Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 22., csütörtök - 23:20
Azért hülyeséget ne beszéljünk már. Az írható (üres) lemezek számláját és Artisjus matricáját NEM KELL a végfelhasználónak megőrizni, a végfelhasználó szintjén NEM bizonyít semmit és NEM jogosít fel semmire az írható lemezek Artisjus matricájának megléte vagy hiánya. Az Artisjus matrica a forgalomba helyezés feltétele, a boltban kell rajta lennie a lemezen, a végfelhasználónak nem kell elszámolnia vele. Ugyanis nem a matrica, és nem a kifizetett (vagy nem fizetett) jogdíj jogosít fel rá, hogy zenét és filmet legálisan másolj saját célra, hanem a szerzői jogi törvény. A matrica ennek NEM közvetlen ellentételezése, tehát nem úgy működik, hogy ha matricás lemezed van, akkor többet tehetsz, mintha matrica nélküli lemezre írnál. Hogy mit tehetsz meg, mit másolhatsz, azt a szerzői jogi törvény szabályozza, engedélyezi vagy tlitja meg, és nem az, hogy matricás lemezre teszed azt vagy sem. Ha nem az írható lemezekre gondoltál, hanem a műsoros korongokra, akkor mea culpa.
Te a józan ész szerint érvelsz, én meg a másik fél logikáját követem.
Természetesen igazad van, de a józan észérv nem mindenhol
érv, pláne nem bizonyíték.
Az pedig az egész BSA, AVAST, Artisjus ars poeticából következik,
hogy olyasféle alkotmányos alapjog, mint az ártatlanság vélelme,
őket nem nagyon zavarja.
HA találnak nálad írt lemezt, és HA azon vitatható jogállású tartalom van,
akkor nagyon egyszerű elegánsan kirakni a lemez tartón lévő matricás fedőt,
vagy neadjisten a számlát.
Nem vagy köteles megőrizni semmilyen számlát magánemberként, de ha MÁSOLSZ lemezeket,
akkor nagyon jó, ha megvan.
Ennyi.Nekem sincs számlám.
Viszont egy darab írott lemezem sincs.