HWSW Informatikai Kerekasztal: Horgásszunk! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Horgásszunk! Tippek, trükkök, történetek... Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 28. 05:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 27. 23:38

Köszi a tippeket, valami ilyesmire gondoltam én is, hogy intenziven horgászott kis vizre felesleges lesz sokat etetni... illetve holnapra egyebkent is filmnézést terveztem, utánanézek ezeknek a Korda filmeknek (van valami online verzio, vagy p2p-n nezelodjek utánuk?)

DIP-et, pasztát használtok? Mi a vélemenyetek ezekrol?

A Korda hivatalos oldalon vannak fennt rövid videok, ha más nem azokat nézd meg, de P2P elérhető minden ha nagyon keresed.

Dipet szoktam néha használni, akár még jó is lehet :-)

#502 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 08:08

Rendben, lekötöm magam mára videokkal, aztan majd kerdezek... addig is ha van valami tipp hol kéne probalkozni most hetvegen szivesen hallgatom :) (elsokorben Préri tóra gondoltam Kiskunlacházán... a halat nem szeretném elhozni, ha hus kell veszek az Auchan-ban)
"Az élet egy szar játék, de a grafikája nagyon ott van!"

Date of Birth : 1980.06.05 5:00am
GPG Fingerprint : CB92 F781 84F4 4701 987B  3B82 791E 7F92 A6F6 A67E

#503 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 12:40

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 15. 20:36

Gábor most ráment a fiatalabb korosztályra, őket hülyiti most éppen és úgy tűnik fogékonyak. Amíg megy a szekér addig nem fog változtatni.

Teljes mértékben egyformán látom veled ezeket a dolgokat.

A moderálással nekem még nem volt bajom, bár tudom, hogy könnyen radiroznak :) Én már tudtam olyan kritikát írni amit nem töröltek ki :) Arra leszek egyébként kiváncsi, hogy kapok-e tesztre Nevis orsót. Jelentkeztem az orsótesztre, Gábor tudja, hogy nagyon kritikus vagyok viszont agitált, hogy írjak neki cikket, majd meglátjuk be merik e ezt vállalni :)

Ahogyan láttam a kiválasztottak névsorát, nem kerültél be.

Én meg sem kíséreltem a jelentkezést, mert engem biztosan nem választottak volna ki. Nem lennék túl jó reklám a kritikus véleményemmel, kamu dolgokat pedig nem vagyok hajlandó leírni. :-)

Az M1 tényleg jó hírű csali és ha Neked bevált én nem foglak noszogatni, hogy keress másikat :) Én is azért használom a Cellt, mert ezt próbáltam ki, bejött és hülye lennék váltani. Egy bajom van csak vele, készen nem lehet itthon kapni (fagyasztva van csak, azt nem hozzák be sajna) és nem mindig kényelmes kevergetni. Előbb utóbb keresek majd valami zacskós kész bojlit is, de azt még nem tudom, hogy ez melyik lesz.

Na, azért használok én más csalit is szép számmal. Az M1 "csak" az egyik kedvenc. Egyébként, ha kész bojlit akarsz vásárolni, akkor ahhoz tudok adni egy-két használható tippet.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#504 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Dzsano - Dátum: 2010. 04. 19. 20:35

Amúgy láttátok már az új Energofish katalógust? Egész jó, "nyugati" minőség, rengeteg minden benne van, ami csak kellhet. Lehet, hogy az Energofish lenyomja a haldoradot? :)

Az általad vásárolt matrac tökéletes a max. 7-8 kg-s halakhoz.

Szerintem az Enegofish-nek pedig még nagyon sokat kell dolgoznia ahhoz, hogy "nyugati minőséget" produkáljon. Az EnergoTeam márka (nem beszélve a Gold Star-ról) nem éppen a minőségéről híresült el.

Manapság van pár jó minőségű horgászbotjuk, de azoknak az árán a "bejáratott" világmárkák termékei között is találsz hasonló minőségű terméket. Amellett szerintem ezen az úton kellene menniük tovább, s elhagyni azokat a termékeket, amelyek lejáratják a cégnevet.

Az igazán jó termékeknek (Ryobi, Wychwood, Drennan, Salmo, Maruto, stb.) pedig csak forgalmazója; azok egyike sem saját márka.

#505 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 04. 28. 13:40

Egyébként, ha kész bojlit akarsz vásárolni, akkor ahhoz tudok adni egy-két használható tippet.

Jöhet... épp azon filozom melyiket vegyem a mostani hideg vizekhez... esetleg mellé valami DIP otlet is johet!

Szerkesztette: Sniper 2010. 04. 28. 13:02 -kor

#506 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 13:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 20. 15:06

(a 2-3szaz ezres rod-pod-ok számomra vicc kategoria, nem látom mivel nyujt tobbet mint az, amit apro erofeszitessel bárki legyartathat lakatos/esztergályos muhelyben tized annyibol...

Szerencsés vagy, ha vannak olyan ismerőseid, akik tudnak ilyet gyártani.

Azért "idegen" műhelyben egy darab rod pod-ra leadni rendelést... amennyire speciális dolog, szerintem 50.000 forint alatt nem úsznád meg a dolgot, de lehet, hogy ez még igen visszafogott becslés volt. Egyszerűen az anyagköltség, a munkadíj és a sok alkatrész és apró kiegészítő legyártása nem lehet olcsó dolog.

Márpedig 40.000-50.000 forintból remek, stabil savállóból, vagy saválló-aluminium kombinációjából készült rod pod-okat lehet kapni. Más kérdés, hogy ez a kategória nekem is túl drága.

Sajnos egyébként 20.000 forint alatt elfogadható minőségű rod pod-ot nem nagyon lehet kapni, ahogyan Saen is mondta. Nekem is csak úgy sikerült, hogy az egyik helyi boltban akciós áron voltak márkás rod pod-ok.

#507 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 28. 14:01

Jöhet... épp azon filozom melyiket vegyem a mostani hideg vizekhez... esetleg mellé valami DIP otlet is johet!

Olvastam a fenti kérdéseidet, így ha megengeded azokra is reagálok.

- Senki nem született úgy, hogy jól tud dobni a horgászbottal; azt bizony gyakorolni kell. Sokan, akik most ismerkednek a nagyobb távolságba történő pontyhorgászattal elkövetik azt a hibát, hogy rögtön távdobó világbajnokok akarnak lenni. Felesleges a 100 métert és az afölötti távolságokat megcélozni.

Pláne néhány hektáros tavakon, ahol egy ilyen dobás által a szerelék jó eséllyel a szemben ülő spori fején landol. :-)

Sokkal fontosabb a helyes technika és a pontosság.

Nem szokásom "kezdő" horgászokra rátukmálni dolgokat, de egy ilyen eszköz beszerzését javaslom neked is:
http://www.carpmania...988dea801bff326

http://www.fishnet.h...all-ujjved.html

Sokáig én is feleslegesnek tartottam, de rászántam magamat, hogy vásárolok egyet, s meg kell mondjam, szinte hihetetlen, hogy mennyivel magabiztosabban dobálok azóta a bottal. Hiszen gondolj bele... én is nagy halakra készülök a pontyozó felszerelésemmel, a főzsinór is vastag, s dobás közben mindig attól féltem, hogy elvágja az ujjamat. Ezért vagy kisebb volt a lendítés, vagy nagyobb erejű dobásnál korán elengedtem a zsinórt. Nyilvánvalóan mindegyik a szerelék pontatlan, vagy nem az általam szándékozott helyre történő bevetését eredményezte.

Amióta megvan ez a dobókesztyű, attól félnem, hogy elvágja a zsinór az ujjamat, ezért sokkal pontosabban és jobban tudok dobni. Én egyébként a Balzer-t vettem meg.

Ilyen változat is létezik: http://www.fishnet.h...dobokeszty.html , de én ezt feleslegesnek tartottam.

- Én a saját tapasztalataim alapján azt mondom, hogy nem jelenthető ki: "hideg vízben csakis X csali, meleg vízben csakis Y csali jó".
Minden víz teljesen más és más, s a halak is máshogyan viselkednek, mást kedvelnek.

Etetés kapcsán is tartom az "inkább kevesebbet, de minőségit" hozzáállást. Intenzíven telepített és horgászott vízeken az etetés célja, hogy felkeltse a halak figyelmét és a te horgodon felkínált csalihoz vonzza őket.

Ennek ellenére én is láttam olyan horgászt, aki - nem túlzás - kb. 10 percen keresztül szórta az általa kiszemelt horgászhelyre két marokkal a főtt kukoricát, vagy olyat, aki minden egyes halfogás után több marék bojlit rászórt az etetésre.

A leghíresebb külföldi pontyhorgászok cikkjeiben is találkozhatsz a legszélsőségesebb véleményekkel, az 1-2 hetes túra során beszórz néhány kg etetőanyag és több száz!!! kg bojli között mindent említenek.

Sok cikkíró megfogalmazta a gondolatait azzal kapcsolatban is, hogy az etetés mennyiségének növelése sok esetben nem hozott eredményt, sőt a kapások számának romlását eredményezte.

Ahogyan Saen is írta, nagy természetes vízen vannak, akik nyáron több hetes, több hónapos időszakra mennek horgászni, s több száz kg pelletet, gabonafélét és bojlit szórnak be alapozásként, illetve folyamatosan ott tartják a halat, s a túra alatt ezzel több kapitális pontyot csalnak az etetésre és a horogra.

Nem szabad feledni, hogy ez a módszer halban szegény természetes vízen visszaüthet. Különösen a kapásszegény időszakokban lehet könnyen túletetni a halakat. Te beszórod a horgászat előtt a sok kg etetőanyagot, a környéken lévő halak megköszönik, jól laknak vele, majd eszük ágában nem lesz a horgon felkínált csalit is felvenni.

A bojli és pellet partról, etetőanyagként való felhasználásának egy egyszerű módja a PVA háló és PVA zsinór használata. Lehet kapni már ilyen terméket kedvező áron.
A lényege, hogy kis "csomagokat" tudsz készíteni a segítségével, amelybe pelletet, magvakat, bojlit rakhatsz, s a szerelékkel együtt bevetheted a kívánt helyre. Ott a vízben hamar feloldódik, s a csomag tartalma a horgod körül terül el.

Amellett ez a módszer vitathatatlanul pontosabb, mintha úgy csúzliznád be, vagy csővel dobálnád be a szemes etetőanyagot.

- S hogy milyen ízkombináció számít nyerőnek? Ezt ki kell tapasztalni. Nyilván mindenkinek megvannak a maga kedvencei. Van olyan pontyhorgász ismerősöm, aki nagyon szép eredényeket könyvelhet el bojlival horgászva, de az év nagy részében, 99%-ban kizárólag a "büdös", halliszt alapú csalikat és etetéseket alkalmazza.

Én például ennek az ellentétét képviselem. Soha nem mennék horgászni a kedvenc epres, ananászos, vagy más gyümölcsös csalijaim nélkül. S bár több cég halliszt, húsliszt, illetve fehérje alapú termékét kedvelem és előszeretettel használom, én inkább a gyümölcsös-hallisztes keverékeket preferálom. Vagyis, ha etetőanyagról van szó, akkor keverem a hallisztes etetőanyagot a gyümölcsös, olajos magvas kajákkal, s gyümölcsös CSL-el ízesítem. Vagy ha tisztán gyümölcsös, gabonás etetőanyagot használok, akkor halas CSL-el keverem be. A csalik terén ugyanúgy, gyakran kombinálok. (Pl. egy gyümölcsös pop-up és egy halas, vagy fűszeres süllyedő bojli kombinációjából készítek "hóember" szereléket.)

Neked is azt tudom mondani, hogy most tavasszal (bár már egészen jól felmelegedtek a vízek) nyugodtan indíts egy jó minőségű epres, vagy ananászos bojlival. Mellette érdemes egy fűszereset és egy magas fehérje tartalmú, hallisztben gazdag "büdös" fajtát is magaddal vinni. Legyen nálad több féle, hogy tudj váltani, ha szükséges.

Nekem a tavalyi szezonban ősszel az SBS M1 és Euro Strawberry Jam bojli vált be a legjobban, de gyakran használom a Lastia termékeit, de más gyártók (Dynamite Baits, Tandem Baits, Silver Baits). Tavasszal és nyáron sokkal több féle csalit használtam; bizony kellett kísérletezni több alkalommal is.

A Lastia bojlik jó ár-érték aránnyal rendelkeznek, s abszolút nem számítanak a drága bojlik közé. Jellemzőjük, hogy nagyon kemények, ezért előszeretettel használják őket olyan területeken, ahol törpeharcsák is élnek a vízben.

Az SBS nem olcsó, de én az M1-ből a dobozos Wafters (ez könnyített bojli) változatot vásároltam meg akciós áron, s a szezon során valamivel több, mint a doboznyi bojli fele fogyott el. Van, aki minden hal után bojlit cserél, velem viszont előfordult, hogy egy darab M1-essel pár óra alatt 5 szép (5 és 10 kg közöttiek) pontyot is fogtam. Ha jó állapotban van a csali, nem cserélem le.

Az SBS Euro sorozatot minden évben akciózzák pár alkalommal, ilyenkor 2.500-2.900 forintért lehet 1 kg-t venni, ami a minőségét figyelembe véve nagyon jó ár érte.

A Tandem Baits Top Edition sorozat szintén kiváló minőségű gyári bojli; 3.000 forint egy kg-s zacskónyi bojli, de minden évben többször akciózzák fél áron.

Egyébként a honlapjuk szerint még most is: http://www.tandem-baits.hu/page.php?22 !

Itt: www.silverbaits.hu megtalálod a Silver Baits Cranch-Mais és Premium bojlikat. Előbbi 2.000 forint körüli áron van, utóbbi 3.000, de még a Cranch-Mais is kiváló, tartalmas, fogós bojli.

Ez pedig a Gigant Baits honlapja: http://www.bojli.hu/

A Gigamino nevű prémium bojli sorozatuk olcsó, s nagyon jó minőségű. Különösen a "Three" változatot (ez húsos, fűszeres és rendkívül erősen fokhagymás illatú) dicsérik mindazok, akik már horgásztak vele.

Én most 3 féle Gigamino bojlit vettem a Szakkiállításon; a tesztelés idén következik. :)

Fentiek mellett a Pelzer Liquid Sky nevű bojlicsaládja érdemel még említést az olcsó, de minőségi bojlik közül.

- A DIP-ekről... Én előszeretettel használom őket. Különösen nagy jelentőségük van intenzíven telepített és horgászott vízeken, valamint rövid (fél-egy napos) horgászatok során. A csali illata sokkal intenzívebb, ha belemártod a DIP-be, és a halak is gyorsabban megtalálják.

Főleg Big Carp és Lastia DIP-jeim vannak, de a kedvező árú DIP-ek közül bevált nagyon a Pelzer Vision-X ananászos. S hát persze az M1-es bojlihoz vettem egy adag M1 DIP-et is. Ez egyébként rendkívül sűrű; olyan, mint egy krém.

Kezdetnek azt javaslom, hogy a Big Carp termékei között nézz körül. Én a folyékony DIP-et is szoktam kombinálni a Big Carp plazma DIP-ekkel. Ezek gyakorlatilag "mártogató porok", amelyek jól megtapadnak a nedves csalin, s egy lassan oldódó, kocsonyás réteget képeznek rajta.

Kezdetnek javaslom neked a Big Carp eper, vagy eperkrém, a szuper fűszer és a "Halibut & N-Butyric" (vajsav) DIP-eket. Azzal gyakorlatilag elég széles "csalipalettát" tudsz lefogni.

Ha csak egyet akarsz elsőre vásárolni, akkor legyen a Big Carp epres (vagy ananászos, feketeribizlis, esetleg banános) ízesítésű DIP.

- Az eltarthatóságról... minden attól függ, hogy milyen helyen tárolod. Nekünk például van egy műhelyként, nyárikonyhaként szolgáló épület az udvarunkban, ahol mindig hűvös van, még nyáron is. Minden csalit és etetőanyagot itt tárolok különféle zárható műanyag vödrökben, tárolóedényekben. Még soha semmilyen csali, vagy bojli nem romlott meg így. Nagyon ki sem tudott száradni.

Egyébként több bojlit már visszazárható csomagolásban hoznak forgalomba. Ez segít abban, hogy minél lassabban száradjon ki, amíg fel nem használod.

- Ha pontyhorgászatról akarsz olvasni, akkor ajánlom a

http://www.carpmania.hu
http://www.carplove.hu
http://www.halzona.hu

oldalakat azokon felül, amiket már fentebb belinkeltem. Mindegyiken találsz cikkeket, beszámolókat a pontyhorgászattal kapcsolatban. Érdemes a Pontyvilág nevű magazint is olvasni, ha érdekel a téma.

Egyelőre ennyi jutott eszembe. :-)

Üdv: Piftuka

Szerkesztette: Piftuka 2010. 04. 28. 14:37 -kor

#508 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 28. 16:24

:) köszönöm a temérdek infót... sok hasznos van benne!

Dobásnál az ujjam én is féltem, nem is gondoltam, hogy van ennek ellenszere, mindenkeppen beszerzek egy ilyen általad javasolt cumót...

Csali tárolását meg tudom oldani pincében, pattintós tetejű vödorben... orommel hallom, hogy jo esellyel nem romlik igy meg... ez viszont ad löketet ahhoz is, hogy esetleg egyszerre tobbfélét beszerezek (nem félve attol, hogy kidbotam a penzt ha nem horgászom el x ido alatt), elsokorben az SBS squid & octopus + valami "piros" gyumolcsos DIP kombó gondolatával játszottam (mellé esetleg egy "pasztázható" olom + paszta), de mindenkeppen megnezem az általad javasoltakat, és megprobalom a rendelkezesre allo csalikeretbol a legtobbet kihozni :)

#509 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 08:42

Csali ügyben én inkább az óvatosságra intelek. Szerintem ne vegyél kapásból sok féle csalit, felesleges. Én is hideg helyen tárolom a cuccaimat, de nekem pellet már avasodott meg sajna.

Egyébként én már elég sokat kipróbáltam és nagyon sok olyan van, ami időnként működik, időnként nem. Kipróbálni egyszerre úgysem fogsz tudni sokat, ezért néhány doboz bőven elég. Alapvetően a kisebb csalikra több kapásod lesz, de a kisebb hal is könnyebben felveszi az apróságokat. A téli-nyári ízekben én nem hiszek, szerintem baromság, egyedül olyan dolgokra érdemes figyelni, hogy más évszakban más a halak igénye (van amikor fehérja kell jobban, van amikor a szénhidrát), illetve a nagyon olajos dolgok hideg vízben megdermednek, nehezen emészthetőek, ezért ezeket csak meleg vízben javaslom. Szóval ebből a szemszögből érdemes megközelíteni a hideg-meleg vizes csalikat.

Márka nélkül amire már rájöttem, hogy a különböző folyékony adalékok szerintem nagyon fontosak. Nyáron a halolajaknak nincs párja, hideg vízben meg a CSL a tuti. Ezeket nyugodtan lehet locsolni pelletekre/bojlikra, de akár etetőanyagba téve is jók. A "sima aromák" sem rosszak, de ezeket jobban kedvelem.

Ja és a legfontosabb az, hogy hová rakod le a végszereléket. Hiába a legjobb csali, a legtutibb cucc, ha ott horgászol ahol nincs hal. Figyelni kell a vizet, hogy hol mozognak a halak és ott horgászni. Persze egy agyontelepített pici tavon ennek kisebb a jelentősége, de még ott is fontos lehet. A jó etető/csalogatóanyag max néhány méterről vonzza oda csak a halat, ezt jó észben tartani.

#510 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 09:35

Na persze nálam a "sok" az lehet másnak "alap" mennyiség :)... elsokorben amire gondoltam: gyumolcsos, tengeri herkentyus, fuszeres bojli (sok a 3féle?!... 20mm-es 1kg-os a legegyszerubb beszerezni igy ebben a meretben tervezem)... emellé valami gyumlcsos DIP, illetve rábeszeltel a CSL-re is :)... ezzel kb egy pár honapot el is lennék :) illetve tudom variálni ha esetleg nincs kapas, ne jarjon azon az agyam, hogy mégse a squid&octopust kellett volna venni hanem az M1-et mondjuk... :) (egyebkent turelmes ember vagyok, kukoricát is áztatom simán 2-3 oráig is, mire elkezdek azon toprengeni, hogy lehet ki kellene szedni és csalit váltani)

Tudsz esetleg valami boltot BP magasságában ahova erdemes lenne betérnem? (kéne még mellé némi aprocikk) Vagy vegyem abban a webshopban ahol eppen leginkabb megeri?!

Köszi megegyszer a jotanacsokat :)

#511 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 10:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 29. 10:35

Na persze nálam a "sok" az lehet másnak "alap" mennyiség :)... elsokorben amire gondoltam: gyumolcsos, tengeri herkentyus, fuszeres bojli (sok a 3féle?!... 20mm-es 1kg-os a legegyszerubb beszerezni igy ebben a meretben tervezem)... emellé valami gyumlcsos DIP, illetve rábeszeltel a CSL-re is :)... ezzel kb egy pár honapot el is lennék :) illetve tudom variálni ha esetleg nincs kapas, ne jarjon azon az agyam, hogy mégse a squid&octopust kellett volna venni hanem az M1-et mondjuk... :) (egyebkent turelmes ember vagyok, kukoricát is áztatom simán 2-3 oráig is, mire elkezdek azon toprengeni, hogy lehet ki kellene szedni és csalit váltani)

Tudsz esetleg valami boltot BP magasságában ahova erdemes lenne betérnem? (kéne még mellé némi aprocikk) Vagy vegyem abban a webshopban ahol eppen leginkabb megeri?!

Köszi megegyszer a jotanacsokat :)

Végülis a 3 féle nem sok :) De miután megnézted a Korda filmeket, azért hagyjál egy helyet a Mainline-nak is, mert tuti ki akarod majd próbálni :) Bár ebből egy doboz Dumbell valamelyik ízben bőven elég kezdésnek szerintem, a jó bojlijuk itthon csak mix/folyadék formában kapható, készen nem.
CSL szerintem már csak ősszel kell legközelebb, mostmár elég meleg van, inkább a halolaj amit javaslok most. Persze ha veszel valamilyen bojlit, akkor a saját dipje vagy hozzá való aroma is tuti lehet.
Bolt: én két helyre járok pesten, az egyik a Maxon, másik a Walterland. Mindkettőt szeretem és sok bojlis cucc van mindkét helyen, talán a Maxonban több a csali.

#512 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: saen - Dátum: 2010. 04. 29. 11:03

Bolt: én két helyre járok pesten, az egyik a Maxon, másik a Walterland. Mindkettőt szeretem és sok bojlis cucc van mindkét helyen, talán a Maxonban több a csali.

Kiváló... elobbi itt van a melohelytol nem messzi, utobbi meg utbaesik "nagybevásárláskor" :)

#513 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 18:17

Be is tértem jól meló után a kozelebbibe (Maxon)... amiket beszereztem:
- Tandem Baits Top Edition édes ananász 24mm 1kg (1.590Huf)
- Tandem Baits Impact Squid & Octopus lebegő 18mm (1.250Huf)
- Big Carp "őrült eper" 20mm 800g (1.950Huf)
- Big Carp Epres DIP (1.490Huf)

+ némi aprocikk (olmok, gubancgátló, stopper, pva, forgo, gumigyongy, ecetera)... jo arcok voltak, sokat kerdeztem, segitettek, adtak torzsvásárloi kedvezmenyt (5%), teljesen jo hely tényleg :) (SBS cuccok nem voltak tul nagy választékban sajna, bojli pl egyaltalan... M1 még elfért volna... de mindegy, alapesetben én is az édes vonalat képviselem (piros pontyos epres etetovel etetek altalaban ha kukoricával horgászom akkor is) igy ez a fenti osszeállitás beillik a képbe elso bojlis probalkozasaimnak :) kivancsi leszek...)

#514 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 29. 19:17

+ némi aprocikk (olmok, gubancgátló, stopper, pva, forgo, gumigyongy, ecetera)... jo arcok voltak, sokat kerdeztem, segitettek, adtak torzsvásárloi kedvezmenyt (5%), teljesen jo hely tényleg :) (SBS cuccok nem voltak tul nagy választékban sajna, bojli pl egyaltalan... M1 még elfért volna... de mindegy, alapesetben én is az édes vonalat képviselem (piros pontyos epres etetovel etetek altalaban ha kukoricával horgászom akkor is) igy ez a fenti osszeállitás beillik a képbe elso bojlis probalkozasaimnak :) kivancsi leszek...)

24mm-es bojli, nem semmi :) Látom nagy vadra lősz :) Majd írd meg miket fogtál vele, ezeket a bojlikat én még nem próbáltam.

#515 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 19:44

top editionbol 18mm és 24mm volt a választék :) gondoltam legyen egy nagyobb is a 18as meg a 20as mellé ha esetleg elkezdené felvenni a tescos méret :)... bizakodom na :D

nem tudom mikor lesz teszt, szombatom eluszni látszik egy pilisi gyalogtura/gombaszas miatt, vasarnap meg haza kéne menni vidékre anyaknapja miatt... :|

Szerkesztette: Sniper 2010. 04. 29. 19:44 -kor

#516 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 29. 19:52

Sziasztok!

Érdeklődve olvastam a hozzászólásaitokat, bőségesen van mit tanulnom nekem is.

Voltam újra horgászni, két alkalommal is, betli megint. :(
Ímmel-ámmal fogtak pontyot, de felém semmit sem, vasárnap is kint voltunk ezen az oldalon van 8-10-en, még a halőr hölgy is mellém ült, és ott horgászott, mert az ő másik tavon lévő helyükön sem evett semmi. Itt sem. Legalább láttam, hogy nem én vagyok az annyira béna, hanem egyáltalán nem eszik a hal.
Vagyis is igen: az erős oldalszélben 4 vagy 5 kapásom volt kb. 1 órán belül (előtte, utána semmi), délelőtt 9-10-ig, abból 1 keszeg, ami 4 szem csemege konzerv kukoricára + mézes pufira kapott, a többi csak bevágás volt, mert meguntam a mozgatást, és úgy látszott, hátha van valami, az utolsók egy rendes, lassú kapásjelző felhúzás volt, odavágtam istenesen, rajta volt, kb. fél percig, utána lemaradt.
Az meg olyan erősen húzott, hogy előre kellett görnyednem, pedig a fék is közepesre volt állítva. Na mindegy, lemaradt az is. Talán várni kellett volna még. Ez van.

Az érdekes, hogy ez a kapás, és a többi is a haldorádos finom pontypelletre és hibrid mézes-pálinkás pelletre volt.
Eddig sajnáltam magam, hogy haldorádós termékeket vettem, sokan szidják, (én is, mert nagyon morzsolódik!) de úgy látszik, lehet velük halat fogni.

A kukorica, amivel a keszeget fogtam, simán a horogra volt téve, de nem akartam keszegeket fogni fél óránként, ezért nehéz távdobócsöves kosarat és hajszálelőkés szereléket készítettem, rajta általában: 1-1 szem pontyos, lebegő mézes pálinkás pellet, vagy oldódó epres + mézes pálinkás pellet + pontyos hungarocell volt a csali. Mindet "dippeltem" haldorados nagy ponty aroma tuninggal, néha mézes-pálinkás DIP-el.

Az időjárásról: Szerda délután viharos erejű észak nyugati, nyugati szál volt, ez jó, mert nekem hátszél. Semmi kapás nem volt. Csütörtök hajnalban tükörvíz, délelőtt egyre erősödő déli szél, 10 órakor már erősen hullámzott. Pénteken marha hideg, szél, erősen felhős ég, otthon maradtam. Vasárnap hajnalban megint tükörvíz, utána a változatosság kedvéért viharossá erősödő keleti-, északkeleti szél.

Kellene valami büdös DIP, és ebben az évben már nem akarok venni semmit. Van valami ötletetek?
Még nem próbáltam ki a Trigga pelletet, pedig jó büdös és biztosan jobban tart a horgon (hajszálon), mint a pici haldorádós pelletek. Legközelebb az következik, arra kellene a büdös DIP.
Ezek a haldorádós kis vackok szerintem csak féderre, az ahhoz méretezett horgokhoz jók igazán.

Kötöttem új, rövidebb előkéket, kb. 12-14 cm hosszúak, rajtuk most már azért is: Hayabusa M1 (6-os) P1 (6-os) és Korda KurvShank (8-as).
Hétvégén nem érek rá, de utána hétvégén egyfolytában napig megpróbálom. Persze akkor lesz a nagy eső, mint mindig...

A táska egy zsír egyszerű Shakespeare táska. Kisebb, mint a régi kínai válltáskám, de kevesebbet is akarok hurcolni, csak azt, ami mindenképpen kell. (üveg pálinka belefér :))

Üdv!
Asztalravissza!

#517 Felhasználó inaktív   Sniper 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 07:44

Hmmm... nem szokott ez ilyen lenni... valami nem kerek ebben az évben (nem csak Abonyban, rengeteg helyen panaszkodnak hasonloképp) Mi volt más idén? Baromi sok eso esett, ettol valszeg hidegebb még a viz, illetve hó is viszonylag tobb volt mint az elmult jopár évben...remelem nem valami szirszar "oldodott" bele a vizeinkbe a kornyezo foldekrol sok csapadeknak koszonhetoen?!

#518 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 30. 08:44

Hmmm... nem szokott ez ilyen lenni... valami nem kerek ebben az évben (nem csak Abonyban, rengeteg helyen panaszkodnak hasonloképp) Mi volt más idén? Baromi sok eso esett, ettol valszeg hidegebb még a viz, illetve hó is viszonylag tobb volt mint az elmult jopár évben...remelem nem valami szirszar "oldodott" bele a vizeinkbe a kornyezo foldekrol sok csapadeknak koszonhetoen?!

Én is ezt hallom, mármint hogy nagyon szar ez az év és nemcsak nekem. Előbb-utóbb azért rendeződik majd a helyzet, legalábbis remélem. Hétvégétől én ráfekszem a rablókra ezerrel, reméljük azok jönnek majd szépen.

#519 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 30. 11:56

Remélem javul majd, és addig marad a tóban hal is.
A víz tiszta, legalábbis nincs semmi fertőzésnek, kemikáliának nyoma. De nagyon magas a vízállás, ilyenkor már fél méterrel lejjebb szokott lenni a vízszint. (az agyagbányáról minden vizet ide tolnak át, a másik már kitermelt gödör meg teljesen üres)

Meg fogom próbálni az éjszakai horgászatot, főleg, ha ilyen jó marad az idő, de sajnos csak a jövő héten tudok kimenni.
Addig a pótdobjaimra veszek sárga zsinórt, és esetleg valami "büdös" DIP-et.

Görbüljön!
Asztalravissza!

#520 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 01. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 28. 17:24

Csali tárolását meg tudom oldani pincében, pattintós tetejű vödorben... orommel hallom, hogy jo esellyel nem romlik igy meg...

Na, azért azt jegyezzük meg, hogy a páratartalom sem mindegy! Ha az a pince "dohos", akkor ott bizony hamar megpenészedhet bármilyen csali.

Nekem a fentebb említett házzal szerencsém van, mert amellett, hogy télen-nyáron hűvös, belül száraz a levegő. Ennek köszönhetően tényleg gond nélkül tudom tárolni a DIP-eket, aromákat, etetőanyagokat és csalikat.

Üzenet megtekintéseIdézet: Sniper - Dátum: 2010. 04. 29. 19:17

Szerintem "kezdő csomagnak" ez tökéletes. Az említett édes ananászos bojli nekem is bevált; a beltartalmi értékei jók, apró magvakat is tartalmaz, s rendkívül intenzív ananász illatot áraszt magából. Az illaton érezni, hogy nagy valószínűséggel természetes aromával készült.

Hogy nem vettél M1-et, az nem feltétlenül probléma. Ha majd később mégis szeretnél fűszeres, kolbászos jellegű bojlit, de nem szívesen költenél sokat, akkor javaslom a Maros Mix kolbászos Pop-up bojlit. A Lastia gyártja, jó minőségű, s olcsó.

Hozzá pedig a Big Carp "szuper fűszer" elnevezésű DIP-et tudom ajánlani. Ősszel nekem fogós volt ez a kombináció. Egyébként ez a DIP még az M1-es bojlival is jól kombinálható. Egy rendkívül sűrű DIP, ami tele van őröl fűszerpaprikával. (Egyébként a Big Carp-nak van kolbászos DIP-je és plazma DIP-je is, ha az szimpatikusabb.)

Fűszeres bojlira a másik javaslatom a már említett Gigamino Three, a maga nagyon intenzív húsos, fokhagymás illatával és nagyon kedvező árával. ;-)

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »