HWSW Informatikai Kerekasztal: Rendőrök - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rendőrök Rendőrök Értékeld a témát: -----

#1361 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:39

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:27

Ha az én barátom kezdené el rongálni a villamost, akkor az a minimum, hogy rászólnék, ha meg nem hagyja abba, akkor otthagynám a p*csába. És nem volna többé a barátom. Ez egy alapvető dolog, amit törvénybe foglaltak, nem értem, miért nem érted? :confused:

Izé, nem kötözködésből, de én sem teljesen értem a párhuzamodat.

Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy utazol a villamoson, valaki elkezdi rongálni a villamost - egy vadidegen. Ha rászólsz, esetleg elveszed tőle a filctollat, akkor jó állampolgár vagy, ha nem akarod, hogy esetleg leszúrjanak és inkább félrenézel, akkor te is bűnrészes vagy. :think:
Vagy nem ilyesmit akartál mondani?

(Félreértések elkerülése végett: az általam vázolt példa sem azért került ide, mert egyetértek vele. :D )

Ennyi erővel minek rendőrség, a békés tüntetőknek kellett volna elbánnia a huligánokkal. És akkor elvethetnénk a kollektív bűnösség teóriáját? (Mert nagyon olyan érzésem van, hogy a kollektív bűnösség lesz a következő, amit egyesek a zászlajukra tűznek...)

Szerkesztette: Etele 2006. 09. 21. 13:41 -kor

#1362 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:39

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:22

Azért, mert a gyülekezési jogomat korlátoznák vele. Ennyi erővel mindegyik nap fel lehetett volna oszlatni a tüntetéseket...

Ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha éppen gyülekezel, melletted meg agyonvernek valakit és még tapsolsz is neki, akkor annak a nénikéjét, aki megkérdezi, hogy miért tapsoltál ahelyett, hogy leszednéd a bűnelkövetőt az áldozatról (vagy legalább csendben maradnál)?

#1363 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:40

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:37

És ha nem a barátom? Nem mondtam hogy az. Mert ott egy különösen ha egy társaságban vannak kitétel volt, ha jól emlékszem...

Valóban, a "barátunk" szó zavart meg. Vérmérséklettől függően vagy szólsz neki, vagy a sofőrnek, de mondom, ez egy egyszerű dolognak a túlbeszélése. A lényeg, hogy nem lesed csorgó nyállal Himnuszt énekelve, riariázva, amint lebontják a terepet.
Befejeztem, nem magyarázok tovább.

#1364 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:41

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:39

Ezt csak úgy lehet értelmezni, hogy ha éppen gyülekezel, melletted meg agyonvernek valakit és még tapsolsz is neki, akkor annak a nénikéjét, aki megkérdezi, hogy miért tapsoltál ahelyett, hogy leszednéd a bűnelkövetőt az áldozatról (vagy legalább csendben maradnál)?

Azt mondtad, azzal is, hogy csak ott áll. Ez a probléma...
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1365 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:19

katt

Érdekes. :think:

Elavult a felszereles, talan elavult a torveny is.

#1366 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:39

Izé, nem kötözködésből, de én sem teljesen értem a párhuzamodat.

Én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy utazol a villamoson, valaki elkezdi rongálni a villamost - egy vadidegen. Ha rászólsz, esetleg elveszed tőle a filctollat, akkor jó állampolgár vagy, ha nem akarod, hogy esetleg leszúrjanak és inkább félrenézel, akkor te is bűnrészes vagy. :think:
Vagy nem ilyesmit akartál mondani?

(Félreértések elkerülése végett: az általam vázolt példa sem azért került ide, mert egyetértek vele. :D )

A példát nem én hoztam, hanem kroozo. Egyel fentebb írtam, hogy a "barátunk" szó zavart meg, úgy olvastam, hogy az ő barátja...

#1367 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:43

Lehet csűrni csavarni, de a törvény egyértelműen foagalmaz. Állampolgári jog és kötelesség, hogy ha bűncselekményt látsz, megakadályozod, vagy rendőrt hívsz. Ha egyiket sem teszed (pláne végignézed), holott semmilyen akadályozó körülmény nincs, bűnpártolás áll fent.
Ezt mondja a törvény. A gyakorlat megint más kérdés.

#1368 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:43

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:35

Nem az én hasonlatom volt rossz. A semmiről meg minek beszéljek tovább? Ha nem értitek, vagy nem fogadjátok el, akkor is így van, nem én találtam ki. Viszont egyetértek vele. :)

Nem értek egyet vele, a beidézett paragrafus után látom, hogy igazad van, de nem muszáj egyezni a véleményünknek ;)
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1369 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:45

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:41

Elavult a felszereles, talan elavult a torveny is.

Amúgy az új pajzsokat részben adományozták, részben kölcsönkapták 10 napra.

#1370 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:46

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:43

Lehet csűrni csavarni, de a törvény egyértelműen foagalmaz. Állampolgári jog és kötelesség, hogy ha bűncselekményt látsz, megakadályozod, vagy rendőrt hívsz. Ha egyiket sem teszed (pláne végignézed), holott semmilyen akadályozó körülmény nincs, bűnpártolás áll fent.

Így van. ;)

A gyakorlat meg ez:

Idézet

A lényeg, hogy nem lesed csorgó nyállal Himnuszt énekelve, riariázva, amint lebontják a terepet.

#1371 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:46

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:43

Nem értek egyet vele, a beidézett paragrafus után látom, hogy igazad van, de nem muszáj egyezni a véleményünknek ;)

Nem muszáj, de én örülnék. :)

#1372 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:51

Legyen. De akkor tényleg kérjük máskor is számon.

(Mellesleg azt meg már csak halkan merem megjegyezni, hogy hova hívjak rendőrt, volt ott egy pár darab. Arra meg csak nem vagyok kötelezhető, hogy leálljak pofozkodni, ugye?)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#1373 Felhasználó inaktív   L 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:52

Idéznéd a törvényt? Mert csak felültél a bulvársajtónak.  :D
Szó bennszakad, hang fennakad,
Lehellet megszegik

#1374 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:41

Azt mondtad, azzal is, hogy csak ott áll. Ez a probléma...

Miért, nem biztatja azzal, hogy ott áll mögötte több ezer ember? Tömegről van szó, ne felejtsd el, nem 1v1 verekedésről.

#1375 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:55

Idézet: Omega - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:38

Továbbra sem értek egyet azzal, hogy jelen esetben bármilyen intézkedést számonkértek az intézkedő rendőröktől.
Persze itt bármi lehetséges, még az is, hogy meghurcolják azokat, akik a földön fekvő huligánt ütötték.
Akkor kissé szomorú leszek, de meglepett nem.

De látod betörtfejű rendör többszáz sérült kockakővel dobálás gyújtogatás fosztogatás, és akkor jön valaki és rendőri törvénysértésről beszél. Ehhez nem jogi végzettség kell hanem egy szikrányi empátia. Lehet valakinek egy tucat jogi diplomája, ha ez nincs meg benne akkor megsütheti. Láttad azt a felvételt mikor egy vadállat egy betonfejű vascsövet megforgat és hozzávágja a rendőrökhöz? Beléje kellett volna lőni. Két rendőr lába tört el ekkor.

#1376 Felhasználó inaktív   lamalion 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 13:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:53

Miért, nem biztatja azzal, hogy ott áll mögötte több ezer ember? Tömegről van szó, ne felejtsd el, nem 1v1 verekedésről.

Nem csak álltak... A közvetítésben világosan kitűnt, hogy amikor betörtek a székházba, akkor ott már közel sem csak a b-közép féle figurák randalíroztak.
A közvetítésekben az is látszik, hogy a 'szemlélődő' tömeg egy jelentős része rigmusokat skandált, énekelt, lengette a zászlóit, erre a magatartásra szerintem simán megáll a bíztatás jelző.
A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál. 

#1377 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:00

Idézet: L - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:52

Idéznéd a törvényt? Mert csak felültél a bulvársajtónak.  :D

Miért nézel mindenkit hülyének? Azért mert soha nem olvastál törvénykönyvet azért az még ott van benne. Nemcsak a jogászoknak kell vizsgázni törvényekből ám.

#1378 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:00

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:45

Amúgy az új pajzsokat részben adományozták, részben kölcsönkapták 10 napra.

Igen, es? Oruljek vagy sirjak emiatt? Asszem inkabb az utobbi.

Szerkesztette: FakeJack 2006. 09. 21. 14:02 -kor

#1379 Felhasználó inaktív   Tano Cariddi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:01

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:33

Na igen, csakhogy egy tüntetésen nem csak az ember barátai vesznek részt. Legalábbis nekem nincs több tízezer barátom :) Szóval had' ne kelljen már más tettiért felelősséget válalnom....

Na, egy pillanat. Normális emberek eljárnak békéstüntetni. Tették/tehették nyugodtan ezt az elmúlt években ezerszer. Amikor egy normális ember elmegy békéstüntetni, és látja, hogy ott mások különböző köztörvényes bűncselekményeket követnek el, rendőröket dobálnak, autókat, épületeket gyújtanak fel, stb., akkor a normális ember azt mondja, hogy 'gyerekek, én nem azért jöttem, hogy szétverjük a tv épületét, én egy békés tüntető vagyok, de ez nem egy békés tüntetés, ez már nem az én bulim, húzok haza'. (Vagy nem haza húz, hanem átmegy egy másik, valóban békés tüntetésre, ami egyébként hétfőn ott volt, pár sarokkal arrébb.) Normális ember nem áll be a csőcselék közé, ugyanazokat a jelszavakat skandálni, mint ők, veregetni a vállukat, hogy 'helyes, fiúk, jók vagytok', nem mászkál be a kamerák elé, telefonálgatni, hogy 'jaj, anyuci, benne vagyok a tévében', nem mászik be utána a szétvert épületbe, hogy 'jaj, megnézem már, mi történt, viszek haza szuvenírt is', nem zavarja a rendőrök munkáját pusztán azzal, hogy ott lézeng. Igen, ami hétfő este történt, az annak a 4950 békés tüntetőnek a felelőssége is, akik ott voltak a téren. Ha nem lettek volna ott, akkor annak az 50 baromnak egyrészt nem lett volna bátorsága megtámadni a rendőröket, másrészt ha mégis, akkor a rendőrök valószínűleg pillanatok alatt elintézték volna őket. Ezért megy el a normális ember, amikor ilyen dolgok kezdenek történni. Nem, nem vagy felelős mások tetteiért. Azért vagy felelős, amit te csinálsz, hogy ott vagy, és őket támogatod, nem a rendőröket.

#1380 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 21. 14:01

Kép

Ebben vajon eles loszer van? Vagy gumi? Vagy ezzel lovik ki a konnygazraketat?  :think:

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.