HWSW Informatikai Kerekasztal: FREEWEB SUX! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FREEWEB SUX! egyszerűen kidobtak! Értékeld a témát: -----

#321 Guest_Csaba_20__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 12. 29. 17:38

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:04

nem forgatok ki semmit. Azt allitod, en tobbet latok a szerveren belul, mint egy latogato webrol (illegalis allomanyok tekinteteben)

Ezidaig egyetlen dolgot sem tudtal mondani. Legalabb ismerd el, hogy tevedtel.

Idézd be, hogy mit mondtam! Nem ugyanannyit látni weben keresztül, mint szerver oldalról.

Megteszem neked:

Idézet: Csaba_20_

Mellesleg ne próbáld már azt a látszatot kelteni, hogy szerver oldalról ugyanannyi látszódik, mint felhasználói oldalról egy webszerveren keresztül!

Webes oldalról kérlek listázd nekem a fájlneveket az összes létező felhasználótól.

Szerkesztette: Csaba_20_ 2005. 12. 29. 17:40 -kor

#322 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 29. 17:41

Idézet: Csaba_20_ - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 18:38

Idézd be, hogy mit mondtam! Nem ugyanannyit látni weben keresztül, mint szerver oldalról.

Webes oldalról kérlek listázd nekem a fájlneveket az összes létező felhasználótól.

kerlek magyarazd meg, a filenevbol milyen kovetkeztetest vonsz le az adott allomany tartalmara, jogi hovatartozasara, tulajdonos es kozzetevo kozotti esetleges meglevo / hianyzo szerzodeses jogviszonra, stb.

Amugy mivel a szabalyzat szerint webrol minden allomanynak elerhetonek kell lenni, igy a filenevek is publikusak, hiszen azzal hivatkozik a html az allomanyokra.

Ellenkezo esetebnm DELETE.

Szoval ezt kilottuk. Mondj olyat, ami relevans adat es webrol nem latszik.

Szerkesztette: Aga 2005. 12. 29. 17:44 -kor

#323 Guest_Csaba_20__*

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:25

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 17:41

kerlek magyarazd meg, a filenevbol milyen kovetkeztetest vonsz le az adott allomany tartalmara, jogi hovatartozasara, tulajdonos es kozzetevo kozotti esetleges meglevo / hianyzo szerzodeses jogviszonra, stb.

Amugy mivel a szabalyzat szerint webrol minden allomanynak elerhetonek kell lenni, igy a filenevek is publikusak, hiszen azzal hivatkozik a html az allomanyokra.

Ellenkezo esetebnm DELETE.

Szoval ezt kilottuk. Mondj olyat, ami relevans adat es webrol nem latszik.

A fonál menete:

Engedj betekintést a tárolt adatokba és megpróbálhatnak ilyet mutatni! Különben lehetetlen és nevetséges bizonyítást kérsz számon másokon.

Idézet: Aga

sdfadsf.part01.rar

ez jogserto vagy sem? Mert szerver oldalon ennyit latsz csak. Webes feluleten pedig pont ugyanannyit latok, mint te, nincs semmivel se tobb jogom nekem, mint barkinek. A freeweben minden weblap publikus, barki szamara elerheto.

Mellesleg ne próbáld már azt a látszatot kelteni, hogy szerver oldalról ugyanannyi látszódik, mint felhasználói oldalról egy webszerveren keresztül!

Kérlek ne keverd már a szezont a fazonnal, mert kezd unalmas lenni! A weben keresztüli fájlnév listázást arra hoztam fel példaként, hogy míg a szerver oldalon ezt a megfelelő parancs kiadásával meg tudod tenni, addig weben keresztül erre lehetősége sincs senkinek. Így nem áll módjában betekintést nyerni a tárolt adatokba.

Tehát lehet, hogy a freeweben minden weblap publikus, bárki számára elérhető, de nincs róla adatbázisa senkinek csak annak, aki szerver oldalról is hozzáfér. Tehát nem tud úgy keresni benne itt bárki, mint te. Akármennyire is próbálod ennek ellenkezőjét görcsösgen bizonygatni.

Nem elegendő neked olvasási engedélyt adnod a webszerveren található összes felhasználói fájlra és azt mondani, hogy mindenre van hivatkozás is. Mert ettől még nem tudja meg az illető, hogy merre találja azokat a hivatkozásokat. Így nem tudja megtalálni az összes webszerveren lévő információt. Például honann tudja, hogy melyik és milyen nevű felhasználónál találja meg a sdfadsf.part01.rar fájlt? De tovább megyek, honnan tudja, hogy sdfadsf.part01.rar nevű fájlt kell keresnie, hogy az adott nevű fájl létezik a szerveren.

Szóval nem lőttük ki ezt a problémát. És még mindig ott tartunk, hogy a tartalom ellenőrzése nélkül nem lehet megmondani, hogy van-e warez oldal a freeweben és ennek ellenőrzését a felhasználótól kérni, aki a webes felületen keresztül éri el a freewebet nevetséges, mert lehetetlen kérés.

Azt hittem viccelsz, amikor úgy tettél, hogy fogalmad sincs mi a különbség a szerver és a kliens oldali lehetőségek között. Ezek után viszont nem hiszem, hogy érdemben tudnánk vitatkozni erről a témáról, de nem miattam.

Szerkesztette: Csaba_20_ 2005. 12. 29. 18:27 -kor

#324 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:31

nekem még egy kérdésem van, költözés elnapolva, mivel a freewebbel alapvetően elégedett vagyok, jól és gyorsan fut rajta a coppermine (a webes fájlfeltöltés nem megy csak), szóval hogy az esetleges törlés előtt kapok-é levelet? elvileg kéne, de ki tudja :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#325 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 18:56

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 16:16

;) probalj nagyban gondolkozni... ez alapveto feltetele az eletbenmaradashoz az ilyen szolgaltatoknak. Egyszeruen nem tehetik meg, hogy nem figyelnek ra.

Én pl. inkább itton üzemeltetek szervert, no-ip-n reggeltem egy domaint.
_Kis SLot 1-es PII igazán nem fogyaszt sokat, és legalább nincs tárhelykorlát, meg s*gg adminok.
Nekem is van FTP, WEB + PHP + MySQL is.

#326 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:08

Idézet: stol - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 18:56

Én pl. inkább itton üzemeltetek szervert, no-ip-n reggeltem egy domaint.
_Kis SLot 1-es PII igazán nem fogyaszt sokat, és legalább nincs tárhelykorlát, meg s*gg adminok.
Nekem is van FTP, WEB + PHP + MySQL is.

galériához igen hatékony megoldás, hacsak nincs sok megabites uplinked ;)
(sőt, ha netán még használnám is valamire az illető vonalat...)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#327 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:11

Esetleg, ha be tudok injektálni egy php szkriptet az adott tárhelyre, akor szerver oldali program futtatásával, minden további gond nélkül listázni tudom a home-könyvtárát a usernak.

Pedig, bizony van minden joga az adminnak, szerver oldalról az adminnak, ugyani a jó admin szemaforokat is állít mindíg a szerveren (illetve annak OS-én), ami állandóan specializált fájlneveket keres, p. *.mp3, *.avi stb. ezt logolja, és az admin néz rá ezekre, bizonyos időközönként (mint én is).

#328 Guest_Csaba_20__*

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:24

Egy korábbi hozzászólást is idéznék:

fogd mar fel, ingyenes szolgaltatonal szinte senki se hirdet!!!

Akkor az Interware Korlátlan ADSL internet hírdetése biztosan csak illuzió.

#329 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:27

megint megprobalsz elkanyarodni a tematol.

A tema az, hogy egy shell hozzaferessel tobb adatot kapsz a jogserteseket illetoen.

Egy file lista semmi infot nem ad ezzel kapcsolatban.

Hol talalhato az allomany: megforditottad a kerdest, eredetileg ugy volt, hogy talalsz egy ilyen nevu allomanyt, nem te keresed azt. Tehat tudod, hogy melyik konyvtarba es melyik felhasznalonal vagy, epp csak azt nem tudod, mi az. Webrol esetleg meg tudod nezni, de szerver szinten nem.

1 adott oldal osszes fileneve: hallottal mar a letoltesvezerlokrol? pont ebben segitenek.

Szerintem add fel es ne eroltesd ezt tovabb, mert mar szanalmas.

#330 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:27

Idézet: Csaba_20_ - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:24

Egy korábbi hozzászólást is idéznék:

fogd mar fel, ingyenes szolgaltatonal szinte senki se hirdet!!!

Akkor az Interware Korlátlan ADSL internet hírdetése biztosan csak illuzió.

Esetleg olvass hireket :)))

Az Interware az SWI Kft masik tulajdonosa :PPPPPPPPP

#331 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:29

Idézet: stol - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:11

fájlneveket keres, p. *.mp3, *.avi stb. ezt logolja, és az admin néz rá ezekre, bizonyos időközönként (mint én is).

4Tbyteon ezt csak realtime tudod megtenni, egy find orak alatt fut csak le es agyon terheli a storage-eket.

Valamint a felhasznalok mar script kiddie szinten azzal inditanak, hogy az mp3-at atnevezik jpg-nek.

#332 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:30

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:08

galériához igen hatékony megoldás, hacsak nincs sok megabites uplinked ;)
(sőt, ha netán még használnám is valamire az illető vonalat...)

szerintem nezd meg a TAR.HU oldalt. A galeria resz helyett en azt javasolnam. Egyszerubben kezelheto, plusz funkciokkal van kiegeszitve (pl kepeslapkent elkuldheti a kepet, stb)

#333 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:32

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:31

nekem még egy kérdésem van, költözés elnapolva, mivel a freewebbel alapvetően elégedett vagyok, jól és gyorsan fut rajta a coppermine (a webes fájlfeltöltés nem megy csak), szóval hogy az esetleges törlés előtt kapok-é levelet? elvileg kéne, de ki tudja :)

Ha javithato a hiba es nem a korabban altalam mar emlitett "CSAK A TELJES TARTALOM TORLESE" szunteti meg a problemat kategoriaba tartozol akkor a gep automatikusan figyelmeztet es van 3 napod javitani.

#334 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 18:31

Épp ez az egyik legnagyobb probléma, hogy törlés előtt semmilyen figyelmeztető emailt nem kapsz, és lévén egy képes oldalról van szó, tehát, ha valaki sok képedet kitesz egy fórumra akkor a direkt linkelés miatt és a kiugróan magas adatforgalom miatt törlik a reget.

#335 Guest_Csaba_20__*

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:34

[quote name='Aga' date='2005. dec. 29., csütörtök - 19:27']
Akkor az Interware Korlátlan ADSL internet hírdetése biztosan csak illuzió. [/QUOTE]
Esetleg olvass hireket :)))

Az Interware az SWI Kft masik tulajdonosa :PPPPPPPPP [/quote]
Ne haragudj, hírdetésről beszélünk? Igen. Mi másért zavarna téged a direkt link, ha nem azért, mert az olyan letöltéseket nem lehet hírdetési felület esetén beszámolni? Ha csak direkt linkelés lenne, nem lenne értelme még az Interware reklámjának/hírdetésének se.

#336 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:35

[quote name='Csaba_20_' date='2005. dec. 29., csütörtök - 20:34'] Esetleg olvass hireket :)))

Az Interware az SWI Kft masik tulajdonosa :PPPPPPPPP [/QUOTE]
Ne haragudj, hírdetésről beszélünk? Igen. Mi másért zavarna téged a direkt link, ha nem azért, mert az olyan letöltéseket nem lehet hírdetési felület esetén beszámolni? Ha csak direkt linkelés lenne, nem lenne értelme még az Interware reklámjának/hírdetésének se. [/quote]
fizetett hirdetesekrol volt szo, ne probalj megint terelni...

sajat szolgaltatast reklamozunk :)

#337 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:35

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:29

4Tbyteon ezt csak realtime tudod megtenni, egy find orak alatt fut csak le es agyon terheli a storage-eket.

Valamint a felhasznalok mar script kiddie szinten azzal inditanak, hogy az mp3-at atnevezik jpg-nek.

Realtime lehet szűrni/loggolni a tűzfalnál is, de manuálisan kell ránéznie mindegyikre az adminnak.
Erre általában, külön "betanított" operátorok vannak ;)

#338 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:36

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:33

Épp ez az egyik legnagyobb probléma, hogy törlés előtt semmilyen figyelmeztető emailt nem kapsz, és lévén egy képes oldalról van szó, tehát, ha valaki sok képedet kitesz egy fórumra akkor a direkt linkelés miatt és a kiugróan magas adatforgalom miatt törlik a reget.

ez igy ebben a formaban nem igaz. Az aranyok szamitanak es nem a forgalom. Van oldal, akinek 1G idegen refereru forgalma van es nincs torolve. Van, akit 10Mbyte miatt leszedett a gep.

#339 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:41

Idézet: stol - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 20:35

Realtime lehet szűrni/loggolni a tűzfalnál is, de manuálisan kell ránéznie mindegyikre az adminnak.
Erre általában, külön "betanított" operátorok vannak ;)

azert en megneznem azt a layer7-es tuzfalat, ami tartalmat szur :))))  nem lehet megcsinalni.

Ellenorizni kezzel pedig lehetetlen mivel sok millio allomanyrol van szo. Csak a tegnapi napon 281,243 allomanyt toltottek fel FTP-n.

Ha ezt ellenorizni akarod, masodpercenkent 3.2 allomanyt kell atneznie a humanoidodnak. Szerintem nem talalsz ilyen embert....

Viszont bele kell nezni, mert mint emlitettem a kiterjesztes lehet jpg, de a tartalom mp3. A freeweben pedig allomany tipusonkent van meghatarozva a meret limit, igy tudni kell, milyen tipus.

#340 Guest_Csaba_20__*

Elküldve: 2005. 12. 29. 19:49

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 29., csütörtök - 19:27

megint megprobalsz elkanyarodni a tematol.

A tema az, hogy egy shell hozzaferessel tobb adatot kapsz a jogserteseket illetoen.

Egy file lista semmi infot nem ad ezzel kapcsolatban.

Hol talalhato az allomany: megforditottad a kerdest, eredetileg ugy volt, hogy talalsz egy ilyen nevu allomanyt, nem te keresed azt. Tehat tudod, hogy melyik konyvtarba es melyik felhasznalonal vagy, epp csak azt nem tudod, mi az. Webrol esetleg meg tudod nezni, de szerver szinten nem.

1 adott oldal osszes fileneve: hallottal mar a letoltesvezerlokrol? pont ebben segitenek.

Szerintem add fel es ne eroltesd ezt tovabb, mert mar szanalmas.

Aki itt folyamatosan elkanyarodik a témától az te vagy.

Fogd már fel, hogy mégha ugyanolyan jogok is vannak az illegális tartalom felderítésére megadva mindkét oldalon, a lehetőségek nem ugyanazok. Például nem tudom egy adott felhasználó home könyvtárát listázni, pláne nem az összesét weben keresztül, mivel még arra sincs lehetőségem, hogy a felhasználók nevét listázzam. Szerver oldalon erre lehetőség van.

Tehat tudod, hogy melyik konyvtarba es melyik felhasznalonal vagy, epp csak azt nem tudod, mi az. Webrol esetleg meg tudod nezni, de szerver szinten nem.

Ne tedd már magad mégnevettségesebbé! Már a puszta logika se engedi élni ezt a felvetést! A szerver az, ami az összes jog/lehetőség/szolgáltatás birtokosa, az osztja ki a webesek számára, hogy mit ad át ezekből a jogokból/lehetőségekből/szolgáltatásokból. Hogy tudna már olyat kiosztani, amivel ön maga nem rendelkezik???? :omg:  :omg:  :omg:  :omg:

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.