HWSW Informatikai Kerekasztal: FREEWEB SUX! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FREEWEB SUX! egyszerűen kidobtak! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 19. 16:19

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 19:26

... semmifele kapcsolatba nem kerulunk az ingyenes felhasznalokkal mindaddig, amig egy fizetos szolgaltatast igenybe nem vesznek.

...tévednetek is szabad... Ez nem más, mint hatalom (nem kell számokkal játszanom, hogy érthető legyen), akinek a kezében hatalom van, tud vele élni, de visszaélni is, a "free" pedig másról szól (ez is 1 alapfogalom), megintcsak nem kell a szabályzatra hivatkoznom. Igazad van, de Nekik is. Mindenesetre komolyabb kapcsolatban álltok egymással az első perctől fogva, mint azt sokan gondolják; ismét nem indoklok, mindenki használja csak a saját fejét, hátha kijön valami. A dolgoknak mindig "mélyebb" természete van. De ez csak a véleményem.  :smoker:

:offtopic:
ps.: igazság szerint értetlen vagyok, de lehet, csak poén, mindenesetre nem világos, hogyan jö össze a Windows "javuló tendenciája" a "kék ablakok számának csökkenésével"... Szerintem semmi összefüggés nincs köztük. Bár véleménye mindannyiunknak lehet. S mint írtam, tévedhetünk is. De remélem ez csak poén.

Szerkesztette: Warrior 2005. 12. 19. 16:26 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#182 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 19. 17:47

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 19:26

.. hiszen egy program nem tud ketfelekeppen viselkedni egy azon feltetelre...

kicsit off:
láttam már több száz eFt-s számlázó programot ami a 0 Ft végösszegre 1 Ft áfát hozott ki..

#183 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 07:28

Nahát emberek. Én most nagyot csalódtam az UltraWeb-ben. Tegnap nem tudtam elérni az oldalamat. Először csak azt hittem, hogy valami zavar. Csakhogy ma már kaptam is egy figyelmeztetést, hogy az oldalamon nincs index.html, se index.php. Valamint, ha 2006.01.01-ig nem korrigálom a hibát, úgy törlik a regisztrációmat. Kaptam a Total Commandert, hogy megnézzem a tárhelyemet, de nem tudtam belépni (Home directory not available).
Megnéztem webes felületen, és kiderült, hogy 0 a lefoglalt tárhelyem, tehát minden feltöltött cuccom eltűnt. Az összes.

#184 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:07

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 8:28

Nahát emberek. Én most nagyot csalódtam az UltraWeb-ben. Tegnap nem tudtam elérni az oldalamat. Először csak azt hittem, hogy valami zavar. Csakhogy ma már kaptam is egy figyelmeztetést, hogy az oldalamon nincs index.html, se index.php. Valamint, ha 2006.01.01-ig nem korrigálom a hibát, úgy törlik a regisztrációmat. Kaptam a Total Commandert, hogy megnézzem a tárhelyemet, de nem tudtam belépni (Home directory not available).
Megnéztem webes felületen, és kiderült, hogy 0 a lefoglalt tárhelyem, tehát minden feltöltött cuccom eltűnt. Az összes.

Szerintem pont ezt irtam le par post-tal korabban... UW/FW szabalyai es figyelo rendszerei sokban hasonlitanak egymasra. FW-n kivul Ok fejlesztettek meg ki olyan automata rendszereket, amivel pl a forgalmat is figyelni lehet allomany tipusokra es refererre bontva.

#185 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:26

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 8:07

Szerintem pont ezt irtam le par post-tal korabban... UW/FW szabalyai es figyelo rendszerei sokban hasonlitanak egymasra. FW-n kivul Ok fejlesztettek meg ki olyan automata rendszereket, amivel pl a forgalmat is figyelni lehet allomany tipusokra es refererre bontva.

Az a poén, hogy Home Directory not available. A regisztrációm megvan, de sem webes felületen, sem FTP klienssel nem tudok belépni. Az admin oldalra be tudok lépni. Egyszerűen nem csak a tárhelyem tartalma hiányzik, hanem eltűnt a root könyvtáram is. Csakis rendszerhiba lehet
Poén, hogy egy másik általam karbantartott oldal (szintén UW) fájljai megvannak, az oldal is tökéletesen működik, FTP-n is be tudok lépni, de felülírni/törölni nemtok fájlokat webes felületen sem.

#186 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:31

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 9:26

Az a poén, hogy Home Directory not available. A regisztrációm megvan, de sem webes felületen, sem FTP klienssel nem tudok belépni. Az admin oldalra be tudok lépni. Egyszerűen nem csak a tárhelyem tartalma hiányzik, hanem eltűnt a root könyvtáram is. Csakis rendszerhiba lehet
Poén, hogy egy másik általam karbantartott oldal (szintén UW) fájljai megvannak, az oldal is tökéletesen működik, FTP-n is be tudok lépni, de felülírni/törölni nemtok fájlokat webes felületen sem.

ez kb annyit jelent, hogy a home konyvtaradat letoroltek.

2 lehetoseget tudok elkepzelni

1: az a storage, amin te vagy, megdoglott. Ezesetben szerintem atallt volna a rendszeruk a backupra
2: fogtak es toroltek a home-odat, mivel ezesetben majd a rendszer torli a tobbi adatodat, mondvan nincs index oldal.

#187 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 08:53

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 8:31

ez kb annyit jelent, hogy a home konyvtaradat letoroltek.

2 lehetoseget tudok elkepzelni

1: az a storage, amin te vagy, megdoglott. Ezesetben szerintem atallt volna a rendszeruk a backupra
2: fogtak es toroltek a home-odat, mivel ezesetben majd a rendszer torli a tobbi adatodat, mondvan nincs index oldal.

Pont azért nincsen index oldal, mert (eszerint) home könyvtáram sincs, nem fordítva. Volt nekem indexem, már vagy 3 éve ott az oldalam.
Tuti, hogy elkurtak valamit. Az meg egyértelmű, hogy mostanában piszkálódás volt, mert az UW saját oldala is új lett. Lehet, hogy átálltak másik szerverre, csak rosszúl hozták át a régiről a cuccokat. A franc essen beléjük. :(

#188 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 09:16

Úgy tűnik, hogy helyreállt. Meg van a teljes tárhelyem minden tartalommal együtt. Tegnap egész nap, és ma reggel sem tudtam elérni. mostmár jó. :)

#189 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 10:38

Idézet: pgyafi - Dátum: 2005. dec. 19., hétfő - 17:47

kicsit off:
láttam már több száz eFt-s számlázó programot ami a 0 Ft végösszegre 1 Ft áfát hozott ki..

Az E.ON és a KöGÁZ rendszere is ilyen, sokmilliós SAP, ha számológéppel kiszámolsz 1-1 bonyolultabb számlát, az ÁFA nem helyes 1-2, sőt néha 5 Ft-al...

Most a Renault Credit RT. küldött olyan hitelbekérőt, amin szimplán HELYTELENÜL volt összeadva a díj (tőke+kamat+kezelési ktg). Szépen ez a 3 tétel, majd aláhúzva, és a kezelési ktg egyszerűen nem volt hozzáadva a végösszeghez.

Ennyit a rendszerekről.

MÁS majdnem ONTOPIC:

Ma az UW-től kaptam levelet (én is): idézet:

"Figyelmezetetés!" - így elírva :)

"felhasználó megsértette a regisztrációs szabályzatot. A tárhelyeden nem található kezdõlap! A hibát javítsd ki 2006.01.01. 0 óráig, különben a regisztrációdat megszüntetjük!
A kezdõlapodnak index.html vagy index.php " ........stb

1. Megnéztem, rohadtul van index.html -em :D Azt is megnéztem, hogy a UW rendszerében index.html-re és ne index.php-re legyen állítva a kezdőlap.

2. AGA írta, hogy az UW-nál már nem lehet állítani a reklám típusát. (banner, fényújság, popup). Lehet.

Egyébként tegnap órákig nem ment az UW.

Ismételten ennyit a rendszerekről.

Szerkesztette: Kory 2005. 12. 27. 10:40 -kor

#190 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 11:41

Idézet: Kory - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 10:38

....
Ma az UW-től kaptam levelet (én is): idézet:

"Figyelmezetetés!" - így elírva :)

"felhasználó megsértette a regisztrációs szabályzatot. A tárhelyeden nem található kezdõlap! A hibát javítsd ki 2006.01.01. 0 óráig, különben a regisztrációdat megszüntetjük!
A kezdõlapodnak index.html vagy index.php " ........stb

1. Megnéztem, rohadtul van index.html -em :D Azt is megnéztem, hogy a UW rendszerében index.html-re és ne index.php-re legyen állítva a kezdőlap.
....
Egyébként tegnap órákig nem ment az UW.

Ismételten ennyit a rendszerekről.

Én is pont ezt kaptam. csak én úgy tűnik, hogy korábban néztem meg, mivel akkor azonnal néztem az oldalamat, és tök üres lap jött be. A fejléc OK volt, csak épp nem volt oldalam. Hozzáférni se WebFTP-n se FTP-n nem lehetett. Elküldött a p-ba, hogy nincs home könyvtár. Aztán helyreállt a rend. Mostmár működik minden.

#191 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 11:42

Az ingyenes rendszerekről -- azt kapsz, amiért fizetsz. Nem fizettél semmit, nem kapsz semmit, kvittek vagyunk.

#192 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 11:51

Idézet: bean - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 11:42

Az ingyenes rendszerekről -- azt kapsz, amiért fizetsz. Nem fizettél semmit, nem kapsz semmit, kvittek vagyunk.

Látod, ez igaz. De fizetnek helyettünk a reklámozók, akiket viszont - részben - a te oldalad segítségével reklámoz az UW. Mondhatni, a reklámozásért a te "fizetésed", hogy ingyen tárhelyed van.

#193 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 17:54

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 12:51

Látod, ez igaz. De fizetnek helyettünk a reklámozók, akiket viszont - részben - a te oldalad segítségével reklámoz az UW. Mondhatni, a reklámozásért a te "fizetésed", hogy ingyen tárhelyed van.

es az ajandekot a jezuska, a kisbabat meg a golya hozza :)))) te meg hiszel a mesekben? Koze nincs ennek, amit irtal a valosaghoz.

#194 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 18:05

Aga: így vagy úgy, a szolgáltatónak szüksége van az ingyenes felhasználókra, hiszen nélkülük a fizetős felhasználók sem tudnák meg soha, hogy léteztek, és elmennének a konkurenciához.

Persze olyan feltételeket szabtok amilyet akartok, csak ha nem jól bántok az ingyenesekkel akkor úgy jártok mint az extra. (most a nem jól bánásban a túl engedékenység meg a túl szigorúság is benne van :D )
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#195 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 27. 18:06

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 17:54

es az ajandekot a jezuska, a kisbabat meg a golya hozza :)))) te meg hiszel a mesekben? Koze nincs ennek, amit irtal a valosaghoz.

A freeweb, meg a hozzá hasonló ingyenes tárhely szolgáltatók pusztán felebaráti szeretetből bocsátja ingyenesen a közönség részére szervereit? Ugye ez a valóság? :D

#196 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 18:14

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 19:06

A freeweb, meg a hozzá hasonló ingyenes tárhely szolgáltatók pusztán felebaráti szeretetből bocsátja ingyenesen a közönség részére szervereit? Ugye ez a valóság? :D

szo nincs rola! Csupan azt a tevhitet probaltam eloszlatni, hogy a reklam bevetelbol.

#197 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 19:07

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 18:14

szo nincs rola! Csupan azt a tevhitet probaltam eloszlatni, hogy a reklam bevetelbol.

Valóban nincs köze hozzá? Akkor mihez van köze? Én csak egyszerűbben írtam le. Persze tuti, hogy nem csak abból gyün nekik a pénz. De az ingyenes tárhelyet felhasználó egyén szerinted fizet valamit. Mert én speciel az vagyok, és egy fillérbe sem kerül. Hogy nincs köze a valósághoz!? Szerinted ki olvassa és hol azokat a hírdetéseket, amikért az UW, vagy bármely más ingyenes tárhelyszolgáltató felnyalja a dohányt. Azok látják, akik megnézik pl az én, vagy más felhasználó által oda elhelyezett oldalakat megnézik
Akkor kiknek a segítségével hírdeti kedves fizető ügyfeleit a tárhelyszolgáltató.
Egyszerűbben: Ő adja a tárhelyet és a hírdetési felületet. Te adod a böngésznivalót, ezzel együtt a látogatottságot a saját oldaladnak és a hírdetési felületnek. A hírdető adja a lóvét a tárhelyszolgáltatónak a hírdetési felületért. Akkor hol nincs valóságszaga annak, amit leírtam?
Ha nem lennének userek, akik használják a tárhelyet, akkor nem lenne látogatottsága és a franc se hírdetne ott, ahol nem látja senki.

Szerkesztette: Mumtaz 2005. 12. 27. 19:08 -kor

#198 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:05

Idézet: Mumtaz - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 20:07

Valóban nincs köze hozzá? Akkor mihez van köze? Én csak egyszerűbben írtam le. Persze tuti, hogy nem csak abból gyün nekik a pénz. De az ingyenes tárhelyet felhasználó egyén szerinted fizet valamit. Mert én speciel az vagyok, és egy fillérbe sem kerül. Hogy nincs köze a valósághoz!? Szerinted ki olvassa és hol azokat a hírdetéseket, amikért az UW, vagy bármely más ingyenes tárhelyszolgáltató felnyalja a dohányt. Azok látják, akik megnézik pl az én, vagy más felhasználó által oda elhelyezett oldalakat megnézik
Akkor kiknek a segítségével hírdeti kedves fizető ügyfeleit a tárhelyszolgáltató.
Egyszerűbben: Ő adja a tárhelyet és a hírdetési felületet. Te adod a böngésznivalót, ezzel együtt a látogatottságot a saját oldaladnak és a hírdetési felületnek. A hírdető adja a lóvét a tárhelyszolgáltatónak a hírdetési felületért. Akkor hol nincs valóságszaga annak, amit leírtam?
Ha nem lennének userek, akik használják a tárhelyet, akkor nem lenne látogatottsága és a franc se hírdetne ott, ahol nem látja senki.

fogd mar fel, ingyenes szolgaltatonal szinte senki se hirdet!!! Fizetett hirdetest index/origo/sanoma es mas szerkesztett portalok feluleteire visznek, ilyet ingyenes oldalak felett igen ritkan lathatsz... de ha meg nem jottel ra, mibol elnek az ingyen szolgaltatok, nem adok tippeket :)

#199 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:26

primposta .foglalt.
mailbox (https://forum.hwsw.h...485&hl=mailbox) behalt.

Lehet, a fizetős heyleknek van jövöje.

DE for example:

Idézet

:: Eltűnt tartalmak.
Sajnos az eddig háttér tárhelynek használt Freeweb felszólítás nélkül letörölte a BKFTSZ előző tartalmait és így a képeket is. Az erdélyi túrától kezdődő képek nálam megvannak és rövidesen visszakerülnek. Az eltűnt altartalmak miatt elnézést kérek! Marczy

http://bkftsz.openmedia.hu/

Ismét egy példa. ilyen szövegeket állandóan látok másutt is. De nem bántás akart lenni, megértem a szolgáltatót, de mégis olyan izé!

kimutatható a nagyon nagy szabálytalan felhasználás?

Ha fizetős burzsuj leszek, az állam-, jog ellenes szabályokon túl van más műszaki szably, vagy akkor nem nézitek ki mennyi puskát rak fel?

Szerkesztette: HBP 2005. 12. 27. 23:33 -kor

Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#200 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 27. 23:31

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 27., kedd - 7:07

referr ferenc:
és ha sok helyütt  - browser - letiltják vhogy a refer-t, pl stealth tűzfal mód? akkor törölhetnek egy oldalt extrém esetben?
no meg a "w" is hasonlít a két szolgáltatóban :)
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.