HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:02

Idézet

A Budapesti Rendőrfőkapitányság munkatársai a múlt héten akciót hajtottak végre egy személy ellen, aki az interneten keresztül illegálisan árult filmeket és szoftvereket -- adta hírül az ASVA (Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közhasznú Alapítvány). A rendőrség lefoglalta egy szervergépét, amely 30 darab merevlemezt tartalmazott, együttes kapacitásuk elérte a 4,4 terabájtot. Az elkövető személy számítógépén pedig további 1,2 terabájt adatot, elsősorban szerzői jogvédelem alatt álló filmeket találtak. A lefoglalások hatására a hazai fájlcsere egyik fellegvára, a Matrix DC-hub is megbénult.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert 

#2 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:08

Idézet: Ytse - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:02

Nagyon helyes. Sohasem rajongtam azokert akik lopott cuccert penzt kernek ;)

#3 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:10

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:08

Nagyon helyes. Sohasem rajongtam azokert akik lopott cuccert penzt kernek ;)

OFF

..vagy csak savanyú a szölö.

/OFF és nem kell rá reagálni. Ha lett volna rá logined és pl. nem kellett volna fizetni érte, te is vidáman töltögettél volna 1000-el.

#4 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:13

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:10

OFF

..vagy csak savanyú a szölö.

/OFF és nem kell rá reagálni. Ha lett volna rá logined és pl. nem kellett volna fizetni érte, te is vidáman töltögettél volna 1000-el.

<off>
Hogy reagalok avagy sem azt majd en eldontom, ha nem baj :)
Hogy lopott cuccokert nem fizetek annak -az en esetemben legalabbis- nem anyagi hanem elvi okai vannak.
</off>
udv

#5 Felhasználó inaktív   khiraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:22

Idézet: szabinar - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:13

Hogy lopott cuccokert nem fizetek annak -az en esetemben legalabbis- nem anyagi hanem elvi okai vannak.

NEm a lopott cuccokert fizettel, hanem az infrastrukturaert.
Valaki *helyetted* osszegyujtotte a filmeket egy helyre, kivalogatta neked. Plusz kell meg hozza szerver es netet is kell fizetni ala.
Szoval itt kozelse lopott cuccokert fizettel, hanem a szervert gondozo emberek idejet fizetted meg, hogy helyetted osszewarezoltak a dolgokat.
Szerintem.
Ha csak az ismert dolgok erdekelnenek, lakatosnak mentem volna.

#6 Felhasználó inaktív   Don Xihote de La Mancha 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:41

Cikklopás (Oldal 1 2 )
Avagy mennyit ér a szerzői jog MO-n...
© Szar lehet kasztikusnak lenni!

#7 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:41

Minden esetre a mátrix saját magának köszönheti az egészet. DC hub mellett kár volt fizetős FTP-t indítani... Ezt már az elején is sok hub megmondta nekik. Hát ez lett..

Lugi

#8 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:44

Ez is olyan dolog, hogy tudni kell jól csinálni... Jópár olyan ftp van magyarországon, ami már sok éve üzemel, és nem kapták még el őket, mert olyan szinten védve vannak. De ettől persze még nem támogatom a fizetős ftp-ket, én soha nem fizetnék egyetlen fillért sem, hogy letölthessek valamit...

#9 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:46

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:44

Ez is olyan dolog, hogy tudni kell jól csinálni... Jópár olyan ftp van magyarországon, ami már sok éve üzemel, és nem kapták még el őket, mert olyan szinten védve vannak. De ettől persze még nem támogatom a fizetős ftp-ket, én soha nem fizetnék egyetlen fillért sem, hogy letölthessek valamit...

mátrix ftp is ratio-s volt nem? + fizetős ... :p

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#10 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:49

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:46

mátrix ftp is ratio-s volt nem? + fizetős ... :p

tasp

Úgy szokott lenni, van belőle is-is, ratio is meg fizető is. De hogy ez konkrétan milyen volt nem tudom, nem volt hozzá szerencsém...  :)

#11 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 15:53

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:49

Úgy szokott lenni, van belőle is-is, ratio is meg fizető is. De hogy ez konkrétan milyen volt nem tudom, nem volt hozzá szerencsém...  :)

égbe földön hirdették dc-n és máshol is.

csak az nem tudott róla , hogy van, aki nem akart.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#12 Felhasználó inaktív   ACE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:04

Idézet: khiraly - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:22

NEm a lopott cuccokert fizettel, hanem az infrastrukturaert.
Valaki *helyetted* osszegyujtotte a filmeket egy helyre, kivalogatta neked. Plusz kell meg hozza szerver es netet is kell fizetni ala.
Szoval itt kozelse lopott cuccokert fizettel, hanem a szervert gondozo emberek idejet fizetted meg, hogy helyetted osszewarezoltak a dolgokat.
Szerintem.

Ja, és mindez 1.5 milliójába került havonta, mi? Sza'l nemonddmár hogy itt csak a teljesen önzetlen segítés a cél, és Ő csak azt kéri, amit ráfordít, ezt ugye Te sem gondoltad komolyan...
Abit IC7 i875P, Prescott P4 3.0Ghz HT, 4x512 Mb GEIL 400Mhz dual DDR
GeCube Ati Radeon X800Pro@16p 256Mb, 3x160 Gb Samsung
Sb Audigy 2 ZS, Pioneer 110D, Canon i350, Creative T5900, Momo Racing

#13 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:06

Idézet: tasp - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 14:53

égbe földön hirdették dc-n és máshol is.

csak az nem tudott róla , hogy van, aki nem akart.

tasp

Hallani én is hallottam róla, csak nem jártam az ftp-n soha. :) De ki az a láma aki hirdeti az ftp-jét? Naná hogy ugranak rá a hatóságok...  :D

#14 Felhasználó inaktív   rekkencs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:14

Idézet: Marczeeee - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:06

Hallani én is hallottam róla, csak nem jártam az ftp-n soha. :) De ki az a láma aki hirdeti az ftp-jét? Naná hogy ugranak rá a hatóságok...  :D

A propos...

A cikk alapjan azert szalltak ki a zsaruk mert fizetos FTP-t tartott fenn a pofa. A DC hub uzemeltetese teljesen legalis? Mindig is kivancsi voltam ra, a DC hubokra vajon miert nem szallnak ra a hatosagok?
Itt csak az FTP volt a torvenybe utkozo?

#15 Felhasználó inaktív   [LMK]Ocrulez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:19

Az ASVA-ban mi a rák a közhasznú? Kiadók = köz? Nekem ez nem áll össze.

#16 Felhasználó inaktív   Marczeeee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:20

Idézet: rekkencs - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 15:14

A propos...

A cikk alapjan azert szalltak ki a zsaruk mert fizetos FTP-t tartott fenn a pofa. A DC hub uzemeltetese teljesen legalis? Mindig is kivancsi voltam ra, a DC hubokra vajon miert nem szallnak ra a hatosagok?
Itt csak az FTP volt a torvenybe utkozo?

A dc hubokon nehezebb fogást találni, mert szinte az összesnek a szabályzatában ott van, hogy a hub csak chat céljából üzemel, minden egyéb tevékenység csak saját felelősségre történhet. Max ott lehet megfogni őket, hogy meg kell osztani cuccot, de ez is kivédhető a hub részéről. Szóval csak igen hosszú pereskedéssel lehetne őket bezáratni, már ha egyáltalán sikerülne...
A mátrixnál a fizetős ftp volt a bűnös, ahogy mindig is emlegetik, hogy nem a sima usert akarják elkapni aki nézi a filmeket, hanem azt aki pénzért árulja. És itt a hangsúly a fizetésen van...

#17 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:20

Idézet

Az sem kizárt, hogy a rendőrség azokhoz is bekopogtat, akik a szóban forgó szerverről fizetség fejében jogvédett anyagokat töltöttek le.

Ez a legszebb az egészben :) Bár kétlem h. ahhoz a töbszáz felhasználóhoz kimennének...
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#18 Felhasználó inaktív   [LMK]Ocrulez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:24

Idézet: Cpt. Balu - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 17:20

Ez a legszebb az egészben :) Bár kétlem h. ahhoz a töbszáz felhasználóhoz kimennének...

Idézet

Arról egyelőre folyik a jogi vita, hogy jogsértő forrás felhasználásval készíthető-e jogszerűen magáncélú másolat., azaz például az interneten elérhető, oda engedély nélkül nélkül feltett hangfelvételről készíthető-e legális másolat. A német Szerzői Jogi Törvény például úgy foglal állást, hogy csak jogtiszta forrás esetén számíthat a magáncélra készült másolat jogszerűnek.

http://www.mahasz.hu...hp#mkamasolashk

Amig ők sem tudják, addig biztosan nem.

#19 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:36

Idézet: [LMK]Ocrulez - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 16:24

Amig ők sem tudják, addig biztosan nem.

Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem Magyarorszagon a magyar torvenyek a mervedoak... es magasrol teszek a nemet rendelkezesekre. Magyarorszagon pedig nem vitatema, hogy milyen forrasbol toltott anyag legalis: teljesen mindegy, a letolto nem kovet el torvenysertest a megoszto viszont igen. Gusztustalan amit itt a nemet torvennyel kavarnak...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#20 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 16:38

Én azt az egyet nem értem, hogy mi a ráknak fizetünk minden egyes írható cd és dvd után a kiadók szövetségének (vagy mi a ráknak), ha utána meg ökölrázva rohangálnak az ftp szerverek után.

Most akkor vagy ismerjék be hogy ez van, és mi fizetünk a cd és dvd-k után mint a katonatiszt (és főleg ne üldözzék), vagy ne fizettessenek velem egy fillért sem a cd-k után, és akkor kedvemre üldözhetik.

Miért fizetek én Máriónak meg a Romanticnak 1-2 forintot, hogy kiírhassam a képeimet-szabadszoftvereimet-általam írt programjaimat egy cd-re...

Mintha az adónkba beépítenék a gyorshajtás büntetését (úgyis mindenki szokott gyorsan hajtani felkiáltással) aztán meg nagyban trafipaxolnának kint a rendőrök...

Nah, ez az, ami engem piszkosul felháborít.
"Normális az, amit már megszoktunk..."

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó