Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:03
Emellett, szerintem az olyan megnyilvánulások miatt, mint amilyen Te hozzászólásod volt (agresszív és kivagyi megnyilvánulás), lesznek egyes kereskedők is olyanok amilyenek, illetve a jóhiszemű vásárlók a jótállás érvényesítésekor azért kerülnek összetűzésbe, mert már róluk is rosszat feltételeznek.
Bíborkékhóvirág
Ui: Lehet hogy Te nem vagy kiváncsi a kereskedői oldalra, de ha egy rendelet nem megfelelő, az Téged is hátrányosan érint, és szerintem előrejutni csak kompromisszumok árán lehet, és a rendeletek javításával - de az nem lehet egyoldalú.
Amennyiben az alábbi kívánság agresszív és kivagyi (amely minősítést ugye te magadtól értetődően szelíden megelőlegezel)
Idézet
Én ugyanis korrekt kereskedőt szeretnék. Akinek nem megérteni akarom a nyűgjeit, ugyanis azokhoz nincs semmi közöm. Mondom, a kereskedőéhez. Nem a magyarázkodására vagyok kíváncsi, hogy mit miért is nem lehet, és mi mennyire rossz neki, és mennyi pofátlan vevő van. Főleg nem azt, hogy én mennyire pofátlan vagyok, mert neki gondot jelentek.
Csak tisztességes kiszolgálást szeretnék, a pénzem értékének megfelelő jó árut, ha mégis elromlana, akkor nem vizsgálóbírót, hanem segítséget.
azt kell mondjam - agresszíven és kivagyian -, hogy valahol nem teljesen kerek a mondókád. Úgy is lehetne mondani, szereptévesztésben vagy, már persze, ha tényleg az vagy, akinek be akarod állítani magad. Ez ugyanis nem kompromisszumkeresés - ami egy másik műfaj és máshol alkalmazható -, hanem cukrosmoslék.
Ugyanis az a tény, hogy valaki azt szeretné, hogy tőle vásároljak meg valamit, akkor nem kegyet gyakorol, és nem jót tesz velem - miközben bűnözőnek kíván beállítani, mert biztosan nyerészkedni akarok rajta és szándékosan el fogom rontani, amit vásárolok és különben is neki gyerekei vannak -, hanem a saját maga által választott tevékenységet végzi, hogy azt ne mondjam, a dolgát. El akar adni valamit. Ehhez pedig meg kell nyernie. És ha ezt úgy akarja elérni, hogy közben sandán néz rám, akkor azt fogom mondani, ácsi, szereptévesztésben vagy. Tudod, én vagyok a vevő. Te vagy értem, és nem én vagyok érted.
Idézet
És valljuk be, a magyar "számítástechnikai" társadalom egy része még nem érett a felelős cselekedetekre és gondolkodásra.
Készséggel elfogadom, ha ezt magadnak és magadról bevallod.
De kikérem a magam (
és minden tisztességes vásárló) nevében, hogy ezzel a sanda és nyilvánosan hazugságot sugalmazó általánosítással a jogos érdekeim - jó árú és tisztességes kiszolgálás - elleni tevékenységhez adjál felhatalmazást másoknak. A közjóra hivatkozva.
Nem a közjó nem itt kezdődik.
A közjó ott kezdődik, hogy kimondjuk, a vevőnek az az érdeke, hogy jó árút, jó áron és tisztességes kiszolgálással
megkapjon.
Kimondjuk, hogy a kereskedőnek az az érdeke, hogy jó árút, jó áron és tisztességes kiszolgálással
eladjon.
Ezen tevékenység közben nem megérteni akarják egymást, hanem venni és eladni akarnak.