HWSW Informatikai Kerekasztal: HeatPipe és rejtelmei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HeatPipe és rejtelmei Hp házilag! Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   durkonorbi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 14. 10:16

Kipróbáltam a Durkó-féle kapillárist.

Örülök, hogy kipróbáltad..... szerintem nyugodtan teszteld más összetétellel is, mert változó lehet a reszelék szemcsenagysága, a forrasz anyaga, stb... érdemes játszani vele kicsit .... ill. érdemes lehet a reszeléket valami jól illó zsiroldó anyaggal lemosni, és megszártani a melegités előtt... szerintem a kis mennyiségű korom nem lehet gond, de ha az ismerősöd kemencéjébe csinálod majd esetleg akkor korom sem lesz .... :)

Az elegyet meg lehet csinálni biztosan, a nitrogénes dologtól eltekintve amit le is irtem, ha kideriti az ember aldehidet ... de szerintem érdemesebb sima vizzel kisérlezetni ... nem vagyok benne biztos, hogy tul sok teljesitmnytöbbletet ad, amiért érdmes vele számolni, majd ha már annyira a tuti a sima vizes, akkor majd ráér! :)

A viz forráspontja egy bizonyos pontig, (fázisdiagramm hármaspontja) csökkenthető a nyomással, de ez már egy szint alatt házilag kivitelezhetetlen - sok okból .... ezt nem irom le, hoszú lenne ... :)

Az a cső valószinűleg fémből van, ill. tuti hogy abból.... de lehet réz, vagy csak vmi nemesebb fémbevonatú olcsóbb fém..... nem tudom .... :)

#1482 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 17. 16:40

Idézet: durkonorbi - Dátum: 2007. júl. 14., szombat - 11:16

Kipróbáltam a Durkó-féle kapillárist.

Örülök, hogy kipróbáltad..... szerintem nyugodtan teszteld más összetétellel is, mert változó lehet a reszelék szemcsenagysága, a forrasz anyaga, stb... érdemes játszani vele kicsit .... ill. érdemes lehet a reszeléket valami jól illó zsiroldó anyaggal lemosni, és megszártani a melegités előtt... szerintem a kis mennyiségű korom nem lehet gond, de ha az ismerősöd kemencéjébe csinálod majd esetleg akkor korom sem lesz .... :)

Az elegyet meg lehet csinálni biztosan, a nitrogénes dologtól eltekintve amit le is irtem, ha kideriti az ember aldehidet ... de szerintem érdemesebb sima vizzel kisérlezetni ... nem vagyok benne biztos, hogy tul sok teljesitmnytöbbletet ad, amiért érdmes vele számolni, majd ha már annyira a tuti a sima vizes, akkor majd ráér! :)

A viz forráspontja egy bizonyos pontig, (fázisdiagramm hármaspontja) csökkenthető a nyomással, de ez már egy szint alatt házilag kivitelezhetetlen - sok okból .... ezt nem irom le, hoszú lenne ... :)

Az a cső valószinűleg fémből van, ill. tuti hogy abból.... de lehet réz, vagy csak vmi nemesebb fémbevonatú olcsóbb fém..... nem tudom .... :)

Azóta megpróbáltam úgy, hogy kicsit több forrasz-port kevertem a rézporhoz, és stabilabb lett a kapilláris,- most már nemigen lehet lekaparni.
A vizet változatlanul issza.

A forraszport most úgy készítettem, hogy vörösréz lemezből hajlítottam egy kis teknőt, amibe beleolvasztottam a forrasztó rudat,- ezt könnyebb satuba fogni, és reszelni, mint az 1 * 1 mm-es forrasztópálcát.

Érdekes módon ha a porkeverék oldaláról tartom oda a gáz-lángot, nem fújja le a porkeveréket a rézlemezről.

Úgy néz ki, hogy jó lesz ez.

Legközelebb készítek ilyen kapilláris belsővel egy lapos heatpipe-ot vörösréz lemezekből, és kipróbálom, hogy mennyire működik a heatpipe-ban a Durkó-féle kapilláris.

Veriakilis

#1483 Felhasználó inaktív   kontras 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 24. 15:57

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 14:44

Találtam egy elég érdekes heatpipe méretező programot:

Google-vel

Regisztráltam, és innen le lehet tölteni:

Progi

Most töltöm, 50MB a mérete.

Veriakilis

Szia Veriakilis!
Az Általad belinkelt első linken, a Google-s linken valami not found jelenik meg, a másikon meg egy amcsi cég. Kérlek, írd le, mi a neve annak a proginak, amit Te letöltöttél, és hol lehet regisztrálni hozzá?
Üdv. és kösz!
kontras

#1484 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 16:47

Idézet: kontras - Dátum: 2007. júl. 24., kedd - 16:57

Szia Veriakilis!
Az Általad belinkelt első linken, a Google-s linken valami not found jelenik meg, a másikon meg egy amcsi cég. Kérlek, írd le, mi a neve annak a proginak, amit Te letöltöttél, és hol lehet regisztrálni hozzá?
Üdv. és kösz!
kontras

Itt a lap alján kattints az 'Accept'-re, és akkor a következő oldalon letöltheted a programot.

A program neve:

petrasim-3_0_0908-setup.exe

Veriakilis

#1485 Felhasználó inaktív   kontras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 21:24

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 16:47

Itt a lap alján kattints az 'Accept'-re, és akkor a következő oldalon letöltheted a programot.

A program neve:

petrasim-3_0_0908-setup.exe

Veriakilis

Szia Veriakilis!
Kösz a segítséget, de aztán a segítségkérés után addig t@k@ltem, amíg rá nem jöttem, hogy a Petrasim az, ami nekem kell. Közben mintha egy 4-es verziót is letöltöttem volna, sőt azt töltöttem le először, de később mégis csak a 3-as van a Program Files-jaim között, ahová ezek autom. kerülnek.
Persze, mivel az én angolom "very poor", sőt még ez is hencegés, mert csak elektronikai szövegeket értek meg úgy-ahogy, használni végülis egyelőre nem tudom ezt az amúgy tök jónak tűnő szoftvert, s mire egyszer végre ráveszem magam, hogy rendesen megtanuljak ángliusul, addigra az a 30 nap triál sokszorosan le fog járni...
Gratulálok a hőcsöves eredményeidhez!
még azt hadd kérdezzem meg, hogy milyen fajta olcsó, tehát kisker forgalomban kapható elzáró szelepet érdemes megvenni, amelyik meg tudja legalább pár percre tartani a nagynehezen összelapátolt 20 mbar-omat? T. i. a vizes golyós-szelep másodpercek alatt elereszti a vákuumot. Mondott valaki olyant, hogy ugyanaz gázosban már sokkal jobb, de a közeli műszaki boltos meg azt állítja, hogy az ugyanaz, a gázos sem tömít szuerinte jobban, mint a vizes, merthogy ugyanazt használják a gázosok is. Létezik ez? Persze viszonylag könnyű eldönteni ezt, veszek majd egy gázosat is...
Egy cégnél, ahol lehet vákuumhoz is alkalmas elzáró szelepet is kapni, azt mondta egy marktinges mérnök, hogy 20e és 30 e HuF között vannak a kézi elzárók, amelyek vákuumhoz is jók. Most akkor ki "téved"?...
T. i. amikor már ki van vákuumozva, akkor tölteném be a munka-közeget, és ehhez szükséges egy lezáró-szelep. Nálam a kiforralásos módus nem működik, mert akár 10-20 m-es csöveket is fogok csinálni, amit elég nehéz lenne felhevíteni 100 °C-ra...
Kösz és üdv.
kontras

#1486 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 10:21

Idézet: kontras - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 22:24

Szia Veriakilis!
még azt hadd kérdezzem meg, hogy milyen fajta olcsó, tehát kisker forgalomban kapható elzáró szelepet érdemes megvenni, amelyik meg tudja legalább pár percre tartani a nagynehezen összelapátolt 20 mbar-omat? T. i. a vizes golyós-szelep másodpercek alatt elereszti a vákuumot. Mondott valaki olyant, hogy ugyanaz gázosban már sokkal jobb, de a közeli műszaki boltos meg azt állítja, hogy az ugyanaz, a gázos sem tömít szuerinte jobban, mint a vizes, merthogy ugyanazt használják a gázosok is. Létezik ez? Persze viszonylag könnyű eldönteni ezt, veszek majd egy gázosat is...
Egy cégnél, ahol lehet vákuumhoz is alkalmas elzáró szelepet is kapni, azt mondta egy marktinges mérnök, hogy 20e és 30 e HuF között vannak a kézi elzárók, amelyek vákuumhoz is jók. Most akkor ki "téved"?...
T. i. amikor már ki van vákuumozva, akkor tölteném be a munka-közeget, és ehhez szükséges egy lezáró-szelep. Nálam a kiforralásos módus nem működik, mert akár 10-20 m-es csöveket is fogok csinálni, amit elég nehéz lenne felhevíteni 100 °C-ra...
Kösz és üdv.
kontras

Én olyan visszacsapó szelepet használok, amit egy sima autós pumpából szedtem ki.
De ez csak akkor működik jól, ha mindkét oldalán víz van,- akkor tökéletesen zár.
Ha a külsű oldalon levegő van, akkor nem zár jól.
Ezért használom én vákuumkészítésre a folyadékeltávolításos módszert, majd a víz alatt bontom le a csatlakozást.

'Nálam a kiforralásos módus nem működik, mert akár 10-20 m-es csöveket is fogok csinálni'

Mire fogsz használni ekkora heatpipe-okat?
Talajhőt akarsz felhozni talán?

Veriakilis

Szerkesztette: Veriakilis 2007. 07. 27. 10:25 -kor

#1487 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 03. 12:54

Idézet: kontras - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 22:24

Szia Veriakilis!

Nálam a kiforralásos módus nem működik, mert akár 10-20 m-es csöveket is fogok csinálni, amit elég nehéz lenne felhevíteni 100 °C-ra...
Kösz és üdv.
kontras

Hahó, Kontras!

Veriakilis

#1488 Felhasználó inaktív   kontras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 16:53

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2007. aug. 3., péntek - 12:54

Hahó, Kontras!

Veriakilis

Hát a hőcsővel ugye, hőenergiát lehet a legjobb hatásfokkal egyik helyről a másikra szállítani...
Én csak úgy kísérletezek, de nem PC-moddinggal foglalkozom, hanem napenergia-hasznosításon töröm a fejem, és ott számos alkalmazási lehetőség létezik, egyelőre legyen egy magam által megbízhatóan elkészíthető HP, akár kapilláris nélkül is, és majd meglátjuk...
Persze, lehet földhőt is felhozni, de ez majd egy későbbi stáció lehet. Ahhoz kell még más is, mert ahhoz meg kell oldani a cső lejuttatása könnyű, olcsó és megbízható módját, ez még várat magára szintén. De apránként, mint a léptető motor, és lassan, mint a csiga, haladunk azért előre.
Csak most egy napkollektort kell elkészítenem, mert jön az ősz, és ki akarok próbálni egy-két elképzelésemet a napkollektorok területén is.
Addig is figyelem a topicot, nagyon jók vagytok...

#1489 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 08:43

Küldtem egy PÜ-t Neked!

#1490 Felhasználó inaktív   kontras 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 11. 16:58

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 8:43

Küldtem egy PÜ-t Neked!

Szia Veriakilis!
Ha nekem szólt a hsz-od, én sajnos, nem kaptam Tőled sem itt a HWSW-fórumból, sem az otthoni email-címeimre privát üzenetet.

#1491 Felhasználó inaktív   durkonorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 29. 18:06

Hello Verakilis ... olvasgattam a PH!-t, és megláttam egy uj technikát a vidkari hűtésre .... rögtön eszembe jutott amit irtál, hogyan akartad/akarod/csináltad meg a lapos heatpipe-os rézblokkot a procidra!
Lenyúlták az ötleted!!! :) Vagy legalábbis építettek egy ilyen hűtőt videokarira!

http://prohardver.hu/hir/hatekonyabb_hutok...a_sapphire.html

Szerkesztette: durkonorbi 2007. 09. 29. 18:08 -kor

#1492 Felhasználó inaktív   doingsomething 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 15:43

ARE YOU INTERESTED IN:

- MAKING MONEY ?
- BEING PART OF A PROFESSIONAL HIGH-TECH COMPANY ?
- EARNING YOUR LIVING WHILE SURFING THE INTERNET ?

AND FINALLY: TAKING PART IN THE BIGGEST ADVENTURE SINCE THE INTERNET EXISTS?

YES?

Then check out: http://www.doingsome...theinternet.com

#1493 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 09:29

Idézet: durkonorbi - Dátum: 2007. szept. 29., szombat - 19:06

Hello Verakilis ... olvasgattam a PH!-t, és megláttam egy uj technikát a vidkari hűtésre .... rögtön eszembe jutott amit irtál, hogyan akartad/akarod/csináltad meg a lapos heatpipe-os rézblokkot a procidra!
Lenyúlták az ötleted!!! :) Vagy legalábbis építettek egy ilyen hűtőt videokarira!

Látom...

A HWSW-s, és a PH-s fórum ez első helyen van, ha a heatpipe szóra keresel a google-val globálisan a világon...
Nem csoda...híresek lettünk. :)

#1494 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 13:56

Szia Norbi!

Felhozom a topikot, mert mostanában nagy a csend a heatpipe-al kapcsolatban.

A PH-s topikomba (PH heatpipe házilag)belinkelt valaki egy érdekes oldalt:

Ice Hammer

Te érted, hogy miről szól?

Veriakilis

#1495 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 22. 17:29

Hahóó!

Nem olvastad a kérdésemet Norbi?

Veriakilis

#1496 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 19:18

heatpipe set

#1497 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 22:25

Nagy a csend mostanában a Heatpipe topikban!
Megvagytok még többiek, vagy elvesztetek?

Gyulavitéz, Durkónorbi?

#1498 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:38

Kipróbáltam egy új porózus réz készítési módszert Heatpipe készítéshez, ami nem vált be:

Rézlemezre szórt rézreszeléken keresztül sütögettem ki egy 10 000 mikróFarádos (40V)-os kondenzátort.
Arra számítottam, hogy ráolvad a lemezre , illetve összeolvad a rézreszelék, de nem sikertült a kísérlet...

Veriakilis

#1499 Felhasználó inaktív   Veriakilis 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 18:06

Hello Verakilis

Áll mostanában a topik.
Én most egy 1,5 méteres heatpipe-ot akarok készíteni colos vízvezetékcsőből, és ki akarom próbálni a kapubejáró fűtést,- már ha lesz az idén télen még hó...
Acetonos töltettel, és van egy hatalmas pneumatikus munkahengerem a vákuum készítéshez...

Többiek?

Szerkesztette: Veriakilis 2008. 02. 10. 18:07 -kor

#1500 Felhasználó inaktív   durkonorbi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 10. 22:15

Idézet: Veriakilis - Dátum: 2008. febr. 10., vasárnap - 18:06

Áll mostanában a topik.
Én most egy 1,5 méteres heatpipe-ot akarok készíteni colos vízvezetékcsőből, és ki akarom próbálni a kapubejáró fűtést,- már ha lesz az idén télen még hó...
Acetonos töltettel, és van egy hatalmas pneumatikus munkahengerem a vákuum készítéshez...

Többiek?

Én mostanában nem foglalkoztam pipe-al... :( most nem volt rá időm, más dolgok mennek, de majd lassan lesz végre megint időm, és végre helyem is .... :)  A munkahengered milyen?

Téma megosztása:

• (78 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.