HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#81 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 08:41

Erről van szó !!!
Aki ráér 1 hónap alatt leszedni a dvd filmet annak dc++  :cool:
10 a net 3 az ftp és még elmehetsz a csajoddal moziba is 1*2* és megvagy 20ból.
Na de tényleg ilyen bérek mellett jól kell keresned...
Magam is vettem boltban játékot miután az ára 3000 lett >W3+Diablo2  :respect:
De aki 10ért vesz filmet,játékot az maradjon csöndbe az FTP szó hallatán !!!
Amíg pénzéhes patkányok vannak a jogvédelmnél ez így lesz....

#82 Felhasználó inaktív   Ras 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:03

Idézet: bencefiú - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:36

Ha volt rajtuk nem jogtiszta szoftver, akkor jogszerűen vették el. Így szól a törvény, ezen nem fognak változtatni miattad sem.
...
S a wincsidet is emiatt nem kapod vissza. Szerintem soha nem is fogod visszakapni azokat, amelyek a nem jogtiszta szoftvereket tartalmazzák. Nem szokás az ilyet visszaadni, tudtommal, ha van rajtuk nem jogtiszta anyag. Esetleg, kimásolja neked valami másik szakértő a leveleidet és a dokumentumaidat, ha kéred. De ezt a munkát is ki kell majd fizetned. :(

Jogszerűen vették el. Ez okés. (bár nem azért de manapság már egy közepes user képes logikai szinten mirrort készíteni bármilyen partícióról... de erre még mondjuk azt hogy a jogi szabályozás és jogalkalmazás köszönő viszonyban sem áll a mai technológiai fejlettségi szinttel)

MI az indok amiért nem kapja vissza? és ha elvitték úgy hogy működőképes s működésképtelenül kapja vissza, akkor ezért ki a felelős?
A tárolt információ illegális, ez oké, de az információ megsemmisíthető nem is kifejezetten bonyolult módon (százezer free/shareware sweeper progi létezik a világon /némelyik ér is valamit/). És bennem az az érzet jön létre ezek után hogy a bíróság anyagi (akár nem kevés, hiszen azért 5-6 vinyó már 100ezres tétel) kárt okoz (valamint jogi szinten felvetődik a privát, a nyomozással nem összefüggésbe hozható doksik/progik/levelezés/stb visszaszolgáltatásának kérdeése is)

Szerintem.

Lehet mondani hogy aki bebukta az viselje a következményeket. De egy gyorshajtásnak mik a következményei? hát nem összemérhető a kettő.

Jogból anno /bár ez nekünk csak ilyen kiegészítő tárgy volt/ azt hallhattam előadáson, hogy a büntetés mértéke az elkövetett cselekmény társadalmat veszélyeztető hatásának mértékével arányos...

Gyorshajtásba hányan halnak bele ma Magyarországon? (és nagyon sok esetben nem az okozó... a sérültekről/magukba zuhant családtagokról nem is beszélve) az anyagi kárt nem is említeném mert egyetlen emberélet többet ér bármilyen anyagiaknál (de még pénzben kifejezhető része is van elvileg... a rá költött oktatási-egészségügyi pénzek, az általa befizetett adó ill. járulékok, az általa létrehozott munka/szellemi érték)

És illegális szoftverhasználatba/zene-film letöltésbe, urambocsá' eladásba???

Na ezért kell hánynom a mai magyar közállapotoktól.

És ne haragudjatok de a rendőr is jobbanteszi ha elsomfordál mert gyorshajtásért is csak a jogtisztelő állapolgárt vágják meg, a sötétített merci/béemwé/stb tabu, oda se mernek menni, vagy ha odamennek max lekezleni (csácsumicsá)...
ASVA/BSA úgyszintén, amikor a MS a linuxból lop kódot?... Artisjus szintén... az előadók ugyanolyna áldozatai a kiadóknak mint a zene/filmkedvelő nagyközönség..

és kérdem én, mi a fészkes fene kerül sokmillió dollárokba egy szinész gázsijában? (mert a technikai költségek eltörpülnek a gázsi mellett, bár nemolcsó azért az a része sem) évi egy-kétmillió dollárból nem lehet jól élni az Egyesült Államokban?
De ez már nagyon off lenne szal nem folytato ma gondolatmenetet...

#83 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 09:03

Várjuk meg mi lesz a bizonyíték ellenük és mi lesz a fejleménye és kiváncsi leszek arra is, hogy az asva ezt hogyan fogja kommentálni......

#84 Felhasználó inaktív   intergroup 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 09:57

Sziasztok!

Legelőször Ace vélemenéhez szeretnék hozzá szolni:

Az hogy Ő 1,5 millát keresett ezzel havonta azt jelenti, hogy jól csinálta. Te azért fizetsz, ha igénybeveszed a szolgáltatást, hogy bizonyos dolgokat letölthess. Magyarán nagy választékból gyorsan tudj a számodra "szükséges" adatokhoz hozzáférni. Neked tetszik vagy sem, senki sem dolgozik ingyért, még az egyház sem :) , és hogy ő ezáltal megkora bevételre tett szert azt mind magának köszönheti.

Frici véleményét pedig komolyan támogatom, hogy az állam bácsinak el kell döntenie, hogy melyik utat probálja adóztatni és üldöztetni.

Szereny véleményem szerint ez a "magyar" mentalitás mindaddig megfigyelhető lesz a politikában, adózásban, amig a politusok "fizetést" kapnak a "jó" munkájukért. Kiemelném az angol példát, hogy az politizáljon a közért!!! akinek már megvan hozzá a tőkéje, mert lássuk be akinek már van pénze annak valószinűleg esze is, valamint a közért teszi, önzetlenül, nem pedig legállisan lobbizik a saját zsebébe havi 1,5 millát nettóban.
Tegye ezt ingyen vagy máshol keressen pénzt, mondjuk a bankszektorban.

Szerintem az egész reformot felülről kellene elkezdeni, és nem a közön végrehajtatni!!

Laci

#85 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:03

Idézet: Eperkutyus - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:34

Egy uccsó megjegyzés: a kiadók még akár szponzorálhatnának is hubokat :) Mondjuk limitálnának mindent 128 kbit formátumra, filmek esetében pedig 1CD-nyi DivX vagy valami rondább formátumba, aztán "próbáld ki lúzerkém ! tetszik? jó, akkó most mennyé vegyé, nekem dől a lé, neked meg minőséged lesz, és tiszta is maradsz".

Ez remenytelen... ;) a kiadok is tisztaban vannak azzal, hogy amit arulnak az altalaban kb. pont ennyit er... ami meg ertekesebb, azt ugyis megveszik CD-n/DVD-n... a vacak, kozepszeru hulladekot meg letoltenek igy, meghallgatnak/neznek igy, es letorolnek... a kiado meg hoppon maradna.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#86 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:15

Idézet: intergroup - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:57

Szereny véleményem szerint ez a "magyar" mentalitás mindaddig megfigyelhető lesz a politikában, adózásban, amig a politusok "fizetést" kapnak a "jó" munkájukért. Kiemelném az angol példát, hogy az politizáljon a közért!!! akinek már megvan hozzá a tőkéje, mert lássuk be akinek már van pénze annak valószinűleg esze is, valamint a közért teszi, önzetlenül, nem pedig legállisan lobbizik a saját zsebébe havi 1,5 millát nettóban.

Ez nem magyar mentalitás, amit utána irtál az sem igaz, nézd csak meg a magyar kormányfőt. Tökkelütött és van pénze, mert jó bolsi módján jó helyre házasodott.

Warez addig lesz amig egy új játék, zene, film 1-2 hónap után jelenik meg nálunk és amig ilyen pocsék zenéket, játékokat, filmeket gyártanak.

#87 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:19

Idézet: Samott - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 9:03

Ez remenytelen... ;) a kiadok is tisztaban vannak azzal, hogy amit arulnak az altalaban kb. pont ennyit er... ami meg ertekesebb, azt ugyis megveszik CD-n/DVD-n... a vacak, kozepszeru hulladekot meg letoltenek igy, meghallgatnak/neznek igy, es letorolnek... a kiado meg hoppon maradna.

Samott

Hát ez az...a kiadók ezért nem örülnek hogy "fizetség nélkül" előre megnézik a "termékeiket" mert tudják nagyon jól, hogy a "termékek" minősége nem éri el azt a szintet, hogy azt az emberek megvegyék cd-n / dvd-n.
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#88 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:20

Ebbe a bolsiba meg ilyesmibe inkább ne szaladjunk bele, OK? Mert poltopik nem kell. Amugy csendben jegyzem meg, hogy az előző érában mintha egy bizonyos Lévai Anikó nem halvány mennyiségű államt támogatást kapott volna a tokaji szőlős fejlesztéséhez, és ugye ő sem gipsz jakab csepeli vasmunkás felesége.

#89 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:20

Idézet: intergroup - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 8:57

Frici véleményét pedig komolyan támogatom, hogy az állam bácsinak el kell döntenie, hogy melyik utat probálja adóztatni és üldöztetni.

Tegye ezt ingyen vagy máshol keressen pénzt, mondjuk a bankszektorban.

Szerintem az egész reformot felülről kellene elkezdeni, és nem a közön végrehajtatni!!

Ezt  a reformot csak fentröl lehetne elindítani, de ők saját magukat sosem fogják megreformálni. Túl sokat veszítenének ezzel...
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#90 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 10:20

Ebbe a bolsiba meg ilyesmibe inkább ne szaladjunk bele, OK? Mert poltopik nem kell. Amugy csendben jegyzem meg, hogy az előző érában mintha egy bizonyos Lévai Anikó nem halvány mennyiségű államt támogatást kapott volna a tokaji szőlős fejlesztéséhez, és ugye ő sem gipsz jakab csepeli vasmunkás felesége.

A földalapú támogatás a törvény szerint mindenkinek jár.

Pl. most tetszik az Ákos-Utolsó hangos dal dulpa dvd, mely 5e Ft körül mozog. Azt pl. simán megveszem annyiért, mert ad vmit és nem 1x fogom megnézni. De pl. külföldi előadok koncertfelvételeit nem nagyon hozzák be, miért? Arra is lenne kereslet, érthető, hogy vki inkább letölti, mint mondjuk megrendeli külföldről.

Jóbarátok dvd, amint megjelenik az illető megveszi és mi történik :confused: hibás kiadások, szar szinkronok  :down: Utána lehet elgondolkodik, hogy talán mégsem kellett volna megvenni, máskor inkább letölti v. lemásoltatja őket....

#91 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:37

Igen, mindenkinek jár. Kérdés, etikus e felvenni? Kb annyira, mint amikor anyuka elmegy a S500al az isibe a kölökért verni az asztal az ebédtámogatásért meg a családi pótlékért. Az is jár. Én még a munkanélküli segélyt se vettem fel, pedig sereg előtt fél évet, sereg után 8 hónapot voltam munkanélküli. Csak úgy voltam vele, hogy vegye fel az, aki rászorul.
Letöltéssel meg úgy vagyok, hogy nincs kidobandó 10 rongyom egy filmre, amit 2-3x ha megnézek. Plusz az, hogy egy honi sóskajóska kft által forgalmazott, lósz*r 100 forintos DVD tokba gyömöszölt hulladékért, amin kockás a kép, pattog a hang, és 3an szinkronizálták a pincében, ugyan nem fizetek ki ennyi pénzt. Amugy a jó barátok és más egyeben kivül ott van ékes példának a T2 Special Edition. A plusz jeleneteknél vált a szinkron valami olyan elb*szott dobozhangú szemétre, hogy azt hittem rárontok a lejátszó. Az már csak kedves akalék, hogy a magyar nyelvű szinkronsáv az esetek nem kis hányadában b*szik 5.1 lenni, élvezheted pl a Kardhalat 8 rongyért kellemes sztereóban. Én is csak ott vettem észre, mikor visszalőttem angolra mert nem tetszett a szinkron, hogy hopika,a robbanás kicsit másépp szól igy.

#92 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 10:49

Igen, először a kiadóknak kellene NORMÁLISAN végezni a dolgukat és csak utána követelni a sok dellát, de amig a sok :lama: a szart is megveszi marha drágán addig nem fognak minőségi szinkront csinálni. És árulja el nekem vki, magyar kiadáső dvd-re miért kell a magyar, angol felirat mellé a hébert is tenni???  :eek:  :down:  :down:  :down:

#93 Felhasználó inaktív   RealPhoenix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:00

Nagyon sokaknak igaza van: sok politikai vezeto es nem politikai vezeto nem legalisan tett szert vagyonra.
LD: hvg oldalan az ugynoklistaval kapcsolatos dolgokat, aholis megtekinthetitek azt is, hogy pl nemely ma nagyon gazdag magyar, milyen politikai es besugo tevekenysegeket vegeztem, etc, tehat a vagyonuk nem legalisan let azza.

Amit tudni kell: ha mar volt penzes ismerosotok, aki hallott egy nalatok szolt cd-t es nagyon megtetszett neki, akkor az en tapasztalatom a kovetkezo: minnel penzesebb volt az ilyen illeto, annal inkabb nem akart penzt kiadni azert hogy ami megtetszett neki, kiirjam, persze a cdt is en vegyem hozza neki, etc.
Ha meg nem penzes volt: oromeben nem is kellett osszeget mondjak, hozzam vagott ezer forintot, azert mert ritkasag es megszerezhetetlen magyar boltokban.

Tehat az uzsoras csak uzsoras marad, s az a hugybol is meg a szarbol is penzt akar latni "legszivesebben megadoztatnak azt is, ha te wc-re mesz"

A warez serverrel kapcsolatosan: ott tenyleg nem a letoltott anyagert kellett fizetni szerintem, hanem marha sok ido kell bizonyos dokumentaciok, filmek, hanganyagok, es egyebb oktato anyagok osszeallitasahoz.
En pl ha odaadnam valakinek az osszegyujtott doksijaimat, nem a doksik miatt kernek szinten penzt, hanem a doksik nehez gyujtogetese, szelektalasa vegett, vagyis a sok beleolt ido miatt.

Feltetelezheto: ha tenyleg az anyagot akartak volna ertekesiteni, akkor nem lett volna olyan olcso a szolgaltatas, hanem akkor tehettek volna azt ugy, hogy jogvedo hivatalok kalvariaja, etc, es akkor sokkal dragabb lett volna az egesz, arrol nem beszelve hogy az a masfel milla az szinte biztos hogy csak a kovetkezokeppen lehetett masfel milla:
Regebben volt egy dvd botranyos dolog, es allitolag 1500 dvd filmet lefoglaltak valakitol, a lenyeg az volt, hogy a srac hiaba mondta hogy az nem is volt annyi, mivel a sajto megirta, ezert a koztudatban az annyi is maradt, kovetkezeskeppen konnyen meglehet hogy az a masfel milla, az kozelsem volt annyi, de hogy minnel jobb sajtoviszhang lehessen a dologbol, annal nagyobbat kell hazudni

NB: van egy nagyon penzes ismerosom, aki a magyar 100 leggazdagabb hatarvonalan helyezkedik el, vagyis eppencsak nincs benne, az illeto ugyanolyan mint a tobbi nagyon penzes vereb:
minden kell neki, foleg a penzes cuccok, de csak ingyen, ha nem ingyen csinalod meg, vagy iszonyuan olcson, akkor ezek kepesek arra is hogy megfenyegessek az embereket mindenfelevel amivel csak tudjak, esetleg bemartjak szepen kicsit a kakiba, hogy ne legyen mas valasztasod, mintsem elfogad az o ajanlatat. *nagyon surgosen szukseged legyen penzre, es o rogton megjelenik, hogy megvenne ezt vagy azt a cuccodat, teged kisegitve* -vagyis meg sajat magat tunteti fel jo szinbe, hogy o milyen rendes, hogy idoben segit rajtad, es meg halas is lehetsz neki-

/amugy pedig ezeknek az embereknek a tulajdonaban igencsak sok illegalis cucc van/

Ezek az emberek ossze vissza ragozzak masok fele a legalitast, meg hogy utalni valo az ha valaki lop, csal, hazudik, mikozben ezek lopnak, csalnak, hazudnak, s utaljak ha valaki veluk kapcsolatosan akar csak valamelyiket is rajuk probalja ragasztani, de OK azok, akik nagyon szivessen ragasztanak masokra ilyen jelzoket.

A kis ember legyen oszinte, joindulatu, igaz, szorgalmas, aki a nagy embernek dolgozik, aki viszont rosszindulatu, lusta, hazug, es egyben tolvaj is.
Ez a demokracia rendje, csakugy mint a kommunizmuse is.
Asus P5WD2-Premium, Intel P4840EE@3833MHZ 2*1M cache, Corsair 1G 1GHZ, GF6600, Chieftech Dragon, 550W Chieftech tap, Philips109S4 Lightframe 3, 2*250G winch, Canon LPB-810, Thomson WHP 540D, Logitech MX518,Ninja1000;

#94 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:02

Én egyszer akartam megrendelni egy DVD-t, mégpedig a Freddie Mercury Tribute Concert dupla DVD-t.
Ez egy 1992-es koncert volt, aminek az első felében különböző előadók saját számokat illetve Queen számokat játszottak, pl. Metallica, Guns n Roses, stb.
A második felében pedig a Queen tagjaival közösen zenéltek.
A koncert bevétele amúgy valami AIDS alapíványhoz került.
Na most megjelent a DVD, amiről az első rész teljesen hiányzott, mert a kiadók nem tudtak megegyezni a szerzői jogokat illetően.
Ez megerősített benne hogy legjobb ha sz@rok az összes szerzői jogi törvényre, ami kell azt letöltöm vagy megveszem feketén, DVD-t pedig olyan forrásból veszek ahol még véletlenül sem raknak rá hologrammos matricát.
Az összes ASVA Aritsjus MAHASZ stb. f@sszopó jogásza és munkatársa meg b@ssza szájba a kurv@ anyját.

#95 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:08

nem akarok beleszolni :)

Egyett nem értek, ha megveszem számlára a HDD-ét akkor azt miért nem adják vissza??

A társamnak 8 HDD-ét vittek el és nem adták vissza, ja meg 28 darab rosszat is:) igaz azt se adták vissza, pedig volt miről az elektronika hiányzott, vagy éppen szét volt szedve, de azt is elvitték megszakérteni :)
Egyiket se kapta vissza.

Ezt nagyon nem értem
Már van nettem :)

#96 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:14

elvileg vissza kellene adják, ha vége az ügynek...
A szakértö összeirta mik vannak rajta akkor az ügyvédnek kell kérvényezni..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#97 Felhasználó inaktív   dvdmester 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:21

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 11:49

Igen, először a kiadóknak kellene NORMÁLISAN végezni a dolgukat és csak utána követelni a sok dellát, de amig a sok :lama: a szart is megveszi marha drágán addig nem fognak minőségi szinkront csinálni. És árulja el nekem vki, magyar kiadáső dvd-re miért kell a magyar, angol felirat mellé a hébert is tenni???  :eek:  :down:  :down:  :down:

Azért mert már annyi itt a zsidó mint a járdán a kutyasz@r.

#98 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 25. 11:28

Érdekes dolgokat lehet itt olvasni. Akkor én a többség szerint hülye, b@rom, stb. vagyok, mert legalizálom a szoftvereim, xp-m és játékaim, sőt még új játékokat is megveszek 10k-ért (most pl. BiA-t és a SH3-at).  Pedig nem 100k-1500k-s fizetésem van, hanem nettó 80-90k.
DVD-ket és zenét nem veszek (néha egy-egy albumot letöltök, a filmeket meg kölcsön adja vmelyik haver), kivéve ha nagyon tetszik és már csak 2-3k.
Amig nem volt fizetős warez, néha még én is töltöttem le 1-2 ~100-200 megás rip-et. Aztán mindenki rájött, hogy milyen jó ha ebből pénz is lesz és busás haszon, szerintem itt halt meg az igazi warez.
Az meg süket duma, hogy szegény "biztosíccsa" a hátteret. Közben meg röhög a markába zsebében  havi 1-2 millával, amit olyan cuccok árulásából szerzett amit mások ingyen törtek fel és rippelték le.

#99 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:31

Ezt meg főként be kéne fejezni, mert 1: ránkzárkák a topikot mint majomra a ketrecet, 2: kapod a tempban 3 napra mint a huzat.

#100 Felhasználó inaktív   pzsx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:31

CSAK LEGÁLISAN GYEREKEK!
Van egy szomorú sztorim. Hétfő este történt egy kollagenőmmel. Van neki egy kisfia, nevezzük Pistikének. Pistike már 2 hete beteg és otthon van. Unatkozott PS1et már unta, amit használtan kapott karácsonyra, 30db játékkal (Ebből 16 el se indul). Mit csináljon szegény elővette az újságot talált benne egy hírdetést, játékok, filmek stb. Rendelt egy CD-t valami filmmel. Tök jó megjött postán. Hétfő este 10kor csönget 3 rendőr. Házkutatás, lefoglalták a PS1et, a számítógépet és mind a három CDjét hozzá, amit a haverja írt neki. Mindez miért? Lebukott az újságból a srác és persze volt neki egy kockás füzete, amibe írta, hogy kinek mi kell, címmel telefonszámmal.
Ki írta a többi CD-t neki? A rendőrkapitány fia!!! Eljutottak hozzá? Nem!!!
Úgyhogy sosem tudhatjuk, kihez és mikor csöngetnek be. Sajnos nem mindig a jó helyre.
Ezért nem szeretek regisztrálni, címet megadni senkinek.
Hol van a szél, amikor nem fúj?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.