Idézet: Diablovazze - Dátum: 2006. szept. 21., csütörtök - 14:33
Na igen, csakhogy egy tüntetésen nem csak az ember barátai vesznek részt. Legalábbis nekem nincs több tízezer barátom

Szóval had' ne kelljen már más tettiért felelősséget válalnom....
Na, egy pillanat. Normális emberek eljárnak békéstüntetni. Tették/tehették nyugodtan ezt az elmúlt években ezerszer. Amikor egy normális ember elmegy békéstüntetni, és látja, hogy ott mások különböző köztörvényes bűncselekményeket követnek el, rendőröket dobálnak, autókat, épületeket gyújtanak fel, stb., akkor a normális ember azt mondja, hogy 'gyerekek, én nem azért jöttem, hogy szétverjük a tv épületét, én egy békés tüntető vagyok, de ez nem egy békés tüntetés, ez már nem az én bulim, húzok haza'. (Vagy nem haza húz, hanem átmegy egy másik, valóban békés tüntetésre, ami egyébként hétfőn ott volt, pár sarokkal arrébb.) Normális ember nem áll be a csőcselék közé, ugyanazokat a jelszavakat skandálni, mint ők, veregetni a vállukat, hogy 'helyes, fiúk, jók vagytok', nem mászkál be a kamerák elé, telefonálgatni, hogy 'jaj, anyuci, benne vagyok a tévében', nem mászik be utána a szétvert épületbe, hogy 'jaj, megnézem már, mi történt, viszek haza szuvenírt is', nem zavarja a rendőrök munkáját pusztán azzal, hogy ott lézeng. Igen, ami hétfő este történt, az annak a 4950 békés tüntetőnek a felelőssége is, akik ott voltak a téren. Ha nem lettek volna ott, akkor annak az 50 baromnak egyrészt nem lett volna bátorsága megtámadni a rendőröket, másrészt ha mégis, akkor a rendőrök valószínűleg pillanatok alatt elintézték volna őket. Ezért megy el a normális ember, amikor ilyen dolgok kezdenek történni. Nem, nem vagy felelős mások tetteiért. Azért vagy felelős, amit te csinálsz, hogy ott vagy, és őket támogatod, nem a rendőröket.