HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1281 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 12:04

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:20

"5 év a warez világban", mint letöltő? :Đ Tudod, a warez világ kicsit régebb óta létezik és szerencsére van olyan szegmense, amiről a szélessávú, olcsó internet elterjedése óta "warez szakértővé" lett, felszínen lebegő letöltőgépeknek halvány fingjuk sincs. És ez így van jól.   :)

:D  :respect:  :up:  :smoker:

#1282 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 12:07

Idézet: bitstorm - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 10:30

Érdemes megnézni a www.transgaming.com weboldalon a Cedega termék lapját.
Kellemes tulakdonságokkal bír, annál is inkább, mert a favorit játékok nagy részét
ismeri.

Amúgy ez a campus licensz dolog nem arról szól, hogy amíg oktató/diák az ember
csak addig használható jogszerűen a rendszer? Akkor már inkább egy SuliNetes
XP tizenegynéhányért... No, persze az is pénz, de talán valamivel olcsóbb és így
már legális a cucc.

Csak az a gond hogy a szoftverek is kikerülnek belőle....bár az is igaz hogy tavaly mintha nagyobb lett volna a választék.Pedig nem lett volna rossz ha esetleg bővitették volna ehelyett...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#1283 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 12:12

Ha nincsen otthon senki akkor a rendőrök berugják/felfeszítik az ajtót? (Mi van akkor ha erre felkel a tulaj, hozza az AK-ját és péppé lövi a rendőröket?) Aztán mint aki jól végezte dolgát elmennek és úgyhagyják a lakást aztán szabad a rablás? Kertesház esetén kinyirják a kutyákat?

#1284 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 22. 13:58

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 13:12

Ha nincsen otthon senki akkor a rendőrök berugják/felfeszítik az ajtót? (Mi van akkor ha erre felkel a tulaj, hozza az AK-ját és péppé lövi a rendőröket?) Aztán mint aki jól végezte dolgát elmennek és úgyhagyják a lakást aztán szabad a rablás? Kertesház esetén kinyirják a kutyákat?

Tul sok amerikai filmet nézel de ijen is lesz pár éven belül. Ha nem hagyák békében élni az embereket.

#1285 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 14:34

Ma utanaerdeklodtem en is kicsit. :)
Nem rendorsegi, birosagi vonalon.
Fentebb mar irtam, hogy egy penteki napon a sajat szemeimmel lattam, amint kisetalnak 2db geppel, valamint par dobozzal a honuk alatt a rendorok, a Hegedus Gyula utcai letesitmenybol. :)
Fogalmam nincs rola milyen gepek voltak, lehet hogy semmi koze a topicban emlitett szerverekhez.
Az viszont egeszen biztos, hogy kerult a helyukre masik ket gep, amit szinten a fentebb nevezett uriemberek hozak.
Ebbol mindenki vonja le azt a kovetkeztetest, amit akar.
Viszont en a volt tagok helyeben nem probalnek kapcsolodni az ftp-re, meg portscannelgetni, meg mas baromsagokat csinalni.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#1286 Felhasználó inaktív   Classic2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 15:59

Amióta kirobbant a hir, azóta figyelem ezt a fórumot és olvasom Vendégnek az üzeneteit.
Vendég azt mondtad, hogy nem hallottál mégolyanról hogy valaki millios büntetést kapott volna. Nos a minap tudtam meg egy közeli ismerősőmtől, hogy !!6,5 milliós!! kártérítést kell fizetnie, mindezt a következőkért:
350 film - pár játék - pár software. Azért volt náluk házkutatás mert valaki feljelentette, de nem árusitásért, mert ő csak egy bitgyüjtő. Úgy gondolta hogy majd a családjával ha lesz neki, megnézi a filmeket.

Ezt az óriási büntetés szerintem irreális. Mi a véleményed erről Vendég? Hogy jöhetett ki ilyen? Azt mondta hogy majd a jövő hét elején kapja meg a CD-t a listával amin rajta lesz, hogy hogy jött ki ez az összeg, de én mindenféleképpen szeretném hallani a véleményed erről.
Előre is köszi!

#1287 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:24

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 15:34

egy penteki napon a sajat szemeimmel lattam, amint kisetalnak 2db geppel, valamint par dobozzal a honuk alatt a rendorok, a Hegedus Gyula utcai letesitmenybol. :)

Én viszont határozottan úgy emlékszem, hogy mintha kedden történt volna a nagy leállás - vagy tévedek?

#1288 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:35

Idézet: Classic2 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 16:59

Amióta kirobbant a hir, azóta figyelem ezt a fórumot és olvasom Vendégnek az üzeneteit.
Vendég azt mondtad, hogy nem hallottál mégolyanról hogy valaki millios büntetést kapott volna. Nos a minap tudtam meg egy közeli ismerősőmtől, hogy !!6,5 milliós!! kártérítést kell fizetnie, mindezt a következőkért:
350 film - pár játék - pár software. Azért volt náluk házkutatás mert valaki feljelentette, de nem árusitásért, mert ő csak egy bitgyüjtő. Úgy gondolta hogy majd a családjával ha lesz neki, megnézi a filmeket.

Meg is osztotta vagy másolta is ezt a rakat filmet?
Wherever you go, go with all your heart.

#1289 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:38

Ezt az óriási büntetés szerintem irreális. Mi a véleményed erről Vendég? Hogy jöhetett ki ilyen? Azt mondta hogy majd a jövő hét elején kapja meg a CD-t a listával amin rajta lesz, hogy hogy jött ki ez az összeg, de én mindenféleképpen szeretném hallani a véleményed erről.
Előre is köszi!

Na most ezt nem ertem, mert a filmek miatt nem fizethetett a magyar ill Unios jogszabalyok miatt.
Hiszen az nem szamit buncselekmenynek egyenlore a magyar jogallas szerint, ha nem ertekesited es csak otthonra letoltod es megnezed, nem lehet kiszabni buntetest erte.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#1290 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:51

Idézet: crx - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 13:58

Tul sok amerikai filmet nézel de ijen is lesz pár éven belül. Ha nem hagyák békében élni az embereket.

Nem szeretem az amerikai filmeket :-) De nem hiszem, hogy ha senki sincsen otthon akkor másnap mennek ki addig amig valaki otthon nem lesz.

#1291 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 16:52

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 16:38

Na most ezt nem ertem, mert a filmek miatt nem fizethetett a magyar ill Unios jogszabalyok miatt.
Hiszen az nem szamit buncselekmenynek egyenlore a magyar jogallas szerint, ha nem ertekesited es csak otthonra letoltod es megnezed, nem lehet kiszabni buntetest erte.

Ahány ügy annyi "szakértő".

#1292 Felhasználó inaktív   kamichu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:10

Vendeg: Mi a helyzet az Animekkel, azaz a japan rajzfilmekkel? A Chihiron, az Inuyashan, Slayers-en es a Cowboy Bebop filmeken kivul amit meg lehet vasarolni nalunk is (vagy eppen megvette valamelyik TV ado), ha en sajat hasznalatra letoltom es elrakom a nalunk nem kaphatoakat, az mennyiben minosul illegalisnak? Vagy mekkora ilyenkor a 'karokozas'?

Valaszat elore is koszonom.

#1293 Felhasználó inaktív   kazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:12

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:52

Ahány ügy annyi "szakértő".

Mivel ez törvényileg van meghatározva, ezért egy szakértő nem döntheti el, hogy mit fizettet meg és mit nem. A (kizárólag LETÖLTÖTT és SAJÁT felhasználású) filmekért, zenékért, képekért egy árva fillért sem kérhet senki. Csak szoftverekért (programok, játékok) szabhatnak ki bűntetést.
Ez a horribilis összeg nem tudom, hogy jöhetett ki, de szerintem a "szakértői díj" sokat nyomhatott a latba (350 film x 2 óra = 700 munkaóra :) ).

Szerkesztette: kazso 2005. 09. 22. 17:13 -kor

MSI K8N Neo4, Athlon64 3200+, 1 GB
R.I.P. Pentium 4

#1294 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:23

Idézet: Jannuska - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 12:29

Vendég :)

Ha teljesen magáncélra letöltött filmhez nyomtatok borítót, az jogsértésnek számít ?

Velemenyem szerint nem.

#1295 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:29

Előre is köszi!

Bocsi, buntetes es karterites ket dolog.

A buntetest a birosag szabja ki rad, es a nagy kozosbe fizeted. (E melle elvileg meg fizetni kell a bunugyi koltseget es a szakertoi dijat is.)

A karteritest tudomasom szerint polgari peres uton lehet probalni behajtani. Az, hogy megitelik valakinek, meg nem jelent automatikus megfizetest, bar vannak ugyvedi irodak, akik a jogtulajdonosok kepviseleteben mar a birosagi eljaras alatt kernek vagyon zar ala vetelt.

De az alatalad ismeretett ugyben reszletek nelkul nehez barmit is mondani...
(Esetleg elarulhatnad a megyet, ahol az itelet szuletett, s elarulhatnad, hogy ez most birsagbol, szakertoi dijbol vagy a vagyoni hatrany megteritesebol all...)

#1296 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:30

Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 15:34

Ma utanaerdeklodtem en is kicsit. :)
Nem rendorsegi, birosagi vonalon.
Fentebb mar irtam, hogy egy penteki napon a sajat szemeimmel lattam, amint kisetalnak 2db geppel, valamint par dobozzal a honuk alatt a rendorok, a Hegedus Gyula utcai letesitmenybol. :)
Fogalmam nincs rola milyen gepek voltak, lehet hogy semmi koze a topicban emlitett szerverekhez.
Az viszont egeszen biztos, hogy kerult a helyukre masik ket gep, amit szinten a fentebb nevezett uriemberek hozak.
Ebbol mindenki vonja le azt a kovetkeztetest, amit akar.
Viszont en a volt tagok helyeben nem probalnek kapcsolodni az ftp-re, meg portscannelgetni, meg mas baromsagokat csinalni.

Nagy valoszinuseggel kiszereletek a vinyokat a rendorsegen, es a "csupasz" hazakat vittek vissza. De ez csak tip..

#1297 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:31

Idézet: kamichu - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:10

Vendeg: Mi a helyzet az Animekkel, azaz a japan rajzfilmekkel? A Chihiron, az Inuyashan, Slayers-en es a Cowboy Bebop filmeken kivul amit meg lehet vasarolni nalunk is (vagy eppen megvette valamelyik TV ado), ha en sajat hasznalatra letoltom es elrakom a nalunk nem kaphatoakat, az mennyiben minosul illegalisnak? Vagy mekkora ilyenkor a 'karokozas'?

Valaszat elore is koszonom.

Ha letoltesz, de nem ertekesitesz, nem osztassz meg, akkor legalis a letoltes.

Egyebkent az animekat is be lehet arazni, meg lehet keresni a gyartot (mint jogtulajdonost), max. mo-i forgalmazo nem lesz. Ez esetben persze kicsi az esely, hogy barki is pereskedne erte.

#1298 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:33

Idézet: kazso - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:12

Mivel ez törvényileg van meghatározva, ezért egy szakértő nem döntheti el, hogy mit fizettet meg és mit nem. A (kizárólag LETÖLTÖTT és SAJÁT felhasználású) filmekért, zenékért, képekért egy árva fillért sem kérhet senki. Csak szoftverekért (programok, játékok) szabhatnak ki bűntetést.
Ez a horribilis összeg nem tudom, hogy jöhetett ki, de szerintem a "szakértői díj" sokat nyomhatott a latba (350 film x 2 óra = 700 munkaóra :) ).

Jol neznenk ki, ha a szakertonek kotelessege lenne vegignezni minden filmet elejetol a vegeig. :-)
Bar a 2 ora akkor is sok, mert 32x sebessegen tekerve a filmet jocskan lerovidulne az ido.

#1299 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:38

Kedves szakértő, mi a véleményed a Mellesleg.hu videoklip szekciójának bezárásáról? Tudtommal a videoklipek reklám célokat szolgálnak, és elősegítik a zenei CD-k, DVD-k vásárlását. Ennek fényében qrvára nem értem, mire volt ez jó. :confused:
Wherever you go, go with all your heart.

#1300 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 17:48

Üres óráimban azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk valakinél felbukkanna a rendőrség, hogy foglalnák a gépet, mert bejelentés érkezett, stb. stb... Akkor ugye házkutatási engedéllyel, hatósági tanúkkal kell érkezniük. De mi van, ha a tulaj nem engedi be őket? Megteheti, nem? Vagy mondjuk azt találja ki, hogy csak az ügyvéde jelenlétében enged bármit is csinálni a rendőröknek - erre lehetőséget biztosít a törvény? Pusztán elméleti síkon játszottam el a gondolattal - unatkoztam :)

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.