HWSW Informatikai Kerekasztal: Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lefoglalták a legnagyobb magyar kalózszervert A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#1021 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 18. 18:02

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:59

Lányommal meg közöltem ott az openoffice megirja abban és AZT fogja beadni ha esetleg rosszab eredményt kap mint társai feljelentést fogok tenni.

Nagyon helyes. :up:

#1022 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:05

Könyörgök értsenek a másikhoz is....miért kell nekem ahoz bünözövé válnom mert nem hajlandók mást oktatni?

Azert, mert az eletre nevelnek... es a diak azt fogja hasznalni a munkahelyen is. Volt itt egy beszolas valahol, hogy milyen aljas dolog, hogy oracle-t oktatnak az allam penzen... akkor is azt mondtam, hogy bar nekem is oracle-t oktattak volna, mert akkor nem a munka mellett kellett volna megtanulnom, hanem lett volna mar tapasztalatom vele.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1023 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:08

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 15:16

Nem az én reszortom. A demokrácia, jogállamiság nem arról szól (vagy legalábbis kellene, hogy szóljon), hogy mindenki mindig mindenben kurva nagy szakértő, és mindenbe belepofázik. Fogalmam sincs, ezért vannak a megfelelő intézmények felállítva az én adómból is, hogy megoldják ezeket a gondokat. Lehet, hogy hibáznak, lehet, hogy nem mindenkinek tetszően döntenek (akit nem elvek, hanem követlen érdekek mozgatnak, azoktól elvárni érdekes is lenne), de attól még senki nem válik egyből a téma istenévé. A párhuzamokkal is vigyáznék, mert egyből a tárgyi világból hoztál (ami a következőkben leírtak utána utólag már érthető is). De visszakérdezek, ha már a (mindig sántító) párhuzamoknál tartunk: a bliccelőkkel csak az extra üzemanyagfogyasztást és amortizációt kellene kifizettetni? Rohadt BKV, Pistike csak iskolába ment volna, nem üzleti tárgyalásra.

Én nem azt mondtam, hogy nem kell megbüntetni a warezolókat, de a jelenlegi rendszer alapján kiszámolt kárérték csak egyet szolgál: a multicégeket, a kiadókat és az őket védő, az ő vastag zsírjukon lebegő közös jogkezelő szervezeteket. De nem baj, nem érik el vele a céljukat, legfeljebb néhány kisembert tönkretesznek vele. Ugyanakkor nem veszik figyelembe a valóságot. Mint ahogy Te sem. Nagyon könnyű szellemi síkon, szélesen hullámzó moralizálással megbélyegezni, bűnözőnek kikiáltani valakit, és irreális kár okozásával megvádolni, miközben az okozott kár nagyságrendileg sem közelíti meg a kiszámított értéket.

Idézet

Ha már ilyen filozófikus talajra léptünk, akkor hadd mormoljak el annyit magamban, hogy a demokratikus berendezkedésű társadalmak ma egyik nagy feszültségeként azt látom, hogy alapelvekben, alapvető kérdésében nincs konszenzus, sem konzisztencia azokban. Ha tárgyi javak kerülhetnek magántulajdonba, amit azért még ilyen szilánkokra tört világban is a legtöbben és a legtöbb helyen elfogadnak, akkor miből következik, hogy a szellemi javak nem élvezhetik ezt az alkotmányos alapjogot, védelmet, akár jogi, akár morális formában? Miből következik az, hogy egy ember, vagy emberek csoportja által létrehozott valamihez mindenkinek joga lenne birtokolni, cserélni? Szerinted ez milyen messze gyűrűzik? Nem kell válaszolni, biztos vagyok benne, valahogy meg tudnád kreálni, hogy számodra elfogadhatónak tűnjön.

Nem is válaszolok. Az idő - és a piac - engem fog igazolni.

Idézet

Még valami: nem az a vita tárgya most, hogy hogyan is kellene működnie, hogy máshogyan is működhetne. Itt arról van szó, hogy olyan jogokat tulajdonítanak egyesek maguknak és általában az embereknek (mint most te), amelyeket sem a törvény, sem a magántulajdon elve és tisztelete nem enged meg. És mindezt, virtuálsi ökölrázással, mutogatással, bűnbakkereséssel, önigazolással.

Én tisztelem a magántulajdont, a szellemi tulajdont és a törvényt. Magam is tevékenykedem olyan síkon, ahol én magam is megkövetelem a szellemi termékek szerzői jogának tiszteletben tartását. Ez alapvető dolog. Addig a pillanatig, amíg a törvény nem a pénzeszsákok bábjaivá degradálja a jogalkotást, a jogértelmezést és a hatóságot, az egyszeri ember kárára. Ha lesz időm és kedvem, berakok ide egy jópofa elemzést, amit a kiadók, fejlesztők készítettek az illegális szoftverhasználat hatásairól pro és kontra.

#1024 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:26

Ez már enyhén(?) :offtopic: ,de( :D ):

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 17:56

Na es akkor mi van, ha egy regi CD-t talalnak meg es a rajta talalhato programok, jatekok vagy egyeb adatok regebbiek, a maximalisan kiszabhato buntetesi tetelnel ?
Teszem azt, van a CDn vagy CDken windows 98 es RIP-elt jatekok 98-bol, de a gepen nincsenek fent es 3 evnel ugyebar idosebbek.
Ilyenkor behajthatjak e, az alitolagos okozott kart ?

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:43

Nem tudom fejbol az elevulesi idot, de ez szvsz abba a kategoriaba esne. Ezert kell beleiratni a szakertovel a CD/DVD-iras datumat a szakvelemenybe! (Persze, tudom, lehet visszadatumozni, de a szakerto szurja ki, ha valami nem stimmel; a programok megjelenesi datumat ossze lehet szinte napra pontosan szedni, sokszor meg foldreszenkenti elteressel is.)

Egy másik témában már szó volt erről.
A szerzői és szomszédos jogok megsértése úgynevezett állapotbüncselekmény, ami azt jelenti, hogy az elévülése CSAK a jogsértő állapot megszűnése után kezdődik csak el!
Az megint más kérdés, hogy egy 3-5-8 éves játék illegális másolatának birtoklása milyen mértékben veszélyes a társadalomra (ez egy büntetőjogi szakkifejezés!!!), az megint más kérdés...

Üdv: scaurus
"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#1025 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:08

Nem is válaszolok. Az idő - és a piac - engem fog igazolni.

Lehet, hogy te annak fogod megélni, de én kétlem, hogy valóban téged igazolna. Értem, mire célzol, de az csak egyet fog megmutatni: a tömegek emberi morális tartásának, a konzisztens elvrendszer bukását. Persze ebben megint nem sok új lesz, csak egy új oldalról.

Idézet

Ha lesz időm és kedvem, berakok ide egy jópofa elemzést, amit a kiadók, fejlesztők készítettek az illegális szoftverhasználat hatásairól pro és kontra.

Nem hatásokról vitáztam, hanem elvekről. Jogról, etikáról. Igen, ha a jogtulajdonosok belátják, hogy törvény, etika ide, vagy oda, a tömegek arconszarják a szerzői, kiadói jogokat, és ennek megfelelően módosítják üzleti modelljeiket, akkor ehhez az egyes javakkal járó felhasználó jogok is ennek megfelelően kerülnek módosításra. Ez visszamenőleg, vagy a jelenből szemlélve előre, nem igazol semmit. 

Csak lábjegyzetként megjegyezném, hogy a szofisztikált DRM pont ennek az alkalmazkodásnak lenne az egyik eszköze. Persze Doctorow megmondta...amiért néhány évtizede az Államokban hazaárulásért bíróság elé állították volna, ha nem kanadai lenne. :D

#1026 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:34

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:05

Azert, mert az eletre nevelnek... es a diak azt fogja hasznalni a munkahelyen is.
...

De ezzel a szemlélettel nem is fog változni a helyzet...

Hiszen kezdetben iskolába járnak AZOK IS, bármilyen hihetetlen, akik felnőve, majd dönthetnek, hogy a vezetésük alatt álló cég milyen programot használ.
Én, mint beosztott, hiába javaslom az OpenOffice.org-ot, de ha én lennék a főnök, akkor mindenki azt használná, mert tudom, hogy van alternatíva.
Viszont ha valakiben 8 éves korától 23 éves koráig rögzülnek az MS reflexek, az nemigen fog váltani.

#1027 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:36

Idézet: Samott - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 17:05

Azert, mert az eletre nevelnek... es a diak azt fogja hasznalni a munkahelyen is. Volt itt egy beszolas valahol, hogy milyen aljas dolog, hogy oracle-t oktatnak az allam penzen... akkor is azt mondtam, hogy bar nekem is oracle-t oktattak volna, mert akkor nem a munka mellett kellett volna megtanulnom, hanem lett volna mar tapasztalatom vele.

Samott

Speciel az én munkahelyemen nincs ms office......és ahogy nézem a tendenciáttőlünk nyugatabbra nem egy város tért át linuxra és tsai-ra
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#1028 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:38

Idézet: kekeckukac - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:36

Speciel az én munkahelyemen nincs ms office......és ahogy nézem a tendenciáttőlünk nyugatabbra nem egy város tért át linuxra és tsai-ra

Ezeknek az átállásoknak a PR értéke hatalmas, maga a szgéptömeg nem jelentős. Ezzel nem a Linux install base nő jelentősen, hanem az ismertsége, az elfogadottsága, és az MSFT profit marginja soványodik, mert zsarolják opensource-szal.

#1029 Felhasználó inaktív   Vendeg :-) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:39

Idézet: scaurus - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:26

Egy másik témában már szó volt erről.
A szerzői és szomszédos jogok megsértése úgynevezett állapotbüncselekmény, ami azt jelenti, hogy az elévülése CSAK a jogsértő állapot megszűnése után kezdődik csak el!
Az megint más kérdés, hogy egy 3-5-8 éves játék illegális másolatának birtoklása milyen mértékben veszélyes a társadalomra (ez egy büntetőjogi szakkifejezés!!!), az megint más kérdés...

Addig, amig az ugyesz szamolja az elevulest, es figyelembe is veszi, engem a legkevesbe sem zavar. :)

#1030 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:45

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:39

Addig, amig az ugyesz szamolja az elevulest, es figyelembe is veszi, engem a legkevesbe sem zavar. :)

Persze. ;)
Egyébként én is sarkítottam, valójában eseténként, az elkövetés módjaként változhat az, hogy pontosan mikor is kezdődik az adott cselekmény elévülése.

#1031 Felhasználó inaktív   fisike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:58

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 18:20

Mert nekem is van tapasztalatom a téren, s eddig a környéken a legmeredekebb büntetés 200 eFt volt, s azt is második körben szabdta ki a bíróság, mikor kiderült, hogy a gyerek újrakezdte a másolt filmek árusítását...

200 ropi ? Akkor kb 50 filmje lehetett ? 4 ropi/db átlaggal számolva, a fenetudjahányszorlemásoltamég díj nélkül.

#1032 Felhasználó inaktív   kercerece1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:15

Könyörgök értsenek a másikhoz is....miért kell nekem ahoz bünözövé válnom mert nem hajlandók mást oktatni?
Lányommal meg közöltem ott az openoffice megirja abban és AZT fogja beadni ha esetleg rosszab eredményt kap mint társai feljelentést fogok tenni.

Ez egyébként hülyeség. Felhasználói szinten (félkövér, dőlt, középre rendezés stb.) nincs nagy különbség a szövegszerkesztők - táblázat kezelők között. Ha meg vkinek egyszer mégis körlevelet kell írnia, ahhoz úgyis először el kell olvasni a súgót.

Kb. olyan, minthogy ha Skodán tanultál vezetni, attól még elboldogulsz egy Opellel is, legfeljebb egyszer vkinek el kell mondenia, hogy hol van a rükverc.  :)

Nem tudom minek az megírásáról - beadásáról beszélsz, de ha vmi szöveges dokumentum, akkor az Openoffice vidáman el tudja menteni word formátumban. (egyedül a makrókban térnek el nagyon jelentősen egymástól).

#1033 Felhasználó inaktív   nanemááá 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:28

Idézet: special - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 13:01

Tudod, előbb bizonyítani kellene, hogy a 0 forintos warez mellett miért növekednének jelentősen az eladások árcsökkenésre, mert nem igazán ésszerű. Főleg, mert aki warezol, az a piaci árakat is miért figyelje? Mikor fogja elérni egy program ára a nyers lemezét?

Vagy most maradjunk Pistikénél. Persze, photoshop kell a vörösszem kiszűrésére, és office egy házifeladat beadására. Tiszta sor, persze. Sem a GIMP, sem az OOo nem megfelelő, hiszen azok ingyen vannak, szarok is biztos. De Pistikének kellenek az legújabb játékok: méghozzá ingyen, és azonnal. Miazhogy a kétszázezer forintos gép mellé, melyet apja és anyja öt műszakban alig tudott kizzadni, még programokat is vegyen. És különben is húsvétra kapott annyi pénzt, hogy éppen tudott nemrég egy 6800-at venni, hogy fusson a legújabb hentelés rendesen. És ehhez joga van, ez JÁR. Mert ha nem a legújabb játékokat akarná játszani, és nem a farok méretét helyettesíteni a gfx kártya a haverok előtt, akkor elég lenne olcsóbb hardver, a régebbi játékok pedig elérhetőek néhány ezresért. Dehát ez egy undorító elképzelés. Ki akarja az emberek szórakozását elrontani...

Tudom , én mit "pofázok" , hiszen mostanság tévedtem csak ilyen "alapokosok" közé mint te , de a negatív mentalitásod az aktuális témában döbbenetes és kiábrándító........., de persze te P-I-el nyomulsz és a géped a free programok gyűjteménye.......
Jó lehet neked...!??
Csak így tovább!?
A példamutatásod biztosan sok alantas , szoftver kalóz , aljas bűnöző hajlamú luzert "jó útra" vezérel.
Köszönjük neked !! :respect: 

#1034 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:30

A baj ott kezdődik, mikor .docban kérik a dokumentumokat. Én magabiztosan pdf-eket küldözgetek mindenhova, és van, aki szól, hogy .docban kéri. Sőt egy volt tanárom egyszer azt is közölte, hogy lehet beleteszi valamelyik tanulmánygyűjteménybe majd az írásunkat, ezért .docban kéri, mert lehet, szerkeszti. Most ugye kapásból nincs joga hozzá, de szarok rá, megkapta docban.

#1035 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:33

Idézet: Vendeg :-) - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 17:49

alighanem a helyszínen ellenőrzöm (pár telefon, nagy az ismerettségi kör, biztos cáfolja/megerősíti vki az infót).

Ha nem, akkor cucc lefoglal, te pedig extra sürgősen bemutatod az anyagot, és akkor soron kívül visszakapsz mindent, ami nem jogsértő.

Mentségemre szolgáljon, hogy a nyomozásvezetőt, a kapitányt, sőt a megyei főkapitányt is feljelentették eggyel magasabb szinten elfogultságért, tehát kapott az egész vonal...) :)

Helyszínen ilyen szakértő? Hehehehehe. Mióta műxenek itthon így a dolgok? Csak mert nem egy useremnek ismerősömnek rúgták már be az ajtaját a rendőrök, nem egy emberrel melóztam/söröztem együtt, aki ilyen nyomozásokban, meg rendőrségnek tartott szervezett oktatásokban vesz részt, viszont ilyesmikről nem nagyon hallottam, hogy lefoglalákor észt is visznek magukkal...

Extrasürgősen? Arra a két évre gondolsz, amikor valami warezhálózat kapcsán lefoglalják ismerős PII-esét, amin összesen egy Corporate XP van, nomeg erősen kalózkodni egy 4 gigás HDDvel, CDíró nélküli PII-es gépen net nélkül kurvára lehet :-) Csak valahol megtalálták a címét, oszt ment a levesbe. Rendőrség meg több okból is beszopott az ilyenekkel, és azért halad lassan...
Make love not Wor.

#1036 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:41

Idézet: nanemááá - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:28

Tudom , én mit "pofázok" , hiszen mostanság tévedtem csak ilyen "alapokosok" közé mint te , de a negatív mentalitásod az aktuális témában döbbenetes és kiábrándító........., de persze te P-I-el nyomulsz és a géped a free programok gyűjteménye.......
Jó lehet neked...!??
Csak így tovább!?
A példamutatásod biztosan sok alantas , szoftver kalóz , aljas bűnöző hajlamú luzert "jó útra" vezérel.
Köszönjük neked !! :respect:

Igazán nincs mit, kérdezz bátran!  :)

#1037 Felhasználó inaktív   unio21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:41

Erősítsetek meg: jól tudom hogy az adó, áfa bevallások csak win alatt működnek? Mert akkor hiába van free op.rendszer.

#1038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:47

Idézet: unio21 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:41

Erősítsetek meg: jól tudom hogy az adó, áfa bevallások csak win alatt működnek? Mert akkor hiába van free op.rendszer.

Jól tudod, ugorjunk. Kár egy szolgáltatós programnál tünteni, hogy Linux alá is hirtelen legyen, meg MAC, meg BSD, meg mittomén mi alá, ha elenyésző százalékban vannak ilyen gépek...
Make love not Wor.

#1039 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 19:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:47

Jól tudod, ugorjunk. Kár egy szolgáltatós programnál tünteni, hogy Linux alá is hirtelen legyen, meg MAC, meg BSD, meg mittomén mi alá, ha elenyésző százalékban vannak ilyen gépek...

Ebben az esetben ott hibázdik a gondolatmenet, hogy itt egy állami, közfeladatot ellátó intézményről van szó, tehát nem piaci törvények alapján kellene működnie. Ebből következően kezdjük azzal, miért nem oldják meg platformfüggetlenül? Web-felület? Regisztráció? Ahhoz képest, hogy most vettem az eBayen Angliából PayPallel valamit (egy játékot :p :D), és azonnal kifizette, levonta, sms értesítés a számláról stb, ez az apehos téma nevetséges informatikai feladat.

#1040 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 09. 18. 20:01

:offtopic:

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 20:47

Egyáltalán ne ugorjunk, ha már itt tartunk.

Ugyanis különbséget kell(ene) tenni:

- ha egy erre szakosodott cég készít egy könyvelő programot, valóban szíve joga eldönteni, hogy milyen platformra készíti el, nekem meg szívem-jogom eldönteni, hogy megveszem-e, vagy sem,

- ugyanakkor az már kicsit érdekes, hogy pl az APEH honlapjáról letölthető programok csak windows alatt futnak; az állam nem kényszeríthet(ne) egy adott op.rendszer használatára (+ nem hiszem, hogy ezek olyan bonyolult algoritmusokat és olyan -op.rendszertől- függő megoldásokat használnának, melyek ne tennék lehetővé platform független megoldások kidolgozását).

u.i.: special kollega gyorsabb volt...

Szerkesztette: scaurus 2005. 09. 18. 20:03 -kor

Téma megosztása:

• (80 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.