HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:08

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:53

Szerintem nem kapsz ki.
Elég szomorú vagy inkább sajnálatos, hogy mindig az a szöveg van, hogy a rendőrség a törvény adta kereteken belül cselekedhet.A mostani alkalom is jó példa arra, hogy ez alkalom adtán kevés.

Ahogy Hofi mondta anno:"a rendőrnek kell megmagyarázni, hogy miért intézkedik."Ennyi.

Hofi azt még egy egészen más rendszerben mondta. Egyébként most nyilatkozott az Igazságügyi nemmondomkianevét, hogy jogos lett volna a fegyverhasználat... Jah, vagyon elleni bűncselekmények esetében tuti...  :rolleyes:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1002 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:10

"Szóval bennem a rendőrökről egy velejéig korrupt, hozzánemértő bagázs képe alakult ki, amit csak erősít a tegnap előtti esemény."

Hol volt tegnapelött korrupció meg hozzánemértés? Te mit csináltál volna 20 emberrel száz kődobáló szeméttel szemben?

#1003 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:11

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:10

"Szóval bennem a rendőrökről egy velejéig korrupt, hozzánemértő bagázs képe alakult ki, amit csak erősít a tegnap előtti esemény."

Hol volt tegnapelött korrupció meg hozzánemértés? Te mit csináltál volna 20 emberrel száz kődobáló szeméttel szemben?

Nekem van pár ötletem, bár nem vagyok szakember :)

#1004 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:08

Hofi azt még egy egészen más rendszerben mondta. Egyébként most nyilatkozott az Igazságügyi nemmondomkianevét, hogy jogos lett volna a fegyverhasználat... Jah, vagyon elleni bűncselekmények esetében tuti...  :rolleyes:

Kicsit körülnézhetnél azért egy rendőrt lerántottak a lépcsőn és amikor beverte a fejét a fekvő embert ezek az ÁLLATOK elkezdték rugdosni. Ekkor lőni kellett volna figyelmeztetés nélkül. Nem tudod hogy egy rendőrt életveszélyes koponyasérüléssel műtöttek?

#1005 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:18

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:10

Tegnapelőtt korrupció ugyan nem volt, de hozzánemértés annál inkább. Le kell, hogy írjam, hogy mik voltak azok a dolgok vagy elhiszed, hogy a rendőrök elk***ák. :rolleyes:

#1006 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:21

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:08

Tök mindegy melyik rendszerben mondta, sajnos még ma is ez a helyzet.
A fegyverhasználat nem lett volna jogos, de az tuti, hogy finoman szólva is bátortalanok voltak a rendőrök.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#1007 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:23

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:15

Kicsit körülnézhetnél azért egy rendőrt lerántottak a lépcsőn és amikor beverte a fejét a fekvő embert ezek az ÁLLATOK elkezdték rugdosni. Ekkor lőni kellett volna figyelmeztetés nélkül. Nem tudod hogy egy rendőrt életveszélyes koponyasérüléssel műtöttek?

Az nagyon durva volt. :eek:
A rendőrnek lehetne annyi esze, hogy nem fordít hátat, főleg nem egy ilyen csürhének, akik szerintem csak a balhé kedvéért mentek ki.Minden meggyőződés nélkül, De ez más téma.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#1008 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:24

Idézet

Mennyi ideig tartott, amíg a rendőröket elzavarták?
Tippelni tudok csak, hogy minimum 30-40 perc, a tűzoltóság akkor vonult ki, amikor a vízágyút már elvették a rendőröktől, és azok a szerencsétlenek akkor már bezárkóztak a székházba. (tehát viszonylag sok idő eltelt)

Miért nem küldtek oda erősítést? Ja tudom, mert nem voltak felkészülve rá... hmm?

Más:
Ilyen esetben használhat-e (jogszerűen) a székházat védő rendőr gumilövedéket?
Azért az hatásos eszköz :)

Külföldön speciális paintball lövedékkel jelölik meg azokat az embereket, akiket a zavargás után elő kell venniük. (a festéket nem lehet lemosni, fokozatosan kopik napok alatt)
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1009 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:25

Ugye jol tudom, hogy Magyarorszagon nem kell hazkutatasi parancs? Szinten a rendorok egyik intezkedesenel merult fel mint panasz, de mintha arrol olvastam volna valahol, hogy ilyesmi itthon nincs... csak az amerikai filmek miatt gondoljak ugy az emberek, hogy ez is kell hozza.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1010 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:26

Idézet: carcass - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:21

bátortalanok voltak a rendőrök.

Csodálkozol?

Szerinted szeretnének ügyészségen szopni a jogos/nem jogos vitákkal két évig?
Make love not Wor.

#1011 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:26

Tök mindegy melyik rendszerben mondta, sajnos még ma is ez a helyzet.
A fegyverhasználat nem lett volna jogos, de az tuti, hogy finoman szólva is bátortalanok voltak a rendőrök.

Én azt mondom, amit a majdnemlemondottdeaztánmégsemszakértőfőnök mondott. Nem hinném, hogy ilyen helyzetben ilyeneket kellene nyilatkoznia...

#1012 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:27

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:26

Csodálkozol?

Szerinted szeretnének ügyészségen szopni a jogos/nem jogos vitákkal két évig?

Pont ezt beszélem, hogy nincs mögöttük felhatalmazás vagy mi.Vagy törvényi háttér, amire mindig hivatkoznak.Ennyi a hatáskörük.
Egyáltalán nem csodálkozom. :smoker:

Szerkesztette: carcass 2006. 09. 20. 14:28 -kor

Bravo

#1013 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:28

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:25

Ugye jol tudom, hogy Magyarorszagon nem kell hazkutatasi parancs?

Nem tudom.. De remélem nem jól tudod...  :omg:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#1014 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:29

Idézet: Samott - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:25

Ugye jol tudom, hogy Magyarorszagon nem kell hazkutatasi parancs? Szinten a rendorok egyik intezkedesenel merult fel mint panasz, de mintha arrol olvastam volna valahol, hogy ilyesmi itthon nincs... csak az amerikai filmek miatt gondoljak ugy az emberek, hogy ez is kell hozza.

Samott

Idézet

A házkutatás

149. § (1) A házkutatás a ház, lakás, egyéb helyiség vagy azokhoz tartozó bekerített hely, továbbá az ott elhelyezett jármű átkutatása, illetőleg számítástechnikai rendszer vagy ilyen rendszer útján rögzített adatokat tartalmazó adathordozó átvizsgálása az eljárás eredményessége érdekében.

(2) Házkutatásnak akkor van helye, ha megalapozottan feltehető, hogy az
a) a bűncselekmény elkövetőjének kézre kerítésére,
b) a bűncselekmény nyomainak felderítésére,
c) bizonyítási eszköz, elkobozható vagy vagyonelkobzás alá eső dolog megtalálására
vezet.

(3) Házkutatást a bíróság, az ügyész, illetőleg ha az ügyész másképp nem rendelkezik, a nyomozó hatóság rendel el, a bíróság és az ügyész a házkutatás végrehajtásához a nyomozó hatóságot igénybe veheti. A (2) bekezdés b) és c) pontja esetén a házkutatást elrendelő határozatban - ha ez lehetséges - meg kell jelölni azokat a bizonyítási eszközöket, elkobozható, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgokat, amelyek megtalálása érdekében a házkutatás szükséges.

(4) A házkutatást rendszerint az érintett jelenlétében kell elvégezni, a megkezdése előtt közölni kell vele a házkutatást elrendelő határozatot, és - ha a házkutatás meghatározott, illetőleg ismert bizonyítási eszköz vagy elkobozható dolog, illetőleg személy megtalálására irányul - fel kell őt szólítani, hogy a keresett dolgot adja elő, a számítástechnikai rendszeren vagy adathordozón tárolt adatot tegye hozzáférhetővé, illetőleg a személyt adja át. Ha az érintett a felszólításra a keresett dolgot előadja, a számítástechnikai rendszeren vagy adathordozón tárolt adatot hozzáférhetővé teszi, illetőleg a keresett személyt átadja, a házkutatás nem folytatható, kivéve, ha gyanú merül fel arra, hogy a házkutatás során más bizonyítási eszköz, elkobozható vagy vagyonelkobzás alá eső dolog is fellelhető.

(5) Ha a házkutatáson az érintett, illetőleg a védője, képviselője vagy megbízott hozzátartozója nincs jelen, az érintett érdekeinek védelmére olyan személyt kell kirendelni, akiről alaposan feltehető, hogy a házkutatással érintett érdekeit megfelelően védi.

(6) A közjegyzői vagy ügyvédi irodában, továbbá az egészségügyi intézményben tartandó házkutatást - ha az közjegyzői vagy ügyvédi tevékenységgel összefüggő hivatásbeli titkot, illetőleg egészségügyi adatot tartalmazó irat megtalálására irányul - a vádirat benyújtásáig a bíróság rendeli el. A házkutatás csak az ügyész jelenlétében végezhető.

(7) Az ügyész a bíróság határozata nélkül tarthatja a (6) bekezdés szerinti házkutatást, ha a házkutatás késedelmes foganatosítása a (2) bekezdésben felsorolt célok elérését veszélyezteti.

(8) A (7) bekezdésben szabályozott esetben a bíróság határozatát utólag be kell szerezni. Ha a bíróság az indítványt elutasítja, a házkutatás eredménye bizonyítékként nem használható fel.

Szerkesztette: Lulu64 2006. 09. 20. 14:30 -kor

„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#1015 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:30

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 14:58

Hmmm, miért pont azok látják ezt siralmasnak akik belülről is ismerik egy kicsit...

Én nem voltam benne, csak nagyobb betekintést nyerhettem a rendőrség munkájába, mint az itt lévő fórumozók többsége. És nem arról van szó, hogy siralmasnak látjuk, hanem azt, hogy egyáltalán látjuk, mert  normális ember nem is látja, hogy mi folyik a rendőrségeken bűnüldözés címszóval. Ennek alapvetően két oka van az egyik, amelyik súlyosabb a hozzánemértés, a másik pedig az eszközökben való hiányosságok (pajzs törik, lovat nem védi semmi, vízágyú már ezeréves stb.).

#1016 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:30

Idézet: Warton - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:18

Tegnapelőtt korrupció ugyan nem volt, de hozzánemértés annál inkább. Le kell, hogy írjam, hogy mik voltak azok a dolgok vagy elhiszed, hogy a rendőrök elk***ák. :rolleyes:

Hinni a templomban kell. Én pontosan láttam mi történt.

#1017 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:33

Idézet: Warton - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:30

Én nem voltam benne, csak nagyobb betekintést nyerhettem a rendőrség munkájába, mint az itt lévő fórumozók többsége. És nem arról van szó, hogy siralmasnak látjuk, hanem azt, hogy egyáltalán látjuk, mert  normális ember nem is látja, hogy mi folyik a rendőrségeken bűnüldözés címszóval. Ennek alapvetően két oka van az egyik, amelyik súlyosabb a hozzánemértés, a másik pedig az eszközökben való hiányosságok (pajzs törik, lovat nem védi semmi, vízágyú már ezeréves stb.).

A vízágyú világosan mutatja hogy a kormány nem készült tömeg szétverésére. Tudod ez pozitívum. És mi folyik bűnüldözés címszó alatt?

Szerkesztette: ottokar 2006. 09. 20. 14:37 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:36

Idézet: Zsul - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:28

Nem tudom.. De remélem nem jól tudod...  :omg:

Nem csak kerdezek, keresgelek is: A hatályos Rendőrségi Törvény alapján Magyarországon nincs házkutatási parancs.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1019 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:39

De jogos lett volna, de ezt  a rendőrök nem tudták... (hozzáértés rulez!)

Rendőrségi törvényből részletek:

Idézet

54. § A rendőr lőfegyvert használhat
a) az élet elleni közvetlen fenyegetés vagy támadás elhárítására;
b) a testi épséget súlyosan veszélyeztető közvetlen támadás elhárítására;
c) a közveszélyokozás, a terrorcselekmény vagy a légi jármű hatalomba kerítése bűncselekményének megakadályozására vagy megszakítására;
d) bűncselekmény lőfegyverrel, robbanóanyaggal vagy az élet kioltására alkalmas más eszközzel való elkövetésének megakadályozására;
e) lőfegyver, illetőleg robbanóanyag jogosulatlan, erőszakos megszerzésére irányuló cselekmény megakadályozására;
f) az állam működése vagy a lakosság ellátása szempontjából kiemelkedően fontos létesítmény ellen felfegyverkezve intézett támadás elhárítására;
g) az emberi élet kioltását szándékosan elkövető elfogására, szökésének megakadályozására;
h)
i) azzal szemben, aki a nála lévő fegyver vagy élet kioltására alkalmas más eszköz letételére irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget, és magatartása a fegyver vagy más az élet kioltására alkalmas eszköz ember elleni közvetlen felhasználására utal;
j) az elfogott, bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vett, vagy bírói döntés alapján fogva tartott személy erőszakos kiszabadításának megakadályozására, az azt megkísérlővel szemben;
k) a saját élete, testi épsége, személyes szabadsága ellen intézett támadás elhárítására.

Idézet

57. § (1) Lőfegyverhasználatnak tömegben, csoportosulásban lévő személlyel szemben nincs helye, kivéve, ha az egyes személy elleni fegyverhasználat feltételei (54. §) fennállnak. A lőfegyverhasználatnak az egyes személy ellen kell irányulnia.
(2) Nem állapítható meg a lőfegyverhasználat jogellenessége, ha a szabályos lőfegyverhasználat során olyan személyt ér találat, aki a helyszínt a Rendőrség felszólítása ellenére nem hagyta el.
(3) A tömegben, csoportosulásban lévő személlyel szemben történő lőfegyverhasználatot a következő sorrendben meg kell előznie.
a) a tömeg vagy a csoportosulás szétoszlatására, illetőleg a jogellenes magatartás megszüntetésére való felhívásnak;
b) a tömeg vagy a csoportosulás szétoszlatására irányuló egyéb kényszerítő eszköz alkalmazásának;
c) figyelmeztetésnek, hogy lőfegyverhasználat következik;
d) figyelmeztető lövésnek.
(4) A tömegben, csoportosulásban lévő személlyel szembeni lőfegyverhasználatot megelőző intézkedések mellőzésére az egyes személyek elleni lőfegyverhasználat szabályai az irányadók.

Nem biztos, hogy hatályos szöveg, bocsánat azért, de nem hioszem, hogy 2005 óta nagyban változtattak volna rajta. Szóval a Petréteinek igaza volt és a rendőrök használhatták volna lőfegyvert.

#1020 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 14:41

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 15:30

Hinni a templomban kell. Én pontosan láttam mi történt.

Akkor láttad a rendőröket bújkálni a lépcsőn pajzs nélkül, meg a 30 rendőrt akit bevezényelték az ezres tömegbe a vízágyúval. Szinte esélyük sem volt semmire. Ezek tanúsítkodnak a hozzáértés teljes hiányáról.

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.