HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlom magamat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...

#41 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:27

Don Xihote de La Mancha!

Akkor meg ne írj kívánságlistát, hanem keresd meg azt a céget, ahol elköltheted azt a sok pénzt és költsd el.
Ha ennyire egyszerű lélek vagy, akkor ne olvasd, ha nem érdekel és ne írd, hogy mi nem érdekel.
Mivel nem vagy kereskedő, ezért nyílván nem érdekel az oldalunk. Renwick adott a kezedbe egy jó kis összefoglalót, hogy tudd, mit tehetsz, mik a jogaid és lehetőségeid.
Engem érdekel ez a téma, érdekel a kereskedelem, érdekel a piac, érdekelnek a jogszabályok és keresem a megoldást. Legfőképp pedig tudom, hogy a rendszer nem tökéletes és tudom, hogy ha bárki a helyemben lenne, akkor szembesülne a problémákkal és azt is tudom, hogy ez egy nyílt fórum, ahová bátran leírhatom a gondjaimat. Megoldás ettől sajnos még nem lesz rá, sőt még veszthetek egy egyszerű lélekkel és vastag pénztárcával rendelkező ügyfelet, de sajnos a probléma, probléma marad...

*szerk: címzés

Szerkesztette: csucs 2005. 03. 24. 14:30 -kor

#42 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:31

Szia!

És még valami:

"aki pedig úgy gondolja, hogy a hatályos törvényi szabályozások mellett ellehetetlenül a vállalkozása, az ne vállalkozzon."

Sajnos a magyar vállalkozások többsége kényszervállakozás, a rendeletek pedig a vállalkozás alatt is megváltozhatnak  :( , így ha a vállalkozás ellehetetlenül, akkor a vállalkozással korábban kapcsolatban állok is nehéz helyzetbe kerülnek (de ez már politika, és nem tartozik ide).

Biborkékhóvirág

#43 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:36

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:19

...
Valóban a márkaszervíz könnyebben ad cserekészüléket.
...

Ebben az a gond, hogy a márkaszerviz már csak cserére jogosító igazolást ad ki, cserét ritkán. Ez azért rossz eljárás, mivel a kereskedőhöz bemegy a vevő és követeli az azonnali cseredarabot, ami sok esetben nincs a raktáron, sok esetben pedig több napba és hetekbe is belekerül, mire a cseredarab rendelkezésre áll. Ilyen esetben ismét a kisker van a szívólistán, mivel a vevő ismét a kiskert zargatja, miközben érdektelennek tűnik, hogy az importőr nem felel meg a forgalombahozás feltételeinek... :(

#44 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:03

Emellett, szerintem az olyan megnyilvánulások miatt, mint amilyen Te hozzászólásod volt (agresszív és kivagyi megnyilvánulás), lesznek egyes kereskedők is olyanok amilyenek, illetve a jóhiszemű vásárlók a jótállás érvényesítésekor azért kerülnek összetűzésbe, mert már róluk is rosszat feltételeznek.

Bíborkékhóvirág

Ui: Lehet hogy Te nem vagy kiváncsi a kereskedői oldalra, de ha egy rendelet nem megfelelő, az Téged is hátrányosan érint, és szerintem előrejutni csak kompromisszumok árán lehet, és a rendeletek javításával - de az nem lehet egyoldalú.

Amennyiben az alábbi kívánság agresszív és kivagyi (amely minősítést ugye te magadtól értetődően szelíden megelőlegezel)

Idézet

Én ugyanis korrekt kereskedőt szeretnék. Akinek nem megérteni akarom a nyűgjeit, ugyanis azokhoz nincs semmi közöm. Mondom, a kereskedőéhez. Nem a  magyarázkodására vagyok kíváncsi, hogy mit miért is nem lehet, és mi mennyire rossz neki, és mennyi pofátlan vevő van. Főleg nem azt, hogy én mennyire pofátlan vagyok, mert neki gondot jelentek.
Csak tisztességes kiszolgálást szeretnék, a pénzem értékének megfelelő jó árut, ha mégis elromlana, akkor nem vizsgálóbírót, hanem segítséget.

azt kell mondjam - agresszíven és kivagyian -, hogy valahol nem teljesen kerek a mondókád. Úgy is lehetne mondani, szereptévesztésben vagy, már persze, ha tényleg az vagy, akinek be akarod állítani magad. Ez ugyanis nem kompromisszumkeresés - ami egy másik műfaj és máshol alkalmazható -, hanem cukrosmoslék.

Ugyanis az a tény, hogy valaki azt szeretné, hogy tőle vásároljak meg valamit, akkor nem kegyet gyakorol, és nem jót tesz velem - miközben bűnözőnek kíván beállítani, mert biztosan nyerészkedni akarok rajta és szándékosan el fogom rontani, amit vásárolok és különben is neki gyerekei vannak -, hanem a saját maga által választott tevékenységet végzi, hogy azt ne mondjam, a dolgát. El akar adni valamit. Ehhez pedig meg kell nyernie. És ha ezt úgy akarja elérni, hogy közben sandán néz rám, akkor azt fogom mondani, ácsi, szereptévesztésben vagy. Tudod, én vagyok a vevő. Te vagy értem, és nem én vagyok érted.

Idézet

És valljuk be, a magyar "számítástechnikai" társadalom egy része még nem érett a felelős cselekedetekre és gondolkodásra.

Készséggel elfogadom, ha ezt magadnak és magadról bevallod.

De kikérem a magam (és minden tisztességes vásárló) nevében, hogy ezzel a sanda és nyilvánosan hazugságot sugalmazó általánosítással a jogos érdekeim - jó árú és tisztességes kiszolgálás - elleni tevékenységhez adjál felhatalmazást másoknak. A közjóra hivatkozva.

Nem a közjó nem itt kezdődik.
A közjó ott kezdődik, hogy kimondjuk, a vevőnek az az érdeke, hogy jó árút, jó áron és tisztességes kiszolgálással megkapjon.
Kimondjuk, hogy a kereskedőnek az az érdeke, hogy jó árút, jó áron és tisztességes kiszolgálással eladjon.

Ezen tevékenység közben nem megérteni akarják egymást, hanem venni és eladni akarnak.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#45 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:38

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:31

Sajnos a magyar vállalkozások többsége kényszervállakozás, a rendeletek pedig a vállalkozás alatt is megváltozhatnak  :( , így ha a vállalkozás ellehetetlenül, akkor a vállalkozással korábban kapcsolatban állok is nehéz helyzetbe kerülnek (de ez már politika, és nem tartozik ide).

Biborkékhóvirág

Én még nem hallottam kényszerből létrejött számítástechnikai üzletről. :)

Amúgy nincs harag. :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#46 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:40

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:27

Don Xihote de La Mancha!

Akkor meg ne írj kívánságlistát, hanem keresd meg azt a céget, ahol elköltheted azt a sok pénzt és költsd el.

Kedves Csúcs!

Ha még nem vetted észre, tőlem egy fillért sem láttál, ezek szerint nem is fogsz, és rohadtul kitoltál velem.

Tudom, nincs szükséged a pénzemre. Remélem, ezt minden vevőddel tudatod. :)

#47 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:43

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:38

...
De kikérem a magam (és minden tisztességes vásárló) nevében, hogy ezzel a sanda és nyilvánosan hazugságot sugalmazó általánosítással a jogos érdekeim - jó árú és tisztességes kiszolgálás - elleni tevékenységhez adjál felhatalmazást másoknak. A közjóra hivatkozva.
...

A kereskedőnek joga van feltételezni, hogy az eszkön nem rendeltetésszerűen volt használva és joga van arra, hogy erről meggyőződjön. Pontosan úgy, ahogy a vásárlónak joga van a pénzének megfelelő árut kapnia és elvárhat tisztességes kiszolgálást és bánásmódot :)

#48 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:47

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:43

A kereskedőnek joga van feltételezni, hogy az eszkön nem rendeltetésszerűen volt használva és joga van arra, hogy erről meggyőződjön. Pontosan úgy, ahogy a vásárlónak joga van a pénzének megfelelő árut kapnia és elvárhat tisztességes kiszolgálást és bánásmódot :)

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 20., vasárnap - 10:02

Ilyen esetekben elsősorban a kereskedőnek kell mérlegelnie. Nyitva áll a lehetőség a bevizsgálásra, vagy visszaveheti a készüléket három napon belül, remélve, hogy minél kisebb veszteséggel vissza tudja forgatni a forgalomba (javítás után akár új áron is eladhatja -ha csak a szoftvert kell helyrepofozni).
Ha a kereskedő gyanítja, hogy szakszerűtlen beavatkozás miatt hibásodott meg az áru, akkor ez nyilván egy keserű pirula, amit le kell nyelnie többek között annak érdekében, hogy a panaszos vásárló mögött álló vevők ne forduljanak ki az utcára látva, hogy milyen sorsra juthatnak, ha probléma merül fel a készülékkel (nyilván nem mindenki sejti, vagy tudja, hogy az adott vevő ügyeskedett a szoftverrel).

Nem tudom mennyire gyakori az ilyen eset, viszont úgy gondolom, hogy az, aki egyszer így használhatatlanná tesz egy telefont, az mégegyszer nem fog próbálkozni. Ha viszont ezt mégis megteszi, akkor a kereskedő nyugodt(abb) szívvel elküldheti bevizsgálásra az árut, hiszen -- amennyiben nincs szó szériahibáról -- több, mint gyanús, hogy a vásárló ugyanazzal a hibával hozza vissza a készüléket kétszer is.

Szerintem ez elég jól működik a gyakorlatban, és alapvetően a kereskedőnek kell kialakítania az ilyen esetekre egy policy-t mérlegelve, hogy megengedheti-e magának az anyagi- (ha akkor is cserél, ha sejti, hogy a vásárló okozta a meghibásodást), vagy a presztízsveszteséget (ha vitába száll a vevővel a többi vásárló előtt). Félreértés ne essék, a legtöbb esetben ez akkor is presztízsveszteség, ha a kereskedőnek van igaza, a többi vásárló ugyanis 90 százalékban a vevővel szimpatizál egy ilyen vitát látva/hallva.

üdv

R.

De ezt tudod, te mondtad. Tudod?

#49 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:48

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:40

Kedves Csúcs!

Ha még nem vetted észre, tőlem egy fillért sem láttál, ezek szerint nem is fogsz, és rohadtul kitoltál velem.

Tudom, nincs szükséged a pénzemre. Remélem, ezt minden vevőddel tudatod. :)

Kedves szélmalomharcos!

Mivel nem tudom ki vagy, ezért nem vettem észre.

Ezt mástól hallhattad, nem hinném, hogy vevőellenes megnyílvánulást tudnál tőlem idézni. Igen, van problémám a szabályzásokkal és igen, volt problémám már ügyféllel, de nem hinném, hogy bárki is tökéletesen tudna mindenkit kezelni. Azt sem mondom, hogy nem hibáztam(tunk), nincsenek ilyen képzeteim :)

A válasz tehát, nem tudatom az ügyfeleimmel, hogy nincs rájuk szükségem, mivel van rájuk szükségem. Akár Rád is ;)

#50 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:53

Szia!

Nem igazán értem továbbra sem, hogy miért kaptad így fel a vizet. Miért vagy ilyen ingerült?
Mi itt néhányan próbálunk megvitatni egy problémát, ami nem eladásról és vételről, hanem jótállásról szól - és erre te ilyen sértő megjegyzésekkel válaszolsz.

A vásárlás egy dolog. A jótállás intézése viszont igenis KOMPROMISSZUMON alapszik, mertha egy csere alkatrész éppen nincs raktáron, akkor nem az a vevő dolga, hogy fenyegetőzik és FVF-hez szalad, hanem tud várni még 2-3 napot. És a másik oldalon is az a lényeg, hogy a 2-3 nap lejártával a kereskedő odaadja a csereterméket, és akkor mindenki boldogan alszik el este.

Magyarországon a jótállás ügyintézése több emberes, és több különböző cégen megy keresztül, aminek a legvégén a fogyasztó áll a jogaival. Ezeket a jogokat akár érvényesítheti is, de ismerve a magyar jogrendszert, a jog ismerete még nem jelenti a jog alkalmazását is.
Ezért írtam a KOMPROMISSZUMOT, mert a fenyegetőzéssel a kereskedő is megmakacsolhatja magát, és mennyivel jobb, ha pár nap csúszással is, de elintéződik a dolog.  ;)

Amikor Te vásárolsz egy terméket, egyébként sem tudod, hogy a jótállás hogy alakul. Vagy a Te boltjaidra ki van írva, hogy itt csak tisztességes kereskedő dolgozik? A másik boltjára meg hogy tisztességtelen? Azért mert esetleg jó kiszolgálást kapsz, még nem biztos, hogy jó garanciaügyintézést kapsz. És itt ez utóbbiról szól a fórum.

Biborkékhóvirág

Ui: egy utolsó megjegyzés: A vásárlót kiszolgálni kell, nem megalázkodni előtte.

#51 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:57

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:47

De ezt tudod, te mondtad. Tudod?

Ja, hogy a kereskedőnek is van joga a vevő felé? Azért ez már fáj, ugye? :think:

#52 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 14:58

Szia!

Na már csak ezért is jobb lenne, ha a számítástechnikai bolt is egyenlő lenne a műszaki bolttal, mert akkor nem a bolt lenne kereszttűzben az adott vásárlóval.

Biborkékhóvirág

Ui: Ez a vásárlónak is jobb lenne, mert az alkatrészek esetén a szervízben még mindig tudná érvényesíteni a garanciáját, ha esetleg a kereskedő megszűnik.

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 03. 24. 15:03 -kor

#53 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:06

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:48

Kedves szélmalomharcos!

Mivel nem tudom ki vagy, ezért nem vettem észre.

Tudod, én vagyok a vevő. Akit esetleg az alábbi két pillanatban vesztettél el. :)

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:58

Érteni értelek, de el kell mondjam, hogy a vásárlói szokásaitok (!) miatt pont az ellenkezője fog megvalósulni. Talán el kéne gondolkodni, hogy ha valami a piac 90%-ánál x forint, valahol meg x-50%, akkor az himihumis és talán el kéne jutni odáig, hogy a himihumis cégek himihumis bánásmódban részesítenek. De ezt nagyon kevesen ismerik ugye fel a vásárlók közül. Így pedig a himihumi fog épülni és virágozni és nemadózni, a böcsületes kereskedő pedig...

De ez nyílván nem érdekel :)

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:12

Amíg vásárlói szokásainkról akarsz értekezni, addig talán a kereskedőséget megelőlegezem neked, jóindulatú vagyok :) , de az szemöldökömet bizony már felhúzom.......

A folytatást is elolvashatod végre.

Mert bár nem tudom ki vagy, de én figyeltem.  Ugyanis értettem, mit akarsz mondani, és válaszoltam.
Mert vásárolni akartam esetleg. De most már nem akarok. Mert anélkül "szapultak", hogy elolvasták volna, mit is. Vagy anélkül akarják, hogy náluk vásároljak, hogy figyelnének rám. Ilyen egyszerűen megy ez. :)

#54 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:11

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:48

Ezt mástól hallhattad, nem hinném, hogy vevőellenes megnyílvánulást tudnál tőlem idézni. Igen, van problémám a szabályzásokkal és igen, volt problémám már ügyféllel, de nem hinném, hogy bárki is tökéletesen tudna mindenkit kezelni. Azt sem mondom, hogy nem hibáztam(tunk), nincsenek ilyen képzeteim :)

A válasz tehát, nem tudatom az ügyfeleimmel, hogy nincs rájuk szükségem, mivel van rájuk szükségem. Akár Rád is ;)

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:57

Ja, hogy a kereskedőnek is van joga a vevő felé? Azért ez már fáj, ugye? :think:

#55 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:16

Welcome back onboard  :cool:
Ciciman is on borda

#56 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:19

Szia!

Szívesen írok Neked erről is, de majd csak később, mert most mennem kell!

Biborkékhóvirág

#57 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:22

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:06

Tudod, én vagyok a vevő. Akit esetleg az alábbi két pillanatban vesztettél el. :)

A folytatást is elolvashatod végre.

Mert bár nem tudom ki vagy, de én figyeltem.  Ugyanis értettem, mit akarsz mondani, és válaszoltam.
Mert vásárolni akartam esetleg. De most már nem akarok. Mert anélkül "szapultak", hogy elolvasták volna, mit is. Vagy anélkül akarják, hogy náluk vásároljak, hogy figyelnének rám. Ilyen egyszerűen megy ez. :)

A cupanagybetűs VEVŐ? :respect: Ez teljesen lkerülte a figyelmemet :) Mondhatnám, hogy nem baj, hogy elvesztettelek (esetleg), de ez nincs így, valamint nem is törekedtem arra, hogy egy VEVŐ-t megsértsek és elveszítsek :) Ezek mellett fenntartom, hogy mindenkinek nem tudok és nem is akarok megfelelni, sőt tragikus lenne, ha mindenki nálunk vásárolna :p

Van egy mondás, ha nem inged, ne vedd magadra, ráadásul egy általános vásárlási jellemzőt írtam le, kiemelve (!), hogy nem Rád értem, hanem általánosításban. Erre kaptad fel a vizet? :think: Általánosítás miatt? Tényleg magadra vetted? Pedig Te is bőven általánosítasz, olyan postot próbáltál a számba adni, ami egy más cég képviselőjétől származik. Érdekes módon rihadtul nem volt sértő, mint ahogy Tőled eddig semmi sem tudott az lenni.

Nyugodt lehetsz, elolvastam összes postod összes szavát. Lehet, hogy elmentünk egymás szavai mellett, esetleg nem értelmezhetően írtunk le valamit (bocsánat írtam). Egyébiránt épp figyeltem Rád és az, hogy itt postolok a témában pont arra utal, hogy figyelek a VEVŐ-re, én is tájékozódom a teendőimről és pont azt olvasod, hogy megfelelni és nem kikerülni akarom a szabályokat.

Mindegy, szerintem rémesen elbeszélünk egymás mellett, amiből ez jött ki :)

#58 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:24

Don Xihote de La Mancha idézeteire: Te elvárod, hogy a jogaidnak megfelelően kezeljenek, én is elvárom. Ebben nincs vevőellenesség. :)

Szerkesztette: csucs 2005. 03. 24. 15:25 -kor

#59 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:26

Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:28

Az elállási joggal kapcsolatban érdemes lenne kitérni arra is, hogy mikor is él az elállási jog. A cikk és a rendelet szerint indoklás nélkül 8 napon belül vissza lehet küldeni a terméket. De a mellékelt képen olvasható szöveg már nem ezt mutatja: ha a termék karcos, nincs meg a csomagolás, minden alkatrész, sérült, stb. már nem jár a visszavételezési lehetőség. Erről szó sincs a cikkben sem a rendeletben, de akkor ez vagy ellentmond a rendeletnek, vagy a rendelet nem állja meg a piacon a helyét.

Ezen lehet még csavarni egy kicsit. Mi van, ha mondjuk postai kézbesítés esetén a termék karcosan érkezik, nincs meg a csomagolás, minden alkatrész, sérült, stb.? Ki és hogyan bizonyítja be, hogy hibátlanul adták fel? Vagy azt, hogy hibátlanul érkezett meg (eltekintve attól az esettől, hogy láthatóan sérült a csomagolás)? Futárral történő kézbesítés esetén a dolog hasonló, annyi különbséggel, hogy ott a rögtön észrevehető hiányosságot, sérülést jelezni tudjuk, de azért a csomagolás felbontásáig ritkán jutunk el a jelenlétében.

#60 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:30

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:26

Ezen lehet még csavarni egy kicsit. Mi van, ha mondjuk postai kézbesítés esetén a termék karcosan érkezik, nincs meg a csomagolás, minden alkatrész, sérült, stb.? Ki és hogyan bizonyítja be, hogy hibátlanul adták fel? Vagy azt, hogy hibátlanul érkezett meg (eltekintve attól az esettől, hogy láthatóan sérült a csomagolás)? Futárral történő kézbesítés esetén a dolog hasonló, annyi különbséggel, hogy ott a rögtön észrevehető hiányosságot, sérülést jelezni tudjuk, de azért a csomagolás felbontásáig ritkán jutunk el a jelenlétében.

A futárok a szerződések értelmében elfogadják, hogy a termék sértetlenül volt feladva. A nagy értékek miatt biztosítás van beépítve a futárdíjba, így (normálisabb futárcégek esetén) a sérüléseket a futár cég téríti meg. Működik.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.