HWSW Informatikai Kerekasztal: FREEWEB SUX! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

FREEWEB SUX! egyszerűen kidobtak! Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 21:57

erdekesek amik itt elhangoznak. de en ettol fuggetlenul mindig felek, hogy a lapom egyik nap mar nem lesz ott pedig semmilyen illegalis nincs ott! a szamlalomon latom hogy azert latogatjak naponta tobbszor is de a forgalmat nemtom mennyi lehet. a fent levo ingyenes programok is mind (kb 10-15) 1 Mb alatt vannak egyenkent. szal nem hinnem hogy leterhelem a rendszert.  :confused:  lehet paranoias vagyok emiatt de gondolom a naponta latogatott oldalakat jobban ellenorzik es emiatt felek hogy ugyan mar valami hibat ugyis talalnak es torlik... :rolleyes: de mindegy is vegulis ha megis letrolik szarok bele es regisztralok mashol... persze nem tetszik a dolog de most mit csinaljak...

az biztos ha elkeszulnek az ujabb sajat zeneim azt mar nem bizom ingyenes helyre mert szerintem nem nezik, hogy az most legalis vagy nem.. egybol torlik sztem az egesz lapot...mar jartam igy a regebbi zeneimmel...  de mindegy... vegulis ertem hogy nem ellenorizhetik minen zenenel hogy az most legalis-e / sajat keszitesu stb... vegulis itt "artanak" azok akik a rendszer elllenere is felraknak illegalis mp3akat.... :o 
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#122 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 16. 22:15

Tarts fennt saját webszervert s gondjaid megszűnnek, kiraksz egy pékettes masinkát az adatparkhoz és jó lesz. :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#123 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 16. 22:27

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 22:15

Tarts fennt saját webszervert s gondjaid megszűnnek, kiraksz egy pékettes masinkát az adatparkhoz és jó lesz. :)

Amennyibe havonta kerül, annyiért én évente adok tárhelyet. Nomeg a szakadt P2-esét sem kell rugdalgatnia :-)
Make love not Wor.

#124 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:21

Idézet: Desorder - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 22:57

erdekesek amik itt elhangoznak. de en ettol fuggetlenul mindig felek, hogy a lapom egyik nap mar nem lesz ott pedig semmilyen illegalis nincs ott! a szamlalomon latom hogy azert latogatjak naponta tobbszor is de a forgalmat nemtom mennyi lehet. a fent levo ingyenes programok is mind (kb 10-15) 1 Mb alatt vannak egyenkent. szal nem hinnem hogy leterhelem a rendszert.  :confused:  lehet paranoias vagyok emiatt de gondolom a naponta latogatott oldalakat jobban ellenorzik es emiatt felek hogy ugyan mar valami hibat ugyis talalnak es torlik... :rolleyes: de mindegy is vegulis ha megis letrolik szarok bele es regisztralok mashol... persze nem tetszik a dolog de most mit csinaljak...

az biztos ha elkeszulnek az ujabb sajat zeneim azt mar nem bizom ingyenes helyre mert szerintem nem nezik, hogy az most legalis vagy nem.. egybol torlik sztem az egesz lapot...mar jartam igy a regebbi zeneimmel...  de mindegy... vegulis ertem hogy nem ellenorizhetik minen zenenel hogy az most legalis-e / sajat keszitesu stb... vegulis itt "artanak" azok akik a rendszer elllenere is felraknak illegalis mp3akat.... :o

van 1 jo es 1 rossz hirem:

a jo, hogy a rendszer az 50 legnagyobb forgalmu site-bol szur ki 3-4 oldalt altalaba, alatta nem is nezi. Ez a 3-4 sem kotelezoen ennyit ki kell szedni, csak ennyi az atlag.

a rossz, hogy legalis zenet sem tehetsz kozze legalisan. Hulyen hangzik, de igy van. Le kell szerzodnod Eji-vel, Mahassza, Artisjussal es minden egyes letoltes utan meg kell fizetned a jogdijat (igen, a sajat zeneid utan) aztan majd az elosztaskor lehet, hogy kapsz vissza belole...

Aga

#125 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 10:48

Idézet: Aga - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 10:21

a rossz, hogy legalis zenet sem tehetsz kozze legalisan. Hulyen hangzik, de igy van. Le kell szerzodnod Eji-vel, Mahassza, Artisjussal es minden egyes letoltes utan meg kell fizetned a jogdijat (igen, a sajat zeneid utan) aztan majd az elosztaskor lehet, hogy kapsz vissza belole...

Aga

Monadanál nekem egy törvényhelyet ezzel kapcsolatban, mert ezt nem hiszem el.
Előre is köszönöm!

#126 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:06

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 11:48

Monadanál nekem egy törvényhelyet ezzel kapcsolatban, mert ezt nem hiszem el.
Előre is köszönöm!

www.artisjus.hu

ott elolvashatod, de eleg segitokeszek, par napon belul valaszolnak, ha irsz nekkik e-mailt.

Az Artisjusnál a felhasználási szerződés megkötéséhez egy adatlapot kell postán aláírva beküldeni; az adatlap alapján készül el az írásbeli szerződés, amelyben szerepel a fizetendő jogdíj aktuális díjközlemény szerinti mértéke, az adatszolgáltatás és az elszámolás módja is. Utána a szerződés szerint
rendszeresen adatokat kell szolgáltatni a felhasználásokról és fizetni a díjakat. Az EJI-vel is hasonló szerződést kell kötni (és persze szükség esetén
MAHASZ-szal is).

A fizetendő díjak tehát többfelé mennek, az Artisjus felé például egy havidíjat kell fizetni (a hozzáférhetővé tett zeneszámok mennyiségétől függ a
mérték), majd pedig a letöltések után számonként kell további díjakat fizetni (a streaming után nem, csak a letöltés után). Az EJI-nél is van havi és
letöltésenkénti díj.

A díjszabások elérhetőségei:

http://www.artisjus.hu/opencms/export/arti...k/aktualis_jogd
ijkozlemeny_I.html
http://www.eji.hu/intern.htm

#127 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:24

Ez mind szép és jó, de én nem erre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy hol van az leírva, milyen jogszabályban, hogy nekem mint zeneszerzőnek kötelező szerződnöm az artisjussal vagy valamelyik másik szervezettel akkor is, ha nem áll szándékomban.

#128 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:27

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:24

Ez mind szép és jó, de én nem erre vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy hol van az leírva, milyen jogszabályban, hogy nekem mint zeneszerzőnek kötelező szerződnöm az artisjussal vagy valamelyik másik szervezettel akkor is, ha nem áll szándékomban.

a jogszabalyban szerintem az van leirva, hogy kotelezo kozos jogkezeles van. Innentol minden szabalyt a jogkezelo oldalan talalsz (a mar emlitett cegek)

De mivel nem vagyok jogasz es nem tudom neked ugy elmagyarazni, ahogy ezt nekem megtette egy artisjus-os jogasz, tenyleg kerdezd meg toluk.

Aga

#129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 11:34

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 11:24

nekem mint zeneszerzőnek kötelező szerződnöm az artisjussal vagy valamelyik másik szervezettel akkor is, ha nem áll szándékomban.

Van Artisjusos topik, nézzél bele. Zenész ismerőseim is hőbörögnek, hogy amikor ingyé lépnek fel kocsmában, meg saját maguk másolnak 1-200 példányos CDket amit ingyé osztanak, akkor minek kell az Artisjussal baromkodniuk. Szóval alapja tuti van.
Make love not Wor.

#130 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:00

:offtopic:
Utánaolvastam így néhány percben, úgyis szerzői jog vizsgám lesz nem sokára. :D

És meglepődve tapasztaltam, hogy igazad van. A saját kérdésemre a válasz az 1999. évi LXXVI törvény 76. § és 77. §-ában van. Apró megjegyzés, jó nagy baromság az biztos... :rolleyes:

Főleg, hogy ennek a pontnak az a címe a törvényben, hogy: A hangfelvételek előállítóinak védelme :omg:  A hangfelvételek előállítóinak hátráltatása is akár. :D

Szerkesztette: Warton 2005. 12. 17. 12:05 -kor

#131 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:17

A törvény nem írja le, hogy kötelező a közös jogkezelés. A honlapra való feltétel terjesztésnek minősül vagy 76. § (1) c) vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy tegyék a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhassák meg. És erre jön a (2), hogy az effajta felhasználásért a szerzőt díjazás illeti meg. És ezt a jogot csak közös jogkezelés útján érvényesítheti. A díjazásról ugyan lemondhat, de "csak a felosztás időpontját követő hatállyal, a rájuk jutó összeg erejéig" [77. § (3)]
Tehát szerződést kell kötni, hogy lemondhasson a jogáról. Hmm. érdekes. Ma is tanultam valamit.. Pl. azt, hogy elég erős lehetett az Artisjus lobbi, amikor ezt a törvényt hozták. :D

#132 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 12:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 11:34

Van Artisjusos topik, nézzél bele. Zenész ismerőseim is hőbörögnek, hogy amikor ingyé lépnek fel kocsmában, meg saját maguk másolnak 1-200 példányos CDket amit ingyé osztanak, akkor minek kell az Artisjussal baromkodniuk. Szóval alapja tuti van.

Annyira nem érdekel a téma csak ez egy picit letaglózott, meg aztán képzelem mi mehet abban a topicban... :rolleyes:

#133 Felhasználó inaktív   Aga 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 13:33

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 13:17

A törvény nem írja le, hogy kötelező a közös jogkezelés. A honlapra való feltétel terjesztésnek minősül vagy 76. § (1) c) vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy tegyék a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhassák meg. És erre jön a (2), hogy az effajta felhasználásért a szerzőt díjazás illeti meg. És ezt a jogot csak közös jogkezelés útján érvényesítheti. A díjazásról ugyan lemondhat, de "csak a felosztás időpontját követő hatállyal, a rájuk jutó összeg erejéig" [77. § (3)]
Tehát szerződést kell kötni, hogy lemondhasson a jogáról. Hmm. érdekes. Ma is tanultam valamit.. Pl. azt, hogy elég erős lehetett az Artisjus lobbi, amikor ezt a törvényt hozták. :D

viszont a kozos jogkezelesrol valo lemondas lehetosege is egy uj dolog, de nem lehet 1-1 szam kezelesenek jogarol lemondani, hanem a szerzo OSSZES muvenek kozos jogkezeleserol le kell mondani ilyenkor... szoval bonyolult nagyon... egyeszer valaha akartunk a muveszeknek ilyen kozos, bemutatkozo/terjeszto oldalt csinalni, hogy azok a muveszek is szohoz jussanak, akikkel a kiadok nem allnak szoba... ilyen kulfoldon letezik, nem mi talaltuk fel a spanyolviaszt, azonban a hazai jogrendszer erre nem ad lehetoseget... egy fel tucat ugyvedet raeresztettunk a temara, hogy keressenek kiskaput, de nem talaltak.

szoval mi is varunk, amig eltorlik ezt a torvenyt....

#134 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:34

Idézet: HBP - Dátum: 2005. dec. 16., péntek - 18:58

jahno: ezek szerint a linuxosok, free akármisek önzetlen önfeláldozása gyakran mese. Nem értek hozzá.

Csak óvatosan a következtetéssel. Nem hiszem, hogy bárki tudna általánosítani, de szerencsére nem is próbáljuk remélem.

Szerkesztette: Warrior 2005. 12. 17. 14:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#135 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 12:34

Bizony van: a TCPA/Palladium, a szép új jövő már létezik nemcsak a fejekben. Mind a tömeges hozzáértés, mind pedig a tömeges hozzá nem értés nagyon hatékony fegyver. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2005. 12. 17. 14:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#136 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 14:43

Az a furcsa, hogy ma már számtalan olyan zenekar létezik, aki fogja a számait és kiteszi a honlapjára, ahonnan simán le lehet tölteni az egészet, vagy csak egyes dalokat.

És a Szerzői jogi törvény VIII. fejezete alapján sem lehetett ezt a demo- oldalt megoldani? Amely konstrukcióban az oldal lenne a felhasználó, aki megrendeli a szerzőtől ezt, vagy azt a művet, hogy reklámozza vele mondjuk a szerző albumát, díjazás = 0 Ft. :D

VIII. Fejezet
A REKLÁMOZÁS CÉLJÁRA MEGRENDELT MŰ
63. § (1) A reklámozás céljára megrendelt műre vonatkozó vagyoni jogok a felhasználóra átruházhatók.
(2) E vagyoni jogok átruházására irányuló szerződés létrejötte szempontjából lényeges kérdésnek minősül különösen a felhasználás módja, mértéke, földrajzi területe, időtartama, a reklám hordozójának meghatározása, valamint a szerzőnek járó díjazás.
(3) E művekre a közös jogkezelés nem terjed ki.
(4) Előzetesen meglévő műnek reklámozás céljára történő felhasználása esetén a szerző és a felhasználó megállapodhatnak abban, hogy a művet - kizárólag az (1)-(3) bekezdésben foglaltak alkalmazása és a reklámozásban történő felhasználás szempontjából - reklámozás céljára megrendelt műnek tekintik. E megállapodás a közös jogkezelő szervezettel (85-93. §) szemben csak akkor válik hatályossá, ha arról a szerző a szervezetet írásban értesíti.

Persze ezt csak kérdezem, nem tudom.

A törvényt csak úgy nem fogják megszüntetni. Volt ez már Alkotmánybíróság előtt? Mert elég furcsa, hogy egy magánjogi jellegű jogviszonyban ilyen mértékű kógenciát írjon elő a törvény. :confused:

Szerkesztette: Warton 2005. 12. 17. 14:45 -kor

#137 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 15:29

Egyébként Freeweb tényleg SUx, mert törölte az oldalam. :mad:

#138 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 16:09

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 15:29

Egyébként Freeweb tényleg SUx, mert törölte az oldalam. :mad:

Az érdekes, hogy többszáze forintnyi szgépre/monitorra telllik, mert hcgamer a zillető, viszont évente néhány ezres nincs occóhostingra. Szintén telik internetre, ami legalább 120e/év...

Újra le kell írnom: A free szolgáltatások kb. semmiért nem vállalnak garanciát, csak használhatod, ahogy tudod.

#139 Felhasználó inaktív   Joooe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 17:07

Attól még lehet mondani hogy sux, elég sok van belőlük, és lehet választani. És nekik is fontos a free szolgáltatás, nem szivességből csinálják. A free szolgáltatás reklámozza őket.
Kemény és kitartó munka idővel meghozza gyümölcsét. A lustasag azonnal.

#140 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:33

Idézet: andrej - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 16:09

Az érdekes, hogy többszáze forintnyi szgépre/monitorra telllik, mert hcgamer a zillető, viszont évente néhány ezres nincs occóhostingra. Szintén telik internetre, ami legalább 120e/év...

Újra le kell írnom: A free szolgáltatások kb. semmiért nem vállalnak garanciát, csak használhatod, ahogy tudod.

Szgép 7 évente 100.000. Komolyan, az előző gépem egy PII-es Celeron volt 300Mhz-el.
Internet évente csak 90.000.
Hcgamer? Nem jellemző.

Egy emailt azért küldhetek volna, hogy azért töröltük az oldalad, mert... és akkor leírnak valamit, hogy szar volt a szerver, nemtetszik az oldalad stb. És akkor ebből tud tanulni az ember, hogy mit kéne, mit nem stb. De hogy se szó, se beszéd törlöm?

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.