HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1261 Felhasználó inaktív   fisike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 22:47

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 23:35

Nekem csak egy dolog nem áll össze.
A blog egy későbbi bejegyzése szerint Hornyák 5 év 10 hónapot kapott (bejegyzés 2004 szeptemberben), akkor hogy a rákban jött ki egy év után, hm? Persze semmin sem csodálkoznék, de ez durva...

Jó magaviselet. Vádalku. Magyarul felnyomott mindenkit akit ismert, és vaj volt a füle mögött. A cikk szerint sikkasztás, okirathamisítás volt a bűne. Ilyenre se egy ember kell.
Vagy az 5 évből 1 -et kellett letöltenia, a többi felfüggesztett.

Szerkesztette: fisike 2005. 09. 21. 22:49 -kor

#1262 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 21. 23:01

Uramég, én emlékszem arra hogy 1994-ben találkoztam egy bácsival, aki úgy gyűjtötte a programot, mint más a bélyeget és baromira nem csinált semmit vele. Tudjátok mi ment akkor? DAT szalagon hozták Nyugatról a nem is tudom heti vagy havi anyagot a nepperek. A bácsinak pénze volt, se kutyája se macskája, hát csinálta. Évek óta nem láttam. Öt év a warez területen, LOL.

#1263 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 21. 23:25

Idézet: bean - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 0:01

Uramég, én emlékszem arra hogy 1994-ben találkoztam egy bácsival, aki úgy gyűjtötte a programot, mint más a bélyeget és baromira nem csinált semmit vele. Tudjátok mi ment akkor? DAT szalagon hozták Nyugatról a nem is tudom heti vagy havi anyagot a nepperek. A bácsinak pénze volt, se kutyája se macskája, hát csinálta. Évek óta nem láttam. Öt év a warez területen, LOL.

Én is ezen rötyögtem egy jóízűt. :)

#1264 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 00:51

Umaguma Szoftverkunyhó - Alapítva 1993-ban...
C64, Amiga, 286 AT, 5"25-ös flopik, CoV, Dada, régi szép idők. :wub:
Wherever you go, go with all your heart.

#1265 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 05:54

Idézet: fisike - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:27

a "s" és "k" buktatását.
Sikerült megtalálni "k" 2 db proxy szerverét. "s" és "k" többi gépe meg van, szétszedve dobozokban.
A proxyval nem sokra mennek, ez magyarázza hivatalos részről a csendet.
Aki kapcsolatban áll(t) "s" és/vagy "k" ftp-vel, az lapít. Átszervezik az egész "rendszert".

Ez lehet madzag.Mézes.
Vagyis baj van, de nincs OLYAN nagy baj.Lassan bújjatok elő,
és tegyétek vissza a gépbe az XP Corporate Edition-t.:-)

Szerintem meg maradjon csak a LINUX.Őszintén mondom, hogy az 5 CD-s
SUSE egész jól megy magyarul, kizárólag a SaX2-vel birkózok, de ez másoknál
is gyakori.

Mindenki kibír egy hónapot (vagy többet) akkor se ftp-zik, ha szabadságon van Tokióban.

Vendég:-), aki szerintem elég korrekt volt, szvsz. azért nincs itt, mert nincs miért, bár tényleg elég
sok hülyeség le lett írva.

De mióta kipróbálta a LIVE SUSE 9.3-at, valóban nyoma veszett.:-))

Ja, Nem tudom, ki javasolta a Knoppix-ot, azt is kipróbáltam. Az is minden lényeges dolgot tud.
Nyomtatni nem tudtam csak róla. De a Net, meg minden más az ment első szuszra.
Majd összecsináltam magam, mikor a nő beszélt login-logout alkalmával.:-))

#1266 Felhasználó inaktív   LoviGabi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 22. 07:11

Sziasztok.

Előre is bocs és elnézést az öreg rájáktól, hogy ilyen 'fehér hollóként' belefolyok e témába :)

Idézet: bean - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 0:01

Igen, erre én is emlékszem; nemhiába, akik legeslegelőször beleinvesztáltak -mondjuk akkoriban nem kevés pénzt- ilyen 1x-es írókba, azok SZVSZ nagyon sokat szakítottak a klienseikről (én is birtoklok olyan 'arany' Verbatim-okat, amit anno 2800 ft-ért /800 volt az írás díja!/ írtak kb. '92 körül). Nekem is volt egy ilyen 'offline forrásom', az illetőnek (az akkoriban csúcs) PII-es gép+2x-es Yamaha író konfigból volt négy darab egymás mellett, plusz egy ilyen bill-moncsi átkapcsoló hogy ehhez elég legyen egy is az utóbbiakból :) S nemegyszer volt hogy frankón sorbaálltunk a lakásában...  ;)

#1267 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:17

Szerintem a legnagyobb súly abban, hogy az emberek windózt használnak, a játékok. Szinte minden egyéb felhasználói progira van linuxos alternatíva.

Majd ha kijön egy ingyenes oprendszer, ami teljesen directx kompatibilis és még könnyen kezelhető is, akkor zuhan majd szépet a májkrémszoft.
A Google nem tervez ilyet? Vagy valamelyik linuxos gárda?
Wherever you go, go with all your heart.

#1268 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:31

Idézet: fisike - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:53

Aki az előző oldalon beillesztette a cikket, nem "lamer" újonan regisztrált arc, és majdnem az összes ftp neve szerepel benne. Az nem gond ?

Speciel én nem rá gondoltam, és PPéter sem. Ha megnézed a neved mellett szereplő hozzászólások számát, akkor máris világosabb lesz, hogy mire gondolunk. Egyébként peace  :respect:

#1269 Felhasználó inaktív   Lee_boy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:48

Hát uraim, letöltési kényszerem kielégítése céljából kipróbáltam egy -két SMS FTP-t. 9 napos regisztrációból lett 20 óra, azokat is nyomják le rendesen.
Máris megdőlt az előzőekben olvashatott SMS warez körüli találgatás (nevezetesen, hogy azok miért virágozhatnak) - na most már hervadoznak.
Felháborodott levelemre a következő válasz érkezett, miután 20 óra múlva kirúgtak:

Kedves Felhasznalo,

Az ASVA jogvedo alapitvany toroltette az oldalt amire elofizetett.
Az elofizeteset modosithatja barmelyik masik smsbase.hu oldalra, weboldalunk
jobb oldalan.

Tisztelettel,

SMSBASE.HU
Ügyfélszolgálat

És máshol sem jobb a helyzet, ez van

#1270 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 07:58

Idézet: Lee_boy - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:48

Máris megdőlt az előzőekben olvashatott SMS warez körüli találgatás (nevezetesen, hogy azok miért virágozhatnak) - na most már hervadoznak.

Tán az ASVA is olvasgatja a fórumokat? Amúgy virágoznak azok rendesen mivel 1 törlésre jut 3 nyitás.

Szerkesztette: virkir 2005. 09. 22. 07:59 -kor

#1271 Felhasználó inaktív   Madw 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 08:09

huhúúúh, ha már nosztalgia.
Emlékszem én is a régi szép időkben... Hol volt akkor még a szélessáv.  Csávókám dat-on hozta az anyagot, volt egy óránk, hogy másoljuk a cuccot oszt' menni kellett. Meg volt adva az időpont, hogy mikor mehetünk. Utána egy hétig válogattuk a cuccokat... :tired:
Aztán kinőttem az egészből. Az embernek van olyan gyűlytögető korszaka amikor minden kell. "Kiírjuk azt majd megnézzük valamikor!" Gondolom ez sokaknak ismerős... ;) Azóta érintetlenül porosodnak a sok éves lemezek szanaszét a lakásba (nincs szívem kidobni, mit csináljak). Mára már ott tartok, hogy jogtiszta Xp-t és Office-t használok (tanári).  Asszem tényleg öregszem...  :D

#1272 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 09:51

Idézet: fisike - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:27

" Vendeg :-)" is eltűnt, utálom az egybeeséseket.

Miért tűntem el? Nem én vagyok a láthatatlan ember... Csak néha aludni is kell, meg ne mcsak gép előtt melózom... (Nem, nem házkutatáson voltam!) :)

Tehát ne utáld az egybeeséseket, mert akkor soha nem lesz 10 lottó ötösöd egyszerre... ;)

#1273 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 09:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:36

Azért ez vidám, ebből a topikból lassan több szervernevet meg adatot tudhat meg a hatóság, mint a nyomozásból, a sok tudományos hülyegyerek - tisztelet a kivételnek - jön ide kérdezgetni, hogy a "volt xy" szerver mikor fog menni, meg más szerverek nevét konkrétan leírjátok, LOL, :nevet2: :nevet: , ebből látszik micsoda óvoda lett az egész magyar warez secene, rá is fér a regroup meg a szelektálás bőven. A fizetős szerverekkel meg a diszkréciót nem ismerő hülyékkel az egész rendszer a saját sírját ásta/ássa meg.

Amatőrség lenne azt hinni, hogy a rendőrség nem ismeri a warez szerverek nevét... Annyi user bukott már meg, hogy ez kisebb csoda lenne. Főleg, hogy a szövegben is olyan remek hivatkozások találhatóak, mint ex-római, pékek, stb. :)

Valószínűleg persze van még olyan ftp, aminek a nevét nem ismeri a rendőrség, de azokról itt nem nagyon esett szó...

#1274 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:00

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:47

nem hiszem, hogy nem tudják.
az ilyenek, mint "vendég" sztem állami pénzen (vagy sajátján) végülis mindegytelik a szagértői díjból..., szépen beszivárog a fizetős helyekre (hiszen informatikus, vannak régebbi kapcsolatai) , elvan egy darabig, gyűjtöget infokat, aztán szépen bebukatja a rencert.

Vendég itteni megjelenése meglepetés volt számomra, ha a Police nem tud semmit a proxykon kívül, jól jöhet infógyüjtésnek egy topic, sokan vannak, akik SAJNÁLTÁK kedvemcük elvesztését.

Ki tudja, lehet pont ez kell nekik, pár ember, akikre rá lehet verni a balhét, vagy tudnak valamit, hova kellett feladni a pénzt stb.  ŐK kerllhetnek közvetett bizonyítéknak.

Én átéltem már ilyet, amikor cd író barátunkkal együtt 131-en jártunk tárgyalásra.....

lehet paranoid vagyok, de akit a kígyo 1x megcsípett, az a gyíktól is fél.....

Tényleg paranoiás vagy. (Egy gyík) ;)

Ha buktatnék, akkor ügyesebben csinálnám, és nem a proxyk buknak, hanem az ftp.
És nem kettő, hanem 5-6 egyszerre. De mint már említettem, nem nyomozok, csak szakértek. Ha viszont jön egy nyomozó, hogy van egy neve, ip-címe, akkor megadom neki azt a szakmai segítséget, ami az ő munkájához szükséges. Ha kell, megyek vele házkutatni, foglalni, és valószínűleg viszek még magammal pár embert, mert egyetlen szakértő sem profi annyira egyedül, hogy ilyen volumenű melóba fejest ugorjon.

Ja, és még egy. Ha nem volt meglepetés számodra, hogy megjelentem, akkor érdemes lenne lottóznod... :)

#1275 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:11

Idézet: VonBraun - Dátum: 2005. szept. 21., szerda - 22:57

Most az hogy szerver kezdőbetűk meg esetleg szerver nevek röppennek fel, nem sokra mennek a nyomozó "urak"!

Tudod, az elbizakodottság nagy hiba. A rendőrségen is dolgoznak tapasztalt informatikusok, hidd el. A nevek, kezdőbetűk talán csak egy gyanú megerősítésre kellenek, talán csak egy újabb apró adalékok egy ügyben...

#1276 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:15

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 6:54

Vendég:-), aki szerintem elég korrekt volt, szvsz. azért nincs itt, mert nincs miért, bár tényleg elég
sok hülyeség le lett írva.

De mióta kipróbálta a LIVE SUSE 9.3-at, valóban nyoma veszett.:-))

:nevet2:    :beer:

Anyám! Majd lefordultam a szélről röhögés közben.

#1277 Felhasználó inaktív   eref_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 10:41

Üdv. a T. topicnak! :respect:
Olvasgatva a hozzászólásokat erősödni érzem a kényszert, hogy kissé legálizéljem a rendszert otthon.
Felmerült itt a Campus licences XP. Mivel asszonypajti fősulis, az ő nevére kérhetnénk ilyet. DE valami ilyen is vagyon ott írva, hogy a családtagok már nem nem használhatják jogszerűen a gépet (amiből 1 azaz egy db van a háztartásban). Hogy is van ez? :confused:
Pl. ha Vendég:-) neadjisten kijönnél hozzánk szakérteni (oan nagyon nem örülnék, de remélem ez nem nagy baj ;-)  ), mit szólnál a dologhoz? Feltéve, hogy más, tisztátalan soft nem nagyon lenne, esetleg egy csak jópár divx cd akadna, amit sk töltöttem le saját részre (mondjuk borítót nyomtattam hozzá, nézzen már ki vhogy) 

Szerkesztette: eref_ 2005. 09. 22. 10:44 -kor

#1278 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 11:11

Idézet: eref_ - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 11:41

Felmerült itt a Campus licences XP. Mivel asszonypajti fősulis, az ő nevére kérhetnénk ilyet. DE valami ilyen is vagyon ott írva, hogy a családtagok már nem nem használhatják jogszerűen a gépet (amiből 1 azaz egy db van a háztartásban). Hogy is van ez? :confused:

Pl. ha Vendég:-) neadjisten kijönnél hozzánk szakérteni (oan nagyon nem örülnék, de remélem ez nem nagy baj ;-)  ), mit szólnál a dologhoz? Feltéve, hogy más, tisztátalan soft nem nagyon lenne, esetleg egy csak jópár divx cd akadna, amit sk töltöttem le saját részre (mondjuk borítót nyomtattam hozzá, nézzen már ki vhogy)

1. campus licenc: ember legyen a talpán, aki megmondja, ki használ egy gépet. Főleg, hogy helyben ritkán van szakértői vizsgálat.

2. általában házkutatásra konkrét okból kerül sor. Boncolgassuk ezt egy kicsit, hátha sikerül néhány félreértést oszlatnom (amit leírok, nem feltétlenül általános gyakorlat):

A. konkrét infó van arról, hogy te másolgatsz.
    Lefoglalás biztosan, mert ott helyben nem tudom átvizsgálni az összes adathordozót (azaz nincs rá idő).
    Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor bizonyíték gyűjtésre is szükség lehet, ami azért egy alaposabb
    vizsgálatot feltételez.

B. töltögettél lefelé (ftp / dc / torrent / stb.).
    Helyszíni előzetes vizsgálat. Milyen ftp-kapcsolatod van. Adatok esetleg megjegyezve, kapcsolat
    kipróbálva, talán csak bizonyíték kell a szerver ellen, talán azt nézem, hogy mit töltöttél le (programok
    fognak érdekelni - ha van, és nem tudsz elszámolni, lefoglalás megy - azért lásd C.)
    fájlmegosztás esetén mit ajánlasz ki. ha jogvédett anyagot, lefoglalás megy (nem szabad kiajánlani).

C. Bejelentést kaptunk.
    Nézem a gépet, adathordozókat. Ha van olyan progi a gépen, amivel nem tudsz elszámolni, akkor
    jó eséllyel lefoglalás, ha 1-2 kisebb értékű progiról van szó, akkor valszeg nem, bár adok tanácsot,
    mivel helyettesítsd (ha tudok).

D. egyéb okból járnak a lakásodon. (Nagy valószínűséggel nem vagyok ott, így a nyomozókon múlik,
    foglalnak vagy sem.)

E. egyéb, nem felsoroltak, mert azért nálam ezek csak irányelvek, de minden házkutatás más és más.
    De a nyomozók is emberek (sőt én is, bár néha ezt kétlik); nem feltétlenül a büntetés a lényeg.

#1279 Felhasználó inaktív   Jannuska 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 22. 11:29

Vendég :)

Ha teljesen magáncélra letöltött filmhez nyomtatok borítót, az jogsértésnek számít ?

#1280 Felhasználó inaktív   bitstorm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 22. 11:30

Idézet: Dorien - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 8:17

Szerintem a legnagyobb súly abban, hogy az emberek windózt használnak, a játékok. Szinte minden egyéb felhasználói progira van linuxos alternatíva.

Majd ha kijön egy ingyenes oprendszer, ami teljesen directx kompatibilis és még könnyen kezelhető is, akkor zuhan majd szépet a májkrémszoft.
A Google nem tervez ilyet? Vagy valamelyik linuxos gárda?

Érdemes megnézni a www.transgaming.com weboldalon a Cedega termék lapját.
Kellemes tulakdonságokkal bír, annál is inkább, mert a favorit játékok nagy részét
ismeri.

Amúgy ez a campus licensz dolog nem arról szól, hogy amíg oktató/diák az ember
csak addig használható jogszerűen a rendszer? Akkor már inkább egy SuliNetes
XP tizenegynéhányért... No, persze az is pénz, de talán valamivel olcsóbb és így
már legális a cucc.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.