olvasgattam a kémcsöves-forralós-vákuum-os sztorit...
Véleményem:
Ha azért törekedtek vákuum-ra, hogy a víz forráspontja az alacsony nyomás miatt lecsökkenjen, akkor van jobb megoldás is (mindjárt leírom). Szerintem, bár nem számoltam utána, de nem kizárt, hogy sikerüljön ... szóval sosem fog így a víz forráspontja pl. 40 fokra lecsökkenni....
A jobb megoldás:
Van olyan folyadék, ami gyakorlatilag nem veszélyes (kicsit oldja a zsírt, ezért hosszasan ne dugd bele a kezed), ami 30 fok körül forr légköri nyomáson. Én is kipróbáltam már, csak a kisérlet rövidre sikerült, mert műanyag pohárba töltöttem és kiderült, hogy azt meg oldja....
Lényeg, hogy klímások mosógáz néven ismerik, minden jobb klíma gázzal foglalkozó helyen lehet venni. Nem drága még egy 5 literes adag sem.... valami R5xx a neve, ha jól emlékszem, de csak mosógáznak hívják. Szobahőmérsékleten teljesen stabil, alig párolog. De ha a tenyeredbe öntöd, akkor gyorsan párolog. Utána nem ért kezetmosni és némi krémet használni.
Ez a Heat-Pipe dolog nagyon jó, meg nagyon szép (én már 3db-ot építettem), de a környezetnek csak akkor lehet leadni ezt a hőmennyiséget, ha nagy a levegő fele a hőátadó felület vagy ugyan kisebb a felület, de van légáram.