HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:29

Idézet: DannY - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:25

Úgy gondolom, hogy a nagy többségnek nincs baja a rendőrséggel. Szerintem bizonyos esetekben (pl. fegyverhasználat, önvédelem) még nagyobb szabadságot is kellene nekik adni.

Ugyanis olyan világban élünk, ahol jónéhány bünöző "palira veszi" a rendőrt, amit nem kellene engedni.

A fent említett bankrabló vs. biztonsági őr is jó példa... Jó, hogy nem üti meg a biztonsági őr a bokáját. Azt hitte a kis f@szkalap bankrabló, hogy besétál és visszi a kasszát. Pechje volt, mert jól megérdemelten lepuffantották. Teljesen jogosan.

Idézet

Talán nem egyből halálos lövéseket kéne leadni, ha meg nem tud célozni vészhelyzetben, akkor ne menjen fegyveres őrnek! Mielőtt nekemugranának páran: én nem tudnék ilyen helyzetben célozni, ezért nem vagyok b.őr!

Mi a következő, ha gyorshajtok minden további nélkül kapok egy tárat a fejembe vagy mi?

Szerkesztette: Mikeee 2005. 03. 24. 12:30 -kor

#402 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:43

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:28

Mert lehet hogy igen jó példálózásnak, meg okos dolognak tűnik a bankrabló vs biztonsági őr sztroival feljönni itt, csak az a baj, hogy egyátalán semmi köze ahhoz amivel itt a probléma van.

Ácsi. Azt a példát kizárólag a rendőr mindent megtehet vs. a rendőr semmit sem tehet vélemények ütköztetésére hoztam. És ami a probléma inkább, hogy sokszor a két vélemény egy embernél egyszerre van jelen, különböző helyzetek értékelésekor.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#403 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:45

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:29

Mi a következő, ha gyorshajtok minden további nélkül kapok egy tárat a fejembe vagy mi?

A lényeg megvolt megint...

De azért álljon már meg a menet... hogy védjen meg a rendőr egy bankrablástól/gyilkosságtól egy társadalmat, ha még egy potenciális közlekedési bűnöző (mert ugye az alkoholos befolyásoltság egy szint után bűncselekmény tudtommal) autóba tuszkolása után ekkora balhét csapnak? Ahogy ti is csaptok...

Megint itt a kibékíthetetlen ellentmondás.

#404 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:45

A lényeg megvolt megint...

De azért álljon már meg a menet... hogy védjen meg a rendőr egy bankrablástól/gyilkosságtól egy társadalmat, ha még egy potenciális közlekedési bűnöző (mert ugye az alkoholos befolyásoltság egy szint után bűncselekmény tudtommal) autóba tuszkolása után ekkora balhét csapnak? Ahogy ti is csaptok...

Megint itt a kibékíthetetlen ellentmondás.

Csak valahogy sosem jön ki igazán a lépés, pl a móri mészárlásnál miért nem ez a Rambo b.őr volt ott, aki egy fiatal fiút lelőtt! Megmondom miért, mert a móri mészárosok szitává lőtték volna, mert csak egy béna gyereket tudott ez is lelőni azért! Mert hiányzik a rátermettség, meg az igazi szakmai rosta azért! Mert nem az a jó rendőr, aki beáll a bokorba azt 30 csekket kiad egy nap, hanem aki megtalálja a lopott cuccodat, elkapja a gyilkosokat, alaphelyzetben és vészhelyzetben is higgadt! Ilyen lenne a jó rendőr!

#405 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:56

Gondolom Tőled is elvárják, hogy a maximumot nyújtsd a szakmádba és pont a rendőreink nagy részének köze nincs a szakmájához!

#406 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:56

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:54

Csak valahogy sosem jön ki igazán a lépés, pl a móri mészárlásnál miért nem ez a Rambo b.őr volt ott, aki egy fiatal fiút lelőtt! Megmondom miért, mert a móri mészárosok szitává lőtték volna, mert csak egy béna gyereket tudott ez is lelőni azért! Mert hiányzik a rátermettség, meg az igazi szakmai rosta azért! Mert nem az a jó rendőr, aki beáll a bokorba azt 30 csekket kiad egy nap, hanem aki megtalálja a lopott cuccodat, elkapja a gyilkosokat, alaphelyzetben és vészhelyzetben is higgadt! Ilyen lenne a jó rendőr!

Bocs, de: :nevet2: .

Nem akarok személyeskedni. Azt gondolom, hogy van jogsid, ergo 17 fölött vagy. Mennyivel? :think:

Merthogy olvasni nem tudsz a soraink között, az biztos. :(

#407 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:57

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:56

Gondolom Tőled is elvárják, hogy a maximumot nyújtsd a szakmádba és pont a rendőreink nagy részének köze nincs a szakmájához!

Erre is csak a nem-olvasást tudom válaszolni.

#408 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:58

12:56
mégis sikerült személyeskedni azzal a frappáns válasszal
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#409 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 12:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:56

Bocs, de: :nevet2: .

Nem akarok személyeskedni. Azt gondolom, hogy van jogsid, ergo 17 fölött vagy. Mennyivel? :think:

Merthogy olvasni nem tudsz a soraink között, az biztos. :(

Talán ha rákattintanál a nickemre meglátnád mennyi idős vagyok! És nem is akarok olvasni a soraid között!

#410 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:03

Háhá ahogy elnézem én vagyok az idősebb, úgyhogy erről a kor témáról le kéne szállni! Vagy te 21 évesen már mindent tudsz a világról ugye, a te véleményed a király és persze a te a sorok közé is írsz! Hát ne haragudj de ez lol!

#411 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:03

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:58

Ha nincs szolgálatban, akkor nem rendőr, csak, mint magánember szólhat, de ebben a beszólásban nem emelheti ki, hogy ő rendőr!

Intézkedési kötelezettség

6. § (1) Bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése, valamint a közrendet, a polgárok személyét vagy javait fenyegető veszélyhelyzet esetén a rendőrt intézkedési kötelezettség terheli [Rtv. 13. § (1) bek.].

(2) A rendőr intézkedik olyan, a közbiztonságot veszélyeztető helyzetek elhárítására is, amelyek nem kizárólag a rendőrség hatáskörébe tartoznak, így különösen természeti vagy ipari katasztrófa színhelyén, súlyos fertőző betegség, fertőző állatbetegség észlelése vagy elhagyott robbanó-, illetve sugárzó vagy mérgező anyag találása esetén. Ennek során értesíti az illetékes szervezeteket, lezárja a területet, megteszi a mentés elősegítése, a személy- és vagyonbiztonság érdekében szükséges halaszthatatlan intézkedéseket.

(3) Több, egy időben szükséges intézkedés közül először a súlyosabb sérelemmel fenyegető helyzetnek megfelelő intézkedést kell foganatosítani.

(4) A meghatározott szolgálati feladat végrehajtása során észlelt vagy tudomására jutott kisebb súlyú cselekmény esetén a rendőr meghatározott szolgálati feladatának teljesítését folytatja, a rendőri intézkedés szükségességét azonban köteles jelenteni elöljárójának vagy a legközelebbi rendőri ügyeletnek. A közbiztonságot, közrendet súlyosan veszélyeztető magatartás észlelése esetén intézkedést kell kezdeményeznie.

(5) Szolgálati feladat végrehajtása során a rendőr a részére kijelölt területet csak parancsra, vagy az elöljáró engedélye alapján, illetve végszükség esetén hagyhatja el. Az engedélykérés kivételesen mellőzhető, ha az elöljáró (ügyelet) értesítésére nincs mód, és a működési terület elhagyásával járó intézkedés elmulasztása a bűnüldözés érdekeire az élet- és vagyonbiztonságra másként el nem hárítható hátrányt jelent.

(6) A rendőr szolgálaton kívül akkor intézkedik, ha kiképzett, egészséges, nincs szeszes italtól befolyásolt vagy gyógyszer, kábító hatású más szer miatti bódult állapotban, és
a) szolgálatban lévő rendőr nincs jelen, és az értesítésével járó késedelem, az intézkedés elmaradása a bűnüldözés érdekeire, az élet- és vagyonbiztonságra másként el nem hárítható hátrányt jelentene, vagy
b) a szolgálatban lévő rendőrnek kell segítséget nyújtani.

(7) A szolgálaton kívül fellépő rendőr intézkedése jogszerűségének elbírálására, a szolgálatban lévő rendőrre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.
A rendőr fellépése előtt mérje fel, hogy rendelkezésére állnak-e azok az eszközök, amellyel a megkezdett intézkedését eredményesen be tudja fejezni, ha nem, úgy a szolgálati fellépése előtt kérjen segítséget.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#412 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:04

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 12:58

Talán ha rákattintanál a nickemre meglátnád mennyi idős vagyok! És nem is akarok olvasni a soraid között!

Látom, 23. Nem szokták megadni, nem is néztem, elismerem, megnézhettem volna.

Ha nem akarsz olvasni a sorok között (pedig nem fogalmazok bonyolultan), akkor nem értem, hogy egyáltalán mi van. :think:

Azt látom, hogy - szerintem - szándékosan nem akarsz különbséget tenni szakma és szakma között - hogy a te szavaiddal éljek. A közlekedési rendőr is az és a gyilkossági is.

De - említetted, hogy jogot hallgatsz - ugye az a jó válóperes ügyvéd, aki a legigazságosabb ítéleteket meghozza a bíróságon a gyilkossági ügyekben (holott nem az ő dolga)? Vagy a rheumatológus csináljon szívműtétet? Vagy mi?

#413 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:06

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:03

Háhá ahogy elnézem én vagyok az idősebb, úgyhogy erről a kor témáról le kéne szállni! Vagy te 21 évesen már mindent tudsz a világról ugye, a te véleményed a király és persze a te a sorok közé is írsz! Hát ne haragudj de ez lol!

Idézet

Születésnap: 24 április 1982
Ország/Település: Békéscsaba
Érdeklődési kör: számgép,kocsik,csajok,buli,fanta
Foglalkozás: európai uniós referens

Az. LOL.
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#414 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:07

a topic címe: rendőrök
nem pedig: közlekedési rendőrök

#415 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:07

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:03

Hehe. :)

Csak azért kérdeztem a korodat, mert érdekes módon én 21 évesen is belátom azt, hogy ha valamit kapni akarok, azért adni is kell. Jelen esetben pl. az ittas vezetők kiszűréséért szó nélkül vállalom a szondát, bekapcsolom az övet, stb. De az sem háborított fel, amikor éjjel 4 rendőr körbeállt a Blahán, hogy akkor most igazoltatni szeretnének, sőt, örültem neki, hogy teszik a dolgukat...

#416 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:09

Idézet: mikike - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:07

a topic címe: rendőrök
nem pedig: közlekedési rendőrök

Miért, ők már nem is rendőrök?

Az átlagember nem csak őket látja munka közben?

De ennyi erővel mindennek lehetne új topicot nyitni, pl. annak is, hogy melyik topicban mit lehet megbeszélni,. Jajmár. :)

#417 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 13:04

Látom, 23. Nem szokták megadni, nem is néztem, elismerem, megnézhettem volna.

Ha nem akarsz olvasni a sorok között (pedig nem fogalmazok bonyolultan), akkor nem értem, hogy egyáltalán mi van. :think:

Azt látom, hogy - szerintem - szándékosan nem akarsz különbséget tenni szakma és szakma között - hogy a te szavaiddal éljek. A közlekedési rendőr is az és a gyilkossági is.

De - említetted, hogy jogot hallgatsz - ugye az a jó válóperes ügyvéd, aki a legigazságosabb ítéleteket meghozza a bíróságon a gyilkossági ügyekben (holott nem az ő dolga)? Vagy a rheumatológus csináljon szívműtétet? Vagy mi?

Nem értem ezt most miért írod! Tök mindegy milyen területen dolgozik, akkor is a lakosságért kell, hogy legyen és egy beállok a bokorba megszívatni a népet az minden csak nem a lakosságért van!
Látom nem érted a lényeget, sajnos túlsúlyba van az olyan elkapások száma, amiből a rendőrség profitál az olyanokkal szemben, amiből meg a lakosság!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 03. 24. 13:11 -kor

#418 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:14

Érted mit mondok, ha például mondjuk a pár hete ellopott mobilaomat megtalálnák, akkor azt mondom hajrá büntessenek meg biztonsági öv hiánya miatt, de azzal basznak foglalkozni, mert az csak sok meló, és még pénzt sem hoz a konyhára!

#419 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:19

Két kisfiú aki nem tud olvasni csak gyalázkodni bejött a fórumba ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#420 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 13:20

gb:
azt írtad többet nem fogsz reagálni ránk
most már tudom miért nem hisz senkinek macika, biztos ilyen embereket ismer, akiknek ennyit ér a szavuk

Szerkesztette: mikike 2005. 03. 24. 13:22 -kor

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »