HWSW Informatikai Kerekasztal: Zajos a gépem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zajos a gépem Ki milyen hangtompítót ajánl?

#161 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:21

Idézet: 392MHz - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:13

processzor fesz csökkentéssel van valakinek tapsztalata?
érdemes? mennyivel lehet csökkenteni a stabilitás csökkenésének veszélye nélkül?
mennyivel csökken a hő?

Nekem +0,025V kellett ahhozz, hogy stabil legyen. De a hőmérséklet nem változott semmit.
Ja ez tuning alatt értendő, de szerintem alapon hajtva sem fog csökkenni a hőfok.
SPM fokozat pajti!!!

#162 Felhasználó inaktív   392MHz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 20. 15:26

én alapfrekvencián történő fesz csökkentésre gondolok, nem overclockingra...
MSI 865PE Neo 2 PFS, CeleronD 2,66GHz stock ventillátorral, 512M DDR400, Ati Radeon 9000 64 M, Samsung SP1203N 120GB, LG DVD/CD-RW combo.

#163 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 16:45

Idézet: 392MHz - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 14:13

processzor fesz csökkentéssel van valakinek tapsztalata?
érdemes? mennyivel lehet csökkenteni a stabilitás csökkenésének veszélye nélkül?
mennyivel csökken a hő?

Én 1.55-ig tornásztam le a Barton feszkóját az alaplap szerint neki kellő 1.65 voltról, ezt 7-8 celsius csökkenéssel "hálálta meg". :) Overclock nuku, stabilitás a megszokott maradt (atom).
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#164 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 17:52

Na ehhez értek, yool :)

Barton 1826mhz @ 1.65v helyett 1.35v, ez idlében mínusz 6-7 fokot, terhelve 10-12 fokot számít, 100%-os ventisebesség mellett. Mivel azonban van SpeedFan, a ventik mindig szabályozva vannak a sebességtől függően. Ilyen alacsony magfeszültségen gyakorlatilag hangtalan a gép.
Szerk: hozzáteszem, nekem egy nem túl meggyőző Spire akármicsoda hűtő van, ami rézmagos, de nyáron már nem bír egy 3200+ Bartonnal. Erősebb hűtővel (amit most tervezek) biztos más eredményeket fogok kapni.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2005. 04. 20. 17:54 -kor

#165 Felhasználó inaktív   crescent 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 18:21

Idézet: lorenzo - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 15:22

Bocsi, ha félreérthető volt az a három mosolygós  :D  :D  :D a mondatom végén, amit viccnek szántam!
Én nem sértődtem volna meg a helyedben, és főleg nem mutogatnék olyasmit, mint ami a hozzászólásod végén van.
És itt részemről vége (mert nem ez a topic témája).

Egyébként lehet, hogy a kérdésedre a videokártyás szekcióban előbb választ kapsz.

:offtopic: on
Annyira gondoltam komolyan a választ, mint amennyire te a "beszólást", csak az enyém végén nem volt  :D  :D  :D
:offtopic: off
Merida TFS 300D@Rock Shox Reba Race@Full SLX

#166 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 22:08

Ehh, újra beüzemeltem a hűtött mobilrack-emet, de a 4 centis venti zajosabb, mint a másik 6 venti együttvéve :/

A szervereink között egyébként van egy olyan IBM szerver, ami 4 centi magas, és egy tucat 4x4x3mas venti van benne. Lehet elképzelni a hangját :D
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#167 Felhasználó inaktív   Mr. Pokeas Doktor Ur 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 01:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 11:58

Szerintem rosszul közelíted meg ezt a kérdést. Ahhoz, hogy ne legyen zajos a PC az alábbiakat kell szem előtt tartani.

A PC ház kiválasztásakor a szellőzés legyen az elsődleges és csak utána a design.
A jó hűtés alapfeltétele, hogy a ventillátorokat ne össze vissza járassuk hanem csak annyi és olyan teljesítményű ventillátort rakjunk be ami ahhoz szükséges, hogy a házban mozgásba hozza a levegőt.
A ventillátorok elhelyezésénél a legfontosabb szabály, hogy a PC-ből belülről kifelé nyomjuk a levegőt elérve ezzel azt, hogy a ház elején beáramoljon a friss levegő hátul meg távozzon a meleg levegő. Sokan rosszul értelmezik ezt azaz előre is és hátulra is betesznek ventillátorokat. Ezzel viszont pont az ellenkező hatást érik el azaz ahelyett, hogy folyamatos lenne a házon belüli légáramlás különböző légörvények keletkeznek melynek hatására csak kavarog a meleg levegő ami viszont rossz hűtési hatásfokot eredményez.
Az optimális hűtéshez a PC ház hátuljába kell olyan ventillátort vagy ventillátorokat elhelyezni amiken a lapátok mérete és dőlésszöge biztosítja a kellő mennyiségű levegő áramoltatását. Előre csak akkor célszerű ventillátorokat tenni ha a házon belüli nem elegendő a hátsó ventik által megmozgatott levegőnek a hőelvezetése. Ebben az esetben viszont az elülső ventilátornak a hátsó ventillátorokhoz képest sokkal kisebb teljesítményűnek kell lennie mivel csak így biztosítható, hogy ne legyen több levegő benyomva mint ami hátul távozni tud (ha elölről több levegő áramlik be akkor csak légörvények keletkeznek melynek az eredménye, hogy a meleg levegő csak tovább melegíti a belső alkatrészeket). Tehát ha szükséges előre kis levegőmennyiséget szállító ventiket kell berakni melyeket 5V-on célszerű járatni.
Továbbá figyelembe kell venni, hogy a jobb PC tápokban lévő ventillátor nem a PC hűtésére van hanem csak a táp hűtését végzi azaz a szállított levegő mennyisége nem elegendő ahhoz, hogy a házban beindítsa a kellő légáramlást. Ebben az esetben célszerű a táp fölé külön olyan ventillátort elhelyezni melynek a levegőáramoltatása elég nagy (nagy méretű és nagy dőlésszögű lapátok).

Inkabb nem kell haz!

Azzal minden fenti problemat megoldottunk se legorvenyekkel nem kell bajlodnunk se nagy vagy kis ventilator kozti legaramlas kulombség kiszamolasaban...

Udv Dr.Pokeas

#168 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 07:02

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 23:08

Ehh, újra beüzemeltem a hűtött mobilrack-emet, de a 4 centis venti zajosabb, mint a másik 6 venti együttvéve :/

A szervereink között egyébként van egy olyan IBM szerver, ami 4 centi magas, és egy tucat 4x4x3mas venti van benne. Lehet elképzelni a hangját :D

A rackekkel általában az a helyzet mint a VGA-kkal, minősíthetetelen minőségű apró ventik, amik garantáltan, sivítanak, zörögnek, megpusztulnak, stb.

A csere egy minőségi darabra - hosszabb távra megoldja a gondot.

4×4×3 - hát ezek már komoly kis darabok lehetnek, tolásra is meg hangra is.  :D

Szerkesztette: tts 2005. 04. 22. 07:02 -kor

#169 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 07:56

Idézet: tts - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 8:02

A rackekkel általában az a helyzet mint a VGA-kkal, minősíthetetelen minőségű apró ventik, amik garantáltan, sivítanak, zörögnek, megpusztulnak, stb.

A csere egy minőségi darabra - hosszabb távra megoldja a gondot.

4×4×3 - hát ezek már komoly kis darabok lehetnek, tolásra is meg hangra is.  :D

A gyári ventiket már kiszórtam belőle,mert két hónap alatt kikotyogósodtak, most egy, a lomex-ben vett mágneses csapágyú venti figyel benne. Az viszont olyan sebességet ér el, hogy simán túlüvölt szinte bármit.
レラクス

#170 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 08:03

Csak nem egy 2U magas IBM rackszerver, egy netfinity akárhányas? Eléggé kemény, olyan volt nálunk is, 16 darab duplarotoros venti, elég kemény hangja van mikor indul :D

#171 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 08:15

A 4 centi magas az nem csak 1U?
SPM fokozat pajti!!!

#172 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 08:46

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 9:15

A 4 centi magas az nem csak 1U?

Szerintem is csak egy u, mert 2 centibe már nem sok minden férne :D
レラクス

#173 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 09:03

1U=1 inch, 2,54cm.
Az 1u-s cuccok jellemzően a patch panelek, meg a rack-swicthek, hw tűzfalak, gatewayek, vakarcsabb routerek.

#174 Felhasználó inaktív   ScatMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 10:16

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 10:03

1U=1 inch, 2,54cm.
Az 1u-s cuccok jellemzően a patch panelek, meg a rack-swicthek, hw tűzfalak, gatewayek, vakarcsabb routerek.

SZVSZ 1U=4cm, legalábbis az eddigi professzionális hangtechnikában szerzett tapasztalataim alapján. Az egyik 32 portos switchünk is ekkora, azt 1U-nak hirdetik.
No ABS. What FEAR?
most nem tudok olcsóbb alkatrészeket :(

#175 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:23

Sorry, 1U 1,75 inch, azaz 4,445.

#176 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:54

Megbeszéltétek? :)

#177 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:17

Látom, igen.

Akkor fel, mert süllyed, pedig yoo kis topik.

#178 Felhasználó inaktív   RadioShack 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 06:44

Sziasztok!

Nos az én gépem is hangos :mad: , és valahol láttam a Be Quiet cégnek házba szerelhető zajtompító készletét. Valamilyen szivacsos dolog lehet gondolom. Ha jól emléxem létezik külön Chieftechez és van külön univerzális is.

Ismeri valaki a fent említett termékeket?

Jó / rossz tapasztalat??

#179 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:15

Szia
Én most vettem egy készletet. Szerintem nagyon jó. Ugyan az mint a cooltek 13K-s változata. Én a Chieftec verziót vettem. Abban van 5db bitumenes és 1db vastag szivacs.
felrakással sincs gond. Az egész hátulja öntapadó. Nagyon ragaszkodik.
SPM fokozat pajti!!!

#180 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 06. 10:12

Sziasztok, az én házam is zajos! :)
Elmondom mi a helyzet most, elmondom, hogy a topikot végigolvasva mit találtam ki, aztán a véleményeteket kérem.
A házam egy Chieftek BX-01-es házam van saját 360Wattos tápjával, benne egy Athlon XP2800+, egy HIS 9800Pro ICEQ, egy 160Gb-os és egy 80Gb-os Maxtor vinnyogó, mindez túlhajtás nélkül. Plusz ventik egyelőre nincsenek, mindent a grafkártya és a táp ventije próbál megoldani. Ennek az az eredménye, hogy bekapcsolás után pár perccel egyrészt a Raketa porszívókat lealázó hangja van a szerkentyűnek, másrészt mind a kártya, mind pedig a táp hűtése határozottan meleg levegőt fúj kifelé egész gyorsan. Egyik sem tetszik nekem, és attól sem vagyok elragadtatva, hogy az alaplap progija szerint a CPU is és a táp is 55-60 fokra melegedett. (A CPU még ok, de hogy a táp is...).
Amire gondoltam: passzív hűtés a grafkártyára és a procira, egy passzív hűtésű táp, és halk venti hátra. Aztán a jövő havi élelmiszerellátásra gondoltam, és előről kezdtem a tervezést. A merevlemezekhez tennék egy 90es ventit, ami lassan fújná befelé a levegőt a két tojássütőre. Hátra a táp alá tennék egy 120as ventit, ami ugyanolyan fordulaton menne, mint a 90es elől. Ezzel azt akarom elérni, hogy az a levegőmennyiség, amennyivel a hátsó többet kavar, a ház oldalsó nyílásán menjen be, így némi hűs levegővel látva el az ICEQ ventijét. A proci passzív (heatpipe-os) hűtéséről lehet szó, ha érezhető eredményt produkál a levegőkergetés. A szellőt tehát alapvetően a hátsó nagy venti biztosítaná, az első venti feladata a HDD-k hűtése és annak kiküszöbölése, hogy minden levegő oldalt menjen be a házba.
Mi a véleményetek? Mivel lehetve kiegészíteni (ésszerű keretek között)?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.