HWSW Informatikai Kerekasztal: A Wireless szolgáltatás jövője - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A Wireless szolgáltatás jövője hogy látjátok? Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 18. 16:59

:D  :D  :)  :)  :cool:  :cool:
V63 a legjobb mozdony
Olyan mint a CISCO router ;-)

#32 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:34

Idézet: Warner - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 10:05

....

JAhno: Sajnos így van, a nagy cégeké itt is a jövő, egyelőre elég kevés kis cég van aki mondjuk egy 5,8-as gerincet is megengehetne magának....

Szerintem itt lehet is egy határt húzni: aki 2,4-en visz gerincet, az hobbizoli, aki 5GHz-en, az lehet, hogy szolgáltató. Ettől még nem a nagy cégeké a jövő. Mindig van egy réteg, aki elvből nem vesz multinál semmit, és mindig van egy szélesebb réteg, akinek az igényeire a kis cég jobban rá tud muzdulni, mint a nagy. Ha ezzel egyensúlyozni tudja a fajlagos költségeinek nagyobb voltált, akkor megmarad, ha nem, akkor megy a levesbe.
Nekem szerencsés helyzetem van, mert kb 40-50km-re vagyok Pesttől. De így verem az Invitelt pingben, mert a rendszer legvégén is kb 8-10ms a ping az indexre. Normál működés mellett. A nemnormál meg hála az égnek - és nem utoldós sorban az 5 gigás gerincnek, redundanciának - egyre kevesebb. Sávszélben ők a jobbak, de amíg mi féláron adjuk a netet a dsl-hez képest, addog senkit nem zavar, hogy 384(512) helyett 256-ot kap. És fix publikus ip-vel. Felár nélkül.
www.kevenet.hu

#33 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 17:50

Multikkal szemben a kicsiknek az az elonye, hogy ugyfelbarat magatartast nyujtanak (a normalisabbak).
V63 a legjobb mozdony

#34 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 18:43

Ez így van Old_Mumus, illetve hogy személyesen ismered akár az ügyfélszolgálatost, a szervízest és alkalmazkodnak a jobbak az ügyfélhez! Ez azért pozitívum! mip: melyik szolgáltató vagy? publikus ez?

#35 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 21:54

Igen es akkor ne feledjuk el, hogy ne a userekre erolteted a virus es spam vedelmet meg par alap dolgot... Sajnos ezt sokak irgalmatlan keson fogtak fel. :omg:
V63 a legjobb mozdony

#36 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 22:57

És az is még a baj hogy az emberek a sok negatív tapasztalat, hír miatt (lásd Covysoft topicom) félnek a WiFis szolgáltatóktól! És inkább ahol elérhető az ADSL-t választják! A másik hogy a Wi-Fik az árakkal se tudnak legtöbb helyen versenyképesek lenn! Sajnos :(

#37 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 18. 23:15

vagy rosszul látom?

#38 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 06:15

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 18., péntek - 22:15

vagy rosszul látom?

Abszolut nem latod rosszul. Egy neves ISP elkezdett itt a kornyeken mikrozni, nagy tervei voltak a regio es az orszag lefedesehez. Azzal nem szamoltak, hogy pl. itt a legtobb telepulest 25V-al villamositott vasut szeli at. Olyan alacsonyan tettek az AP-t, hogy igencsak belezavart a villanymazzag  :reklamacio:

Utana jottek masik cegek meg most is jelentkezgetnek (mind a koklerebb tipus), azt mondtak mikrot soha tobbet. Jott az ADSL, sorba kottettek be.
V63 a legjobb mozdony

#39 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 08:15

Erről beszéltem! Elég 1 bármi kicsi rossz amit hallanak, amint jön ADSL már köttetik is be azt! Tudom mondom ebbe dolgozom látom az emberek mentalitását! És azért ez szomorú! De én megmondom őszintén olyan céget aki tényleg jól és olyan stabilan adná a mikrón a cuccot mint ADSL nem láttam! Mert Nekem speciel cégnél 1024 ADSL van otthon 512 ADSL. De ez mindig annyi! Reggel délbe este minden oldalról MINDIG! Mikrónál azért szerintem 1mega körül már abszolút nem megbízható, alatta meg ugye vannak a csúcsidő effektusok! Meg a legtöbb mikrós szolgáltatás sávszéle jelentősen elmarad az ADSL-étől! Aki töltögetésre használná az GYORS internetet akar, a Mikro ide nem megfelelő. Szerintem de ha nem így van cáfoljatok!

#40 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:14

Valoban nincs ADSL nagyobb savszelu minoseget garantalo mikros ceg, de lehet. Persze nem 2.4-en es ott egy regio ellatasanak gerince ketszamjegyu sebesseggel kell, hogy rendelkezzen.
V63 a legjobb mozdony

#41 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:25

WiMAX-ról Kisalföld irogatott, Győr digitális város, Győr és 60km-es körzetébe lesz internet stb.... Mikor és hogyan, mikor ha jól tudom WiMAX még nem CE szabványos. Ugye?

#42 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 09:27

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 8:25

WiMAX-ról Kisalföld irogatott, Győr digitális város, Győr és 60km-es körzetébe lesz internet stb.... Mikor és hogyan, mikor ha jól tudom WiMAX még nem CE szabványos. Ugye?

WiMax-rol csak iromanyokban olvastam szemelyes tapasztalat nincs vele. Senki ismeros sem hasznalja!
V63 a legjobb mozdony

#43 Felhasználó inaktív   Warner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 18:30

Mint már említettem, egyelőre elfelejtheted a Wimaxot. A Wimax egy szabvány lesz, olyan mint a Wifi, ami azt jelenti, hogy minden gyártó máshogy képzeli el, de kötelezik magukat arra, hogy amire rá lesz írva hogy Wimax-os, az működni fog a másik wimax eszközzel.

Ezen a szabványon belül lesznek különböző sebességű, tudású cuccok, kb. úgy mint most a 802.11"b,g", és "a".

#44 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 01:51

Igen de még semmi sincs róla! Csak akkor győrbe a digitális városba hogy akarnak WiMAX-ozni? én ezt nem értem! holott mégcsak nem is CE szabványos! :D na mind1

#45 Felhasználó inaktív   Old_Mumus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 06:40

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 0:51

Igen de még semmi sincs róla! Csak akkor győrbe a digitális városba hogy akarnak WiMAX-ozni? én ezt nem értem! holott mégcsak nem is CE szabványos! :D na mind1

Tudtommal a CISCO es az Intel nagyon nyomul mellettuk.
Szerintem Ok sok cuccot adnak hozza.
V63 a legjobb mozdony

#46 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 10:17

Az tuti  hogy nyomulnak mellettük, de ha nincs rá megfelelő szabvány akkor nem rakhatnak fel olyat még az atyaúristen akarja se. Ez az egyik. A másik hogy mivel még senki semim konkrétat nem tud a wimaxról szerintem csak a levegőbe beszélgetnek róla! Ez olyan mintha én beszélgetnék a 11es bmw-ről. valamikor tuti lesz de hogy milyen és hogy és mikor ?  :confused:

#47 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 10:41

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 9:17

Az tuti  hogy nyomulnak mellettük, de ha nincs rá megfelelő szabvány akkor nem rakhatnak fel olyat még az atyaúristen akarja se. Ez az egyik. A másik hogy mivel még senki semim konkrétat nem tud a wimaxról szerintem csak a levegőbe beszélgetnek róla! Ez olyan mintha én beszélgetnék a 11es bmw-ről. valamikor tuti lesz de hogy milyen és hogy és mikor ?  :confused:

Miért ne rakhatná fel? Ha adoot frekin megy, adott teljesítménnyel, és itthon bwevizsgáltatja, akkor minden további nélkül felteheti. Nem fog senkivel együttműködni, de nem is akarja. Iszonyat drága lesz, de ez sem zavarja.
www.kevenet.hu

#48 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 20. 12:04

Azért erre én kíváncsi leszek! :D

#49 Felhasználó inaktív   Vakukac 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 20. 17:23

Sziasztok!

Mikrohullám????  Az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

#50 Felhasználó inaktív   sebajtoni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 03. 20. 19:19

Idézet: Vakukac - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 18:23

Sziasztok!

Mikrohullám????  Az utolsó utáni lehetőség legyen. Én 300 m-re vagyok a toronytól és állandóan szar a kapcsolatom. Mikor reklamáltam egy-egy napra jó lett aztán megint szar az egész. Írtam egy ajánlott levelet az igazgatónak, hogy végre csináljanak valamit erre felmondta a szerződésem! Ez a Magyar mentalitás. Ja ügyelet az nincs, ha péntek este bedöglik a netem hétfőn reggel tudom hívni őket. Most itt a négynapos ünnep megint rossz az egész! A cég amit messzire el kell kerülni Veszprém INFORNAX.

Ilyenek a ping idők:

62.100.224.10 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 398, fogadott = 390, elveszett = 8 (2% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 707ms, maximum = 4041ms, átlag = 1960ms
CTRL-C

Szerintetek ezekkel a ping időkkel mit lehet csinálni? Se játék, se letöltés nem megy!

Vaku

300m az igen, ha jó a hozzáférési pont nem lehet gáz. Van kültéri antennád, milyen berendezést kaptál? Szerintem a Lajos nem kezeli igy az ügyeit az említett cégben. Nekem semmi közöm hozzá,
de ha megrendelted, akkor bizony menjenek ki és javítsák meg neked!
Egy mezei Ap-vel 300m simán megy, mi egy kábeles cuccot osztottunk meg, kb 400m-re vagyok tőle
és megy rendesen a nagy pingidő is jó!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.