HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#41 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:13

:) teleoffoljátok a topikot :)

A probléma hogy a matrix, már régota nem olyan mint ami volt annó
A hülyék orba szájba nyomták a reklámot, hogy van ftp is :)
logikus volt hogy lebukik
ott ahol 10.000 ember is volt nem lehet csinálni ilyet. Ezzel az erővel a napilapokba is hirdethette volna magát.

Kérdés mivel regges volt a matrix hub, mi lesz a felhasználokkal?? A 8-10000 emberrel??
Mondjuk én nem voltam reggelve, sőt amiota nyomták ezt a reklámot 5 percenként a matrix-ra se mentem be
Érdekes mikor ezeket leirtam mindjárt bannoltak .
Megérdemlik, sokat akar a szarka nem birja a farka esete
Már van nettem :)

#42 Felhasználó inaktív   Saint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:17

Én teljes mértékben egyetértek "Rohammaci"-val.Én nem ítélem el a fizetős ftp-ket.Ma egy mozijegy 700-800FT, egy ilyen ftp hozzáférés 1500-3000FT. Elmész a moziba másodmagaddal(barátnő,barát stb.) ,és hip-hop ott hagytál 1600FT-ot. 1500FT-ért pedig nem 1 filmet töltesz le egy hónap alatt.A másik dolog, hogy hozzá lehet jutni olyan filmekhez ami meg sem jelent, és nem is fog megjelenni magyarország, vagy netán európában(lásd pl: Amerikai História X, Ponyvaregény,Twin Peaks:Tűz jöjj velem,stb...). A másik dolog, hogy m.o.-on az árak nem az átlag polgárok pénztárcájához igazított.A kalózkodást hatásosan úgy lehetne csökkenteni, hogy drasztikusan csökkentenék az árakat ebbe beleértem a szoftwereket,dvd-ket,cd-ket is. Vagy az ASVA kiharcolja a kormányunknál a mindekori létminimum legalább nettó 350000-400000FT legyen.Igy én is szívesen megvennék  dvd-t 6-8000FT-ért és nem folalkoznék letöltéssel.

UI: Egy barátomnak van egy zenekara(ismert zenekar) minden eladott cd után alig marad 1000FT-ja,
ugyanis a S*NY music bruttó 2000 pár száz forintot fizet nekik, a boltok polcain 5-6000FT-ért van kirakva a lemezük.Ja és a promóciós lemezek amit ök ösztanak szét az is másolt lemez mert saját lemezüket nem tudják kigazdálkodni, mert a fenteb említett kiadó is 3000-4000FT-ért adja nekik.

A leggusztustalamabb a jogvédelmi hivatal, és az adott kiadó mert a semmiért tartja a tenyerét.
Na akkor hogy is van illegális FTP kontra ASVA?    :rolleyes:

#43 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:17

a hubra regeltek senkit se érdekelnek... nincs meg az se, hogy ki mit töltött, nem utolsósorban 10e emberhez ilyen gyenge lábakon álló dolgokért nem mennek ki
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#44 Felhasználó inaktív   Pauza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:23

Sziasztok

Itt frankón sok emberkének igaza van!

Nekem sem vágyam a lopott cucc de mért van az hogy külföldön ennyi meg ennyi milla cd dvd fogy Mo-n meg kib@szott semmi ebben az országban mindenki csak be akar húzni mindenkit  :mad:

A mátrixal kapcsolatban meg annyit hogy ez nagyon félrenézték és most végülis az ő hibájukból elég sok emberkét valamint hubot b@szogt@tn@k pedig a huboknak nem csak a "TŐCCSÜNK EZERREL" a
lényege vannak jó kis kultúrált helyek ahol sok emberrel lehet haverkodni és eszmét cserélni!!!

#45 Felhasználó inaktív   kalman83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:47

nekem ez a dvd-mizéri jön be nagyon :) adott egy fil 6-7k
a kölcsönző meg meg megveszi 10-k-ért és boldogan  adogatja ki (elég sűrün van az is hogy nem kereskedelmit hanem lakosságit vesznek ami kicsit olcsóbb és at adják ki) én még ezt is megadóztatnám jobban mert úgy is errzekröl van másolva a legtöbb! (ne az üres cd-t meg dvd-t)
azt a véleményt én is támogatnám hogy ne albumot hanem számot lehessen megvenni mindneki jobban járna! és csak azok maradnának a piacon akik érnek is valamit. meg azon kéne elgondolkodni hogy elég sűrün drágább egy magyar cd-mint egy nevessebb külföldi!!
Gigabyte GA-965p-DS-4 , Core 2 Duo 6300 , 2x 1 GB ddr2 800Mhz , msi 7600GT, 400w NORTHQ 4775, SAMSUNG 940B , SilverStone Temjin 02 ,  Logitech Z5500digital , Logitech G-7 , SAITEK CYBORG EVO

#46 Felhasználó inaktív   Gabor a revi 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 24. 22:49

eszembe jutott egy árva kérdés:
"A kedves ASVA működését ki is biztosítja?"
én anno naonsok lemezt vettem a boltban, asszem annak a bevételnek is egy kis részét sajnos most pont ilyen fenyegetős-nyomozós értelmetlen gestapo szervezeteknek aggyák, hogy ne csökkenyen már az a bevétel

:mad: 
Antec SLK 3700AMB; Asus A7N8xDe2.0; AMD Barton 2500+@2313MHz (210×11); SilentBreezeII; 2×512MB; Asus A9600XT;  200GB Sata + 120/160/200GB Pata; Plextor PX-W5224A+708A; ATP3;
ja és a MOMOm

#47 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:00

Szinte írni se érdemes, de húzzátok ki a fejeteket a számítógépből és nézzetek körül. Ún. kapitalizmus van. Ha az emberek, márpedig veszik a vacakot, akkor a piaci törvények szerint a vacak terjed el. Akinek van kedve és ideje, olvasgassa a Wired long tail cikkét, és elmélkedjen inkább azon... meg hogy miért nincs magyarországon iTunes bolt és ha lenne... stb.

#48 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:05

Idézet: kalman83 - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 18:36

elég érdekes ez az ügy :)
szerintetek mi lessz belőlle?
meg az is érdekes hogy ki akarnak nézni a "felhasználókhoz" az egy hatalmas összeg lenen a rendőrségnek :) az országban minden fele lehetne menni :) amúgy is kevés a lé  még járőrözni is kevesebbet mennek a rendőrök mert arra sincsen pénz:)

hmm... ne mondjátok hogy csak nekem tűnt fel, hogy ...

" Lapunkat megkereste a fiatalember ügyvédje, aki telefonon elmondta, védencét valóban megvádolták, azonban tagadja a cselekmények elkövetését. A jogi képviselő rámutatott, hogy a büntetőeljárás bár már megindult, az ASVA egyelőre semmiféle bizonyítékot nem tárt fel annak alátámasztására, hogy a fiatalember a fent leírt cselekményeket elkövette volna. A szakértői vizsgálat csak most fog elkezdődni -- közölte lapunkkal az ügyvéd, aki neve elhallgatását kérte. "

... nincs bizonyíték ... :o

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#49 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:06

Érdekes dolog egyébként, hogy az Usa-ban megkérdeztek egy csomó zenészt/zenekart, hogy mi a véleményük az illegális file-cseréről. Tudjátok mi lett az eredmény? közel 80%-ukat nem zavarja, közel 60%-uk még egyet is ért vele, mert őket az érdekli, hogy népszerűek legyenek, és pénzük meg lesz a koncertekből, mert azokra járnak a letöltögetők is.

Innentől megkérdőjelezhető a file-cserélők bűnössége, bár tény, hogy egy ftp egészen más tészta. Megmondom őszintén, a legkevésbé sem sajnálom a matrix-osokat, hiszen dc-ről ingyen megszerzett adatokat árultak pénzért, amit elítélek, és még emellett hülyék is voltak.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#50 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:13

Hali. Nálam is jártak a rendőrbácsik még dec. elején, lefoglalták a gépemet; elvittek +6 winyót, amin a filmjeimet tároltam, ill. egy laptopot. A filmeket magamnak gyűjtöttem, azokat pénzért nem adtam tovább. Majd négy hónap után! most kaptam vissza a gépeket winyók nélkül, mert azok *bizonyítékok* ugyebár, egyet kapásból *nem működőnek?!* minősített a szakértő, képzelem, hogy vigyáztak a dolgaimra! Amikor visszakaptam a gépet, össze volt ragasztgatva átlátszó ragasztószalaggal, érdekes, hogy a Screen Cleaner spray szépen leszedte, de sokat kellett sikálni. A videokariról le volt esve a ventilátor, úgy ragasztottam vissza pillanatragasztóval, meg ilyen apróságok. Amikor elhoztam a gépet, a rendszerwinyóról másolatot készíthettem, mert előzőleg hónapokig szajkóztam, hogy a saját anyagaim, meg adatvédelmi törvény. Azért jó, hogy a saját kis Word doksiaimról, fényképeimről, stb. másolatot készíthettem, mert elképzelhető, hogy a bíró majd megsemmisítésre ítéli az adathordozóimat. (Ez is furcsa, hogy ez megtörténhet, mert mi köze a *jogsértő anyagnak* a *jogtiszta* adathordozóhoz?)
Az *okozott kár* egymillió forint, ebből a Microsoft durván háromszázezer: Win XP, Office XP, a többi a filmek. Ez az okozott kár sem egyértelmű, mert jogtiszta hordozón nem tudtam volna a filmeket megvásárolni, mert nem vagyok milliomos. Ha vkit érdekel vmi ez ügyben, kérdezzetek, szívesen válaszolok. Majd szkennelek a hétvégén szakértői jelentést, meg linkelem a volt listámat. Igyekszem persze a filmeket újra megszerezni, ez a dolog egyelőre tárhelyproblémák miatt áll :)

#51 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:14

és miért mentek ki hozzád?
ha nem írtál pénzért másoknak.

tasp
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#52 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:16

ja, csak ha megtalálják abankszámlát, azon ott vannak az utalások ..

csodacsiga gépén meg az upload logok állitólag...

szal énszerintem a feltöltök könnyen rábaszhatnak, az nem hinném, hogy a letöltöket baszogaták..
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#53 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:20

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 22:14

tasp

Hozzám is kijöttek, engem egy barom ismerösöm dobott be, akivel vinyón csereberéltünk filmeket :mad:

jó 4 éves gyüjtömunkám van oda, meg pár vinyom amin a nem kiirt berendezett anyagaim voltak..

#54 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:20

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:14

Ha már erre jártak, benéztek...

#55 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:22

Idézet: marabu - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:20

Ha már erre jártak, benéztek...

kicsit kamu szaga van... már ne haragudj nem megsérteni akarlak.

de most regeltél, első hozzászólás, és elég valótlan amit állítasz.
bár igaznak is tűnhetne...

tasp

#56 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:22

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:20

Hozzám is kijöttek, engem egy barom ismerösöm dobott be, akivel vinyón csereberéltünk filmeket :mad:

jó 4 éves gyüjtömunkám van oda, meg pár vinyom amin a nem kiirt berendezett anyagaim voltak..

Most, hogy velem is megtörtént, mélyen együttérzek veled, TUDOM mit érzel!

#57 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:32

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:22

kicsit kamu szaga van...

Igyekszem szkennelni a szakértői jelentés egyes oldalait, -ha felteszem, onnantól újabb bizonyíték, hogy nem kamu- egyébként minden filmet 2500 forinttal számolt, az ősrégi nézhetetlent is, meg a vadatúj szuperprodukciót is. A *kamuról* jutott eszembe: olyat hallottam, hogy lev.listákon bejelentkeznek rendőrök film-vásárlási szándékkal, és mennek, és házkutatnak! Szal ezzel is vigyázni kell. Azért nem semmi, amikor egy 15 éves! mondja nekem, hogy *visszatértek az ötvenes évek*, amikor is mindent dugdosni kell. Mutatja,  neki ott van az összes DVD két táskában, ha van vmi, csak azokat kell gyorsan elrejteni, a gépen nem találhatnak semmit.

#58 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:32

mondjuk nálam pont a szülinapom után voltak augusztus elején, és majd csak áprilisban lesz meg a szakértés, nekem olyan 1300 filmem volt már összegyüjtve :(

Hihetetlen, hogy lehet valaki olyan tetü, hogy rámküldi a zsandárokat, ráadásul kiküldte több helyre is akivel csereberélt, csak azoknak szólt, engem meg azóta a mhelyröl is kibasztak, mert gondosan oda küldte a zsernyákokat :mad:

#59 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:45

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:32

nekem olyan 1300 filmem volt már összegyüjtve :(

Nekem a régi listám 687 soros, durván ennyi veszett a dolgok jelenlegi állása szerint. Annyiban van szerencsém, hogy -szigorúan nem pénzért!-  én is csereberéltem winyón, és majd ha lesz hordozó, a nagy részét visszakapom innen-onnan. Az egyik cserélős ismerősnek volt kb. ugyanennyi (1300), őt tavaly nyáron találták meg, de ő pénzért is írt, amit postán küldött a megrendelőnek, neki is folyamatban az ügye. Se szakértői.
Azon gondolkodom, merjem e ideírni a *szakértőm* nevét, címét, hogy *utáljuk együtt*, de most már minden miatt aggódom.

#60 Felhasználó inaktív   marabu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 23:47

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 0:32

Hihetetlen, hogy lehet valaki olyan tetü...

Szót sem érdemel!

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.