HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#901 Felhasználó inaktív   crx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:00

Idézet: omnadren - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 18:23

Hallottam ezekről a házkutatási parancsokról is. Ki nem töltött alá nem írt. És állítolag nem is kötelező kitölteni és aláírni. Később is aláirattathatják. Ezt egy rendőr haverom is megerősítette. Ez is csak magyarországon történhet meg! Valami olyasmit mondott haverom, hogy a büncselekmény megelőzése miatt előbb is kimehetnek, mint hogy aláírnák és kitöltenék a házkutatási papírt. Ha meg nem találnak nálad semmit akkor ki sem töltik, és elmennek mint ha ott sem lettek volna.

Én is tanusithatom hisz saját magamon is tapasztaltam azota vagyok bekamerázva hátha jo lesz a biroságon perdőntő bizonyiték nem is volt házkutatási parancs mikor kijőtek hisz ott irták meg pofáraesés lene csak nem tudom elfogadnák e perdőntő bizonyitéknak és utána nem e lőnének le a rend őrei.

#902 Felhasználó inaktív   nanemááá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:00

Hello !

Pár napja olvasok bele e fórum tartalmába és most gondolom úgy , hogy némi "érintettség" okán véleményt nyílvánítsak.
Nem óhajtok egy-két mondatos "adok-kapok"-ba belemenni , mert amiről írok , azok konkrét dolgok.
Ezért egy hosszabb iromány következik és mindenki kezelje ízlése , hovatartozása és vérmérséklete szerint , a lényegen nem változtat és én sem fogok senkivel részleteken vitát nyitni.
Tehát!
Néhány éve , mikor még nagyban dívott a nagy népi csere-bere, adok-veszek az ilegális szoftver (főleg játék) "piacon" , akkor engem is megtalált az illetékes hatóság és mintegy statisztka gerjesztő egyedet , kezelésbe vett.
Az előzmény az volt , hogy egy igazi "nagymenő" ,aki ebből élt az bebukott és a mobiljában lévő és a vonalas telefon szolgáltatójátől lekért listákon szereplő összes személyt (több száz !) a törvény , szikár őrzői mind beidézték ( jó részüknek fogalma sem volt ,hogy miért !?) és aztán azonnyomban kimentek hozzá "kutatni".
Az esetek több mint felében nem találtak semmi értékelhető mennyiségű "tiltott" anyagot és csak az aktuális ügyfél lelkivilágát és környezetének pozitív megitélését sikerült degradálniuk ezzel.
A "kutatások" alkalmával egyetlen egyszer sem volt jelen szakértő , sem ASVA vagy egyéb nagybecsű "megfigyelő" , sőt a rendőrök még fennhangon hirdették , hogy ők nem értenek ehhez a témához , ezért egyéni "ízlésük" (jó vicc!) szerint vállogatva mndent elvittek , hogy majd bent , náluk szakértve lesz.
Nos tőlem speciel vagy 40-50 cd-t vittek el , aminek 80-90%-át pár hónapon belül visszakaptam , köztük abszolut illegális játék szoftveret is ( állat módon összefirkálva - számozva ) , a nyomtatóm gyári telepítőjét viszont máig sem .....
A szakértésről meg annyit , hogy a "tisztelt" és "szakértő" , a nagy menyiségű "rip" programot is mind teljes értékűként értékelte és ezzel végeredményként több milliós "többletet" termelt , de szerencsére a bírósági szakaszban van lehetőség - természetesen megindokolva - új szakértői véleményt kérni és ez az aktuális esetben be is jött.
Fentiekből mindenki levonhatja a neki tetsző konzekvenciát  és értékén kezelheti az itt "magasztos" szerepet játszó "vendég :-)" szakértő megállapításait , akit egyébként nem óhajtok "megtalálni" , csupán az én és környezetem megélt tapasztalataival "szembesíteni" .
Más!
A mostanság bebukott FTP szerverekről illetve az ott tagként szereplő egyének "levadászásáról" az a véleményem , hogy aki érintett és van félnivalója ( bár szerintem sem ők a "célszemélyek"), azoknak már régen volt idejük, hogy minden adathordozót illetve "sáros" cuccot eltávolítson vagy "korrigáljon" a környezetéből és szolidan egy free Linux-al nyomul.
A log-ok meg ilyenkor , bár olvasmányosak lehetnek , de a tényeket igazoló cuccok hiányában talán nem igazán ijesztőek a user számára...(megnéztem és .....fujj illegális.......töröltem !)...
Hát ennyi volt részemről !
További kommunikációt nem igénylek!
Mindenkinek szép estét!
Hi :mad:

#903 Felhasználó inaktív   Albani 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:05

Egy témába vágó történet:

Néhány évvel ezelőtt (mezei user létem ellenére) sajnos nekem is adódott egy hasonló ügyem. A gépem és néhány tucat írott CD-t pakoltak össze a rend őrei. Mindez szépen bekerült egy nyitott (!) kartondobozba, én pedig kaptam egy jegyzőkönyvet, amiben kissé szűkszavúan - “X db. lemez + 1 db. számítógép lefoglalását” tüntették fel (csak így egyszerűen)

Ezek után nem is csodálkoztam túlzottan, amikor a hónapok múltán kézhez kapott “szakértői” véleményben jobbára olyan programok és játékok szerepeltek, amik soha nem fordultak elő nálam! Az egész nevetséges történetre (akkor persze inkább sírtam volna) végül az a jelenet tette fel a koronát, amikor a vizsgálótiszt a saját gépén, egy “Bábolnai XY Kft.” tulajdonát képező Word-öt indított el, és ezen vette fel a jogtiszta szoftverhasználatot érintő vallomásom!

A gépemet alig 4 hónap elteltével kaptam vissza, miután semmi törvénybe ütközőt nem találtak rajta. Én viszont elképedve olvashattam végig jó néhány lopási, és hasonló ügyben készült érdekfeszítő jegyzőkönyvet. Alighanem az történt, hogy a kapitányság hiányt szenvedett üzemképes hardverből, így más lehetőség nem lévén, az enyémet is munkára fogták, arra sem véve a fáradtságot, hogy ennek nyilvánvaló nyomait eltüntessék.

#904 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:06

Idézet: nem-tomi - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:53

Btk.329A 1.bek. ERÜBS:8271-8275
Hogy ez az ERÜBS mi a túró lehet nem tudom.
Mindenesetre ha ez a 7 kiló (plussz ami még hozzájön) marad kárértéknek kiugrok a vonat elé,mert soha nem tudnám kifizetni.

http://gisfigyelo.ge...a/ncgia_87.html

Szerzői jog

Készítette:

Bognár Vilmos, OMFB

Ifj. Félegyházi András, MAK

Kolossa Tamás, OMFB

dr. Morschl Nóra, ARTISJUS

Várkonyi Ágnes, ARTISJUS
----------------------------------------------------------------------------------------

Elég idegesítő....

Ha ekkora a tét, akkor nem kéne ügyvéd?

#905 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:08

Idézet: guest1 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 21:49

Szia Frank99!

pár kérdésem lenne:
-Tudsz ajánlani titkosító progit linuxra a FREE_compusec-en kívül?
-Ezen progik használata egy aktívan! kommunikáló gépnél mekkora lassulást okoz? jelentős,észrevehető ,elhanyagolható, nem okoz?
-Jó olvastam hogy ez már az op rendszer betöltése előtt működik? tehát a kulcs hiányában az ops sem indul el?

Még 1: milyen típusú hdd-kel boldogulnak? ide,scsi,sata?

Kösz.

szia!
Linux alá nem javaslok semmit, nem vagyok kompetens, sajnos néha jáccanék, arra meg nemigazán jó a Linux...

úgy tudom, Linux alá helyből vannak titkosítók, de sztem Linux alatt nem sok félnivalód van, mert attól fosnak a rendőrök és (átlag) szagértők is.

Nekem egy éve fut truecrypt a gépemen, teljesen jogtiszta windaws mellett van egy másik wincsi, ami truecrypttel védett egyszer kell beolvasni, utána unmountolásig minimális sebesség csökkenéssel írható-olvasható.

Bizony, a rencer töltés előtt aktívak, de csak akkor működnek jól (pl. a compusec is) ha  aTLJES wincsit lekódolják, megy SATA is , legutóbb 160 GB-os sata samsungot kódóltam, úgy 8 óra alatt.
tehát NEM egy belépő szintű programról beszélünk.

van olyasn titkosító is (sajnos elég drága, bár mihezt képest) ami szinte láthattalanná teszi bootoláskor a wincsit, fekete dodo képernyő, vakon jelszó gépeleés stb.

itten leledzik:

http://www.securstar.com/

Drivecrypt

#906 Felhasználó inaktív   nem-tomi 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 17. 21:10

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:06

Szerzői jog

Készítette:

Bognár Vilmos, OMFB

Kolossa Tamás, OMFB

Várkonyi Ágnes, ARTISJUS
----------------------------------------------------------------------------------------

Elég idegesítő....

De lehet hogy kellene. Csak nincs rá pánzem. Mint írtam gyerekeim vannak, nem kettő., nem három.....Szal mellettük ügyvédre már nem fussa ( :)  )

#907 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:11

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:06

Szerzői jog

Készítette:

Bognár Vilmos, OMFB

Kolossa Tamás, OMFB

Várkonyi Ágnes, ARTISJUS

Elég idegesítő....

7. A szoftverek büntetőjogi védelme

A szerzői jogokat mindenki köteles tiszteletben tartani. A szerzői jogok megsértését a szerzői jog mellett a büntetőjog is szankcionálja. A Büntető Törvénykönyv 1993. május 15-én hatályba lépett módosítása szerint (BTK. 329§/A ):

"(1) Aki irodalmi, tudományos vagy művészeti alkotás szerzőjének művén, fennálló jog megsértésével vagyoni hátrányt okoz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a szerzői és szomszédos jogok megsértését

a) jelentős vagyoni hátrányt okozva;

b) üzletszerűen követik el.

(3) A büntetés öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a szerzői és szomszédos jogok megsértését különösen nagy vagyoni hátrányt okozva követik el.

(4) Aki a szerzői és szomszédos jogok megsértését gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(5) A szerzői és szomszédos jogok megsértése esetén el kell kobozni az elkövető tulajdonában lévő dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövetik. Az elkobzásnak akkor is helye van, ha a dolog nem az elkövető tulajdona, de a tulajdonos az elkövetésről előzetesen tudott."

-------------------------------------------------------------------

Ez nem az, amiről itt napok óta szó van. Vagyis, hogy a magáncélra készített másolat nem büntethető.

#908 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:23

Azért én már azt sem értem, hogy minden írható médiumért megfizetteik a plusz pénzt az Artisjusnak, mert feltételezik, hogy lopott cuccot fogunk rajta tárolni. Hogy az esetleg bevezetendő és nyomtatónként fizetendő reprográfiai díjat már ne is említsem. Akkor, ha tényleg ezt tesszük, akkor mi a baj? Már kifizettük, mikor megvettük a cd-t, dvd-t, sőt memóriakártyát.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#909 Felhasználó inaktív   Frank99 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:29

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:23

Azért én már azt sem értem, hogy minden írható médiumért megfizetteik a plusz pénzt az Artisjusnak, mert feltételezik, hogy lopott cuccot fogunk rajta tárolni. Hogy az esetleg bevezetendő és nyomtatónként fizetendő reprográfiai díjat már ne is említsem. Akkor, ha tényleg ezt tesszük, akkor mi a baj? Már kifizettük, mikor megvettük a cd-t, dvd-t, sőt memóriakártyát.

hát igen, a nagy kérdés:

helyből feltételezik, hogy illegális másolásra IS fogod használni.

Olyan mit az APEH, mindig abból inful ki, hogy az adózó 99,9 %-ban csal....

magyarul fizessé...

#910 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:31

Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:29

magyarul fizessé...

És még fizetnék is, ha a szerző és a jogvédő cég fordított arányban részesedne az én pénzemből...

#911 Felhasználó inaktív   Numda 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:32

Idézet: Pangea65 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:23

Ha veszel 2 cd-t és az árában benne van 170 ft. jogdíj,
akkor senki nem fogja neked elhinni, hogy az XP-t
meg az Office-t megváltottad mondjuk Billy bácsinak.
Pláne, mert a büntetést pl. KSH-nak, vag hova kell befizetni.
És ez csak a BTK, ott van még a vagyoni hátrány a PTK alapján.

Kéne egy jogász, aki ezt tisztába teszi, de az sem elég,
mert Mo-n eléggé szór az ítélkezés, és az un. bíroi gyakorlat.

Nem vagyunk jogállam. Bizonyos szint alatt nem lehet lopni, kicsit se.

#912 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:42

Idézet: Numda - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:32

Ha veszel 2 cd-t és az árában benne van 170 ft. jogdíj,
akkor senki nem fogja neked elhinni, hogy az XP-t
meg az Office-t megváltottad mondjuk Billy bácsinak.
Pláne, mert a büntetést pl. KSH-nak, vag hova kell befizetni.
És ez csak a BTK, ott van még a vagyoni hátrány a PTK alapján.

Ez igaz, de miért fizessek a saját áfásan vásárolt fényképezőgépemmel készített képek kiírásáért is jogdíjat?
Minden arról szól, amit korábban már írtam, hogy egy helyre kerüljön minél több pénz. Azt meg ne felejtsük el, hogy pl. az XP-t nem veszed meg, csak a használati jogát. Tehát reklamációkkal mehetsz a.... Ki  van ez találva.  :(

#913 Felhasználó inaktív   eper 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:47

a saját fényképezödbe vásárolt memoriakártyára fizetett jogdij után kiirod egy cd-re, amire szintén kifizeted a jogdijat, és mindezt a saját arcodrol?
egy vicc...

#914 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:54

Idézet: eper - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 22:47

a saját fényképezödbe vásárolt memoriakártyára fizetett jogdij után kiirod egy cd-re, amire szintén kifizeted a jogdijat, és mindezt a saját arcodrol?
egy vicc...

Az hát. Ajánlom figyelmetekbe ezt: http://www.reprografia.hu/ Különös tekintettel a frissítés dátumára, de a szöveg sem rossz...

#915 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:02

Na ez érdekes a Budapesti jogdíj többe van vagy vidéken nem másolnak annyi könyvet :confused:
Ezektől indul be az agyam, kéne már csinálni valami szövetséget.

Szerkesztette: virkir 2005. 09. 17. 22:05 -kor

#916 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:04

Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:02

Na ez érdekes a Budapesti jogdíj többe van vagy vidéken nem másolnak annyi könyvet :confused:

Feltételezik, hogy a forgalom eltér a különböző településeken. Valószínűleg joggal.

[Szerk.]
(Elütés jav.)

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 09. 17. 22:12 -kor

#917 Felhasználó inaktív   virkir 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:08

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:04

Feltételezik, hogy a forgalom eltér a különböző telepóléseken. Valószínűleg joggal.

OK de akkor a cigi miért nem olcsóbb vagy a benzin vidéken, de a témánál maradva CD-t vagy DVD-t se veszek olcsóbban a jogdíj csökkenése miatt mondjuk Tahitótfalun, szvsz ez nem forgalom után kivetett adó, hanem fix összegű díjnak kéne lenni

#918 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:11

Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:08

de akkor miért nem

No de ezek havonta fizetendő díjak. Valahogy beléjük kell kalkulálni a forgalomban jelentkező eltéréseket.

#919 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:12

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:04

Feltételezik, hogy a forgalom eltér a különböző telepóléseken. Valószínűleg joggal.

Nanemá'! Béla bácsi vesz vidéken egy nyomtatót,az olcsóbb, mert a helyi könyvtárban csak 4 kötet van?

#920 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:16

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:11

No de ezek havonta fizetendő díjak.

Bocs, de mi fizetendő havonta?

Téma megosztása:

• (80 Oldal)