HWSW Informatikai Kerekasztal: FREEWEB SUX! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FREEWEB SUX! egyszerűen kidobtak! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 08:26

engem meg a tar.hu bazsott ki mnden figyelmeztetés nélkül..
pár reklomálós mail, s a válasz: a tar.hu nem file-cserélő..
pedig csak a sulis cuccokat raktam fel, hogy valahonnan el lehessen rni
1x véletlen 10 megás zipet toltam fel, s nem ment ftp-n..
gondolom ez nem tetszett nekik
de ez a magyar mentalitás..semmi figyelmeztetés ,csak del...
:box2:  :help:  :doom:  :eat:  :fuck:
undorítóó
bocs az offért:)
all bitches

#82 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 08:34

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 9:26

engem meg a tar.hu bazsott ki mnden figyelmeztetés nélkül..
pár reklomálós mail, s a válasz: a tar.hu nem file-cserélő..
pedig csak a sulis cuccokat raktam fel, hogy valahonnan el lehessen rni
1x véletlen 10 megás zipet toltam fel, s nem ment ftp-n..
gondolom ez nem tetszett nekik
de ez a magyar mentalitás..semmi figyelmeztetés ,csak del...
:box2:  :help:  :doom:  :eat:  :fuck:
undorítóó
bocs az offért:)

"pedig csak a sulis cuccokat raktam fel, hogy valahonnan el lehessen rni"

Nah, errol beszeltem... "csak..." de jo lenne megerteni, hogy ez nem az a szolgaltatas, ahova allomanyokat lehet feltolteni es aztan otthonrol letolteni, mert lusta a kedves diak venni maganak egy 32mbyte-os USB kulcsot, ami kb egy udito ara lassan.

"undorítóó"

Az undorito, amit te csinalsz, ezt ertsd meg! Masokat karositasz meg ezzel!

Szerkesztette: Aga 2005. 12. 15. 08:35 -kor

#83 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 0:23

Ha nem kaptál, akkor fasza freemailos címed van, vagy nem olvasod a spamfiltered cuccait  :cool:

A freemail-es cím a gmail-re van átirányítva, eddig még minden levelet megkaptam, kizártnak tartom hogy pont ez keveredett volna el.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#84 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 09:51

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 8:34

Nah, errol beszeltem... "csak..." de jo lenne megerteni, hogy ez nem az a szolgaltatas, ahova allomanyokat lehet feltolteni es aztan otthonrol letolteni, mert lusta a kedves diak venni maganak egy 32mbyte-os USB kulcsot, ami kb egy udito ara lassan.

"undorítóó"

És vajon miért fáj a kedves szolgáltatónak, ha teljesen legális tartalmat lehet letölteni az oldalról? Nem hiszem hogy akkora hatalmas adatforgalmat generált volna ez, hogy lehidaljanak tőle a szerverek. Ha meg igen, akkor tessék szépen korszerű szervereket beszerezni, vagy nem kell ilyesmivel foglalkozni. És ne hivatkozz arra, hogy meg lehet tenni, mert ingyenes szolgáltatás, ugyanis ezt ellensúlyozandó ott figyel a reklámfelület az oldal tetején, amiből gondolom szép bevétel származik (ha nem így lenne, akkor nem csinálná senki). Azt meg a legnagyobb taplóságnak tartom, hogy még egy mail sem érkezik ilyenkor, hogy ilyen és ilyen probléma van, orvosold x napon belül, különben törlünk. Nem hiszem, hogy ezt olyan bonyolult lenne megoldani, lassan 2006-ot írunk.

Természetesen ez nem vonatkozik arra, ha valaki illegális warez cuccokat rak föl, bár egy figyelmeztető mail még ebben az esetben is elvárható lenne szerintem.
"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#85 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 10:06

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 10:51

És vajon miért fáj a kedves szolgáltatónak, ha teljesen legális tartalmat lehet letölteni az oldalról? Nem hiszem hogy akkora hatalmas adatforgalmat generált volna ez, hogy lehidaljanak tőle a szerverek. Ha meg igen, akkor tessék szépen korszerű szervereket beszerezni, vagy nem kell ilyesmivel foglalkozni. És ne hivatkozz arra, hogy meg lehet tenni, mert ingyenes szolgáltatás, ugyanis ezt ellensúlyozandó ott figyel a reklámfelület az oldal tetején, amiből gondolom szép bevétel származik (ha nem így lenne, akkor nem csinálná senki). Azt meg a legnagyobb taplóságnak tartom, hogy még egy mail sem érkezik ilyenkor, hogy ilyen és ilyen probléma van, orvosold x napon belül, különben törlünk. Nem hiszem, hogy ezt olyan bonyolult lenne megoldani, lassan 2006-ot írunk.

Természetesen ez nem vonatkozik arra, ha valaki illegális warez cuccokat rak föl, bár egy figyelmeztető mail még ebben az esetben is elvárható lenne szerintem.

Gai: vess egy pillantast erre: cam.swi.hu ha ennel valakinel korszerubb rendszert latsz, szolj. Amint pedig fentebb irtam, nem 1 ember miatt van problema hanem sok 100,000 miatt. FreeWeben, TAR-on es egyeb szolgaltatasainkon osszesen kb fel millio ember tarolja adatait. Ha ennem csak 1%-a elkezd letolto oldalt kesziteni, nincs az a vas, ami kepes azt kiszolgalni. Arrol nem is beszelve, amit te is irtal, hogy ott az a reklam csik... Ha valaki keszit egy oldalt, amin az all: Pisti: itt toltheted le a tegnapi filozofia jegyzeteket akkor ugye valoszinu, hogy az oldalt 2 ember fogja osszesen latni, amibol az egyik a feltolto, a masik a letolto es soha az eletbe nem fog mas odatevedni es az adatok is ottmaradnak a szerveren foglalva a helyet masok elol. A hely kapcsan pedig ne SATA/ATA winyokban gondolkodj, hanem U320-as 146G-s diskekkel, amikbol a TAR alatt jelenleg 42db mukodik illetve az ezeket mukodteto raid tombok, amik uresen is tobb, mint fel millio Ft-ba kerulnek.

#86 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 11:01

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 8:34

Vagy ha weben kell, akkor valami lowcost tárhely, aztán onnan lehet lefelé töltögetni. Még tán backup is van róla.
Make love not Wor.

#87 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 15. 11:03

Idézet: GAI - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 9:51

És vajon miért fáj a kedves szolgáltatónak, ha teljesen legális tartalmat lehet letölteni az oldalról? Nem hiszem hogy akkora hatalmas adatforgalmat generált volna ez, hogy lehidaljanak tőle a szerverek. Ha meg igen, akkor tessék szépen korszerű szervereket beszerezni,

Háááá, egy forint sem túl nagy összeg, de mégsem adunk minden szembejövőnek az utcán. Valahol be kell határolni a dolgokat, mint szolgáltató. Nincs olyan, hogy van akinek jár, van akinek nem jár, aki reggel, az ne fel/le töltögetésre használja...

Reklámfelület az egy dolog, ha kint van fél képernyőnyi valami.zip, akkor kijelölik downloadmanagerbe, aztán nem nézegetik a reklámot, viszont ezer szálon úszik kifelé a zanyag.
Make love not Wor.

#88 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:24

Most kicsit átolvastam a dolgokat, és adnék pár választ..

1. Az uw-n van PHP, és mySQL minden mennyiségben.
2. Beállításoknál lehet választani, hogy html, ill. php kezdőlap.
3. A beállításoknál lehet választani milyen reklám legyen. (Lásd csatolt állomány)
Itt ajánlom a Pop-up-ot. Hogy miért? :)  Mert már a legtöbb ember használ pop-up blokkolot, így gyakorlatilag reklámmentes az oldalad, nem kell mögé .html stb.. írni.. :up:

Aki meg nem használ pop-up blokkert, nézegesse szépen a reklámokat.
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#89 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 12:37

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 13:24

Most kicsit átolvastam a dolgokat, és adnék pár választ..

1. Az uw-n van PHP, és mySQL minden mennyiségben.
2. Beállításoknál lehet választani, hogy html, ill. php kezdőlap.
3. A beállításoknál lehet választani milyen reklám legyen. (Lásd csatolt állomány)
Itt ajánlom a Pop-up-ot. Hogy miért? :)  Mert már a legtöbb ember használ pop-up blokkolot, így gyakorlatilag reklámmentes az oldalad, nem kell mögé .html stb.. írni.. :up:

Aki meg nem használ pop-up blokkert, nézegesse szépen a reklámokat.

Akkor kijavitanalak...

1: UW-nal "is" van php/mysql ahogy mar mindenhol. (freeweben korlatlan a mysql is es cgi is, ami mashol nincs)
2: a freewebnel nem kell valasztani, barmelyik lehet, index.htm, html .php, .cgi ami tetszik, automatikusan felismeri
3: mar nem lehet valasztani, mivel Ok is rajottek erre.

Szerkesztette: Aga 2005. 12. 15. 12:39 -kor

#90 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 15:05

A 2. és 3. pontot megkritizálnám.

2.-ra. Ez azoknak előnyös, akik egy tárhelyen tartanak egy honlapot, és egy hozzátartozó fórumot. A honlap spec. .html a fórum persze .php

Na most ha én feltöltöm ezeket a freewbre, lehet, hogy a .php-t fogja látni, és nem a html-t.

3. Ez amit írtál 2 értelmü. A freewbnél, vagy az uw-nál nem lehet választani? :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#91 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:39

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 7:34

"undorítóó"

miértnem azt nézik, hogy kitől (honnan) mennyit/menynien töltenek?
(kb az én oldalamról full legális cucc, max 50 mega volt összesen, hetente kb 4-5 új anyag)
de legalább szólnának, vagy leírnák : "napont a 3 ember  összesen 5mb-ot tölthet le", vagy hasonló..
és ez akkor is nevetséges...
:eek:
all bitches

#92 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:40

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 16:05

A 2. és 3. pontot megkritizálnám.

2.-ra. Ez azoknak előnyös, akik egy tárhelyen tartanak egy honlapot, és egy hozzátartozó fórumot. A honlap spec. .html a fórum persze .php

Na most ha én feltöltöm ezeket a freewbre, lehet, hogy a .php-t fogja látni, és nem a html-t.

3. Ez amit írtál 2 értelmü. A freewbnél, vagy az uw-nál nem lehet választani? :think:

2: erdekes, meg sosem lattam olyan oldalt, ami index.html-el kezdodott volna es index.php neven egy masik oldal lett volna a konyvtaraba... De az ilyen egyszeru ember fogja es atnevezi index2.php-ra es a hivatkozast kicsereli ;) Ennel szerintem egetobb problema az, hogy az emberke ugy gondolja feltoltotte az index.php-jat es panaszkodik, hogy nem jelenik meg, raadasul meg a figyelmezteto levelet is kikuldi a rendszer (nem az fw)

3: fw-n sosem lehetett, uw-n mar nem lehet (csak halkan jegyzem meg, hogy fw volt az elso, aki a sok sok idegesito popupos free tortenet mellett megjelent a frame-es megoldassal... azota minden uj szolgaltato ezt hasznalja)

Szerkesztette: Aga 2005. 12. 15. 16:41 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 16:42

Idézet: richies - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 17:39

miértnem azt nézik, hogy kitől (honnan) mennyit/menynien töltenek?
(kb az én oldalamról full legális cucc, max 50 mega volt összesen, hetente kb 4-5 új anyag)
de legalább szólnának, vagy leírnák : "napont a 3 ember  összesen 5mb-ot tölthet le", vagy hasonló..
és ez akkor is nevetséges...
:eek:

magyarorszagon egyetlen forgalomkorlatos free szolgaltato sincs meg. Mi megcsinaltuk a technologiat hozza, de nem vezettuk be es nem is valoszinu, hogy megtesszuk. A miertre ne kerj valaszt, magadtol is ra fogsz jonni.

#94 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:17

"köpködjünk egymásra" című játék megy. de minek?

én maradok TVNnél...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#95 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 18:41

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 16:40

3: fw-n sosem lehetett, uw-n mar nem lehet (csak halkan jegyzem meg, hogy fw volt az elso, aki a sok sok idegesito popupos free tortenet mellett megjelent a frame-es megoldassal... azota minden uj szolgaltato ezt hasznalja)

Ez miért is jó? :eek: A pop-uppot könnyebb letiltani, mint a framet.. :confused:

#96 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 19:54

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 19:41

Ez miért is jó? :eek: A pop-uppot könnyebb letiltani, mint a framet.. :confused:

Ez a baj veled es nagyon sokakkal, hogy nem azt nezik, hogy lehet minel jobb oldalt csinalni, hanem az elso, hogy hogyan lehet csalni.

Sajnos ez magyar mentalitas es amig ez nem valtozik meg, az orszag sem jut elorebb...

#97 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:25

Nem hiszem, hogy pusztán az, hogy valaki a lehető legkevesebb kellemtelenséggel (reklámmal) szeretne lapot csinálni ok lenne ilyen nemzetellenes kirohanásra :)

Egyébként természetesen ingyenes szolgáltatáshoz olyan feltételt szab amit csak akar (bizonyos kereteken belül...) , ma már ezen a terülten is igen komoly verseny van, másik szolgáltatót kell keresni, ennyi  :cool2:
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#98 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:35

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 21:25

Nem hiszem, hogy pusztán az, hogy valaki a lehető legkevesebb kellemtelenséggel (reklámmal) szeretne lapot csinálni ok lenne ilyen nemzetellenes kirohanásra :)

Egyébként természetesen ingyenes szolgáltatáshoz olyan feltételt szab amit csak akar (bizonyos kereteken belül...) , ma már ezen a terülten is igen komoly verseny van, másik szolgáltatót kell keresni, ennyi  :cool2:

ez reszben igy van, reszben egy kicsit bonyolultabb :)

Rovid tavon lehet masik szolgaltatot valasztani, hosszu tavon ugyanoda jutsz. Ha megvizsgalod a regota mukodo tarhely szolgaltatok felteteleit (uw, fw) akkor eleg egyertelmu, hogy a szolgaltatok szuk keretek kozott tudnak elterni egymastol. Ha valamiben nagyon engedekeny vagy, tonkremesz. Most is van a piacon olyan szolgaltato, ami zaros hataridon belul tonkre fog menni (vagy hasznalhatatlan lesz) mivel olyan felteteleket kinal, amirol mi mar tudjuk, hogy ongyilkossag. Aki a fenti szabalyokat nem tartotta be, az mar nincs a piacon. Ezen uj szolgaltatok egy napi 10,000 egyedi latogatoig es 10-20e aktiv felhasznaloig aranylag konnyeden, 1-2 ev alatt eljutnak, de amikor ennel jelentosen tobbet kellene kiszolgalni (100,000+) akkor komoly problemakba utkoznek. Ezt a hatart eddig osszesen 2 szolgaltato tudta tullepni magyarorszagon, masok meg kozelebe se jutottak.

#99 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:46

Itt nem arról van szó, hogy nem kell fellépni a visszaélések ellen, csak tartózkodni kéne az esetleg értelmetlen szigortól, ha egy középiskolás osztály letölt egy fájlt az elhanyagolható megterhelés, míg ha ti bannoltok ezért, egy olyan szolgáltató, aki nyitottabban, rugalmasabban áll hozzá lehet jól jár ezzel.
És lehet egy olyan felhasználót vesztetek el, aki hosszútávon, esetleg fizető partneretek lett volna.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#100 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 15. 20:51

Idézet: Joooe - Dátum: 2005. dec. 15., csütörtök - 21:46

Itt nem arról van szó, hogy nem kell fellépni a visszaélések ellen, csak tartózkodni kéne az esetleg értelmetlen szigortól, ha egy középiskolás osztály letölt egy fájlt az elhanyagolható megterhelés, míg ha ti bannoltok ezért, egy olyan szolgáltató, aki nyitottabban, rugalmasabban áll hozzá lehet jól jár ezzel.
És lehet egy olyan felhasználót vesztetek el, aki hosszútávon, esetleg fizető partneretek lett volna.

csak hogy mondod meg, hogy neked lehet 1 puskat letoleni amit a haverjaidnak irtal, neki viszont nem lehet a britniszpirsz.mp3-at elkuldeni a haverjanak...

konkret elo pelda egy masik tarhely szolgaltatasunk kapcsan... juzer panaszkodik, hogy O nem csinalt semmit, O tok artatlan, csak par kepek meg 1 mp3-at tett fel.

Nos tegnap este ota 2Gbyte adatforgalmat generalt az az 1db mp3-a ugy, hogy az oldalanak egyetlen latogatoja se volt sose!

Most akkor hol a hatar?

Amugy nem vagyunk ennyire szigoruak, rendeget oldal van nalunk, amire erkezik idegen refereres adat, ami csakis ugy lehetseges, hogy a tartalmat belinkelik. Amig ez elfogadhato mertekeket olt, nincs semmi baj. Viszont ha csak ilyen, vagy 90%-ban ilyen forgalom teszi ki az oldal forgalmat akkor nem erdekli a gepet, hogy az most jegyzet vagy mp3, torolni fog. (egyebkent ilyen meretekben kezzel nem is lehetne felugyelni az oldalakat, mindent a gep vegez automatikusan)

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.