HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:02

Meg kell kérdezni, mert magadtól nem jössz rá???????

Azért tettem szmájlit, mert tudom ugyanis pár vitát már láttam Locutus és közted is többek között!

#242 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:04

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:01

A Suzukis is a szélvédő kifejelését választotta, mert valószínűleg kényelmetlen volt neki az öv...

Megtaláltam egyiket:

http://langlovagok.hu/kepek2003/objektiv/0...emetvolvo.shtml

Ez meg kiesett a kocsiból:

http://langlovagok.hu/kepek2004/langlovago...kirenault.shtml

Szóval aki autós topikon nyomul, meg nézegeti a Lánglovagokat, az beköti, mert megkíméli a szélvédőt :-)
Make love not Wor.

#243 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:07

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ő sem kötötte be magát...
Gondolkoztál már ma?

#244 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:04

Szóval aki autós topikon nyomul, meg nézegeti a Lánglovagokat, az beköti, mert megkíméli a szélvédőt :-)

Nekem az az első, hogy bekötöm az övet, mikor beülök a kocsiba. Anyós, és vezetői ülésben is. Hátul mostanában nem ültem, de ott is be szoktam kötni. Egyszerűen így szoktam meg, mikor tanultam vezetni, és egyenesen rossz érzésem van, ha véletlenül nem kötöm be magam.

#245 Felhasználó inaktív   DannY 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:20

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 12:08

Nekem az az első, hogy bekötöm az övet, mikor beülök a kocsiba. Anyós, és vezetői ülésben is. Hátul mostanában nem ültem, de ott is be szoktam kötni. Egyszerűen így szoktam meg, mikor tanultam vezetni, és egyenesen rossz érzésem van, ha véletlenül nem kötöm be magam.

Dettó.

#246 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:41

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 11:08

Én is. Indítás, motor észhez tér, addig bekötöm az övet.

#247 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 11:47

http://langlovagok.hu/kepek2005/szolnok/05...olnokbusz.shtml
http://langlovagok.hu/kepek2005/kecskemet/...saksuzuki.shtml
http://langlovagok.hu/kepek2005/danieliszg...zivanopel.shtml
Gondolkoztál már ma?

#248 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:13

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 10:57

Ezzel most kinek az oldalára álltál? :D

pszzt :D

Csak annyit teszek hozzá, hogy én mindig bekötöm az övet. De nem siránkozok feleslegesen minden baromságon...

Idézet

Csináljunk egy "MINDEN SZABÁLYT BETARTOK ÉS HAGYOM HOGY VELEM BÁRMIT MEGTEGYENEK A HATALMI SZERVEK MERT ŐK AZ ISTENEK ÉS NEKEM ÚGY JÓ" topicot! 
A miénk meg marad a Gyorshajtás rendben Locutus?

Ez már javasoltam korábban is egyeseknek, de ez sosem fog működni :)

#249 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:45

Egyébként, hogy témába vágó legyek, a Hondás fórumon azt irogatják, hogy állítólag kiderült hogy a múltkori piros Civices balesetben nem is srác volt a hibás. Amiben ugye a csaj meghalt, meg ő is eléggé otthagyta a belsőségeit az autóban.

Állítólag a kamion tért át az ő sávjába, és nem fordítva.  :(

PS: Mondjuk megkérdezte az egyik a langlovagok.hu -t, hogy hogy is van ez, és ők azt irták, hogy a kamion a felezővonalon halad, és a szembejövö civic ellenére nem húzódott lejjebb, és valószínű ebből lett a baleset. + a srác is meghalt időközben...

Szerkesztette: Locutus 2005. 03. 23. 12:49 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 12:53

Hát bizony meg kell hagyni, hogy félelmetes, hogy mi megy a hazai utakon, egyszerűen már ez nagyobb közveszély, mint a bűnözés. Sajnos rengeteg az idióta, tapasztalatlan, de én vagy ok a Jani és nyomom neki sofőr, meg az ittas vezetés.
A rendőrök meg sajna rohadtul kevesek, hogy ezen változtassanak. Itt dunaújvárosban felháborító, hogy mi megy. És nem tesznek semmmt. Bezzeg az új rendőr-jard jól esett nekik.

De ha ők nem, legalább mi tennénk valamit egymásért és saját magunkért.

Ha esetleg off topic volt ez a hozzászólás, akkor bocsi.
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#251 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:05

Hát igen , a felelőtlen "részegen is tudok én vezetni, király vagyok" meg a "nem kötöm
be az övet, semmi baj nem volt eddig sem" gondolkodásmódot nem tudja egy rendőr valami
ejnye-bejnyével megváltoztatni.Itt büntetni kell, minél keményebben, mert abból értenek csak
sajna.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#252 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:09

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:05

Hát igen , a felelőtlen "részegen is tudok én vezetni, király vagyok" meg a "nem kötöm
be az övet, semmi baj nem volt eddig sem" gondolkodásmódot nem tudja egy rendőr valami
ejnye-bejnyével megváltoztatni.Itt büntetni kell, minél keményebben, mert abból értenek csak
sajna.

De az olyat is megbüntetném, aki fényes nappal csak ködlámpával, meg helyzetjelzővel furikázik, meg az olyat is, aki félig fekve vezet az autóban, fléredőlve az anyós ülés felé, mert az a menő.

#253 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:12

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 14:09

De az olyat is megbüntetném, aki fényes nappal csak ködlámpával, meg helyzetjelzővel furikázik, meg az olyat is, aki félig fekve vezet az autóban, fléredőlve az anyós ülés felé, mert az a menő.

A helyzetjelző+ködlámpa lakott területen kívül megengedett tavaly junius óta.

Szerkesztette: tolvaly 2005. 03. 23. 13:12 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#254 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:15

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:12

Tudom, de akkor sem értem, mi benne a poén. Miért nem jó a normál tompított fényes nappal?

#255 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:16

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:09

Ja, kormányfogás 10 óra, 10 perc, egyenes hát, nagy levegő, előre nézz! Ne dumáljon olajbogyó! :D

#256 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:20

Idézet: e-lias - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:15

Tudom, de akkor sem értem, mi benne a poén. Miért nem jó a normál tompított fényes nappal?

Mert a tizenéves-huszonéves trendi gyerekeknek nagyon tetszik.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#257 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:21

Hmm, a topic indító témájára visszatérve... inkább büntessenek meg kismillió alkalommal - engem is, meg híres színész/nőket is -, mint egyszer takarjanak le fekete zsákkal... Ha meg valami baja történik kedves UD-nek, akkor is a rendőr lesz a hibás, hogy X kilométerrel, X idővel előtte miért engedte útjára, és a "bunkó" rendőr mondandójától felzaklatva ment neki valaminek???
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#258 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:26

Tudsz linket adni erről? Mert a GKM honlapja nem tud róla.

Idézet

A forgalomban részt vevõ jármûvek kivilágítása (vissza a tartalomjegyzékhez)

44. § (1) A forgalomban részt vevõ jármûvet éjszaka és korlátozott látási viszonyok között ki kell világítani.

(2) A gépjármûvet, a mezõgazdasági vontatót, a lassú jármûvet és a segédmotoros kerékpárt helyzetjelzõ lámpákkal és tompított fényszóróval kell kivilágítani. Nem kell a tompított fényszóróval kivilágítani az egytengelyes motoros részbõl és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló olyan lassú jármûvet, amely sík úton önerejébõl 15 km/óra sebességnél gyorsabban haladni nem képes, továbbá a tompított fényszóróval fel nem szerelt segédmotoros kerékpárt.

(3) A tompított fényszóró helyett távolsági fényszórót használni - fényjelzés kivételével - csak lakott területen kívül szabad. Tilos a távolsági fényszóró használata

a) másik jármûvel vagy hajtott (vezetett) állattal való szembetalálkozás esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró a szembejövõ jármû, illetõleg állat vezetõjét elvakíthatja,

b) a másik jármû követése esetében olyan távolságon belül, ahonnan a fényszóró - a visszapillantó tükrön át - az elöl haladó jármû vezetõjét elvakíthatja,

c) ha a fényszóró az úttal párhuzamos vasúti pályán vagy vízi úton haladó jármû vezetõjét elvakíthatja.

(4) Tompított vagy távolsági fényszóró helyett vagy mellett ködfényszórót, továbbá hátsó helyzetjelzõ ködlámpát abban az esetben szabad használni, ha a látási viszonyok ezt indokolják.

(5) Keresõlámpát és munkahely megvilágító lámpát mozgó jármûvön használni nem szabad.

(6) Fényjelzést adni a távolsági fényszóró felvillantásával szabad, feltéve, hogy ez a közlekedés többi résztvevõjét nem vakítja el.

(7) A forgalomban részt vevõ motorkerékpárt és a tompított fényszóróval felszerelt segédmotoros kerékpárt - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevõ gépkocsit, mezõgazdasági vontatót és tompított fényszóróval felszerelt lassú jármûvet - tompított fényszóróval - nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

#259 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:31

Bármikor?

-------

Kerékpár vs zebrához:

a kerékpáros full szabálytalan volt.

Ha csak tolja a biciklit, akkor gyalogosként vesz részt a forgalomban, csak cekker helyett épp egy bicicle van nála.
Ha hajtja a biciklit, már járműként (és vezetőként) vesz részt a forgalomban és rá is ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint az autósokra.
Tehát menetirány szerint haladunk az úttesten, nem szembe, nem keresztbe. A gyalogosátkelőhelynél elsőbbséget kell adnia a gyalogosoknak. A zebra a gyalogosoké, nem a járműveké (nem a kerékpárosoké).
Szóval a nő veszélyhelyzetet teremtett azzal, h keresztbe tekert az úttesten, ahol neki nem lett volna szabad (tök mindegy a biciklis szempontjából, h zebra volt vagy sem).
3 autós el tudta hárítani a veszélyt, a negyedik nem.
És ilyenkor jöhet a vizsgálat, h az autós magatartása hozzájárult-e a baleset bekövetkezéséhez. És _csak_ itt jön képbe a zebra.

Szal ha az autós nem ismert el még semmit és nem ment többel 50nél, egy jó ügyvéddel simán felmentik szvsz.

Szerkesztette: fram 2005. 03. 23. 13:35 -kor

Ciciman is on borda

#260 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 13:32

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 13:16

Ja, kormányfogás 10 óra, 10 perc, egyenes hát, nagy levegő, előre nézz! Ne dumáljon olajbogyó! :D

Egyáltalán nem azt mondtam. Elég ritka, mikok két kézzel fogom a kormányt (kanyarban persza szoktam). Másik kézzel a váltót fogom általában. Meg satuféknék fogom kétkézzel :D

Carmaged: Én is úgy tudtam, hogy lehet, de csak hallottam. Mindenesetre örülök, hogy ennyir nem elvetemültek még a szabályokat gyártók :)

Gabibácsi: Én is huszonéves vagyok :) De én nem a trnd miatt vezetek úgy, ahogy. Hanem mert úgy kényelmes, és mert biztonságban érzem magam így is. (száguldozni nem szoktam, max. 110 -el megyek jó úton, ami nálunk ritka.) De ezt az elfekvést tényleg nem értem. Nem lehet kényelmes.

Szerkesztette: e-lias 2005. 03. 23. 13:35 -kor

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.