A múltkori Haditechnika izgalmasabb volt, :o bár mindig a vásárlást követő 3.-4. hétben válik izgalmassá.
PPS 1941M géppisztoly
A PPS-41 (
Pulemjot Pisztolet Spagnia - Spagin géppisztoly) a második világháborúban a szovjet csapatok jellegzetes fegyvere volt. A fegyver kifejlesztését a finnek ellen vívott háború és a németek sikerei motiválták. Ez a fegyver olcsó és egyszerű volt, és nagyon alkalmasnak bizonyult mind a sorozatgyártásra, mind a harci alkalmazásra. A rendszerben lévő TT-33 7,62x25 típusú lőszerrel tüzelt. A géppisztoly tömegzáras rendszerű volt. Az ütőszeget az 585 g tömegű tömegzáron rögzítették. Az önműködő rendszer a zár tömege, a helyretoló rugó és a lőporgázok kölcsönhatásával működött. Az elsütőbillentyű előtt elhelyezett tűzváltó segítségével egyes és sorozatlövésekre volt alkalmas, billenő irányzéka 100 és 200 m távolságra volt kalibrálva. A csőköpeny vége egyúttal a kompenzátor szerepét is betöltötte. Csigatárában (szakszerűtlenül elterjedt a dobtár elnevezés) 71 töltény fért el. 1942-ben 35 töltény befogadó, könnyebben tölthető íves tárat is kifejlesztettek hozzá. Előnyös volt megbízhatósága és egyszerűsége, ugyanakkor nehéz és hosszú volt a lövészárokharcokhoz.
A szovjet csapatok jellemző fegyvere 1956-ban már az AK-47 Kalasnyikov-gépkarabély volt, de egyes szakcsapatoknál még látható volt a PPS-41 is. A géppisztolyt Magyarország is gyártotta licencia alapján. A Magyar Néphadseregben rendszerben lévő PPS-41 az 1956-os felkelők egyik jellemző fegyvere volt.
Harcászati-műszaki adatok
* Űrméret: 7,62 mm
* Tömeg töltött tárral: 5,5 kg
* Hossz: 840 mm
* Csőhossz: 270 mm
* A tár befogadóképessége: 71/35 db töltény
* Tűzgyorsaság: 100/min hosszú sorozatokkal
* A lövedék kezdősebessége: 5000 m/s
Forrás: HADITECHNIKA 2007/1
Amaczi Viktor Az 1956-os forradalomés szabadságharc haditechnikai eszközei VI. rész 76. old.
/ON
Valaki nem tudja, hogy mi az a cfg-zés? Ezt már múltkoriban is kérdeztem... talán

Mert egy gyerek megint azt mondta, hogy biztos cfg-zek. Lassan kezdem elhinni, hogy tényleg...

Ja meg azt mondta, hogy az egész magyar CoD scene rajtam röhög. Az lehet, de nem a cfgzés miatt, hanem mert csak 62/40-es az arányom.

Közben rájöttem, hogy a szlovének is osztják egymást rendesen, de szerencsére sokat nem értek belőle. :Đ
Speedrun: elkezdtem az amerikai Silo pályát csinálni, kész rémálom az egyes házakban lévő embereket irtani...