Hello !
Pár napja olvasok bele e fórum tartalmába és most gondolom úgy , hogy némi "érintettség" okán véleményt nyílvánítsak.
Nem óhajtok egy-két mondatos "adok-kapok"-ba belemenni , mert amiről írok , azok konkrét dolgok.
Ezért egy hosszabb iromány következik és mindenki kezelje ízlése , hovatartozása és vérmérséklete szerint , a lényegen nem változtat és én sem fogok senkivel részleteken vitát nyitni.
Tehát!
Néhány éve , mikor még nagyban dívott a nagy népi csere-bere, adok-veszek az ilegális szoftver (főleg játék) "piacon" , akkor engem is megtalált az illetékes hatóság és mintegy statisztka gerjesztő egyedet , kezelésbe vett.
Az előzmény az volt , hogy egy igazi "nagymenő" ,aki ebből élt az bebukott és a mobiljában lévő és a vonalas telefon szolgáltatójátől lekért listákon szereplő összes személyt (több száz !) a törvény , szikár őrzői mind beidézték ( jó részüknek fogalma sem volt ,hogy miért !?) és aztán azonnyomban kimentek hozzá "kutatni".
Az esetek több mint felében nem találtak semmi értékelhető mennyiségű "tiltott" anyagot és csak az aktuális ügyfél lelkivilágát és környezetének pozitív megitélését sikerült degradálniuk ezzel.
A "kutatások" alkalmával egyetlen egyszer sem volt jelen szakértő , sem ASVA vagy egyéb nagybecsű "megfigyelő" , sőt a rendőrök még fennhangon hirdették , hogy ők nem értenek ehhez a témához , ezért egyéni "ízlésük" (jó vicc!) szerint vállogatva mndent elvittek , hogy majd bent , náluk szakértve lesz.
Nos tőlem speciel vagy 40-50 cd-t vittek el , aminek 80-90%-át pár hónapon belül visszakaptam , köztük abszolut illegális játék szoftveret is ( állat módon összefirkálva - számozva ) , a nyomtatóm gyári telepítőjét viszont máig sem .....
A szakértésről meg annyit , hogy a "tisztelt" és "szakértő" , a nagy menyiségű "rip" programot is mind teljes értékűként értékelte és ezzel végeredményként több milliós "többletet" termelt , de szerencsére a bírósági szakaszban van lehetőség - természetesen megindokolva - új szakértői véleményt kérni és ez az aktuális esetben be is jött.
Fentiekből mindenki levonhatja a neki tetsző konzekvenciát és értékén kezelheti az itt "magasztos" szerepet játszó "vendég

" szakértő megállapításait , akit egyébként nem óhajtok "megtalálni" , csupán az én és környezetem megélt tapasztalataival "szembesíteni" .
Más!
A mostanság bebukott FTP szerverekről illetve az ott tagként szereplő egyének "levadászásáról" az a véleményem , hogy aki érintett és van félnivalója ( bár szerintem sem ők a "célszemélyek"), azoknak már régen volt idejük, hogy minden adathordozót illetve "sáros" cuccot eltávolítson vagy "korrigáljon" a környezetéből és szolidan egy free Linux-al nyomul.
A log-ok meg ilyenkor , bár olvasmányosak lehetnek , de a tényeket igazoló cuccok hiányában talán nem igazán ijesztőek a user számára...(megnéztem és .....fujj illegális.......töröltem !)...
Hát ennyi volt részemről !
További kommunikációt nem igénylek!
Mindenkinek szép estét!
Hi