HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1331 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 20. 07:56

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 6:39

Hol hallottad ezt a bios korlát dolgot? Nem kevered/keverik valakik valami mással?

Nem keverem. Biosban:
Installed memory: 4096MB
Available memory: 3327MB
És írja is ugyanitt, hogy a felhasználható memória hardver korlátok miatt csak 3327MB.

A D630-ból már kivették ezt a korlátot.

64bites oprendszerek alatt is csak 3325MB látszik, szal hardver korlát.

- alaplapcsere oka: VGA memóriahiba volt
- Vista SP1 alatt processek: svchost.exe (40-70%) (akkor is ha autoupdatet kikapcsolom), explorer.exe (30-50%), dwm.exe (20-30%)
- A08-as BIOS-al és A10-es BIOS-al (legfrissebb) is jelentkezik a probléma, a BIOS upgrade majd downgrade majd megint upgrade rendebn lezajlottak. Gondoltam rá, hogy nem jó a legújabb bios, ezért tegnap visszatettem bele az A08-at, de ugyanúgy jelentkezett a probléma. Load Defaults persze volt utána.
+

#1332 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 18:47

Az akkut hagyjam a gépen ha nem hordozom vagy távolitsam el és használjam csak töltőről?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#1333 Felhasználó inaktív   elstimate 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 21. 19:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 8:02

Azért az nem semmi, hogy a rendszer üresjárat "100%-on pörgeti" a procit. Magyarul: kurv@ra nem csinál semmit! Az tényleg idegesítő.  :omg:

ps.: volt már 1-szer ilyen kérdés, hogy mi az az üresjárat, s miért foglalja majdnem 100%-ban a procit... erre mondtuk, hogy ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy folyamatosan futtatsz programokat... :D

ps.: vagy csak fogalmazási problémák miatt értek félre valamit?

nem hinném, hogy fogalmazási probléma, ha tovább olvasod akkor kiderül, hogy mi az igazi gond:

tehát:

ha töltőn van, keményen belassul, alig akar bebootolni, ha kihúzom a töltőt és csak akksiról megy akkor "mint a villám". ha visszarakom a töltőt, akkor ismét hihetetlen lassú.

bios-t még nem néztem, de 7 hónapja nem volt hardwer változás, minek kéne új bios, ha eddig is jó volt?

de azért ránézek

tehát tudtok erre hasznosat mondani?

üdv!

#1334 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 21. 20:00

Idézet: BBalázs - Dátum: 2008. jún. 21., szombat - 19:47

Az akkut hagyjam a gépen ha nem hordozom vagy távolitsam el és használjam csak töltőről?

Az akku szakszerű tárolása: 40% köré merítve, légmentesen lezárva hűtőbe teszed. Ha azért mobil gépnek is használod, nem kell ennyire vigyázni rá, én úgy szoktam, hogy 100%-ra töltöm, aztán kiveszem.

#1335 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 08:46

Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy a barátnőm vett egy új Acer Aspire 5715Z noteszgépet.
Linux van rajta. De az sem indul el mert vmi hálózati kábel nincs csatlakoztatva... :/ Linuxtól szabadulni szeretnék...
A BIOSban átállítottam, hogy bootoljon be dvd-ről de nem bootolja be az XP telepítő lemezt. Azt hittem, hogy hibás az XP lemez így betettem egy asztali gépbe és ott pedig gond nélkül elindult. Tehát így a lemezzel nincs hiba.
remélem nem csak én vagyok egyedül ezzel a problémával és már csak bennetek van a reményem!
És valaki megtudja mondani, hogy mi a teendő... szervízbe meg ide oda nem akarjuk vinni...
Köszönöm előre is a segítséget!

Szerkesztette: andicsek 2008. 06. 22. 08:58 -kor

#1336 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 22. 09:26

Nem bootolja be az mit jelent pontosan?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1337 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 10:19

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 9:26

Nem bootolja be az mit jelent pontosan?

hiába teszm első helyre a dvd meghajtót, lementem a beállításokat és újraindul a gép és megint csak a fránya Linuxot tölti be...és nem a telepítőlemezt indítja,hanem a vinyót  :confused:

#1338 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 13:31

Idézet: andicsek - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 11:19

hiába teszm első helyre a dvd meghajtót, lementem a beállításokat és újraindul a gép és megint csak a fránya Linuxot tölti be...és nem a telepítőlemezt indítja,hanem a vinyót  :confused:

Ha DVD, akkor gondolom, valmi fckgw warezszar lesz, felírva valami tuskógazdaságos minőségű DVD-re, 18x-osan. CD-vel próbálkozz, olyannal, ami lehetőleg nem 52x-esen írt és ne ilyen teleszemetelt vacakkal, hanem mondjuk eredeti lemezzel, amit megvettél...
Ezekben a noteszekben van már boot-menü, ahol a meghajtó tököléséig ki lehet húzni és kiválasztani az eszközt, F8 gomb lehet ilyen például, de BIOS kiírja általában.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1339 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 13:42

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. jún. 20., péntek - 8:56

Nem keverem. Biosban:
Installed memory: 4096MB
Available memory: 3327MB
És írja is ugyanitt, hogy a felhasználható memória hardver korlátok miatt csak 3327MB.

A D630-ból már kivették ezt a korlátot.

64bites oprendszerek alatt is csak 3325MB látszik, szal hardver korlát.

- alaplapcsere oka: VGA memóriahiba volt
- Vista SP1 alatt processek: svchost.exe (40-70%) (akkor is ha autoupdatet kikapcsolom), explorer.exe (30-50%), dwm.exe (20-30%)
- A08-as BIOS-al és A10-es BIOS-al (legfrissebb) is jelentkezik a probléma, a BIOS upgrade majd downgrade majd megint upgrade rendebn lezajlottak. Gondoltam rá, hogy nem jó a legújabb bios, ezért tegnap visszatettem bele az A08-at, de ugyanúgy jelentkezett a probléma. Load Defaults persze volt utána.

Eleve 4G-vel vetted a notit, vagy raktál bele + ?

Érdekes ez a limit. Eddig csak 2/4G-s határról halottam hardver terén.

4 GB memóriával szoftveresen meg ugye akkor lehet gond ha 32bites oprendszert használsz és emelett van a gépben egyéb extra memória amit már nem bír megcímezni. Akár dedikált VRAM, akár Robson.

Mindenesetre fura..

Szerkesztette: ZsilBi 2008. 06. 22. 13:42 -kor

#1340 Felhasználó inaktív   andicsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 15:38

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 13:31

Ha DVD, akkor gondolom, valmi fckgw warezszar lesz, felírva valami tuskógazdaságos minőségű DVD-re, 18x-osan. CD-vel próbálkozz, olyannal, ami lehetőleg nem 52x-esen írt és ne ilyen teleszemetelt vacakkal, hanem mondjuk eredeti lemezzel, amit megvettél...
Ezekben a noteszekben van már boot-menü, ahol a meghajtó tököléséig ki lehet húzni és kiválasztani az eszközt, F8 gomb lehet ilyen például, de BIOS kiírja általában.

philips cd-re van kiírva egy suli xp-je...
más gépére akkor miért lehet zökkenőmentesen elsőre föltelepíteni? Pheonix a BIOS. ha ez mond még Nked plusz infót hozzá... Köszönöm a hozzászólást!

#1341 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 19:00

F8-ra nem mászik elő boot-menü? Ha CD-n van, akkor nem szóltam, de a noteszek optikai eszközei sokszor tetűlassúak az asztaliakhoz képest és egy gyengébben megírt, vagy öregedő felületű lemezt nem fognak olyan fürgén beolvasni, a BIOS meg türelmetlenül továbblép a következő boot-eszközre.

#1342 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 20:11

MSI megabook S270 notebook tápcsatlakozója problémás.
Hol tölt, hol nem, akku kiszedve, ha megmozgatom a csatit, akkor kikapcsol. :(

Ez forrasztható, vagy az egész csatlakozó cserés?

Kb. mennyibe kerül a javítása, és kb mennyi idő?
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1343 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 21:14

Üdv!

Akksi tanácsért fordulnék én is hozzátok.
Dell d820, 9 cellás akksi, valamivel több, mint másfél éves. Használat: nem szoktam foglalkozni azzal, hogy teljesen lemerítsem, meg ilyenek. Kikapcs helyett készenlét, így hurcolászom.

Cca. két hét alatt a wear level 32, majd 35, most épp 38 % lett. Ezzel ki is békülnék, de ha akksiról megy, úgy 70-80%-os töltöttség után hirtelen 10-20 körülire esik. A kérdés: érdemes tesztelgetni, merítgetni, tölteni X időn keresztül, esetleg egyéb hiba után kutatni, vagy inkább annak van nagyobb esélye, hogy ennyi volt az akksinak?

Thx.

#1344 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 06:05

Egy pár ciklust vigyél végig rajta, aztán a BIOS-ban egy kalibrálást csinálj meg, ha van ilyen opció.

#1345 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 06:48

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 7:05

Egy pár ciklust vigyél végig rajta, aztán a BIOS-ban egy kalibrálást csinálj meg, ha van ilyen opció.

Kalibrálás sajna nincs. Ciklusnak megfelel az, ha estig lemerítem, aztán 11-től reggel hatig töltődik? Többet sajna nem tudom nélkülözni a gépet...

#1346 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 09:38

A wear level ma reggelre már 42%...  :(  Valamiért úgy érzem, szükségem lesz egy új akksira, szóval ha valaki tudna mondani a humansofton kívül kereskedőt, akitől beszerezhető 9 cellás dell gyári akksi, ne kíméljen a linkekkel... Thx.

#1347 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 10:18

akkuk.hu
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1348 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 10:38

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:18

akkuk.hu

Thx, de ott én csak utángyártottat találtam, és nem is túl olcsón...

#1349 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 06:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 11:38

Thx, de ott én csak utángyártottat találtam, és nem is túl olcsón...

Annyi igaz az utángyártott aksikkal kapcsolatban, hogy nem árt óvatosnak lenni, néha átverhetik az embert. De szerintem, ha figyelsz 1 kicsit, nem fogsz csalódni, főleg, ha olyan helyen veszed, ahol kimondottan ezzel foglalkoznak.

A lényeg, hogy a kapocsfeszültség legyen ugyanaz, mint az eredeti, s a kapacitás legyen hasonló (valamivel több lesz általában, de NE legyen kétszerese, mert az tuti átverés, 20-30% plusz szerintem jó).

Utána kell nézni, lehet, hogy a Dell aksi 2-szer annyiba kerül, mint az utángyáris. Az utángyáris általában egyébként is olcsóbb, mint az eredeti. Te tudod, mit éri meg jobban.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1350 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:07

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 7:43

Annyi igaz az utángyártott aksikkal kapcsolatban, [...]

Megnéztem, a kapacitás kisebb, egyebekben ugyanaz. Amúgy érdeklődtem Dell márkaboltban. Érdekes választ kaptam: szerintük olyan 25k körül szokott lenni (persze most nincs), de (állítólag) leégett a Dell egyik akkumulátorgyára, ami miatt most hiány van, nehéz beszerezni, és ha lehet, akkor 50k...  :think:  A HS-nál meg közölték, hogy kapacitástól függetlenül az akksik egységárasak, 30+áfa...  :omg:  Ehhez képest az utángyártott br. 27+szállítás, szóval akkor már inkább a gyári... Nemzetközi Dell oldalon meg 299$+szállítás, akármit írnak 9 cellás akksira, szóval úgy néz ki, hogy 30-40 között talán megúszom...

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.