HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#101 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:37

Korabban mar mas is emlitett olyan dolgokat amiket felhoztal Richardka: ez valoban igy muxik, sot a nyers, megiratlan dvd lemezeket is, meg cd lemezeket is, elviszik, de soha nem latod viszont.

Ugyanis valami plusz kell nekik is, a rendori jelentesek a kovetkezok szoktak lenni *konkret peldaval elve*:

Konkret szemely: XXX Lacihoz kiment anno a rendorseg azert, mert a Kando kollegiumban 97 kornyeken nagyon sok volt a telefonkartya hamisito (kb 4 kulonbozo ember egymastol fuggetlenul csinalta).
Az egyiknek nem tetszett, hogy ez a Laci gyerek nagyon jol fut azert, mert o adta a leg olcsobban az ujratoltheto telefonkatyakat, igy felnyomta egy rendor ismerosenel, aki szinten fiatal rendor volt.
Kijottek, majd Lacika elkezdett magyarazkodni. Nem volt mese, koliszoba kutatasi paranccsal jottek Lacika nevere kiallitva.
Lacika persze nem volt hulye, jol elrejtette a kartyakat, s amugy eppen nem volt semilyen mukodokepes telefonkartya, az osszes hibas volt, a koli fulkejeben egy sem ment "matav mindig kiszallt ha valami ujitast csinaltak, igy azok a legujjabb vedelemmel voltak ellatva".
Bementek a szobaba a zsaruk, hat semmi mast nem talaltak, mintsem 4 szamitogepet, na de volt egy kis bibi. Az egyiken meg volt egy szam, ami nem lett eltavolitva, mert eppen frissen hoztak neki.
Na a zsarunak tobb sem kellett, betelefonalt az orsre, hogy talalt egy szamot, nezzenek utana hogy valamelyik bejelentesben nem szerepel e az. Utana neztek, es jott a valasz, hogy de igen, egy korhazbol ellopott szamitogep szama ez, na tobb sem kellett, osszecsumiztak a gyerek gepetol kezdve mindet, s mivel csak 1rol volt szamla de minden fele, ezert azt az egyet meghagytak, de azt is csak ugy hogy sorozat meg szeria szamok minden stimmelt.
A lenyeg: becsumizva 3 szamitogep, hogy elviszik a zsaruk.
Lacikanak keszulodnie kell az utra.
Es kozben azert jobban kutakodnak a zsaruk.
Hat nicsak, megtalaltak a rejtekhelyet, aholis hozzavetolegesen majdnem 80 hamis telefonkartya volt, de Lacika nyugodt maradt, mert azok ugysem mukodtek, tehat buntetest ertuk nem kaphat.
A zsaruk: gepet, lacikat, telefonkartyakat be a kocsiba, es irany az ors.
A zsaruk hogy azert nyerjenek a dolgon valamit, elkezdtek alkudozni Lacikaval: ok masfel millat kertek elso korben, hogy elengedjek Lacikat, viszont neki nem volt annyi es indult 400.000 forintrol.
A zsaruk hogy poziciojukat erositsek, mivel Lacika mondta nem muxenek a kartyak, tehat azert nem kaphat semmit, a szamitogepekre meg van adasveteli (ami persze hamisitott volt, mert gyorsan akkor kezdtuk el irni, mikoris Lacikat vittek be, hogy szerencsetlen gyereknek nehogy baja legyen belolle), tehat ot ezekszerint mint johiszemu vasarlo becsaptak, es nem orvgazda *dehogyis az szegeny Lacika*.
Rendben, a zsaruk egy utcai fulkenel megalltak, s tudtak vaj van a ful mogott, sorra vegigprobaltak a majdnem 80 telefonkartyat.
Mindegyik mukodott. Hoppa, bukott Lacika, aki csak azzal a tenyezovel nem szamolt, hogy a koliban mindig a legfrissebb szoftvert toltottek a telefonokra (szinte 3 napos rendszeresseggel).
Nah akkor innen mar kemenyen buntettrol van szo, nah ekkor lejott a lenyeg: Lacika kiegyezett veluk 700.000 forintba, hogy annyit ad nekik, es mivel a zsaruk lejelentettek hogy talaltak 1 szamitogepet, meg nehany telefonkartyat ami hamis, a kovetkezo lett belolle.
A zsaruk eltettek a masik ketto szamitogepet sajat hasznalatra, a telefonkartyakbol hozzavetolegesen csak 10et vittek be az orsre, s azt mondtak hogy egy raktar epuletben voltak ellenorizni, es ott talaltak a cuccost (ahol amugy korabban szinten illegalis dolgok voltak)
Lacika kicsengette a love felet, majd kesobb a masik felet, es a zsaruk elfelejtettek a temat, Lacika uzhette tovabb az ipart.

Nah az illegalis dvd lefoglalasok is ilyenek, foleg amikor nincs tettes, merthogy valamiert nem talalnak.
S ez sokszor van, meg cd-k eseteben is sokszor fordult ilyen elo.
A lenyeg hogy amikor kamionnyi meretu cuccokrol van szo, akkor ott nem egy kamionnyi szokott szerepelni valojaban, hanem tobb, a tobb az atmegy, 1et azert fel kell mutatni mint aldozat, a kenopenzet mindenki megkapja, es a Medgyessy felek szepen igy elzsirozzak az utat, csakhogy ok ezt nagyobban csinaljak, tehat Lacika a fennti esetben boritekos meretu volt, mig a Medgyessy felek pedig kamion meretuek.
Es akkor ok azok, akik a legalitas szlogenjet gyurjak ezerrel.
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#102 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:40

Mondjuk ez már itt a legendák és enigmák topikja lassan, de ettől még akár igaz is lehet a dolog. Az alap, hogy ha valakinek van rendőr/vámos/katona akármilyen ismerőse, családtagja, az nagyon sok ronda dolgot meg tud úszni szárazon, de ez miért újdonság? Mintha császár előd is megúszott volna egy ittas vezetésből halállal záródó közúti balesetet.

#103 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:56

Kiváncsi leszek hová és kikhez jutnak el ill. tényleg kimennek-e a felhasználókhoz. A TV-ben volt már ez a hír?

#104 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:56

Idézet: dvdmester - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:21

Azért mert már annyi itt a zsidó mint a járdán a kutyasz@r.

Költői volt a kérdés.... sajnos...

#105 Felhasználó inaktív   Lord Dalamar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:02

Véleményem szerint ok! a Dc hub, csak kritikák, leírások, főleg kiadói dicshimnuszok alapján nem lehet egy csomó pénzt kiadni se zenére se filmre sőt software-re sem. Nekem meg az sem tetszik, hogy azt lesem, hogy melyik haverom veszi meg a korongot, hogy nézzem meg tetszik-e vagy nem. Aztán legtöbbször sok anyagot néhány hallgatás után megunok, törlöm...stb., de ha megvenném akkor csak gyűlne a sok kacat. Ami nagyon jó, értékes azt megveszem szeretem az eredeti dolgokat, szövegkönyv stb., de előbb meg kell ismerni, s azt csak ingyen vagyok hajlandó.  Ez van a szoftokkal is, legtöbbször a trial-demo verziók szart se érnek, játékok esetében pedig 98% gagyi, a maradéknak van csak értéke, de az se 10000-15000 ezer pénz. Napokban veszek Warcraft 3-at, mert elég elfogadható az ára és kedvem van Battleneten játszani, ehhez el kellett teljen vagy 3-4 év a megjelenés óta.

Kaleun...nem tudom te mennyire szereted azokat a 100-200 megás rippeket, de ha én is olyanokat kellene nézzek, akkor inkább nem is néznék filmet, vagy csak telefonon...

#106 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:10

a politikai, faji, etnikai kommenteket pls hanyagoljuk nem kell a topic bezárása, ill. a figyelmeztetések se :offtopic:

#107 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:16

Idézet: Lord Dalamar - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:02

Kaleun...nem tudom te mennyire szereted azokat a 100-200 megás rippeket, de ha én is olyanokat kellene nézzek, akkor inkább nem is néznék filmet, vagy csak telefonon...

Filmbe nem szeretem, de a régebbi játékokra gondoltam.

#108 Felhasználó inaktív   Lord Dalamar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:28

na igen játékokkal is az a helyzet, hogy nem minden játékot lehet megvásárolni, gondolok a régebbiekre, és nem is abbandonware, tehát ha szeretnél velük játszani akkor szintén valamilyen file-cserélőhöz, vagy ftp.hez kell forduljál... és onnan lehet letölteni a "100-200" megás rippeket, mert csak ott lehet megtalálni, pedig sok megérdemelné az árát  is a mostaniakhoz képest.

#109 Felhasználó inaktív   tempjoel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:49

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:38

Én azt az egyet nem értem, hogy mi a ráknak fizetünk minden egyes írható cd és dvd után a kiadók szövetségének (vagy mi a ráknak), ha utána meg ökölrázva rohangálnak az ftp szerverek után.

Most akkor vagy ismerjék be hogy ez van, és mi fizetünk a cd és dvd-k után mint a katonatiszt (és főleg ne üldözzék), vagy ne fizettessenek velem egy fillért sem a cd-k után, és akkor kedvemre üldözhetik.

Miért fizetek én Máriónak meg a Romanticnak 1-2 forintot, hogy kiírhassam a képeimet-szabadszoftvereimet-általam írt programjaimat egy cd-re...

Mintha az adónkba beépítenék a gyorshajtás büntetését (úgyis mindenki szokott gyorsan hajtani felkiáltással) aztán meg nagyban trafipaxolnának kint a rendőrök...

Nah, ez az, ami engem piszkosul felháborít.

:up:  :up:  :up:  :smoker:
Weblap: Terragen Images

#110 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:58

Azért vannak ebben a topicban erőteljes ferdítések elég rendesen...
Munkámból adódóan rendszeresen vendégem volt a BSA és az ASVA, és nagyon sokat tudtam beszélgetni velük. Érdekes megismerni az ő álláspontjukat is, mert abban is van igazság.

Nagyon sok téves információ, és szándékos torzítás van az ő munkájukkal kapcsolatban...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#111 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:59

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:58

Azért vannak ebben a topicban erőteljes ferdítések elég rendesen...
Munkámból adódóan rendszeresen vendégem volt a BSA és az ASVA, és nagyon sokat tudtam beszélgetni velük. Érdekes megismerni az ő álláspontjukat is, mert abban is van igazság.

Nagyon sok téves információ, és szándékos torzítás van az ő munkájukkal kapcsolatban...

Akkor oszt meg a néppel ezt az infót.

#112 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:20

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:59

Dolgozok, így most nem nagyon tudok gépelni. De minden info fenntartással kezelendő itt, pláne az "ismerek olyat", és "hallottam olyanról", jellegű történetek.
Érdekes, hogy Pistike, akinek van otthon egy XP -je, ami nem legális, meg hozzá egy Office, ami szintén nem legális, és hasonló programok... de nem veri nagydobra, nem "villog" vele, nem használja igazi pénzkereső forrásra, hanem csak használja, ő nem bukik meg.
És nem azért, mert nem tudnak róla, hanem pl. az eddig elhangzottaktól eltérően a BSA nem megy ki hozzá. És ezt ők mondták, többször is... nem érdeke a cégnek. Nyerni nem nyer rajta, foglalkozni nem fog vele, stb. Ugyanígy nem fog végigjárni egy utcát (nemrég ilyet is hallottam), hogy mindenhova benézzen, van -e számítógép, és azon lopott szoftver. Minden ilyen történet kamu. Az ő szavaikat idézve, ha az ember tudja a játékszabályokat, és tiszteletben tartja, akkor nem igazán érheti baj. Viszont ha valaki ebből pénzt csinál, ebből él, kvázi szinte nagyüzemileg csinálja, arra én is azt mondom, bukjon meg. És mikor megyek az utcán, és olvasom a galragaszt, hogy hívd a 06-XXXXXXX számot, és ingyen vehetsz Photoshop -ot, és hasonlókat, na az ilyeneket simán szájbarúgnám. Más jóhiszeműségével kereskedni, pláne ha a vevővel elhiteti, hogy még legális is.
Én már régebb óta programozok, és ha úgy nézzük, jogosan kérném számon, hogy lopják a programjaimat, és nem veszik meg. És jogosan tennék meg mindent ellene.
És senki ne mondja, hogy nincs alternatíva. Mert van. Nekem pl. minden használt szoftverem legális. Linuxot használok, és csakis szabad szoftvereket, immáron 7 éve... 4 éve pedig csak azt.
Szóval, mindig van alternatíva, csak keresni kell. És ezért mondom, hogy részben igazat adok Nekik. Vagyis az elv, amit követnek, az egész jó, csak a megvalósítás esetleges eszközeivel nem értek mindig egyet...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#113 Felhasználó inaktív   pzsx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:27

:up:
Így van! Kíváncsi lennék én is, mit tudsz felhozni védelmükre! Emberileg lehet, hogy rendesek. Bár már megint hülyeséget beszélek. Folytatnám a sztorit azzal, hogy amíg a gépet nézegették az egyik rendőr talált egy tükröt, aminek a keretébe fényképek voltak beszúrva meg egy milleniumi kiadású 2ezres. Hoppá hamis pénz! Gondolhatjátok a kolleganőm, milyen ideges lehetett. Ő vette a fiának, mert nem sok készült belőle. A rendőr persze mondta, hogy csak vicc volt, de a biztonság kedvéért keresse már elő a számlát. Este 10kor 5éves számlát.
Hol van a szél, amikor nem fúj?

#114 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:34

Fölösleges. Az itt jelenlevők elsöprő többsége nem képes különbséget tenni az Artisjus, a BSA és a rendőrség között: de ugyanígy gondot okoz a szoftver és az audiovizuális tartalom megkülönböztetése, vagy annak a felfogása, hogy a matrica tulajdonképpen mire is jogosít fel - és mire nem, illetve, hogy ez mennyire független a matrica árától és a rendszer átláthatóságától.

Ha ilyen a szinvonal, akkor igazából mindegy, hogy a szomszéd feljelentése alapján kötelezően eljáró, egységsugarú usernek megfelelő rendőr szerencsétlenkedése miatt vajon a BSA-t szidja-e valaki, vagy a szomszédját. SZVSZ az egész topik mehetne a temetőbe, semmi kár nem lenne belőle.

Szerkesztette: Rive 2005. 03. 25. 13:40 -kor

Elköltöztem :-)

#115 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:44

Idézet: pzsx - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:27

:up:
Így van! Kíváncsi lennék én is, mit tudsz felhozni védelmükre! Emberileg lehet, hogy rendesek. Bár már megint hülyeséget beszélek. Folytatnám a sztorit azzal, hogy amíg a gépet nézegették az egyik rendőr talált egy tükröt, aminek a keretébe fényképek voltak beszúrva meg egy milleniumi kiadású 2ezres. Hoppá hamis pénz! Gondolhatjátok a kolleganőm, milyen ideges lehetett. Ő vette a fiának, mert nem sok készült belőle. A rendőr persze mondta, hogy csak vicc volt, de a biztonság kedvéért keresse már elő a számlát. Este 10kor 5éves számlát.

Én ugyan nem védem őket, védjék meg magukat, ha szükséges. Én csak arra utaltam, hogy ha picit látnátok a "másik oldalt", a tartalomszolgáltatók... azaz zenészek, filmesek, programozók... bárki, aki ad valamit, és nem kapja meg a fizetségét érte, mert mások vígan lopkodják, és a lopott változatért is pénzt kérnek, akkor nem lennének ilyen ferdítések. És azt mondom, hogy ha csak az igaz, valós dolgokat néznénk, attól tartok, lazán egy oldalas lenne a topic...

De arra kérdésemre sem kaptam választ, hogy azok, akik ilyen fizetős warez-szervereket üzemeltetnek, vajon az általuk keresett pénz mekkora részét utalják át azoknak, akik mondjuk lefordítanak egy-egy feliratot, vagy normálisan lerippelnek egy filmet vagy ez zene-albumot... ?

Idézet

[link]

#116 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:47

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:44

De arra kérdésemre sem kaptam választ, hogy azok, akik ilyen fizetős warez-szervereket üzemeltetnek, vajon az általuk keresett pénz mekkora részét utalják át azoknak, akik mondjuk lefordítanak egy-egy feliratot, vagy normálisan lerippelnek egy filmet vagy ez zene-albumot... ?

A válasz egyszerű, semennyit, de ez egy hosszabb történet...

#117 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:47

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:34

Fölösleges. Az itt jelenlevők elsöprő többsége nem képes különbséget tenni az Artisjus, a BSA és a rendőrség között: de ugyanígy gondot okoz a szoftver és az audiovizuális tartalom megkülönböztetése, vagy annak a felfogása, hogy a matrica tulajdonképpen mire is jogosít fel - és mire nem, illetve, hogy ez mennyire független a matrica árától és a rendszer átláthatóságától.

Ha ilyen a szinvonal, akkor igazából mindegy, hogy a szomszéd feljelentése alapján kötelezően eljáró, egységsugarú usernek megfelelő rendőr szerencsétlenkedése miatt vajon a BSA-t szidja-e valaki, vagy a szomszédját. SZVSZ az egész topik mehetne a temetőbe, semmi kár nem lenne belőle.

Gyakran szeretünk jogokról és kötelességekről beszélni ilyenkor, és közben utána sem nézünk semminek... csak "úgy hallottam", meg "a szomszéd már látott olyan embert, aki ismer olyat" alapokon ítélkezünk...

Idézet

[link]

#118 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:49

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:47

A válasz egyszerű, semennyit, de ez egy hosszabb történet...

Nem, nem hosszabb. Tévedsz. Akkor más ingyen-munkájával is pénzt keresett...
És még én sajnáljam őt, hogy jaj szegény... sajnálja a fene. Megérdemelte.

Idézet

[link]

#119 Felhasználó inaktív   pzsx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:49

Idézet: Rive - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:34

Mentsük meg ezt a topicot, hátha tanulunk belőle. Akkor ezúton kérnék felvilágosítást!
Hol van a szél, amikor nem fúj?

#120 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 13:53

Semennyit. Amugy alapban nekem ameddig nonprofit módon ment a warezolás, nem volt vele semmi bajom. De amikor elkezdenek belőle nemkevés pénzt csinálni egyesek, az már egy kicsit más mint a hétről hétre más free oldalra vándorló warezportálok.
Ami a röhej, hogy 1,5 millió volt a számláján. Namost, ha csak havi 3000 volt a beugró a szerverre, az 500 ember. 1 hónap alatt. Az lófütty. Kb 1 havi pénz lehetett a számláján, vagy 1 számlát találtak meg, vagy ez csak 1 ember része volt. Itt ennyi pénznél jócskán többek forognak, ha csak a hw hátteret veszem, nomeg azt, hogy egy komolyabb szerver nem egy kollégiumi szobában kap ugyebár helyet, és nem a kovács józsi processzora van benne a kis béla ramjával és egy felajánlásos vinyóval.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.