Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások
Elküldve: 2005. 09. 16. 17:51
Ftp legalább nem nyílt, viszonylag kevés embert érint, kevesen tudják elérni.
Elküldve: 2005. 09. 16. 19:12
Idézet: ganxsta - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 17:48
Az userek egy FTP esetén a mennyiségre mennek. ugye? Ebből következőenbn sok diszk kell a gépbe...
FTP: eddig kettot vizsgaltam, azoknal a bizonyitast kovetoen a gyanusitott (jegyzokonyvon kivul) elismerte, hogy nagyjabol mennyi maradt nala. Ebbol vontam le a kovetkeztetest, de igazad van, nem szabad altalanositani. Igaz, ezek nem tul nagy szerverek voltak, 200+ user szammal.
A masoloknal persze jobb a helyzet, kicsit osszemostam, ott a srac masfel ev alatt kis szeriaban is kb 4 millaval jon pluszban a mar leirt koltsegek levonasa utan.
SMSWEB: tudok rola, meg ilyet nem vizsgaltam, de jo nehanyat toroltek mar tudtommal a szakvelemenyemben leirtak alapjan (ha vizsgalok egy gepet, s kapcsolodo infot talalok rola, azt tovabbitom a nyomozo fele, aki - ha ugy dont -, megteszi a szukseges lepeseket). Mivel az SMSWEB szerverek Bp-en vannak, azokban bp-i nyomozok az illetekesek, ok pedig ido es energiamegfontolasbol (teljesen logikusan) a bp-i es kornyeki szakertoket rendelik ki.
Egyebkent maximalisan egyetertek az SMSWEB-bel kapcsolatos megjegyzeseiddel.
UI: kivettem a hosszu beidezest.
Szerkesztette: Vendeg :-) 2005. 09. 16. 19:13 -kor
Elküldve: 2005. 09. 16. 19:39
Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 18:48
370x3000x6=6.66M
janó jó a számításod. 1, de ganxsta valószínű tudatosan egy bizonyos szorzószámot kihagyott belőle. 2,És nézd meg scsi ban mekkora winyot kapsz ennyiért. Akkor rájössz hogy ganxsta is alulbecsülte az árakat, mennyiséget.
Elküldve: 2005. 09. 16. 19:47
Idézet: guest1 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 19:39
Nem vitatkozni akartam, csak megütötte a szemem
Elküldve: 2005. 09. 16. 20:20
Elküldve: 2005. 09. 16. 20:34
Idézet: virkir - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:20
Remélem senki nem gondolja hogy innen fogja megtudni ha beindul valami. Inkább a Tv ben fogják bejelenteni
Elküldve: 2005. 09. 16. 20:37
Kár. Talán gondolkozni kellene egy 500-1000 Ft-os tartományban.
Nem kérdés, mert zene és film esetén szabadon tölthetsz le, szabadon készíthetsz kvázi másolatot, amíg nem kell ehhez az eredeti adathordozó másolásvédelmét megtörnöd, kiiktatnod, kijátszanod - ehhez ugyanis már nincs jogod.
Ki deríti ezt ki, hogy letöltött vagy megtört vagy szimplán megvásárolt egy piacon?
Honnan látná egy szakértő????
Elküldve: 2005. 09. 16. 20:55
Meg szakertonek sem kell hozza lenni.
Ha megveszel egy filmet, az eredetivel azonos masolatot keszithetsz belole sajat magadnak.
Ha mar betomorited, vagy lehagyod a menut, feliratokat, akarmit, az mar nem legalis.
Ha a piacon megveszed, az sem legalis.
Ha letoltod, de mar modositva van rajta valami, az szinten nem legalis.
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:04
Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 11:58
Akkor vázolnék egy példát.
Kb. 4-5 éve megvettem a Csillagok háborúját. 1-2-3, VHS.
1 év múlva kijött a 4 perccel hosszabb verzió. Megveszi a hülye rajongó szintén VHS-en.
3 év múlva jön a DVD változat feiratosan.Vegye meg a hülye fan.
S talán egy-két év múlva itt lesz a szinkronos a tapasztalatok szerint, amit mindenképpen meg kell venned, hiszen magyar hanggal nem birtokolhatod jog nélkül.
Szimplán értékelve a kiadók tevékenységét: etikátlan és kizsákmányoló. Nagyon finom voltam.
Valójában szemét és aljas. Más szellemi termékével kereskedő, ahhoz semmit sem értő, mégis hasznot nagyon nagy mértékben lenyúló társaságról van szó. De ezt szerintem ők is tudják.
Most jön a képbe a rendőrség. Az általunk fizetett. Miért áll érdekében kísérgetni és házkutatni az ügynököket a rendőröknek? Fizetnek érte? Ki keresi meg Kulcsár ellopott milliárdjait, amikor a legnagyobb bűnöző Magyarországon az XP-t illegálisan használó szimpla júzer, aki a szomszéd sráctól kapta kipróbálásra?
Akasztófára a bitang bűnözővel.
Valami nagyon nem kóser itt, gyerekek.
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:05
Idézet: ganxsta - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 17:48
kell bele egy erős táp, ami megbízható és elbírja a HDD-ket: ez úgy 20-25.000Ft
Félre értés ne essék, nem védeni akarom azokat, akik ebből élnek. De a többségi azt hiszi, hogy összetesz egy gépet és dől a lé a warezból. Holott baromira nem. persze kisebb gépet is lehet csinálni. De a HDD-k akkor is tetemes összeget tesznek ki a gép árában. Az pikk-pakk nem jön vissza.
Azé induljunk már ki abból, hogy megvettem az átlagos szerverházamat valami 70ezresért, és cak 6 diszk fér bele. Ha warezt kellene üzemeltetnem, akkor 20ezer lenne tápostól házastól, és occsó SATA diszkekkel tömném tele, mint állat, mezei desktop PIV-et.
Így kicsit occsóbb, de kábé jahh, nem olyan eccerű, de gigabit sem túl drága már.
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:08
Idézet: g@by - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:55
Meg szakertonek sem kell hozza lenni.
Ha megveszel egy filmet, az eredetivel azonos masolatot keszithetsz belole sajat magadnak.
Ha mar betomorited, vagy lehagyod a menut, feliratokat, akarmit, az mar nem legalis.
Ha a piacon megveszed, az sem legalis.
Ha letoltod, de mar modositva van rajta valami, az szinten nem legalis.
Nos, ez igy, ebben a formaban nem igaz.
Szakertokent eszem agaban sincs vizsgalni, hogy milyen volt az eredeti, erre egyszeruen nincs is lehetoseg. Megnezni, hogy az adott film, milyen menukkel jott ki, stb, s aztan megnezni, hogy a masolatrol hianyzik-e valamelyik, az remalom lenne.
A filmet vizsgalom, nem a sallangot. Illetve a korulmenyeket.
Ha valakinel foglalnak pl. filmeket, akkor atolvasom az eddigi nyomozati iratokat, s ha van arra gyanu, hogy anyagi haszna szarmazott az ertekesitesebol (vagy nagy tomegben masolt masok reszere), akkor azt megprobalom megerositeni, illetve belovom a jogtulajdonost es az okozott vagyoni hatranyt, ha nincs, akkor felhivom a nyomozo figyelmet, hogy mire es hogyan kell nyilatkoztatni a gyanusitottat (lasd szerzoi jog, szabad felhasznalas), es atallok a programok azonositasara (ha van nem jogtiszta a gepen).
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:18
Idézet: Lacika62 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 22:04
Kb. 4-5 éve megvettem a Csillagok háborúját. 1-2-3, VHS.
1 év múlva kijött a 4 perccel hosszabb verzió. Megveszi a hülye rajongó szintén VHS-en.
3 év múlva jön a DVD változat feiratosan.Vegye meg a hülye fan.
S talán egy-két év múlva itt lesz a szinkronos a tapasztalatok szerint, amit mindenképpen meg kell venned, hiszen magyar hanggal nem birtokolhatod jog nélkül.
Szimplán értékelve a kiadók tevékenységét: etikátlan és kizsákmányoló. Nagyon finom voltam.
Valójában szemét és aljas. Más szellemi termékével kereskedő, ahhoz semmit sem értő, mégis hasznot nagyon nagy mértékben lenyúló társaságról van szó. De ezt szerintem ők is tudják.
Most jön a képbe a rendőrség. Az általunk fizetett. Miért áll érdekében kísérgetni és házkutatni az ügynököket a rendőröknek? Fizetnek érte? Ki keresi meg Kulcsár ellopott milliárdjait, amikor a legnagyobb bűnöző Magyarországon az XP-t illegálisan használó szimpla júzer, aki a szomszéd sráctól kapta kipróbálásra?
Akasztófára a bitang bűnözővel.
Valami nagyon nem kóser itt, gyerekek.
talán azért, mert a Kulcsár és barátai NEM fizetnek a rendőrségnek, ha valamit talál, inkább azért, ha NEm talál.
ellenben Kicsi Puha fizeti pl. a rendőrség szoftver-kiképzését, ez arra jó hogy Kovács IV, törzs az úton megállított Trabatos dübörgő zenéjében megnézi, hogy millen CD-t játszik a Trabiban???
Sajnos +történt a dolog, érdemes a Neten utánaolvasni.
sanos hogy valami nem kóser azt évek óta érzik azok, akik már jártak tárgyalásra, és érezni fogják azok, akik majd ezután kezdik a Canossa-járást...
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:20
Idézet: Lacika62 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 21:37
Honnan látná egy szakértő????
Ha látja is (szerintem nem látja) azt, hogy nem vetted,
hanem TE dekódoltad, nem lehet bizonyítani. Pláne, ha
a gépen Linux van, a mobilrack meg éppen üres.
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:25
Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 22:08
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a belövés, az okozott hátrány megállapítása milyen képlet alapján történik.
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:30
Idézet: Frank99 - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 22:18
ellenben Kicsi Puha fizeti pl. a rendőrség szoftver-kiképzését, ez arra jó hogy Kovács IV, törzs az úton megállított Trabatos dübörgő zenéjében megnézi, hogy millen CD-t játszik a Trabiban???
Sajnos +történt a dolog, érdemes a Neten utánaolvasni.
sanos hogy valami nem kóser azt évek óta érzik azok, akik már jártak tárgyalásra, és érezni fogják azok, akik majd ezután kezdik a Canossa-járást...
Amit ezekben az ügyekben (sok más mellett) nem értek, az a complett gép lefoglalása.
1.Miért nem elég az adathordozó? A többi alkatrésznek a bizonyításban semmiféle szerepe nincs.
2. Lefoglalod a gépet és elviszed. Ha a helyszínen nem készült közhiteles e-másolat független tanúk előtt az adattartalomról, vagyis egy full copy, akkor a user azt mondja: mikor elvitted a gépét, ez nem volt rajta. Bármit lehet másolni, nemcsak DVD-t, vinyót is. Aki látott már egyszer Derrick-et, az tudja, hogy a szemét zsaru kutatáskor becsempészi a kábítószert a fürdőszoba szekrénykébe.
A bizonyítási teher pedig nem a gyanúsítotton van. A bíró csak a minden kétséget kizáró bűnösséget értékelheti majd a vádlott terhére.
Te mit mondanál egy ilyen védekezésre?
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:34
Mindjart utananezek, de annyi bizonyos, hogy ha akarmit modositasz az eredeti adathordozo strukturajan, az mar illegalisnak szamit hivatalosan.
Magyaran, ha kikolcsonoz valaki a dvd kolcsonzobol egy filmet, arrol csinalhat masolatot, ha egy az egyben atmasolja.
Ezalatt azt kell erteni, ha pl duplaretegu adathordozon van a film, akkar csak arra lehet atmasolni, egyeb esetben nem fer ra, ergo modositasokat kell vegezni rajta, ami mar nem legalis.
A boritot szinten nem lehet lemasolni, egy peldanyban sem, leven az is jogvedett.
Az mas kerdes, hogy egy konkret esetben a szakertok mit vizsgalnak, es mit nem.
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:50
Idézet: Jano - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 20:47
jogos, elnéztem. Én 1 hónapra számoltam. 6 hónap alatti megtérükléshez elég 67 user kb. a 0. perctől kezdve. De az még csak a megtérülése a hardvernek, se "haszon" nincs benne, se a büntetés, se ügyvédi díj se egyéb kiadás.. Az árakat csak úgy nagyságrendileg írtam. De SATA HDD-k és vezérlő esetén nagyjából áll. SCSI-ból ki se számolom, mennyi lenne 3.2TB
Elküldve: 2005. 09. 16. 21:56
Ha nem erne meg az uzemeltetoknek anyagilag, senki nem csinalna.
Ha belefeccolsz egy szerverbe mondjuk 1 millat, amibol boven kijon, a harmadik honap utan akkor is megterul minden koltseged, es ebbe a bukta is bele van szamolva.
Ezek a szerverek pedig nem honapokig szoktak mukodni, hanem evekig, jobb esetben.
Elküldve: 2005. 09. 16. 22:01
Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 22:05
Így kicsit occsóbb, de kábé jahh, nem olyan eccerű, de gigabit sem túl drága már.
Feltételezem, jársz nagykerbe.
Elküldve: 2005. 09. 16. 22:09

Súgó
A téma zárva.