HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#361 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 05. 00:31

Bocs. Kétszer ment el véletlenül.

Szerkesztette: [.:AMDFan:.] 2005. 04. 05. 00:32 -kor

Glory Glory Man United!!!

#362 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 05. 01:05

Idézet: Samott - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 17:16

Flextronics-rol is lesz cikk? Mi jot csinalnak ott mostanaban?

Warezolnak  :nevet:

Idézet: Ytse - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 15:16

Egész nap Zalaegerszegen voltam a Flextronics gyárban, csak este kerültem géphez :)

Csak ugy megjegyeztem, ha mar itt is volt hir rola, es akkor mar belinkeltem ide is. Kozben meg feltunt az idopont, amit nem tudtam szo nelkul hagyni, perszre minden rossz szandek nelkul irtam. A kedvenc szmalylimat meg csak nem hagytam mar le  :blink:  ;)

#363 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 01:15

Idézet: [.:AMDFan:.

,2005. ápr. 5., kedd - 1:31]És őszintén szólva letojom a készítők bazinagy munkáját amikor a Driv3r-t amit már évek óta vártam, leszedtem és egy akkora fostalicska, hogy még a 120FT-os DVD-t is sajnálnám rá nemám megvenni 10k-ért. Meg a Győzike féle mocsokszar zenét játszó divatmajmok akkor sírjanak ha értékelhetőt tudnak produkálni. Milyen érdekes. 20 éve ment a kazettamásolás ezerrel nekünk mégis volt itthon egy csomó eredeti kazink. A mai együttesektől miért nincs? hmmm...

Ha nem tetszik valami, ne vedd meg, és ne is használd/hallgasd. Se megvenni, se letölteni nem kötelező. Kicsit álszent, ha valaki itt sír, hogy milyen rosszak a mai slágerek, de azért közben ott figyel pár mp3-ban a gépén (ezzel nem rád utaltam, te nem említettél ilyesmit). Ha senki nem hallgatja őket, majd rájönnek maguktól.

#364 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 08:10

Hmm. Néhány ezres havonta?
Azért van némi fejlődés a kiadók részéről is.
Bizonyos amerikai egyetemeken a jövő fogyasztói társadalmát építik. Havi 5-8 USD-ért filmeket és zenéket tölthetnek le a kollégisták, teljesen legálisan.
Sajnos a rendszer még némi fejlesztésre szorul, ugyanis ez mind DRM-el megcsúfolt média. Ha nem fizeted a havidíjat, akkor nem nézheted meg többé a már letöltött filmeket sem. A formátum is kötött.
"Music is no good to me if I can't get it on my iPod"
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#365 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 10:57

ha belegondolsz, hogy a letoltott filmeket tobbnyire ugyis csak egyszer nezed meg, akkor ez lenyegeben ugyanaz. en befizetnek egy ilyenre siman. kulonosen, hogy ez egy mozijegy ara.
persze mondjuk tavol-keleti filmekbol kivancsi lennek milyen a kinalat az egyetemen. gondolom ezt a projectet a hollywoodi tomegmedia szponzoralja..

#366 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 11:41

Idézet: diab303 - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 11:57

ha belegondolsz, hogy a letoltott filmeket tobbnyire ugyis csak egyszer nezed meg, akkor ez lenyegeben ugyanaz. en befizetnek egy ilyenre siman. kulonosen, hogy ez egy mozijegy ara.
persze mondjuk tavol-keleti filmekbol kivancsi lennek milyen a kinalat az egyetemen. gondolom ezt a projectet a hollywoodi tomegmedia szponzoralja..

Ugyan az a vásznon látni, mint egy tv-n, monitoron?  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#367 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 05. 11:54

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 11:41

Nem. Tv-n nézem, szép nagy képernyős, nem lépnek a lábamra, nincs tömeg, akkor kezdődik amikor kell, félbe tudom hagyni, elmegy háttérzajnak is ha melózom, ha akarom szinkronos, ha akarom nem szinkronos, nem csörögnek kukoricákkal és mobilokkal, de én meg ehetek közben pizzát....

Szóval nézőpont kérdése, nekem mozi néha túl hangos, otthon is fasznak üvöltetni?
Make love not Wor.

#368 Felhasználó inaktív   [.:AMDFan:.] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 14:32

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 1:15

Ha nem tetszik valami, ne vedd meg, és ne is használd/hallgasd. Se megvenni, se letölteni nem kötelező. Kicsit álszent, ha valaki itt sír, hogy milyen rosszak a mai slágerek, de azért közben ott figyel pár mp3-ban a gépén (ezzel nem rád utaltam, te nem említettél ilyesmit). Ha senki nem hallgatja őket, majd rájönnek maguktól.

Igazából én sosem hallgattam slágerzenét, azt inkább a szüleimre értettem. Amiket én szeretek azokat nagyon nehéz beszerezni itthon, és csóró egyetemista vagyok :) szóval nem tudom megvenni mindent.
Glory Glory Man United!!!

#369 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 14:45

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 12:41

úgy érti, hogy a havidíj egy hónapra egy mozijegy ára.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#370 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 18:09

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 10:54

Nem. Tv-n nézem, szép nagy képernyős, nem lépnek a lábamra, nincs tömeg, akkor kezdődik amikor kell, félbe tudom hagyni, elmegy háttérzajnak is ha melózom, ha akarom szinkronos, ha akarom nem szinkronos, nem csörögnek kukoricákkal és mobilokkal, de én meg ehetek közben pizzát....

Szóval nézőpont kérdése, nekem mozi néha túl hangos, otthon is fasznak üvöltetni?

:nevet2:
Om mani peme hung.

#371 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 11:00

Rájár a rúd a miskolci állománycserélőkre

Idézet

"Ma már az internet, és elsősorban a fájlcserélő rendszerek jelentik a filmkalózkodás gócpontjait" -- mondta korábban Kálmán András, az ASVA igazgatója. "Talán a rendőrség folyamatos jelenlétével végre tudatosul az emberekben, főként a fájlcsere programokat használókban, hogy az illegális filmletöltés- és másolás bűncselekmény, melynek jogi következményei vannak. Meggyőződésem, hogy ennek az esetnek lesz folytatása..."

"hogy az illegális filmletöltés- és másolás bűncselekmény"

A fájlletöltő nem bűnös, a fájlmegosztó igen

Idézet

"A letöltés a magyar jog szerint - amennyiben jövedelemszerző/fokozó jellege nincs és csak a családi-baráti kör műélvezetét szolgálja - magáncélú másolásnak minősül, amely a törvény értelmében szabad felhasználás (azaz nem engedélyköteles, nem kell utána díjat fizetni). Az ilyen magáncélú letöltőket tehát nem lehet büntetni, velük szemben polgári peres úton sem lehet eredményesen igényt érvényesíteni. Persze valahol mélyen igazságtalan, hogy egy ilyen esetben a folyamat összes szereplője (az internet-kapcsolatot biztosító szolgáltató, az anyagot fizetés ellenében hozzáférhetővé tevő kalóz tartalomszolgáltató, illetve a tartalomnak reklámbevétel fejében otthont adó tárhelyszolgáltató) keres a dolgon, kivéve azokat, akiknek a tartalom köszönhető: az alkotók, a zenészek, az előadók és a kiadók" - mondta a zenei szerzői jogok közös jogkezelő szervezetének jogásza.

Most akkor is van ez, paráztatjuk a népet?  :reklamacio:  :think:

#372 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:37

Egyik ismerösömnek most ért véget a pere, megkinálták 1 év felfüggesztett dutyival meg 300.000ft pénzbirsággal, az ismerösét akit magával rántott és nem tudták bizonyitani, hogy pénzért másolt, fél év felfüggesztett börtönnel és szintén 300.000ft pénzbüntivel..

Nos én a 2. srácra leszek kiváncsi, hogy ugyan miböl fizeti majd ki, ugyanis egy egyszerü fiatal srác aki a helyi egyik gyárban dolgozik valmi lóf@sz pénzért  :think:

Illetve az elsö srác aki a fö gyanusitott volt mondta, hogy bizonyos darabszám fölött a cuccokat nem fogadta el a biró saját felhasználásnak..Ez azért érdekes  :think:

Az én ügyem meg majd most fog célegyenesbe fordulni junius környékén, kiváncsi leszek mit lépnek az 1200 lefoglalt filmemnek, meg a vinyókon lévö át nem nézett netröl ledurt cuccoknak  :think:
"Ha vágyaink lovak lennének, térdig járnánk a lószarban :)"

#373 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:39

Idézet: Gandalf - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 12:37

Az én ügyem meg majd most fog célegyenesbe fordulni junius környékén, kiváncsi leszek mit lépnek az 1200 lefoglalt filmemnek, meg a vinyókon lévö át nem nézett netröl ledurt cuccoknak  :think:

Letölteni lehet, terjeszteni nem, persze ezt a törvény a birónak is ismernie kell.

#374 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:43

[QUOTE]"A letöltés a magyar jog szerint - amennyiben jövedelemszerző/fokozó jellege nincs és csak a családi-baráti kör műélvezetét szolgálja - magáncélú másolásnak minősül, amely a törvény értelmében szabad felhasználás (azaz nem engedélyköteles, nem kell utána díjat fizetni)[B]

Nos ez is érdekes, mert ha letöltök valamit és odaadom a barátomnak, megnézni, illetve cserélek vele amit ö is letöltött, akkor nem köthetnek bele gyakorlatilag? :think:

illetve ha buktázok megosztás miatt, és elviszik a gépem, akkor imho csak azok után büntethetnek ami a vinyón van, legalábbis ebböl ez következik imho..

Söt továbbmenve a kiirt, lefoglalt dvd lemezeim vissza kell kapjam..

:think:

#375 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 12:50

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. ápr. 22., péntek - 11:39

Letölteni lehet, terjeszteni nem, persze ezt a törvény a birónak is ismernie kell.

mondjuk az a gáz, hogy volt néhány játék program is kiirva, de mondjuk az nem egy nagy tétel...a filmjeim sajnálom marhára, mert anno meg is vettem a szines használt laser-t, hogy nyomtassak boritót meg mindent, szal még a zsandár is látta, hogy nem megy nálam nagyban a warezolás...

No de majd nyilvánossá teszem az ügyemet, most éppen hosszabitják a filmszakértö vizsgálatát, mert aki bedobta, hogy szoktunk cserélni és miatta szopatnak, na annak az enyémnél 2x annyi cucca volt meg bedobott egy pesti meg egy neki helyi lakost is .. a parasztja..

és most xy és társai (szal bünszövetkezetnek tekintenek) jönnek a papirok amit ha meglsz a szakértöi vélemény az ügyvédemmel nehezményezni fogok..

De az is érdekes, hogy még a nyomozás sehol nem tart, de az ügyészség már a lefoglalható vagyonomat próbálja kideriteni (szólt egy ismerösöm aki a megfelelö hivatalban melózik, hogy megkeresték öket, nyilatkozzanak milyen vagyonom van)..Ez egyszerüen felháboritó szerintem..

Meg az uccsó hozzászólásodban is, a miskolci tag min 2 évet kaphat, de a tetü gyerekgyilkos, ugye 1.5 évet kapott mikor megeröszakolta a barátnöjét..
szal ugy látom, kib@szott veszélyesek vagyunk mi file cserélök a társadalomra, veszélyesebbek mint a köztörvényes bünözök :(

#376 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:17

Idézet: [.:AMDFan:.] - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 23:31

Összességében én nem ítélem a mátrixos srácot az ftp-ért. 1000-ből kb 1 ember lenne az aki a letöltött anyagok tizedét megvenné legálisan. És őszintén szólva letojom a készítők bazinagy munkáját amikor a Driv3r-t amit már évek óta vártam, leszedtem és egy akkora fostalicska, hogy még a 120FT-os DVD-t is sajnálnám rá nemám megvenni 10k-ért.

Ezért adnak ki a fejlesztők demókat.., hogy azt kipróbáld. Egyébként az érvelés gazdaságilag oké, tehát a letltés a kiadóknak nem feltétlenül veszteség hiszen úgyse vennéd meg (mondjuk ez nem egészen igaz), viszont jogilag akkor sem szabad. mondjuk ki az aki mindig betartja az 50et városban, vagy lelassít egy sín előtt?  :cool:

#377 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:29

Ne is mond, ma befordultam a körútról a baross utcába, meg is fogott a yard. Szerencsére látta hogy űberbalf*sz vagyok meg minden, és elengedett egy dorgálással.
Amugy, Gandalf, te piszok anarchista jogsértő, jobb is ha takarocc a kóterba, mert az ilyen warezbűnözőknek odabenn a helye :D Még jó hogy császár előd, a főbróker, és a többi szabadon kószálhat. A 14 éves kislányt megerőszakoló, fejét betörő és a még élő gyereket az emésztőbe beb*szó moslék meg kaphat max 15 évet. Röhej.

#378 Felhasználó inaktív   Gandalf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 13:35

:omg:  :respect:

#379 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 19:04

Lehet kezdeni rinyálni. Egyszerűen felháboritó hogy milyen országban élünk.
Féljünk 1000-el
:eek:
Csak tudnám, hogyan bizonyítják, hogy fel is töltött és nem csak le.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#380 Felhasználó inaktív   Eperkutyus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 22. 20:41

Eszközök vagyunk a nagyok játékában..

Ez pénzről szól, meg hatalomról, semmi más.

Imádkozz, hogy ne szívj nagyot, eléggé széllel szemben pisilsz.. :( (teljesen jogosan amúgy).
Om mani peme hung.

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.