam nekik e-amilt. Azt a választ kaptam, hogy a problémámat továbbította az informatikus kollegáknak és, hogy türelemmel várjak a válaszra. Nos! A válasz azóta is jön! Mellékesen az ASZF-be le van írva, hogy a bejelentett hibát 72 napon belül kötelesek megjavítani, ha mégsem tudják vállalni, akkor engem arról értesítenek. Azóta SEMMI NEM TÖRTÉNT!  :reklamacio: Aztán még csak most jön szenteste... Képzelem, hogy le fog halni az egész...

VALAKI MONDJA MÁR MEG, HOGY MIT TUDOK ILYENKOR CSINÁLNI!
thx

#196 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 13:56

Amúgy mindig ezzel a titkos informatikus programozóval jönnek ám elő. Állítólag budapesti az illető. És a legjob bhogy naponta eljátsza azt h nem tud belépni aszerverre kivülről és ezért naponta szokott lenni szerverújraindítás... és ez komoly...

#197 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 14:09

Idézet: showka - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 14:56

Amúgy mindig ezzel a titkos informatikus programozóval jönnek ám elő. Állítólag budapesti az illető. És a legjob bhogy naponta eljátsza azt h nem tud belépni aszerverre kivülről és ezért naponta szokott lenni szerverújraindítás... és ez komoly...

Mármint milyen szerverre gondolsz?

#198 Felhasználó inaktív   showka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 24. 14:49

a gpinet szerveréről beszélhetett az ürge

#199 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 17:44

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. dec. 24., szombat - 12:32

Na most jött el az az idő, hogy megint kezdem felba..ni az agyam!
A "kedvenc" szolgáltatónknak volt eddig 20Mbit béreltvonali sávszélessége. Nagyvonalúak voltak, mindenkit megdupláztak, jeá! Emiatt vettek még béreltvonalat. Most van 22,5Mbit. Ez szerintetek arányos???
Aztán eljött karácsony. Szereztek még vagy legalább 30 új előfizetőt, de a sávszélesség maradt! :(
A packet lossok most már stabil 7-10%-nál járnak. A pingek 70-100 körül. Két hete írtam nekik e-amilt. Azt a választ kaptam, hogy a problémámat továbbította az informatikus kollegáknak és, hogy türelemmel várjak a válaszra. Nos! A válasz azóta is jön! Mellékesen az ASZF-be le van írva, hogy a bejelentett hibát 72 napon belül kötelesek megjavítani, ha mégsem tudják vállalni, akkor engem arról értesítenek. Azóta SEMMI NEM TÖRTÉNT!  :reklamacio: Aztán még csak most jön szenteste... Képzelem, hogy le fog halni az egész...

VALAKI MONDJA MÁR MEG, HOGY MIT TUDOK ILYENKOR CSINÁLNI!
thx

Szerintem alapvetően semmi közöd hozzá, hogy a szolgáltatónak mekkora, milyen betápja van. Az, hogy nálad miért nem megy a net úgy, ahogy szeretnéd 1000+1 okra vezethető vissza. Az előfizető szám-előfizetői csomagok-betáp függvényanalízis sokkal összetettebb feladat, semhogy akár a teljes alapadatok birtokában te, enduser erre eredményt adj, esetleg véleményezz. A fenti infók pedig még ehhez képest is erősen hiányosak.
A felháborodottságodat megértem, és igazat is adok neked, de a következtetés rossz.
Lehetőségeid: ha 72 nap van a hibaelhárításra, akkor legfeljebb jóváírásokat kapsz addig, amíg nincs kijavítva a hiba. Ha 72 óra és csak elírtad, akkor hamarabb megoldódik. Mivel itt nem enduser hibáról van szó, tehát nem nálad fogják megoldani, a legtöbbet akkor segítesz a cégnek, ha figyeled az esetleges periodikát a hibában, és minél részletesebb hibajelentést küldesz nekik.
Én is szoktam olyan szerveren dologzni, ami a szoágltatód hálózatában van, és tapasztalok néha lassulást, ez aznoban időleges. Próbálj ilyen típusú szabályosságot keresni a hibáidban, és ezt írd meg nekik.
www.kevenet.hu

#200 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 25. 19:20

Idézet: mip - Dátum: 2005. dec. 25., vasárnap - 18:44

Szerintem alapvetően semmi közöd hozzá, hogy a szolgáltatónak mekkora, milyen betápja van. Az, hogy nálad miért nem megy a net úgy, ahogy szeretnéd 1000+1 okra vezethető vissza. Az előfizető szám-előfizetői csomagok-betáp függvényanalízis sokkal összetettebb feladat, semhogy akár a teljes alapadatok birtokában te, enduser erre eredményt adj, esetleg véleményezz. A fenti infók pedig még ehhez képest is erősen hiányosak.
A felháborodottságodat megértem, és igazat is adok neked, de a következtetés rossz.
Lehetőségeid: ha 72 nap van a hibaelhárításra, akkor legfeljebb jóváírásokat kapsz addig, amíg nincs kijavítva a hiba. Ha 72 óra és csak elírtad, akkor hamarabb megoldódik. Mivel itt nem enduser hibáról van szó, tehát nem nálad fogják megoldani, a legtöbbet akkor segítesz a cégnek, ha figyeled az esetleges periodikát a hibában, és minél részletesebb hibajelentést küldesz nekik.
Én is szoktam olyan szerveren dologzni, ami a szoágltatód hálózatában van, és tapasztalok néha lassulást, ez aznoban időleges. Próbálj ilyen típusú szabályosságot keresni a hibáidban, és ezt írd meg nekik.

Nos, köszi a helpet.

A 72 nap természetesen elírás volt, eddig észre sem vettem. Az tehát 72 óra. Ezt az e-mail 2 hete küldtem és azóta semmi választ nem kaptam, csak azt, hogy továbbította a kollegáknak.  Ebből nekem csak az jön le, hogy nagy ívben tesznek rám, mert az átlagusernek az is elég, ami van ,és bejön neki a freemailmeg az index. Egy ember miatt meg nem szórakozank. Azt is aláírom, hogy semmi közöm, hogy milyen a rendszerük, de ha már fizetünk érte, akkor elvárom a megfelelő minőségű szolgáltatást.
Az elküldött e-mailbe ping statisztikákat küldtem, amiket különböző időpontban mértem különböző magyar szerverekre.
A ping statisztikán és a letöltési ill. feltöltési sebesség változásán kívül véleményed szerint még mit írjak le nekik?
sif85

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó