HWSW Informatikai Kerekasztal: Ajánlom magamat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ajánlom magamat Némi olvasnivaló...

#201 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 11:55

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:21

nah a toneres ugy megoldodott. most jott be a ficko fel oraja hogy a fogyasztovedelem azt mondta neki hogy nem illetekesek az ugyben. forduljanak birosaghoz.
gondolom azert mert cegnevre vasaroltak a tonert.
aztan mondta hogy nem fog birosagra maszkalni 17000 FT ert. es van szervizes ismerose aki kicsereli neki a tonert.
szal ez lezarult. szerintetek is azert mert cegnevre vette? vagy mas miatt?

Fogyasztóvédelem csak magánszemélyekkel foglalkozik. Ezt tudhattad volna (tudnod kellene), és az elején lezárhattad volna, hogy menjen, polgári peres eljárást indíthat, ha akar a 17e forintjáért.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#202 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 17:57

Valószínűleg megtudta, hogy menni egy illeték és társai a bíróságon, meddig tart amíg pénzéhez jut.
De egy biztos neki volt igaza, jóljártatok, hogy nem perelt, mert igen csak sokba került volna dolog a cégnek. Lett volna egy ,min. 2-300.000 körüli költség
Egyszerűbb lett volna visszavenni és valami cégnek szervízbe berakni a dolgot, akik nem figyelnek erre, így őket sem vertétek volna át mert egy kibontott, de új terméket kapott volna, meg ti is jól jártatok volna.
Ez a baj, hogy ilyen kis értékekért senki nem akar évekig perelni, meg az ügyvédek sem nagyon szeretik....
Sehogy nem lettek volna nyerők, mert megmondta, hogy mihez kell neki a toner és ti adtatok egyet, kötelesek letettek volna kicserélni....
A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában .... alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett....

A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza.

Első lépésben a kicserélését kérhette volna, és csak ha nem tudtatok volna adni egy jó tonert neki, akkor kellett volna a pénzt visszadni.
Ha összetöri vagy használhatatlanná teszik, akkor természetessen nem kell se kicserélni, sem pénzt visszaadni, de itt erről nem volt szó...

A BT-os dologban, meg mehet a vásárló ahová akar mivel nem mondta meg, hogy melyik oprendszerre kell, nálatok látta, hogy sp2-vel tökéletessen működik, kicseréltétek, felajánlottátok, hogy az aktuális értéken -egy jó terméknél nem lennétek kötelesek erre, ha rossz lenne a termék, akkor törvénysértő lenne ez a megoldásotok...- levásárolhatja.
Esetleg a magyar nyelvű használati hiánya miatt jelenthet fel benneteket a Versenyhivatalnál...

Szerkesztette: pjotr007 2005. 04. 22. 17:58 -kor

#203 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 21:07

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:57

Valószínűleg megtudta, hogy menni egy illeték és társai a bíróságon, meddig tart amíg pénzéhez jut.
De egy biztos neki volt igaza, jóljártatok, hogy nem perelt, mert igen csak sokba került volna dolog a cégnek. Lett volna egy ,min. 2-300.000 körüli költség
Egyszerűbb lett volna visszavenni és valami cégnek szervízbe berakni a dolgot, akik nem figyelnek erre, így őket sem vertétek volna át mert egy kibontott, de új terméket kapott volna, meg ti is jól jártatok volna.
Ez a baj, hogy ilyen kis értékekért senki nem akar évekig perelni, meg az ügyvédek sem nagyon szeretik....
Sehogy nem lettek volna nyerők, mert megmondta, hogy mihez kell neki a toner és ti adtatok egyet, kötelesek letettek volna kicserélni....
A szolgáltatásnak a teljesítés időpontjában .... alkalmasnak kell lennie a jogosult által meghatározott célra, ha azt a jogosult a szerződéskötés időpontjában a kötelezett tudomására hozta, és abba a kötelezett beleegyezett....

A kötelezett felel akkor is, ha a szolgáltatott dolog összeszerelését a szerződésnek megfelelően a jogosult végezte el, és a szakszerűtlen összeszerelés a használati útmutató hibájára vezethető vissza.

Első lépésben a kicserélését kérhette volna, és csak ha nem tudtatok volna adni egy jó tonert neki, akkor kellett volna a pénzt visszadni.
Ha összetöri vagy használhatatlanná teszik, akkor természetessen nem kell se kicserélni, sem pénzt visszaadni, de itt erről nem volt szó...

A BT-os dologban, meg mehet a vásárló ahová akar mivel nem mondta meg, hogy melyik oprendszerre kell, nálatok látta, hogy sp2-vel tökéletessen működik, kicseréltétek, felajánlottátok, hogy az aktuális értéken -egy jó terméknél nem lennétek kötelesek erre, ha rossz lenne a termék, akkor törvénysértő lenne ez a megoldásotok...- levásárolhatja.
Esetleg a magyar nyelvű használati hiánya miatt jelenthet fel benneteket a Versenyhivatalnál...

Szia!

Na, ne írjunk már baromságokat, ha az illetőnek igaza lenne, akkor az összes költség maximum 100000,- Ft lenne, ha az összes jogi lehetőséget kihasználja.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 04. 24. 21:09 -kor

#204 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 21:25

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 16:57

Szia!

És, még valami:
mivel a tonerek többségének nincsen sorozatszáma, így semmiféle garancia nem jár rá, mivel nem bizonyítható az, hogy azt a tonert, amit visszahozott abban az üzletben vásárolta, ahová azt visszahozta.

Egyébként a termék már használt volt, hiszen a védő fólia eltávolításra került.

Bíborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 04. 24. 21:26 -kor

#205 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 10:31

Az összeget nem tudom, én ennyit hallottam, de ez nem jelent semmit  :)
(Beleszámoltad a bolt saját költségeit is, ügyvéd és hasonlók vagy csak a vevőét?)
Érdekes lett volna mit ítél a bíróság... használt toner?
Akkor ha veszek egy váltót az opelbe és a boltban adnak egyet amire azt mondják, hogy a megadott és az azonosításra alkalmas adatok alapján az kell a kocsimba, a szervízbe meg kiderül, hogy az is opelbe való ,de nem abba tipusba, akkor azt sem kell kicserélnie a boltnak, mert kibontottuk és olajos lett?
Szerintem ha bemegyek a boltba és ott adnak egy tonert, azzal, hogy az jó lesz és mégsem jó, akkor azt a boltnak vissza kell cserélnie, ha nem így lenne, akkor ennyi erővel a boltoknak semmiért nem kéne felelőséget vállalniuk, mert úgyois használt amit visszaviszek....
Garancia nem is jár semmire de szavatosság jár mindenre.... arról nem én tehetek, hogy bolt nem tartotta be a jótállás feltételeit és nem látta el azonosításra alkalmas adatokkal...
Anélkül el sem adhatná....

#206 Felhasználó inaktív   Biborkékhóvirág 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 11:08

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 9:31

Az összeget nem tudom, én ennyit hallottam, de ez nem jelent semmit  :)
(Beleszámoltad a bolt saját költségeit is, ügyvéd és hasonlók vagy csak a vevőét?)
Érdekes lett volna mit ítél a bíróság... használt toner?
Akkor ha veszek egy váltót az opelbe és a boltban adnak egyet amire azt mondják, hogy a megadott és az azonosításra alkalmas adatok alapján az kell a kocsimba, a szervízbe meg kiderül, hogy az is opelbe való ,de nem abba tipusba, akkor azt sem kell kicserélnie a boltnak, mert kibontottuk és olajos lett?
Szerintem ha bemegyek a boltba és ott adnak egy tonert, azzal, hogy az jó lesz és mégsem jó, akkor azt a boltnak vissza kell cserélnie, ha nem így lenne, akkor ennyi erővel a boltoknak semmiért nem kéne felelőséget vállalniuk, mert úgyois használt amit visszaviszek....
Garancia nem is jár semmire de szavatosság jár mindenre.... arról nem én tehetek, hogy bolt nem tartotta be a jótállás feltételeit és nem látta el azonosításra alkalmas adatokkal...
Anélkül el sem adhatná....

Szia!

1. Az ügyvéddel kapcsolatos költségeket még el is túloztam, de ez a maximum, amennyibe ez kerülne (Édesapám ügyvéd, így ő aztán igencsak autentikus ebben).

2. Az autós példa nem jó, mert az egyedi terméknek számít, ráadásul ezekre csak akkor van garamcia, ha azt szakszervízben szereli be, így ezt hagyjuk.

3. A tonert nem a bolt ajánlotta, hanem a vásárló kérte, így az ő felőssége, más kérdés az, hogy ezt az adott bolt vállalja-e, vagy sem; szerintem nem kell vállania, mert a vásárló már használatba vette (eltávolítta a védőcsikot).

4. Legyen itt egy jó példa: veszel elemet az MM-ben, de Te AAA-s helyett AA-s veszel és a csomagolást felbontod, nincs az a helyzet, hogy azt vissza vegyék Tőled (csak az MM-től függ).

Biborkékhóvirág

Szerkesztette: Biborkékhóvirág 2005. 04. 25. 11:09 -kor

#207 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 12:46

De ha már úgy veszed az elemet, hogy kérek ebbe és ebbe a rádióba elemet, és a boltos azt mondja, hogy persze ismerem a tipust, ez az elem kell bele, akkor ki a hibás?
Nem a boltos?
Miért nem jó példa az autós?
Egyedi? Mitől? Lehet, hogy több pl. ople astra futkozz mindenfelé mint ez a fajta hp nyomtató, akkor miért lenne egyedi?
Attól, hogy szakszervízben szerelteted be, attól még veheted boltban a váltót!
Legyen! Elmész a boltba, megveszed a váltót majd elviszed a szakszervízbe és ott azt mondják, hogy ez nem jó!
Akkor ki a hibás?

Ez nem garanciális kérdés!
A tonert nem a vevő kérte nem azt mondta, hogy a hp3132131 számú tonert kérem, mert akkor az ő felelősége lenne, hanem azt mondta, hogy ehez a hp nyomtratóhoz kérek tonert, és a bolt adott rosszat!

Ha az autós nem tetszik (bár nem értem miért...) akkor veszel a Samsung cv12345 tipusú tv-dhez egy távirányítót, így mész be a boltba és mégsem jót kapsz, akkor is te vagy a hibás, mert az eladó rosszul nézte ki a katalógusból?

Ezt kérdezném -nem tudom- egy teljes perköltség mindkét fél ügyvédjei, illeték, szakértők és minden egyébb sallang 100.000Ft-ból kijönne?

#208 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 14:35

Megkérdeztem a fogyasztóvédelem fórumán és ott a FVF szóvivője azt mondta, hogy:
"Vissza kell venni, ez egyértelmű, a boltnak van felelőssége, hiszen szaktanácsot adott. A fogyasztó problémája azonban még nagyobb, hiszen azt bebizonyítani, hogy a tanácsot ki adta, pontosan mit mondott, szinte lehetetlen"

#209 Felhasználó inaktív   Polikarpov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 10:33

Végigolvastam az utolsó 2-3 oldalt - csak egy kérdésem lenne: Bemegyek a boltba, kérek mondjuk HP XXX nyomtatóhoz tonert. Kezembe nyomnak valamit, amiről azt állítják, abba való. Mivel nem értek hozzá, szó nélkül elfogadom. Hazaviszem, otthon persze kiderül, hogy ez mondjuk HP YYY -hoz való. Mikor visszaviszem, az eladó a képembe röhög, hogy én pontosan ezt a típust kértem (és persze ezt megerősítí 2-3-n) társa is. Ilyenkor mi van?
Tehát: Csak akkor szabad megvásárolni BÁRMIT is, ha te magad győződtél meg arról, hogy az adott típus valóban az, ami neked kell. Természetesen a dobozt is ott helyben ki kell bontani és ellenőrizni a tartalmát, mert ha otthon találsz benne egy féltéglát toner helyett, azt már be nem bizonyítod, hogy nem te raktad bele!! Jártam már úgy is, hogy gondosan darabokra tört DVD-t raktak bele a befóliázott dobozba, amit természetesen(?) csak azután nyithattam ki, hogy aláírtam "a csomagot hibátlanul, kifogástalan állapotban átvettem" szövegű blankettát...
flash-t kétféle ember használ: az egyikre rákényszerítik, a másik pedig hamis papírokkal lógott ki a zártosztályról ...
- Van a Földön értelmes élet?
- Nincs. Én is csak beugrottam ide...
- A nagyapám mindig mondogatta: "Pénzért nővel soha!". Ezt én is így gondolom, de ajándékot elfogadok.

#210 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 13:15

Ez elég jól hangzik :D
Jótállás

Szerkesztette: acws 2005. 04. 27. 13:15 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#211 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 23:30

nah ide is beirom amit egy masik topicba beleirtam de aztan lehet hogy ide tartozik jobban:
nah irok nektek ide egy erdekes tortenetet ami ma esett meg velem(elado vagyok egy BP i kiskerben).

multheten rendeltek egy sulinetes acer 17 colos TFTt(nem jut eszembe pontosan milyet), az tegnap megjott, elvittek. ma delelott jott egy telefon hogy szar a TFT amit vettek, es hogy most nekik kell masik TFT. mi mondtuk hogy persze nincsen masikunk, mivel ez is rendelesre jott. csavoka mondja hogy adjuk vissza a penzt. mondom utanaerdeklodok hogy most ez sulinetnel hogy lehet hogy nem, lehet e egyaltalan sulinetes szamlat sztornozni meg ilyesmi es mondtam hogy fel orabn belul visszahivom.fonokasszony meg bent is volt az uzletben igy megkerdeztem hogy mit mondjak.
Fonokasszony mondja nekem hogy ot nagyon nem erdekli hogy rossz, o penzt vissza nem fog adni, ha lehet ha nem lehet sulinetes szamlat sztornozni.(mivel ha mi visszaadjuk a penzt akkor ugyebar a nagyker a boltnak majd ad egy cseredarabot de arra nekunk ugyebar nincs szuksegunk, mivel mar mi sem adjuk el/ertitek mire gondolok/) aztan mondta fonok hogy mit mondjak:
"ugyebar a termek melle lett adva egy Jotalasi jegy, ami azt jelenti hogy nem mi vallaljuk ra a garanciat hanem a HRP(nagyker), igy nekunk nem all modunkban a termeket megvizsgalni, javitani,cserelni.... szal vigye majd vissza nagykerbe es majd ok megnezik hogy tenyleg hibas e. es majd akkor neki ott kicserelik."
mar ekkor fogtam a fejem hogy ezt vajk hogy fogom beadagolni az ugyfelnek. aztan nagynehezen felhivtam.kozoltem vele a fent leirtakat dehat nem akarta elfogadni(ahogy sejtettem), mivel 3 napon belul ha hibas akkor cserelni kell vagy visszaadni penzt ha nem lehetseges. mondtam hogy en nem tudok mast mondani(probaljon meg valaki ellentmondani a fonokenek meg akkor is ha nincs igaza). mondta emberunk hogy adjam irasba neki hogy nem vesszuk vissza. majd bejon nemsoka.
amikor beer hozza magaval a monitort is hogy nem gondoltuk e magunkat(ekkorra mar lelepett a fonokasszony), mondtam hogy nem, de azert megneznem mar a monitort ha ittvan. azt mondta az ugyfel hogy neki ment 10 percig aztan teljesen szetesett a kep es azota be sem kapcsolt neki.
kiprobalom es lam bekapcsol. fel oran keresztul hasznaltuk es semmi baja nem volt. ekkor mondtuk az embernek hogy probalja meg masik VGA kartyaval vagy ne legyen a tulfeszvedobe bedugva a monitor hatha valami ezek kozul nem tetszik neki. mert hat nalunk teljesen jol mukodik ugyebar.haromnegyed ora teszteles utan fogta a monitorjat es elment. mondta hogy felhiv ha sikerult kideritenie hogy mitol lehet. nem jott tobb telefon tole

most elvileg en szerintetek megnezhettem e volna a monitort "hivatalosan" vagy ezt tenyleg csak a HRP szerviznek van felhatalmazasa hibasnak nyilvanitani a monitort?
ez a garanciajegy mit takar pontosan? meg nem teljesen sikerult rajonnom.
szal elvileg ha garanciajegy tartozik valamihez akkor azt hova kell elvileg vinni?
valami racio lehet abban amivel a fonok rajtam keresztul etette az ugyfelet vagy ez igy biztosan szabalyellenes? foleg igy erdekes hogy mi megneztuk es a hibat nem birtuk produkalni.
magyarul van letjogosultsaga hogy csak szakszerviz allapithatja meg hogy hibas?
ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#212 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 30. 23:43

Idézet: Polikarpov - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:33

Végigolvastam az utolsó 2-3 oldalt - csak egy kérdésem lenne: Bemegyek a boltba, kérek mondjuk HP XXX nyomtatóhoz tonert. Kezembe nyomnak valamit, amiről azt állítják, abba való. Mivel nem értek hozzá, szó nélkül elfogadom. Hazaviszem, otthon persze kiderül, hogy ez mondjuk HP YYY -hoz való. Mikor visszaviszem, az eladó a képembe röhög, hogy én pontosan ezt a típust kértem (és persze ezt megerősítí 2-3-n) társa is. Ilyenkor mi van?
Tehát: Csak akkor szabad megvásárolni BÁRMIT is, ha te magad győződtél meg arról, hogy az adott típus valóban az, ami neked kell. Természetesen a dobozt is ott helyben ki kell bontani és ellenőrizni a tartalmát, mert ha otthon találsz benne egy féltéglát toner helyett, azt már be nem bizonyítod, hogy nem te raktad bele!! Jártam már úgy is, hogy gondosan darabokra tört DVD-t raktak bele a befóliázott dobozba, amit természetesen(?) csak azután nyithattam ki, hogy aláírtam "a csomagot hibátlanul, kifogástalan állapotban átvettem" szövegű blankettát...

ha teljesen be akarod biztositani magad akkor tedd ezeket. elvileg minden jogod megvan hozza.
csak bizalom kerdese az egesz.

az kerdesedre valaszolva ez a suxx, ha hatarozottan allitjak a boltosok hogy ez van akkor nem hiszem hogy barmit is tudsz kezdeni.
az mi toneres esetunkben mi mar beismertuk hogy XY nyomtatohoz kertek a tonert itt ez mar nem jatszik.

amugy csak hogy vedjem egy kicsit az eladokat:
ha teszem azt bejon egy emberke hogy xy nyomtatoba kell neki patron akkor ha en azt mondom neki hogy nem tudom mi valo hozza ugyhogy nem adok oda semmit, es kozlom hogy legkozelebb a patron szamat mondja akkor mi van? fogadjunk hogy elkezdi verni az ugyfel az asztalt hogy nezzuk meg hogy mi kell bele. es ha mi veletlenul rosszat mondunk neki az szetszedi a csomagolast es megprobalja visszahozni hogy vegyuk vissza mert nem ez kellett. egy bolt mit kezdjen egy felbontott patronnal?
szal azert mert az ugyfel nem tudja mit kell vennie azert a bolt szivjon? ez igy korrekt?
ha kirakjuk az ugyfel ele akkor az ugyfel az mar ne is nezze meg hogy tenyleg erre van e szuksege?

Szerkesztette: SATAN 2005. 04. 30. 23:47 -kor

ASUS P5K, C2D E4300 1800@2700MHz, 2X1GB/800 Kingmax ram,Gainward GTX 460 1GB,1db 200GB Maxtor+1db 400GB WD Sata+1db 500GB Sata WD+1db 500GB Sata Samsung,1500GB Sata Samsung, 500W Chieftech táp, Benq FP222Wa TFT , Logitech mouseman Dual Optical mouse, Delux slim billentyuzet

#213 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 00:13

Csak most szaladtam bele ebbe a topicba, nem is tudtam errol a cikksorozatrol eddig... :)
De nagyon tetszik, bar nekem sok ujat nem mondott... :)

Csak ennyit szerettem volna... :)

#214 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 06:30

Idézet: SATAN - Dátum: 2005. ápr. 30., szombat - 22:43

amugy csak hogy vedjem egy kicsit az eladokat:
ha teszem azt bejon egy emberke hogy xy nyomtatoba kell neki patron akkor ha en azt mondom neki hogy nem tudom mi valo hozza ugyhogy nem adok oda semmit, es kozlom hogy legkozelebb a patron szamat mondja akkor mi van? fogadjunk hogy elkezdi verni az ugyfel az asztalt hogy nezzuk meg hogy mi kell bele. es ha mi veletlenul rosszat mondunk neki az szetszedi a csomagolast es megprobalja visszahozni hogy vegyuk vissza mert nem ez kellett. egy bolt mit kezdjen egy felbontott patronnal?
szal azert mert az ugyfel nem tudja mit kell vennie azert a bolt szivjon? ez igy korrekt?
ha kirakjuk az ugyfel ele akkor az ugyfel az mar ne is nezze meg hogy tenyleg erre van e szuksege?

Ha azt mondod egy vevőnk, hogy a toner száma nélkül nem tudsz adni és mégi erősködik, hogy de neki kell és adsz egyet ami mellé elmondod, hogy ha nem jó, akkor nem cseréled ki, akkor a vevő bukta a dolgot.
Aki nem ért hozzá minek nézegesse a pulton?
Ha veszel egy gázégőt a kazánodba, akkor te sem fogod nézegetni, mert fogalmad sincs, hogy jó-e, hanem megbízol a boltosban, nem?
Ha az ügyfél nem tudja, hgy mit akar, de abolt azt mondja neki, hogy ezt akarja, akkor a bolt szívjon....

Azt kiköthetitek, hogy nem ti vagytok a szervíz, ekkor a szervízbe kell bevinni a monitort, s nekik kell kiállítani egy papírt, hogy csere, de ekkor is a bolt cserél vagy fizet, hiszen vele áll szerződésben a vevő.
A legtöbb nagyáruház is így csinálja, hiszen nem tarthat minden kis bolt, monitorszerelőt, tápszerelőt, stb....
Ha a főnök azt mondja, hogy nem ti vagytok a szervíz, és e mégis "bevizsgálod" és cseréled, akkor lehet, hogy rádveri majd az egészet.....

#215 Felhasználó inaktív   SATAN 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 11:51

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 5:30

Azt kiköthetitek, hogy nem ti vagytok a szervíz, ekkor a szervízbe kell bevinni a monitort, s nekik kell kiállítani egy papírt, hogy csere, de ekkor is a bolt cserél vagy fizet, hiszen vele áll szerződésben a vevő.

szoval akkor en szombaton semmikeppen sem lettem volna koteles visszafizetne a penzt az urgenek? mivel ugyebar szombaton mehet nagykerszervizbe.szal csak akkor kell visszaadni garanciajegyes esetben a penzt ha mar jart a szakszervizben es megkapta a csereigazolast?

#216 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 14:33

Semmiért nem vagy köteles visszadni a pénzt, mielött nem vizsgáltad meg, hogy tényleg hibás-e és miért hibásodott meg.
Ha nem te vagy a szakszervíz, akkor nem neked kell megvizsgálni.
Mondjuk ez csak akkor tisztességes, ha valóban a nagyker látja el a szervízt és nem feleslegessen megy oda a vevő, mert elhajtják onnan, biztos, hogy a nagyker is így tudja?
Pl. a samsung cucoknál is központi szervíz van, mondjuk olyat még nem cseréltem nem tudom, hogy ilyenkor ők cserélnek-e vagy a bolt.
De pl. a tescoban vett hp nyomtatót egy a listán feltüntetett szervízbe kellett vinni és ők cseréltek nem a tesco, de van amikor adnak egy cserére jogosító igazolást és azzal kell menni a boltba....
Szóval lehet így is meg úgy is....ezt nektek kell tudni, hogy milyen szerződésetek van a nagykerrel.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó