HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#411 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 06. 22:53

Idézet

Ugyanakkor mivel a szerzők, illetve forgalmazók általában nem engedélyezik a másolást, az internetről letöltött jogvédett filmek, illetve a saját dvd-kről otthon készített másolatok az ASVA szerint illegális kópiák. Nem csak az engedély nélküli közzététel jogsértő, hanem a minden dvd-n megtalálható másolásvédelmi rendszer feltörése is.

Annyiban igaza van, hogy a másolásvédelem feltörése jogsértésnek minősül. Ezt egyvalaki követi el (és amúgy baromira nem ellenőrizhető), az utána terjesztett, másolásvédelemtől megfosztott kópia letöltése már csupán a mű magáncélú másolása.

#412 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 07. 01:41

Kedves mindenki nem tudok nyilatkozni arról hogy mi bűn és mi nem.Az biztos így a topicot végigolvasva hogy a félelem benne van az emberekben,ehhez sokban hozzájárul a sajtó és egyéb ebben érdekelt szervezetek hatása.A BSA nál szerintem nem vámpírok dolgoznak,akik a vérünkre pályáznak.A fizetős FTP t nem tartom túl jó dolognak.Pénzért soha sem másoltam semmit,ez nem annak köszönhetem hogy én olyan jó fiú volnék ,hanem nem vagyok az az igazi kalmár lélek.A legutóbb eladott biciklimért is majdhogy nem én fizettem a vevőnek(kis túlzással).
A Mátrixos Oppokkal semmivel sem volt több gondom mint a Kolisokkal,a DC++ egy nagyon jó világnak tartom.Ha csak azt nézem hogy a polcomon 300 cd van ami nem letöltötthanem hivatalos ,abból az is látszik hogy amit jónak tartok azért hajlandó vagyok fizetni.De ami ki lett hagyva a hozzászólásokból az a Vadászat élménye.FTP-t fizetőset és nem fizetőset én csak azért nem használnék soha ,mert a felkutatás és letöltés élménye az benne a legjobb.Ezért nem is szeretek CD-t cserélni,mert abból hiányzik a kivárás.
Azonkívül én szívesen kifizetnék a filmek után külön-külön is jogdíjjat ha ez mentesít a zaklatásoktól.Miért nem lehet azt mondani hogy lehessek önbevalló,és kirónának egy normál összeget filmenként.Mániákusan gyüjtök régi sci-fiket, a legtöbb olyan film ami meg sem jelent videon,TVrippek.
Most én ezért bűnös vagyok.
Ha valaki pl:használ otthon Photoshopot,3d maxot csak hobbyból ,Ő most bűnös vagy sem.Már csak azért kérdezem mert ha a 3dmax a maga 6-8 százezer forintos árával(és ezt még a leggazdagabb országokban élőknek sem olcsó) csak néhány cég vagy pénzes hobbysta engedhetné meg magának,biztosan nem lenne ekkora piaca ,mint így hogy a világon milliókhoz jut el feketén,de később mennyi olyan kiforrott szakember használja munkaeszköznek a programokat,és még a főműsoridős reklámköltség sem terheli a céget,mert a hír szájjról szájjra jár.Ezen is érdemes elgondolkodni.

#413 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 06:34

Idézet: Árpai - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 1:41

De ami ki lett hagyva a hozzászólásokból az a Vadászat élménye.FTP-t fizetőset és nem fizetőset én csak azért nem használnék soha ,mert a felkutatás és letöltés élménye az benne a legjobb.Ezért nem is szeretek CD-t cserélni,mert abból hiányzik a kivárás.

Valamit napokig keresni és húzni 10k-val, szerintem ez nem élmény.

Idézet

Ha valaki pl:használ otthon Photoshopot,3d maxot csak hobbyból ,Ő most bűnös vagy sem.Már csak azért kérdezem mert ha a 3dmax a maga 6-8 százezer forintos árával(és ezt még a leggazdagabb országokban élőknek sem olcsó) csak néhány cég vagy pénzes hobbysta engedhetné meg magának,biztosan nem lenne ekkora piaca ,mint így hogy a világon milliókhoz jut el feketén,de később mennyi olyan kiforrott szakember használja munkaeszköznek a programokat,és még a főműsoridős reklámköltség sem terheli a céget,mert a hír szájjról szájjra jár.Ezen is érdemes elgondolkodni.

SW letöltése illegális, csak a megjelent filmek és zenék letöltése nem illegális

#414 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:03

Mégis,nemsok olyan háztartást láttam ahol nem voltak illegális programok,általában ott számítógép sincs.Olyan számítógép használóról sem hallottam aki ezt azt ne warezolt volna.A pénzes warezt azt én is elitélem,mert magát a programot elég komoly anyagi és szellemi befektetéssel készítették.A másik az hogy azok akik kimennek házkutatni sem mind szűzi tiszták.

#415 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 12:10

Azt azonban nem hiszem hogy valakit azért kellene féregnek tartani mert a másik oldalon áll.vannak bizonyos érdek hálózatok akik még nem fedezték fel hogy nem feltétlenül rossz a warez,és a másolt Mp3,ha ezek nem lennének akkor sokkal hátrébb lenne a Computer ipar.Majd szépen ennek is kialakul a rendszere ha valaki felfedezi benne az értékeket.Majd meglátjuk.
Ha pl használ valaki egy Programot de csak magáncélra,akkor hogyan állapítják meg a károkozás mértékét?

#416 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 16:47

Idézet: Árpai - Dátum: 2005. máj. 7., szombat - 12:10

Ha pl használ valaki egy Programot de csak magáncélra,akkor hogyan állapítják meg a károkozás mértékét?

Pofoneccerüen: amennyibe a program az üzletben kerül.
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#417 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 18:03

Olyat is hallottam hogy kiegyezésben megvetették a progit.De ez lehet hogy csak hír volt.Ez mondjuk szándékomban is van,de a folyamat lassú.

#418 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 07. 21:06

No ezt kóstáljátok meg!
Ma kaptam.

Examples:
$79.95 Windows XP Professional (Including: Service Pack 2)
$89.95 Microsoft Office 2003 Professional / $79.95 Office XP Professional
$99.95 Adobe Photoshop 8.0/CS (Including: ImageReady CS)
$179.95 Macromedia Studio MX 2004 (Including: Dreamweaver MX + Flash MX + Fireworks MX)
$79.95 Adobe Acrobat 6.0 Professional
$59.95 Corel Draw Graphics Suite 11

Special Offers:
$89.95 Windows XP Professional + Office XP Professional
$149.95 Adobe Creative Suite Premium (5 CD)
$129.95 Adobe Photoshop 7 + Adobe Premiere 7 + Adobe Illustrator 10

All main products from Microsoft, Adobe, Macromedia, Corel, etc.
And many more... Visit us at:

http://www.softplenty.biz

Regards,
Vanessa Smith

Szerintetek ez legális?Mert én nem hiszem.2 év óta kimélnek a Spamek de most ullátszik én is megkapom a magamét.

#419 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 08. 06:40

ez spam, nem legális

#420 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 00:00

Igen ezt én is így látom.Ez szerintem az ami érdemessé tesz valakit egy segberugásra.

#421 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 10. 02:30

Bocsi, annak megvan a maga témája, ne keverjük a kettőt, ha lehet.

#422 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 07:31

Kedvenc szervezetünk már megint akciózik... :D
Ki akar kedvezményes mozijegyet?[index.hu]
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#423 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 07:37

Idézet: INT21H - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 7:31

Kedvenc szervezetünk már megint akciózik... :D
Ki akar kedvezményes mozijegyet?[index.hu]

Vicc az egész.

#424 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 12:29

és ha én veszek egy guriga halott dvdt, akkor kapok értük mozijegyet? vagy bele is néznek?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#425 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 13:00

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 12:29

és ha én veszek egy guriga halott dvdt, akkor kapok értük mozijegyet? vagy bele is néznek?

Igen, ott helyben  :D

#426 Felhasználó inaktív   Árpai 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 23:40

Bocsi ez lehet hogy hülye kérdés de miért jó egy kamerával felvett film?Mert én hülyét tudok kapni tőlük.De attól persze másnak még tetszhet.
Szerintem itt nem is az a lényeg hogy most elkapjanak x felvételkészítőt hanem hogy példát statuáljanak azzal a néhánnyal.Az árulkodás nem szép szokás.Meglesz ennek is az ellenszere.

#427 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 12:55

Főleg mire magyarországon kijön egy film, addigra már nemhogy a mozis, de gyakran a DVD rip is fenn van a neten.
A halott DVDs dolog nekem is eszembe jutott, van annyi az ismerősi körben mint a nyű.

#428 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 13:07

Idézet: Árpai - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:40

Bocsi ez lehet hogy hülye kérdés de miért jó egy kamerával felvett film?Mert én hülyét tudok kapni tőlük.De attól persze másnak még tetszhet.

Megnéztem a cápamesét és a robotokat mozis verzióban, utána örültem, hogy nem a moziban néztem meg, mert kritikán aluliak voltak, ezért nézik meg sokan a kamerával felvett verziókat is.

Szerkesztette: Pikkolo 2005. 05. 13. 13:07 -kor

#429 Felhasználó inaktív   Baggio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 21:06

Sajnos úgy néz ki még kettő forgalmas ftp szerver megbukott.
Kiváncsi vagyok mikor lesz a rendőrségi hírek között.
Abit AA8 Duramax  P4 3.2@3.8  2x512DDR2  Inno Geforce 6800GT NV Silencer Rev2  2x250GB Hitachi Sata  Pioneer 109 DVD  17"Samsung 757p (Teljesen eladósodtam tehát két évet ki kell bírnia)

#430 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 13. 22:06

Hat ha ez reggel 10 korul volt, akkor megmagyarazza ezt (bix total forgalom):

( forras: http://bix.hu/?lang=...rtid=node-total )

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.