Elküldve: 2005. 03. 24. 23:13
Hali. Nálam is jártak a rendőrbácsik még dec. elején, lefoglalták a gépemet; elvittek +6 winyót, amin a filmjeimet tároltam, ill. egy laptopot. A filmeket magamnak gyűjtöttem, azokat pénzért nem adtam tovább. Majd négy hónap után! most kaptam vissza a gépeket winyók nélkül, mert azok *bizonyítékok* ugyebár, egyet kapásból *nem működőnek?!* minősített a szakértő, képzelem, hogy vigyáztak a dolgaimra! Amikor visszakaptam a gépet, össze volt ragasztgatva átlátszó ragasztószalaggal, érdekes, hogy a Screen Cleaner spray szépen leszedte, de sokat kellett sikálni. A videokariról le volt esve a ventilátor, úgy ragasztottam vissza pillanatragasztóval, meg ilyen apróságok. Amikor elhoztam a gépet, a rendszerwinyóról másolatot készíthettem, mert előzőleg hónapokig szajkóztam, hogy a saját anyagaim, meg adatvédelmi törvény. Azért jó, hogy a saját kis Word doksiaimról, fényképeimről, stb. másolatot készíthettem, mert elképzelhető, hogy a bíró majd megsemmisítésre ítéli az adathordozóimat. (Ez is furcsa, hogy ez megtörténhet, mert mi köze a *jogsértő anyagnak* a *jogtiszta* adathordozóhoz?)
Az *okozott kár* egymillió forint, ebből a Microsoft durván háromszázezer: Win XP, Office XP, a többi a filmek. Ez az okozott kár sem egyértelmű, mert jogtiszta hordozón nem tudtam volna a filmeket megvásárolni, mert nem vagyok milliomos. Ha vkit érdekel vmi ez ügyben, kérdezzetek, szívesen válaszolok. Majd szkennelek a hétvégén szakértői jelentést, meg linkelem a volt listámat. Igyekszem persze a filmeket újra megszerezni, ez a dolog egyelőre tárhelyproblémák miatt áll :)