Örülök, hogy kipróbáltad..... szerintem nyugodtan teszteld más összetétellel is, mert változó lehet a reszelék szemcsenagysága, a forrasz anyaga, stb... érdemes játszani vele kicsit .... ill. érdemes lehet a reszeléket valami jól illó zsiroldó anyaggal lemosni, és megszártani a melegités előtt... szerintem a kis mennyiségű korom nem lehet gond, de ha az ismerősöd kemencéjébe csinálod majd esetleg akkor korom sem lesz ....

Az elegyet meg lehet csinálni biztosan, a nitrogénes dologtól eltekintve amit le is irtem, ha kideriti az ember aldehidet ... de szerintem érdemesebb sima vizzel kisérlezetni ... nem vagyok benne biztos, hogy tul sok teljesitmnytöbbletet ad, amiért érdmes vele számolni, majd ha már annyira a tuti a sima vizes, akkor majd ráér!

A viz forráspontja egy bizonyos pontig, (fázisdiagramm hármaspontja) csökkenthető a nyomással, de ez már egy szint alatt házilag kivitelezhetetlen - sok okból .... ezt nem irom le, hoszú lenne ...

Az a cső valószinűleg fémből van, ill. tuti hogy abból.... de lehet réz, vagy csak vmi nemesebb fémbevonatú olcsóbb fém..... nem tudom ....