HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlom magamat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...

#61 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:30

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:24

Don Xihote de La Mancha idézeteire: Te elvárod, hogy a jogaidnak megfelelően kezeljenek, én is elvárom. Ebben nincs vevőellenesség. :)

Ez ott kezdődik, h OEM alkatrészt/összetevőt nem adnak el a kereskedők végfelhasználónak. Se szoftvert, se hardvert.
Ciciman is on borda

#62 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:33

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:30

Ez ott kezdődik, h OEM alkatrészt/összetevőt nem adnak el a kereskedők végfelhasználónak. Se szoftvert, se hardvert.

Miért ne adnának? :think: Ha megfelel az oem feltételi követelményeknek. Pölö: ms oprendszer belső komponenssel, office új géppel. Úgy tudom ez teljesen normális és végrehajtható.

#63 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:34

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:24

Don Xihote de La Mancha idézeteire: Te elvárod, hogy a jogaidnak megfelelően kezeljenek, én is elvárom. Ebben nincs vevőellenesség. :)

Sőt ebben vita sincs, akkor viszont min rágod a gittet? És mire vetődsz :think: ? Árnyékra?
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#64 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:39

Idézet: Don Xihote de La Mancha - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:34

Sőt ebben vita sincs, akkor viszont min rágod a gittet? És mire vetődsz :think: ? Árnyékra?

Idézet: tőlem; a postodban

Ezt mástól hallhattad, nem hinném, hogy vevőellenes megnyílvánulást tudnál tőlem idézni

Konkrétan erre gondoltam :) Vetődni nem szoktam... És Te mivel próbálkozol és minek?

#65 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 15:55

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:33

Miért ne adnának? :think: Ha megfelel az oem feltételi követelményeknek.

Nem csak annak kell megfelelnie. Az OEM az egy, a gyártó által a forgalmazó részére támasztott feltételrendszer.

Csomagolás/cimkézés/használati utasítás: Ez viszont a törvényhozás a forgalmazóval szemben támasztott követelése.

Melyik az erősebb? :)

üdv

R.

Szerkesztette: Renwick 2005. 03. 24. 15:56 -kor

Can you hear me, major Tom?

#66 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:58

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:39

Idézet: tőlem; a postodban

Ezt mástól hallhattad, nem hinném, hogy vevőellenes megnyílvánulást tudnál tőlem idézni

Konkrétan erre gondoltam :) Vetődni nem szoktam...

Pedig legalább ötödjére csinálod. És konkrétan amire gondolsz és ahogyan gondolod, bizony cáfolata annak, amit sugallani akarsz.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#67 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:45

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:33

Miért ne adnának? :think: Ha megfelel az oem feltételi követelményeknek. Pölö: ms oprendszer belső komponenssel, office új géppel. Úgy tudom ez teljesen normális és végrehajtható.

Rossz pölö: MS oprendszer mindig a komplett géphez tartozik, sohasem alkatrészhez. Gondolkozz egy kicsit tovább ezen.
---
OEM alkatrészek: nincs olyan, h a végfelhasználónak a pénztárnál való fizetés után a kezébe nyomom a

csupasz memóriát,
zacskós HDDt, VGAt, MBt.

Persze ez csak akkor érvényes, ha korrekt a kereskedői hozzáállás.
---
Ha az OEM alkatrészeket beépíted és a vevőnek a komplett gépet adod, az rendben. Ekkor adhatod az OEM MS cuccokat is ... de én OEM alkatrész árusításról beszéltem. Így, külön, csupaszon.
---
Lövésed sincs erről az egészről, azt látom.
Ciciman is on borda

#68 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:57

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:30

A futárok a szerződések értelmében elfogadják, hogy a termék sértetlenül volt feladva. A nagy értékek miatt biztosítás van beépítve a futárdíjba, így (normálisabb futárcégek esetén) a sérüléseket a futár cég téríti meg. Működik.

Igen, ez abban az esetben működik, ha a hiba, sérülés átvételkor látszik. És ha a doboz mélyéről hiányzik a meghajtóprogramokat tartalmazó CD? Vagy ott sérül meg valamelyik alkatrész? Ki és hogyan dönti el, hogy a vevő volt a ludas, vagy a gyártás, csomagolás, szállítás folyamatába csúszott hiba? Ad absurdum az is előfordulhat, hogy nem az érkezik meg, amit a vevő rendelt, vagy gondolt, hogy rendel. Erre nem várok választ, mivel nem hiszem, hogy létezik rá megoldás, csupán a probléma összetettségére szeretnék utalni.

Egyszerűen nem létezik olyan jogi szabályozás, ami minden problémára megoldást tud találni. A kereskedők és a felhasználók oldalán is lesznek olyanok, akik ki fogják használni a szabályozásban rejlő kiskapukat, lehetőségeket, és megtalálják a módját, hogy visszaéljenek azzal, amivel élni lenne joguk.

#69 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:41

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:45

Rossz pölö: MS oprendszer mindig a komplett géphez tartozik, sohasem alkatrészhez. Gondolkozz egy kicsit tovább ezen.
---
OEM alkatrészek: nincs olyan, h a végfelhasználónak a pénztárnál való fizetés után a kezébe nyomom a

csupasz memóriát,
zacskós HDDt, VGAt, MBt.

Persze ez csak akkor érvényes, ha korrekt a kereskedői hozzáállás.
---
Ha az OEM alkatrészeket beépíted és a vevőnek a komplett gépet adod, az rendben. Ekkor adhatod az OEM MS cuccokat is ... de én OEM alkatrész árusításról beszéltem. Így, külön, csupaszon.
---
Lövésed sincs erről az egészről, azt látom.

Idézet

Microsoft OEM értékesítési és licenszelési feltételek
2002. január 1-től változások történtek!

Az OEM termékekre vonatkozó értékesítési feltételeket a Microsoft a Rendszerépítői Szerződésben (MICROSOFT OEM SYSTEM BUILDER AGREEMENT, mely az értékesítési doboz oldalán is megtalálható) rögzíti, a licenszelési feltételeket az aktuális Licenszelési tájékoztatóban adja közre.
Az alábbiakban a feltételek lényegesebb pontjait emeljük ki. Minden esetben a hivatalos szerződések a meghatározóak.

Alap értékesítési feltételek

Asztali operációs rendszer esetén, az OEM szoftvertermék kizárólag perifériának nem minősülő hardver alkatrésszel vagy komplett, összeszerelt géppel adható el.

Változott volna? :think: Szóval?

#70 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:48

Idézet: Renwick - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:55

Nem csak annak kell megfelelnie. Az OEM az egy, a gyártó által a forgalmazó részére támasztott feltételrendszer.

Csomagolás/cimkézés/használati utasítás: Ez viszont a törvényhozás a forgalmazóval szemben támasztott követelése.

Melyik az erősebb? :)

üdv

R.

Igen, ez az egyik ködös pont, hogy ki készítse el. Tudom, hogy végsősoron ha értékesíteni akarjuk, akkor rendelkezésre kell állnia magyar nyelvű leírásnak, de itt megint közbelép az az érdektelen dolog, hogy a kisker nem tudja üzletileg állni a magyarítást és a nyomtatást. Célszerű is lenne, ha az végezné ezt a feladatot, aki nagy mennyiségben forgalmaz, azaz az importőr/nagyker.

#71 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 17:49

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:57

Igen, ez abban az esetben működik, ha a hiba, sérülés átvételkor látszik. És ha a doboz mélyéről hiányzik a meghajtóprogramokat tartalmazó CD? Vagy ott sérül meg valamelyik alkatrész? Ki és hogyan dönti el, hogy a vevő volt a ludas, vagy a gyártás, csomagolás, szállítás folyamatába csúszott hiba? Ad absurdum az is előfordulhat, hogy nem az érkezik meg, amit a vevő rendelt, vagy gondolt, hogy rendel. Erre nem várok választ, mivel nem hiszem, hogy létezik rá megoldás, csupán a probléma összetettségére szeretnék utalni.

Egyszerűen nem létezik olyan jogi szabályozás, ami minden problémára megoldást tud találni. A kereskedők és a felhasználók oldalán is lesznek olyanok, akik ki fogják használni a szabályozásban rejlő kiskapukat, lehetőségeket, és megtalálják a módját, hogy visszaéljenek azzal, amivel élni lenne joguk.

Igen, ebben egyetértünk.

#72 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 18:45

Idézet: csucs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:41

Változott volna? :think: Szóval?

Idézet

MS oprendszer mindig a komplett géphez tartozik, sohasem alkatrészhez.

Változott volna? Szóltam, h gondolkodj el ezen. Ne azon gondolkodj, h minek kell a számlán lennie az MS OEM mellett, mert akkor soha a büdös életbe nem jössz rá, h miről is van szó.

De ha nem tetszik olyan okosnak lenni, segítek. De előbb gondolkodj.

------

Ren, asszem megvan egy következő cikked témája is, mert ebből (is) számomra az derült ki, h akkora Urban Legend van ezen a téren a kereskedők részéről is, h ihaj. Azt se tudják, mit adnak el ...
Ciciman is on borda

#73 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 18:53

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 18:45

Változott volna? Szóltam, h gondolkodj el ezen. Ne azon gondolkodj, h minek kell a számlán lennie az MS OEM mellett, mert akkor soha a büdös életbe nem jössz rá, h miről is van szó.

De ha nem tetszik olyan okosnak lenni, segítek. De előbb gondolkodj.

------

Ren, asszem megvan egy következő cikked témája is, mert ebből (is) számomra az derült ki, h akkora Urban Legend van ezen a téren a kereskedők részéről is, h ihaj. Azt se tudják, mit adnak el ...

Amíg gondolkodom kezdd el a kifejtést. Utálom, ha valaki képtelen szembemondani amit akar, csak ezt: "Lövésed sincs erről az egészről, azt látom". Én konkrétan megmondom, amit a Microsoft mond: az oem oprendszer a vele egy számlán szereplő termékhez tartozik! Ha nem tetszik fordulj a Microsofthoz, de nyílván volt okuk arra, hogy 2002-ben ezt a szabályzást adták ki. Biztos, hogy üzletpolikiai dolog van benne, például olcsóbb megoldásra törekedtek és engedélyezni akarták, hogy gépfejlesztéssel is lehessen olcsón, legális szoftverhez jutni.

Tudod, kurvaegyszerű egy másik ember kompetenciáját kétségbe vonni, ráadásul érdemi megbeszélés nélkül!!! Én nem szerzem meg Neked azt az örömöt, hogy hozzád hasonlóan járjak el, tévedésed ellenére várom, hogy mit akarsz mondani (konkrétan)!

üdv

csucs

#74 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:12

Most nem félig-meddig :offtopic:  leszek. :)

Igazából nem értem miért estetek úgy csucsnak a topik témájával kapcsolatban. Az én tapasztalatom az, hogy ők a hazai cégek között ritkaságszámba menően (vagy ritkaságszámbamenően? :think: )vevőcentrikusak.
Garanciális ügyem nem volt még velük, de itt van valahol egy e-connectes topik, ajánlom a fikázók figyelmébe.

Bocsánat hogy közbeszóltam.

#75 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:24

Idézet: fram - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:45

MS oprendszer mindig a komplett géphez tartozik, sohasem alkatrészhez.

Szia!

Csucsnak van igaza, mivel az MS OEM szoftverei (nem mindegyik) a vele egy számlán szereplő termékhez tartozik, és ezen termékek köre meghatározott a Microsoft által, ami nem csak komplett gép lehet.

Idézet a Microsoft OEM licenszéből:
Terjesztési feltételek asztali operációs rendszer esetén: "... az alábbiakkal terjeszthető: Egy teljesen kiépített számítógép vagy egy nem perifériális számítógépes hardverelem (amely integráns
részét alkotja annak a teljesen kiépített számítógépnek, amelyre az asztali operációs rendszer szoftverét telepíteni fogják)."

Biborkékhóvirág

#76 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:27

Szia!

Részemről és remélem hogy más részéről sem, a hozzászólások nem az E-Connect ellen irányulnak; én a garanciális ügyintézéssel kapcsolatban írtam meg a véleményemet.

Biborkékhóvirág

#77 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:32

Idézet: Etele - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:12

Igazából nem értem miért estetek úgy csucsnak a topik témájával kapcsolatban. Az én tapasztalatom az, hogy ők a hazai cégek között ritkaságszámba menően (vagy ritkaságszámbamenően? :think: )vevőcentrikusak.
Garanciális ügyem nem volt még velük, de itt van valahol egy e-connectes topik, ajánlom a fikázók figyelmébe.

Jelen topik témája elsősorban a törvényi szabályozás és a fogyasztóvédelem, nem pedig egyik-másik bolt istenítése, fikázása. Csucs megszólalt, voltak, akik nem értettek vele egyet, lett belőle egy kisebb vita. Igazából nem értem miért "nekiesésnek" látod, ő képviseli a saját véleményét, más meg a magáét. Nem lehet a mistrallal vitatkozni, ha ő nincs itt :).

Szerkesztette: Netmaster 2005. 03. 24. 19:35 -kor

#78 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:34

Etele ez tényleg off volt :)

Biztos rosszul fejezem ki magam sok esetben. :) Azért tépem itt a számat, hogy hangot adjak annak a nézetemnek, hogy a jelenlegi gazdasági körülmények között, egy jó ügyfélhozzáállással rendelkező céget, a szabályzások betartása és szigorúan vétele mellet simán tönkre lehet tenni. Ezek a szabályzások a számítástechnikai területen, ezen a piacon nem életképesek, vagy a cégek életképességét teszik lehetetlenné.

Csak gondoljatok bele, hogy mennyire joghézagos a 8 napos kitétel! Ha valaki visszaadja a terméket, akkor a kiskereskedő mit tehet vele? Az importőrre nem terhelheti, hisz az importőrt semmi sem kötelezi arra, hogy visszavegye. El nem adhatja, hiszen haszált termék, ami már külön forgalmazást jelent, külön tevékenységi kört... Ezek szerint nemcsak bukja a bizniszt, hanem még nyakán is marad a termék, amivel semmit nem tud kezdeni.

Ha igaznak vesszük, hogy a vevők 95%-a nem simlizik, akkor marad 5%. Ez a tavalyi (igen rossz forgalmú évben) több mint 25 millió forint kiesést okoz. Majdnem havi 2 millió!!! A jelenlegi büdzsénk ezt az összeget nem éri el!!!

Tehát "csak" a cikkben említett 5% kell és a padlón vagyunk és visszük a pénzt a cégbe, hogy működhessünk.

:think:

Szerkesztette: csucs 2005. 03. 24. 19:34 -kor

#79 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:40

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 19:32

Jelen topik témája elsősorban a törvényi szabályozás és a fogyasztóvédelem, nem pedig egyik-másik bolt istenítése, fikázása. Csucs megszólalt, voltak, akik nem értettek vele egyet, lett belőle egy kisebb vita. Igazából nem értem miért "nekiesésnek" látod, ő képviseli a saját véleményét, más meg a magáét. Nem lehet a mistrallal vitatkozni, ha ő nincs itt :).

Én is úgy érzem, hogy azért vagyok támadható, mert (bután) vállalom a véleményem. Vevő oldal támad, mert azt gondolják, hogy ki akarok tolni, más oldal támad, hogy nem legálisan forgalmazok oem termékeket. Úgy gondolom, hogy az esetek többségében egyik vád sem igaz, bár makulátlan nem lehet a cégem, olyan összeegyeztethetetlen lenne, mint egy fej nélküli ember az élettel.

De igen, itt vagyok, képviselem magam és a cégem nézeteit. A többi cégnek biztos minden megfel és minden szabályt szórol szóra tartanak.

:think:

#80 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 19:40

Sziasztok!

A vita egyik része az elállási joggal kapcsolatos, amely - bár én, min már írtam nem vagyok kereskedő - hátrányosan érinti a kereskedőt, és a fogyasztót olyan joggal ruházza fel, amely jelentős visszaélésekre ad lehetőséget.

Biborkékhóvirág

Ui.: Szerintem, semmilyen értelme NINCS!

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.