Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:04
Hatosagi tanut pedig nem szoktak vinni magukkal, megkerik a szomszedokat.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:07
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:35
Nem osztottam meg a filmet senkinek, max közeli barátjainak kölcsön adta. Tehét itt szo sincs árusitásrol.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:09
Mondhat a torveny akarmit, meg a szakerto is.
Ha kimennek, es talalnak filmeket, mindegy milyen formatumban, azert fizetni fogsz.
Vagy nem fogsz, az mar a maganugyed, de mindenkeppen megbuntetnek erte.
Ezt pusztan arra alapozom, hogy az ismerettsegi korombol iden tobb emberke dolt ilyesmivel, ugyvedjuk is volt, egyik sem nagyuzemileg uzte a masolast, megis kivetel nelkul mindegyik fizetett erte.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:10
Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:29
A buntetest a birosag szabja ki rad, es a nagy kozosbe fizeted. (E melle elvileg meg fizetni kell a bunugyi koltseget es a szakertoi dijat is.)
A karteritest tudomasom szerint polgari peres uton lehet probalni behajtani. Az, hogy megitelik valakinek, meg nem jelent automatikus megfizetest, bar vannak ugyvedi irodak, akik a jogtulajdonosok kepviseleteben mar a birosagi eljaras alatt kernek vagyon zar ala vetelt.
De az alatalad ismeretett ugyben reszletek nelkul nehez barmit is mondani...
(Esetleg elarulhatnad a megyet, ahol az itelet szuletett, s elarulhatnad, hogy ez most birsagbol, szakertoi dijbol vagy a vagyoni hatrany megteritesebol all...)
Oké, megkérdem tőle. Eddig azért nem tettem mert nem akartam tapintatlan lenni vele szembe. Hétfőn tudok vele beszélni, és akkor jelentkezem ujra. Köszi!
Ja igen ez Borsod megyében volt.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:17
Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 16:48
Hali!
Idáig csak olvastam a forumot, de erre reagálnék. Ha halaszthatatlan nyomozati cselekményként zajlik a házkutatás akkor nem kell házkutatási engedély se, elég a Be (Büntetőeljárás) megfelelő szakaszára hivatkozni, a jegyzőkönyvön lesz feltüntetve. Hatósági tanú részvétele sem kötelező, kivéve ha a szenvedő fél kéri. Ha tök sötét a lakásod nem látszik mozgás mert mondjuk benn bújkálsz
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:17
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:38
Zenei klippek esetében ugyan még nem másztam oly mélyen a jogszabályok mélyére, de vélhetően ugyanazt az elvet vették figyelembe a bezárásakor, mint a zeneszámok esetében: azaz a jogtulajdonos írásbeli engedélye nélkül alkotása nem tárható a nagyközönség elé. Márpedig a mellesleg aligha rendelkezett ilyen engedélyekkel.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:20
Megteheti a tulaj, hogy nem engedi be őket. Ilyenkor hívnak lakatost a tulaj költségére és bemennek. Tekintve, hogy kényszerintézkedés, senki nem fog könyörögni mondjuk az apukának, hogy te légyszi, engedj már be. Hatósági tanukat nem hoznak a rendőrök, megkérik a szomszédokat, ahogy írták is. Indokolt esetben nem kötelező a hatósági tanú részvétele sem.
Házkutatási határozattal meg - bár hívhatsz ügyvédet, de nem kötelesek megvárni - haladéktalanul elkezdhetik a kutatást. Kutatáskor nagyjából annyi jogod van, hogy a felvett jegyzőkönyvben ellenőrizd, hogy a lefoglalt tárgyak helyesen vannak feltüntetve.
Idézet: Classic2 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 16:59
Nos a minap tudtam meg egy közeli ismerősőmtől, hogy !!6,5 milliós!! kártérítést kell fizetnie, mindezt a következőkért:
350 film - pár játék - pár software. Azért volt náluk házkutatás mert valaki feljelentette, de nem árusitásért, mert ő csak egy bitgyüjtő. Úgy gondolta hogy majd a családjával ha lesz neki, megnézi a filmeket.
Ezt az óriási büntetés szerintem irreális.
...
Nem mindegy, hogy büntetés és/vagy kártérítés.
Büntető ügyben a bíróság kiszabhat pénzbüntetést, ami a büncselekmény elkövetésének a szankciója, az összeg, ha megfizetésre kerül, az államkasszát gazdagítja.
Kötelezni fogja a bíróság az elítéltet büntetésen felül a bűnügyi költségek megfizetésére, ami az eljárással kapcsolatban felmerült költségeket (pl.:szakértő) kell(ene), hogy fedezze.
Továbbá a sértettnek NEM kell feltétlenül külön polgári pert indítania kártérítés miatt, mert a büntető eljárásban előterjeszthet úgynevezett polgári jogi igényt arra, hogy a büntető bíróság kötelezze a vádlottat a kártérítés megfizetésére; ha ezen polgári jogi igény viszonylag egyszerűen elbírálható, akkor a büntető bíróság a vádlottat arra is kötelezni fogja, hogy fizessen kártérítést a sértettnek.
(Ha a polgári jogi igény elbírásálása hosszabb eljárást igényelne, akkor a büntető bíróság a sértett igényét polgári perre fogja utasítani, tehát tényleg külön perre lesz szükség a kártérítés miatt.)
Üdv: scaurus
Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:48
A tapasztalat az, hogy ha valahova be akar menni a rendőrség, akkor bemegy.
Ugyanakkor nem feltétlenül hívnak lakatost az ajtó miatt, inkább várnak, esetleg telefonálhatnak, vagy visszajönnek később... Többnyire akkor, amikor a magát okosnak hívő emberke pakolja át a szomszédba (pincébe, stb.) a cuccot.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:23
Idézet: Classic2 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:07
Az ugy ismerete nelkul velemenyt nyilvanitanom botorsag lenne. Raadasul a szakerto csak a sajat temakoreben illetekes, a birosag sokkal tobb dolgot merlegel. A biro valoszinuleg nagyon sok dolgot figyelembe vett, kezdve az okozott vagyoni hatranytol, hogy volt-e mar az illeto buntetve, a fizetesen at a nyomozas soran elmondottakig (a hozzaallas is eleg meghatarozo lehet, pl. nyilvanvalo dolgokat tagadni, hazudni, stb altalaban visszaut).
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:23
Idézet: kazso - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:12
Ez a horribilis összeg nem tudom, hogy jöhetett ki, de szerintem a "szakértői díj" sokat nyomhatott a latba (350 film x 2 óra = 700 munkaóra
Én tudom, hogy filmet és zenét lehet letölteni, de a "szakértő" valszeg ezzel nem volt tisztában.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:24
Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:20
Megteheti a tulaj, hogy nem engedi be őket. Ilyenkor hívnak lakatost a tulaj költségére és bemennek. Tekintve, hogy kényszerintézkedés, senki nem fog könyörögni mondjuk az apukának, hogy te légyszi, engedj már be. Hatósági tanukat nem hoznak a rendőrök, megkérik a szomszédokat, ahogy írták is. Indokolt esetben nem kötelező a hatósági tanú részvétele sem.
Házkutatási határozattal meg - bár hívhatsz ügyvédet, de nem kötelesek megvárni - haladéktalanul elkezdhetik a kutatást. Kutatáskor nagyjából annyi jogod van, hogy a felvett jegyzőkönyvben ellenőrizd, hogy a lefoglalt tárgyak helyesen vannak feltüntetve.
Értem. CSak magam okosítása végett tettem fel ezeket a frappáns kérdéseket. Mondjuk azt továbbra sem értem, hogy nem kötelesek megvárni az ügyvédet - hiszen ha jól emlékszem, akkor anno a Kriminális is a következő mondattal kezdődött: jogerős bírósági ítéletig mindenkit megillett az ártatlanság védelme.
Persze aki ártatlan, annak félnivalója sincsen.
Ja, és mivel roppant tréfás kedvemben vagyok: ha nem találnak semmit, de a lakást feltúrták - akkor én is beperelhetem a rendőrséget szándékos károkozásért?
Szerkesztette: LouiS 2005. 09. 22. 18:25 -kor
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:25
Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:09
Mondhat a torveny akarmit, meg a szakerto is.
Ha kimennek, es talalnak filmeket, mindegy milyen formatumban, azert fizetni fogsz.
Vagy nem fogsz, az mar a maganugyed, de mindenkeppen megbuntetnek erte.
Ezt pusztan arra alapozom, hogy az ismerettsegi korombol iden tobb emberke dolt ilyesmivel, ugyvedjuk is volt, egyik sem nagyuzemileg uzte a masolast, megis kivetel nelkul mindegyik fizetett erte.
Ne altalanosits! Amit leirtal, igaz lehet sok esetben, de nem mindben. A sajat tapasztalatom az, hogy a jogvedok is sokszor szivjak a fogukat, mert tul enyhe (par tizezer Forintos) buntetes szuletik, sot, lattam mar felmento iteletet is filmmasolasos ugyben, mert egyszeruen nem volt eleg alaposan alatamasztva a vad. (S utobb a srac a kinti kotetlen beszelgetesen elismerte, hogy masolt, tehat ott a nyomozok hibaztak...)
Tehat van ilyen is, olyan is, de az, hogy minden filmert buntetnenek, ami masolt, komoly tulzas.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:26
Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:17
Viszont, ha gazdasági oldalról nézzük, a "zeneiparnak" ez valami nagyon nagy mellényúlása. Nekik elemi érdekük, hogy megismerjék a terméküket ahhoz, hogy eladható legyen. Erre ilyeneket csinálnak, meg jogdíjakat kérnek, hogy a tévékben lejátszhassák a gagyi zenéket.
Mások meg milliókat fizetnek a tv-s reklámokért, de nekik ez még ingyen se elég jó
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:26
Idézet: dome34 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 18:17
Idáig csak olvastam a forumot, de erre reagálnék. Ha halaszthatatlan nyomozati cselekményként zajlik a házkutatás akkor nem kell házkutatási engedély se, elég a Be (Büntetőeljárás) megfelelő szakaszára hivatkozni, a jegyzőkönyvön lesz feltüntetve. Hatósági tanú részvétele sem kötelező, kivéve ha a szenvedő fél kéri. Ha tök sötét a lakásod nem látszik mozgás mert mondjuk benn bújkálsz
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:29
Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:47
az ilyenek, mint "vendég" sztem állami pénzen (vagy sajátján) végülis mindegytelik a szagértői díjból..., szépen beszivárog a fizetős helyekre (hiszen informatikus, vannak régebbi kapcsolatai) , elvan egy darabig, gyűjtöget infokat, aztán szépen bebukatja a rencert.
Vendég itteni megjelenése meglepetés volt számomra, ha a Police nem tud semmit a proxykon kívül, jól jöhet infógyüjtésnek egy topic, sokan vannak, akik SAJNÁLTÁK kedvemcük elvesztését.
Ki tudja, lehet pont ez kell nekik, pár ember, akikre rá lehet verni a balhét, vagy tudnak valamit, hova kellett feladni a pénzt stb. ŐK kerllhetnek közvetett bizonyítéknak.
Én átéltem már ilyet, amikor cd író barátunkkal együtt 131-en jártunk tárgyalásra.....
lehet paranoid vagyok, de akit a kígyo 1x megcsípett, az a gyíktól is fél.....
Az Indexen valami balfék még februárban feltette az ftp és e-mail címeket is.Az sd-n is nyíltan ajánlgatták.
Nem beszélve a társaság saját hirdetéséről, ami a Google cache-ben a mai napig megvan.
Akarod a linket?
Szóval ehhez elég Robert Redford, aki olvasgatja a netet.Nem kell szakértő.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:30
Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 17:24
Az, hogy feltúrták a lakást vagy szándékosan összetörtek valamit, az nem ugyanaz. Lehet egy házkutatás vagy bármilyen nyomozati cselekmény során "emberkedni" de szerintem felesleges, főleg ha az embernek vaj van a fején.
Mint ahogy írták már régebben a nyomozók, rendőrők hozzáállása is lehet ilyen meg ilyenebb.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:32
Vagy például a mélyen tisztelt filmforgalmazók miért nem képesek egyből magyar szinkronnal megjelentetni a filmeket? Pontosan tudják ők is, hogy ez a piac ár (és szinkron)érzékeny. A profit így is, úgy is megvan, az olcsóbban adom - többen veszik kiegyenlíti a drága DVD, kevés vásárló mérleget.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:35
Idézet: dome34 - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 19:30
Mint ahogy írták már régebben a nyomozók, rendőrők hozzáállása is lehet ilyen meg ilyenebb.
Mint írtam, nem találnak semmit - mert tegyük fel, az illető tényleg "ártatlan". Volt már rá példa, hogy Józsi bácsiékhoz berongyoltak a kommandósok, mert rossz címet kaptak.
Elküldve: 2005. 09. 22. 18:35
Ha házkutatást rendelnek el, azt valamire alapozva teszik. Perelni mindenkit lehet, csak ilyenkor éppen nem érdemes. Egyrészt ha csak feltúrják a lakást, azzal semmi forintosítható (anyagi) kárt nem okoznak neked, miért perelnél ?
Ha valaki csak hobbiból/rosszindulatból felnyomott és kiderül, hogy hazudott, az meg hamis vád, hivatalból üldözendő, vagyis eljárnak vele szemben. De ha van valami vaj a füled mögött, akkor jobb nem ugrálni, mert ilyenkor biztosan fognak találni valamit. Rendőrök is emberek, nem hobbiból vannak ott.

Súgó
A téma zárva.