HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlom magamat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...

#121 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 02:44

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 2:31

Miazhogy volt?  :D MS téma még fut holnap még egy kört! Minimum :)

Vagy aszondod, h legyen igazam csak hagyjuk a témát? Egy világ omlana össze bennem, ha ezt mondanád :Đ

Nah, én L, holnap folytköv.

ui: csupasz OEM RAMon nincs mit mélázni, az úgy buktás, ahogy van ;)

Úgy gonolod, hogy igazad van? Úgy gondolod, hogy holnap a paraméterek ugyanazok lesznek? :)

Lehetm hogy holnap nem lesz mápeccsó, számomra nem lesz vitaalap. Ma vanik. Lehet, hogy holnap ninics. Lehet, hogy holnap csk MS.Tral és társai lesznek a porondon. Dok embernk, sok szélmalomharcosnak ez volt a cél. Nekem nem.

#122 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 02:47

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 2:31

Miazhogy volt?  :D MS téma még fut holnap még egy kört! Minimum :)

Vagy aszondod, h legyen igazam csak hagyjuk a témát? Egy világ omlana össze bennem, ha ezt mondanád :Đ

Nah, én L, holnap folytköv.

ui: csupasz OEM RAMon nincs mit mélázni, az úgy buktás, ahogy van ;)

Beépítem, meghúzom ahogy vanik :)

Mellesleg! Ahogy püben modottam volt, igazad is van (ik), de ezen vesszen a haza :'(

#123 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 02:58

Sziasztok!

Jó reggelt!
No, nézzük csak mik voltak a hozzászólások, amig aludtam.
;)

Biborkékhóvirág

#124 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:02

Semmi különös, bár.... Akár sok minden különös...

Tán hozzáállás kérdése is... Én példul nem leszek hosszú élegtű, de sok emberrel ellntétben, engem elpüföltek a lánchidon. Demszkáj is ottt volt :Đ

#125 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:11

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:59

Csucs, tehát nálatok a vevőnek a boltban sincs lehetősége kipróbálni a terméket, amit megvenni készül?

Szia!

Egyes önállóan is müködő termékekből léteznek úgynevezett demo példányok, ezt a kereskedő megvásárolja az adott képviselettől, és ezen keresztül tudja bemutatni az adott terméket. Ez a termék forgalaomba nem hozható, csak és kizárólag termékbemutatásra szolgál.

Alkatrészekból nincs demo változat és a kereskedő nem is köteles azt a vevőnek kiprobálásra engedni a lehetséges vásárlás előtt.

Persze a hazai viszonyokat ismerve az a lehetséges vásárló a terméket a vásárlás előtt ki akarja próbálni, majd a próba végeztével egy másikat kér, mert ez már úgye bontott és használt.  :think:
Vagy ami még jobb elmegy máshova, ahol pár forintért olcsobban meg tudja vásárolni.  :eek:

Biborkékhóvirág

Ui.: Csucs: úgye igazam van?

#126 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:12

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 2:02

Semmi különös, bár.... Akár sok minden különös...

Tán hozzáállás kérdése is... Én példul nem leszek hosszú élegtű, de sok emberrel ellntétben, engem elpüföltek a lánchidon. Demszkáj is ottt volt :Đ

Szia!

Ezt most nem értem.  :confused:

Biborkékhóvirág

#127 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:29

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:16

Kíváncsi vagyok arra a tájékoztatóra, amit te kapsz/kaptál. Az egészre, ollózás nélkül :)

Szia!

Olvassál itt.

Ez a hivatalos MS license szerződés, és ebben nincs olyan, amit Te írtál.

Biborkékhóvirág

#128 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:30

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 21:43

Csodálkozom, hogy még nem zárták be az összes cipő- és ruhaüzletet ilyen nyilvánvaló jogsértésért, hiszen ott mindenki próbálgat :). Nem, nem komprende. Mindenféle boltokban csomagolásokat bontanak ki, eszközöket engednek kipróbálni, és sehol nem úgy értékesítik tovább, hogy használt. Nem hallottam róla, hogy ez probléma lenne. Az?

Szia!

Te megvennél olyan számítástechnikai alkatrészt, amelyikre a kereskedő azt mondja, hogy egy másik lehetséges vevő azt már kiprobálta, de sajnos nem kellett neki?  :think:

Biborkékhóvirág

#129 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:37

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 1:38

Tudod, tudjátok (meg), hogy választás előtt állunk. Egyszerűbb lenne kussban maradni, de talán érdekel néhány embert az, hogy foglelkoztat minket az, hogy végképp befejezzük a ténykedéseinket. Hogy miért? Mert sokkal több pénzt tettünk be, mint amit kivettünk, azaz egy nonprofit szervetet hozzánk képet billgétsz :think: Persze ebben rihadt mód benne vagyunk mi is, ezt nem akarjuk másra kenni, de a honi szokásokat űberelni lehetetlen. Lassan 4 éve csoda, hogy képesek vagyunk fent maradni, holott beszerzéseink és eladásaink teljes mértékben legálisak. Kurva szar a tudat, mikor az udvarunkba beáll egy a8 és a csomitartójáből átjerül egy másik fulssl aitó csomagtartójába az áru, szóval ezek a "cégek" évtizredek allt adőzzák le azt, amit mi pár hónap alatt.

Szia!

Azért nekem is lenne ehhez egy kis mondanivalóm:

Sokszor olvasom, egy X, vagy Y hogy járt egy ismert számítástechnikai üzletben, és ezzel kapcsolatban csak azt nem értem, hogy az illető azok után miért marad mégis rendszeres vásárlója az adott üzletnek.  :think:

Tudod erről csak egy vicc jut eszmbe:

"Megy a nyuszika az erőben és sír. Találkozik a medvével, aki kérdi Tőle, hogy miért sírsz.
- Mert megerőszakolt a róka! - válaszolja a síró nyuszika.
- Na, és mikor? - kérdi a medve.
- Tegnap, és tegnapelőtt, - válaszolja a nyuszika. - És ma megyek kettőre! - fejezi be a nyuszika."

Biborkékhóvirág

Ui.: Hidd el nekem, szükség van az E-connect- re, még akkor is, ha minden egyes hétköznap egy harc.  :(

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 03:49 -kor

#130 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 03:43

Sziasztok!

Mindenki alszik?
Pont most!
Na mindegy, aludjatok jól és álmondjatok szépeket!

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 03:51 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 04:12

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:00

Mer' ugyanis ha felpróbálod és kéred akkor ugyanolyan bontatlant (!!!) kéne kapnod!!! Mint ahogy nincs olyan mint a K**a bútorüzletben, hogy ez az utolsó darabunk. A használt kereskedés az használt kereskedés. Ha meg használatlant akarsz, akkor más terméken kell lepróbálnod.

Ajaj... csoda, hogy még vannak működő könyvesboltok ebben az országban ;).

#132 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 04:24

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 3:30

Te megvennél olyan számítástechnikai alkatrészt, amelyikre a kereskedő azt mondja, hogy egy másik lehetséges vevő azt már kiprobálta, de sajnos nem kellett neki?  :think:

Én elhiszem, hogy megvan a maga varázsa, amikor kinyitod az originál csomagolást, de ha ez az egyetlen különbség, ami a termékkel jár (tehát nem hiányzik semmi, nem sérült, korrektül működik), és amúgy az, amit keresek, akkor abszolút nem érdekel, bontott-e, vagy bontatlan. Természetesen joggal feltételezhetem, hogy nem egy hibásan működő árut akarnak így rámsózni (na jó, ismerve a hazai boltkultúrát, csak bizonyos helyeken, speciel pont az E-connectben bíznék ebből a szempontból :)).

#133 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 04:49

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 3:24

Én elhiszem, hogy megvan a maga varázsa, amikor kinyitod az originál csomagolást, de ha ez az egyetlen különbség, ami a termékkel jár (tehát nem hiányzik semmi, nem sérült, korrektül működik), és amúgy az, amit keresek, akkor abszolút nem érdekel, bontott-e, vagy bontatlan. Természetesen joggal feltételezhetem, hogy nem egy hibásan működő árut akarnak így rámsózni (na jó, ismerve a hazai boltkultúrát, csak bizonyos helyeken, speciel pont az E-connectben bíznék ebből a szempontból :)).

Szia!

A feltételezés kevés, mert a tudat határozza meg a lét.
Ugyanis, ha a leendő vásárló úgy tudja, hogy az áru bontatlan, akkor a leendő vásárló könnybben odaadja a lét, mert a bontatlan csomagolás alapján úgy tudja, hogy a termék jó (ez persze nem mindig igaz). :D

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 05:06 -kor

#134 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 05:26

Szisztok!

Legyen a mai nap témája: az elállási jog.

Szerintem rossz, az alábbiak miatt:

1.) Az ellási jog visszaélésekre ad lehetőséget;  :eek:
2.) Az ellási jog tönkreteheti a kereskedőt;  :(
3.) Az ellási jog által tönkretett kereskedő vásárlói garanciális ügyintézés nélkül maradhatnak (természetesen azoknál a termékeknék, ahol a termékre a kereskedő vállalja a garanciát).  :mad:

Várom a hozzászólásokat.

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 25. 05:27 -kor

#135 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 05:40

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 4:49

A feltételezés kevés, mert a tudat határozza meg a lét.
Ugyanis, ha a leendő vásárló úgy tudja, hogy az áru bontatlan, akkor a leendő vásárló könnybben odaadja a lét, mert a bontatlan csomagolás alapján úgy tudja, hogy a termék jó (ez persze nem mindig igaz). :D

Úgy is mondhatnám, egy normális boltban a bontatlan csomagolás és a termék minősége egymástól teljes mértékben független jellemzők.

#136 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 05:53

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 5:26

Legyen a mai nap témája: az elállási jog.

Szerintem rossz, az alábbiak miatt:

1.) Az ellási jog visszaélésekre ad lehetőséget;  :eek:
2.) Az ellási jog tönkreteheti a kereskedőt;  :(
3.) Az ellási jog által tönkretett kereskedő vásárlói garanciális ügyintézés nélkül maradhatnak (természetesen azoknál a termékeknék, ahol a termékre a kereskedő vállalja a garanciát).  :mad:

Várom a hozzászólásokat.

Biborkékhóvirág

Már a tegnapi nap témája is az elállási jog volt :D.
Amúgy ilyen szép, pontokba szedett valamit én is tudok írni.

1.) Az elállási jog hiánya visszaélésekre ad lehetőséget,
2.) Az elállási jog hiánya tönkreteheti a vásárlót,
3.) Az elállási jog hiánya által tönkretett vásárló megszűnik fogyasztó lenni, ezzel a kereskedők megélhetését veszélyeztetve.

Hogy tetszett? :D

Na jó, komolyra fordítva a szót.
Az 1.-höz azt szólnám hozzá, hogy nem lehet olyan jogszabályt alkotni, ami nem ad visszaélésre lehetőséget, esetleg tiltsák be a távollévő felek közt kötött szerződéseket (és akkor már csak a jótállással, stb-vel kapcsolatos visszaélések maradnak).
2. a versenyt ne tiltsuk meg véletlenül? Az is tönkreteheti a szegény kereskedőt. Amúgy nem hiszem, hogy a problémát ezen a szinten orvosolni lehet. Talán ha nem olyan lenne az emberek mentalitása, hogy mindenből maguknak próbálnak hasznot húzni.
3. a kereskedő kismillió egyéb okból is tönkremehet, a garanciális ügyintézés lehetősége elvész (mármint az általa vállalt). Jó lenne erre valami átfogóbb megoldást találni. Én egy majd hároméves, amúgy még garanciális MAG monitort dobhattam ki így pár éve.

#137 Felhasználó inaktív   Dzsoni 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 06:24

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 3:11

Szia!

Egyes önállóan is müködő termékekből léteznek úgynevezett demo példányok, ezt a kereskedő megvásárolja az adott képviselettől, és ezen keresztül tudja bemutatni az adott terméket. Ez a termék forgalaomba nem hozható, csak és kizárólag termékbemutatásra szolgál.

Alkatrészekból nincs demo változat és a kereskedő nem is köteles azt a vevőnek kiprobálásra engedni a lehetséges vásárlás előtt.

Persze a hazai viszonyokat ismerve az a lehetséges vásárló a terméket a vásárlás előtt ki akarja próbálni, majd a próba végeztével egy másikat kér, mert ez már úgye bontott és használt.  :think:
Vagy ami még jobb elmegy máshova, ahol pár forintért olcsobban meg tudja vásárolni.  :eek:

Biborkékhóvirág

Ui.: Csucs: úgye igazam van?

Anno a BNV-n egy fickó árult egy mindentfúró "csodafúrót" amit egy állványon egy féktárcsával demonstrált is a vásárlási szándékot tuningolva. Persze lehetett vásárolni is a helyszínen. Nekem is megtetszett, de én nem csomagoltat akartam venni, hanem azt ami a fúróállványban van. Persze azt semmilyen körülmények között nem akarta eladni. Eléggé átlátszó volt az ügy. Na ennyit a demo termékekről

#138 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 07:33

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 4:53

Már a tegnapi nap témája is az elállási jog volt :D.
Amúgy ilyen szép, pontokba szedett valamit én is tudok írni.

1.) Az elállási jog hiánya visszaélésekre ad lehetőséget,
2.) Az elállási jog hiánya tönkreteheti a vásárlót,
3.) Az elállási jog hiánya által tönkretett vásárló megszűnik fogyasztó lenni, ezzel a kereskedők megélhetését veszélyeztetve.

Hogy tetszett? :D

Na jó, komolyra fordítva a szót.
Az 1.-höz azt szólnám hozzá, hogy nem lehet olyan jogszabályt alkotni, ami nem ad visszaélésre lehetőséget, esetleg tiltsák be a távollévő felek közt kötött szerződéseket (és akkor már csak a jótállással, stb-vel kapcsolatos visszaélések maradnak).
2. a versenyt ne tiltsuk meg véletlenül? Az is tönkreteheti a szegény kereskedőt. Amúgy nem hiszem, hogy a problémát ezen a szinten orvosolni lehet. Talán ha nem olyan lenne az emberek mentalitása, hogy mindenből maguknak próbálnak hasznot húzni.
3. a kereskedő kismillió egyéb okból is tönkremehet, a garanciális ügyintézés lehetősége elvész (mármint az általa vállalt). Jó lenne erre valami átfogóbb megoldást találni. Én egy majd hároméves, amúgy még garanciális MAG monitort dobhattam ki így pár éve.

Szia!

Azért, valaki végre már árulja el, hogy milyen hátrány érheti az ellási jog gyakorlása nélkül kízárólag a számítástechnikában!

Amúgy a monitor nem jó példa, mert azt szakszervíz javítja, és nem a kereskedő (pl.: Profi szervíz).

Biborkékhóvirág

#139 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 08:28

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 7:33

Azért, valaki végre már árulja el, hogy milyen hátrány érheti az ellási jog gyakorlása nélkül kízárólag a számítástechnikában!

Például:
-Inkompatibilitás. Vettél valamit egy csomó pénzért, és nem tudod használni. Csak mert két gyártó terméke nem szereti egymást.
-A gyártó hibásan (v. szándékosan félrevezetően) tünteti fel a termék paramétereit a csomagoláson. A kereskedő nem hibás, hiszen ő csak azt írta ki, amit a dobozon lát. A vevő nem azt kapja, amit szeretett volna.

Beláthatod, egyik esetben sem feltételezhető a vásárlóról a jogiaval való visszaélés szándéka.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#140 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:10

Idézet: INT21H - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 7:28

Például:
-Inkompatibilitás. Vettél valamit egy csomó pénzért, és nem tudod használni. Csak mert két gyártó terméke nem szereti egymást.
-A gyártó hibásan (v. szándékosan félrevezetően) tünteti fel a termék paramétereit a csomagoláson. A kereskedő nem hibás, hiszen ő csak azt írta ki, amit a dobozon lát. A vevő nem azt kapja, amit szeretett volna.

Beláthatod, egyik esetben sem feltételezhető a vásárlóról a jogiaval való visszaélés szándéka.

Szia!

Ezek egyike sem jó példa:
- inkompatibilitás esetén is általában szoktak cserélni a kereskedők - amúgy ha te választottad a terméket, nem a kereskedő ajánlotta, a Te hibád, mért nem néztél jobban utána, vagy miért nem kérdeztél, ezt nem verheted rá másra.
- a gyártó soha nem tünteti fel hibásan az adatokat, legfeljebb a kereskedőnél kerül másképp felírásra (amúgy érdekelne, hogy tudod ellenőrizni az adatok helyességét), akkor viszont ismét cserére vagy jogosult.

Az ellálás az üzlet teljes meghiúsulását jelenti az én számomra, vagyis megveszel pl. egy videokártyát, majd visszaadod és visszakéred a pénzt. Neked nincs videokártyád a továbbiakban, vagyis:

- Akartál valójában ilyen terméket venni?
Mert ha igen, elfogadsz helyette egy másikat, ami árban és tudásban azonos, nem pedig felbontod az üzeletet.

Nekem csak ez a gondom ezzel az elállási joggal.

Másik: mi van, ha az üzletben veszed meg az adott terméket, és nem Interneten keresztül rendelted, hanem csak közvetlenül bemész a boltba? Ugyanúgy fennállhat az általad írt két lehetőség bármelyike, de mégsincs elállási jogod. Ez akkor egyszer védi a fogyasztót, egyszer nem? Itt valami nem okés.

És nekem ez nem tetszik, hogy egy vásárlási helyzetet kiválasztva, azt hátrányosabb helyzetbe hozzák, mint bármi mást. Akkor mindenhol legyen érvényes a szabály, vagy adjuk meg azoknak a termékeknek a teljes körét, ahol az ellálás gyakorolható.

Biborkékhóvirág

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.