HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#181 Felhasználó inaktív   la_bandi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 16:57

a warezt megszüntetni???

hej... akkor az a sok jó ember minek vett szélessávú internetet? (és fizet havi rengeteget)
jah.. meg a TDK, VERBATIM, stb nevű együttes lemezeit árusítók hogyan élnének ilyen vidáman?

szóval a warez-nek is van felhajtó ereje. és az emberek ezért szivesen fizetnek, mivel butának nézik azt aki hivatalosan vásárol pl. szoftvert (mint engem a munkatársaim az XP-mért és az Office-omért, ja meg a filmekért)

végül is ezt a "fekete"- pénzt is valahol hivatalosan költik el, gondolom.

:cool:

#182 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:00

Idézet: la_bandi - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:57

a warezt megszüntetni???

hej... akkor az a sok jó ember minek vett szélessávú internetet? (és fizet havi rengeteget)
jah.. meg a TDK, VERBATIM, stb nevű együttes lemezeit árusítók hogyan élnének ilyen vidáman?

szóval a warez-nek is van felhajtó ereje. és az emberek ezért szivesen fizetnek, mivel butának nézik azt aki hivatalosan vásárol pl. szoftvert (mint engem a munkatársaim az XP-mért és az Office-omért, ja meg a filmekért)

végül is ezt a "fekete"- pénzt is valahol hivatalosan költik el, gondolom.

:cool:

mossák ?  :think: :nevet2:
Om mani peme hung.

#183 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:07

Egyébként amikor az asva azt állítja, hogy az internetes ftp-k mögött keményen a maffia van, drogok meg minden akkor elég csúnyán hazudik. Nem pont ftp-t mondott, de már nem emlékszem pontosan a szóhasználatukra.

#184 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:11

Idézet: 24thmoment - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:14

...Vagy hasznaljon Linux (es egyeb nyilt forras kodu szoft-okat) amely szinten NEM INGYENES?...

De ingyenes, csak lehet pénzért is megvenni...de akkor kapsz hozzá könyvet, plüssállatot, kitűzőt, hűtőmágnest, anyámkínját...egyébként másolhatod, letöltheted. Egy-két disztrot még a "gyártó" cég is közzétesz (Uhu, Debian, Gentoo, stb-stb.)
"Normális az, amit már megszoktunk..."

#185 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:15

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:07

Egyébként amikor az asva azt állítja, hogy az internetes ftp-k mögött keményen a maffia van, drogok meg minden akkor elég csúnyán hazudik. Nem pont ftp-t mondott, de már nem emlékszem pontosan a szóhasználatukra.

De valamivel igazolni kell Juliska néninek és Pista bácsinak az ő "szent, keresztes hadjáratukat". Azt nem mondhatják hogy azért csinálják, hogy a kiadók ne három hanem két havonta vehessenek új BMW-t. Így azt mondják hogy azért csinálják mert ez csak a kezdet. És Donatello, a drogkartell vezetője a Herry Potter 4 kalózmásolatainak bevételeiből épít Bogotában új drogüzemet  :p

#186 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:17

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 15:47

a másolás jogosságáról nem tudok biztosat mondani, de biztos, hogy tilos a védelmet feltörni

Jah...azt a holland gyereket azért akarták börtönbe zárni, mert rájött hogy hogyan lehet feltörni. ERre mondják azt, hogy a tudás veszélyes...

#187 Felhasználó inaktív   Nagyika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:18

Idézet

vagy talan majd az xp-t, photoshopot, office-t is vegye meg a magyar atlag luzer reszletre 39%-os thm-re???
Vagy hasznaljon Linux (es egyeb nyilt forras kodu szoft-okat) amely szinten NEM INGYENES?

Miert nem ingyenes?
Office helyett  Openoffice, en kb 1 eve tertam at ra, otthoni flehasznalasra(levelek irogatasa, nehany tablazat) tokeletesen megfelel
photoshop -> gimp, teny hogy elegge el van maradva a ps-hez kepest, de csaladi fotok szerkesztgetesere boven kivalo.
Xp -> Linux, hamar ugyis lecserelted a fenti progrmaokat, akkor ezzel nem lesz gond, de mivel a fenti progiknak van wines valtozata, ha maradsz, akkor is 2 programmal kevesebbet lopsz.

Idézet

En windozt akarok hasznalni szoval ha befelyezem az egyetemet es tanitani fogok magyarorszagon akkor majd 3 honapig nem eszek hogy legyen egy windoz xp prfessional-om/ office 2003-mam,

Campus (igaz ezekkel most gondok vannak), valamint attol fugg, hol tanitassz, Msdnaa.
En is jobb autot szeretnek az oreg fordomnal, mivel sokat fogyaszt. Akkor most lopjak egyet?

Idézet

akkor persze kene meg 109 musoros dvdt vennem hogy az osszes meglevo filmem meglegyen eredetiben.

Meg is nezed ezeket a filmeket tobbszor is, vagy csak ott porosodnak a polcon feleslegesen megirva?

Idézet

En nagyon sajnalom azokat a zeneszeket akiknek kart okozok de ok is belathatjak hogy a diak hitelemet nem az o lemezeire fogom kolteni... sokkal inkabb kenyerre meg rezsire.

Ha pl szoftverfejleszto lennel es lopjak a programod, akkor elfogadnad ezt ervnek?

#188 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:27

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:11

De ingyenes, csak lehet pénzért is megvenni...de akkor kapsz hozzá könyvet, plüssállatot, kitűzőt, hűtőmágnest, anyámkínját...egyébként másolhatod, letöltheted. Egy-két disztrot még a "gyártó" cég is közzétesz (Uhu, Debian, Gentoo, stb-stb.)

Na ezt észre sem vettem... amúgy igazat mondtál.
Legfeljebb annyit tennék még hozzá, hogy legtöbb terjesztést (disztribúciót) le lehet tölteni, azt a párat, amit nem, azoknak nagyrészét pedig azért nem, mert (nagy)vállalati felhasználóknak készült. És azokat nem a felsorolt dolgok miatt érdemes/kell megvenni, hanem pl. a terméktámogatás miatt, mondjuk telefonon és/vagy emailban. Illetve a hitelesítés miatt. Ugyanis egyes programokhoz ez kell. Csak egy példa. Ha Te megveszed az Oracle cég adatbáziskezelőjének Linuxos változatát, csak akkor kapsz hozzá terméktámogatást. ha ilyen hitelesített terjesztésen futtatod. Ugyanis így tudják garantálni többé-kevésbé azt, hogy a szoftverük a lehető legjobban tesztelve lett az adott platformon. Ilyen hitelesített disztribúció pl. a RedHat (nem a Fedora!) Linux, vagy a SLES (Suse Linux Enterprise Edition)...
De mint mondottam volt, ilyesmi problémám sosem volt, pedig nem is egyfée Linuxot használtam általában. Az már egy másik kérdés, hogy ahol lehetőségem van rá, ott legalább egy darabot vetetek belőle, nem a "vacakok" miatt, hanem hogy ezzel is támogassam a munkájukat... illetve jól mutat a doboz a szekrény tetején...  :)

Bocs az OFF -ért, csak egy kis tovább-magyarázatnak szántam még...  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#189 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:32

Idézet: Nagyika - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:18

photoshop -> gimp, teny hogy elegge el van maradva a ps-hez kepest, de csaladi fotok szerkesztgetesere boven kivalo.

Ha pl szoftverfejleszto lennel es lopjak a programod, akkor elfogadnad ezt ervnek?

Khm... azért az új 2.4 -es GIMP már odavág picit, nagyon jól használható... csak figyelek, itt a grafikusok miket művelnek vele. És milyen jól programozható...  :)  A készülő 3 -as pedig... ehhh, nagyon ott lesz, néztem egy próbaváltozatot régebben...  :)

A második dologgal pedig teljesen egyetértek, szóval szerintem itt eléggé egysíkú vélemények hangzottak el többségében (tisztelet a kivételnek), de nem szólalt meg senki olyan, aki a szoftverfejlesztésből/zenélésből él meg, és lopják az alkotásait...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#190 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 17:48

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:32

A második dologgal pedig teljesen egyetértek, szóval szerintem itt eléggé egysíkú vélemények hangzottak el többségében (tisztelet a kivételnek), de nem szólalt meg senki olyan, aki a szoftverfejlesztésből/zenélésből él meg, és lopják az alkotásait...

Mert a zenészek koncerteznek és abból van pénzük, nem a lemezekből, mert ugye tudjuk a lemezek bevételének soksok %-a hová megy .... igy van, a kiadó zsebébe. Régebben volt, hogy a Náksi akárki is töltött le zenét, mert ő is onnan tudta, hogy neki mit érdemes megvenni stb...

Szerkesztette: Pikkolo 2005. 03. 25. 17:49 -kor

#191 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:01

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:32

Khm... azért az új 2.4 -es GIMP már odavág picit, nagyon jól használható... csak figyelek, itt a grafikusok miket művelnek vele. És milyen jól programozható...  :)  A készülő 3 -as pedig... ehhh, nagyon ott lesz, néztem egy próbaváltozatot régebben...  :)

jah...jah...isszonyat python modulokat lehet vele csinálni. Szerintem a fő erőssége ebben van.

#192 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:03

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 16:48

Mert a zenészek koncerteznek és abból van pénzük, nem a lemezekből, mert ugye tudjuk a lemezek bevételének soksok %-a hová megy .... igy van, a kiadó zsebébe. Régebben volt, hogy a Náksi akárki is töltött le zenét, mert ő is onnan tudta, hogy neki mit érdemes megvenni stb...

nem a náksi - brunner páros volt az, aki bezáratta a mp3portal.hu-t (vagy mi volt a neve...ami azt mondta, hogy nála nincs zene, csak linkek). Mert még ott beszélgettük is hogy nemhogy örülne hogy így legalább valaki meghallgatja a zenéjüket...de lehet hogy nem ő volt

#193 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:08

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:03

nem a náksi - brunner páros volt az, aki bezáratta a mp3portal.hu-t (vagy mi volt a neve...ami azt mondta, hogy nála nincs zene, csak linkek). Mert még ott beszélgettük is hogy nemhogy örülne hogy így legalább valaki meghallgatja a zenéjüket...de lehet hogy nem ő volt

az indexen volt a cikk, talán még fentvan archivként

szerk: DJ Náksi az mp3 mellett

Szerkesztette: Pikkolo 2005. 03. 25. 18:11 -kor

#194 Felhasználó inaktív   24thmoment 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:10

Idézet: Nagyika - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:18

Miert nem ingyenes?
Office helyett  Openoffice, en kb 1 eve tertam at ra, otthoni flehasznalasra(levelek irogatasa, nehany tablazat) tokeletesen megfelel
Xp -> Linux, hamar ugyis lecserelted a fenti progrmaokat, akkor ezzel nem lesz gond, de mivel a fenti progiknak van wines valtozata, ha maradsz, akkor is 2 programmal kevesebbet lopsz.

Campus (igaz ezekkel most gondok vannak), valamint attol fugg, hol tanitassz, Msdnaa.
En is jobb autot szeretnek az oreg fordomnal, mivel sokat fogyaszt. Akkor most lopjak egyet?

Meg is nezed ezeket a filmeket tobbszor is, vagy csak ott porosodnak a polcon feleslegesen megirva?

levelek irogatasanal azert tobbre kell az office.
a 109 fim nagy reszet atlagosan legalabb egyszer megnezem evente, persze sok olyan van amit havernak toltok le.
es azt honnan veszed hogy csaladi fotokat szerkesztesere hasznalom a photoshopot? a lenyeg az ahogy, es ez nem mindig igaz, a draga programok alltalaban jobbak.
en szivesen megvennem az osszes progit amit hasznalok, de erre nincs ra anyagi lehetosegem es csak ezert nem fogok komprumisszumokat kotni! mar csak azert sem mert igazsagtalannak erzem hogy csak azert nem hosznalhatok windozt mert magyarorszagon vagyok egyetemista.

ha szoftverfejleszto lennek nem orulnek ha a progimat lopnak, de nem is kernek erte megfizethetetlen osszeget

Szerkesztette: 24thmoment 2005. 03. 25. 18:14 -kor

#195 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:11

Ha már ennyire pörög a téma, akkor ha valaki tudja, fordítsa le ezt a mondatot nekem nagyjából, közérthető magyarsággal:

Idézet

In some cases that documentation may describe some important conventions (which you should know first) and then refer you back to this tutorial.

Köszönöm... :)

Idézet

[link]

#196 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:13

A fenti linken: "Fontos tudni, hogy csak a jogvédett zenéknek a feltöltése, azaz nyilvánossághoz közvetítése jogsértő, a letöltés magáncélú másolásnak minősül, ilyen formán nem sérti a szerzői jogot."
Ugyanezt mondta a "szakértő" a tv-ben.

#197 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:13

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:01

jah...jah...isszonyat python modulokat lehet vele csinálni. Szerintem a fő erőssége ebben van.

Python meg Perl... és most átgyúrták még jobban a modulkezelő részt... gyorsabb és hatékonyabb lett, pl. kevesebb erőforrást eszik. Állítólag ilyen tekintetben pl. a bálványozott Photoshop eléggé el van maradva mögötte.  :)

Idézet

[link]

#198 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:14

Idézet: Fricci - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:03

Ők voltak, én is emlékszem rájuk... 

Idézet

[link]

#199 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:16

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 18:14

Ők voltak, én is emlékszem rájuk... 

Olvasd a linket amit az előző oldal végén beszúrtam.

#200 Felhasználó inaktív   Fricci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:18

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 17:11

In some cases that documentation may describe some important conventions (which you should know first) and then refer you back to this tutorial.

Néhány esetben a dokumentum leír fontos szabályokat (melyeket fontos először megismerned) majd aztán térj vissza erre a "tutorial"-ra...(ennek nem tudok magyar megfelelőjét

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.