HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1371 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 07. 06. 20:48

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 21:06

Sziasztok!

Egy kérdésem volna, lehet hülyeség de érdekel... :)
Létezik laptop,150.000 huf ig amit 365*24 órában folyamatosan lehet üzemeltetni?

csendes és kis fogyasztású letöltőgép, izé, hómszerver kellene?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1372 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 21:11

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 21:06

Létezik laptop,150.000 huf ig amit 365*24 órában folyamatosan lehet üzemeltetni?

A leírásból arra következtetek, hogy nem szükséges a mobilitás, ilyen célra fölösleges laptopot venni. Csendes, megbízható, kis fogyasztású gépet töredékáron össze lehet rakni. Ráadásul pont a max. százötvenezer forintos kategória az, ami még annyira belépőszint, hogy megbízható, folyamatosan bekapcsolva hagyott rendszert nem igazán lehet ezekre építeni, ha meg elromlanak, drága lesz a javítás.

#1373 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 21:12

Idézet: hpx - Dátum: 2008. júl. 5., szombat - 11:20

Ki tudna ilyet beszerezni / mennyi lenne?

Holnap rákérdezek.

#1374 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 06:01

Értem!

Köszönöm. Igen, főleg letöltőgépről lenne szó. Sajna akkor ez járhatatlan út.
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#1375 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:04

Üdv!

van egy ASUS A3H 5011-es, már nem garis notebook, melynek a kijelzőnél levő zsanérjai úgy elvannak kopva, hogy kb 8-10cm a holtjátéka a kijelzőnek. Szerintetek 25-30 ezerbe belekerülhet egy ilyen javítása? Mert több helyen érdeklődtem, szervízeket hívtam fel, sok helyen nem is vállalták, az NSE-hez irányítottak, de ott meg iszonyat drágán vállalnák be. Szóval akinek van valami ötlete, vagy tapasztalata ilyesfajta problémával, és tud árakat esetleg szervízt mondani, az ne habozzon.

Köszi!

#1376 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 14:10

Idézet: renee7 - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 7:01

Köszönöm. Igen, főleg letöltőgépről lenne szó. Sajna akkor ez járhatatlan út.

Fölösleges, keress egy öreg Compaq iPAQ-t, vagy valami hasonló kategóriájú készreszerelt desktop gépet. (Standard alkatrészekből összepakoltat nem javaslok, az ilyen kompakt irodai gépek sokkal halkabbak.) Én úgy egy másfél éve vettem édesanyámnak egyet innen a fórumról, 10 ezer forintba fájt, és tán' a vinyó a leghangosabb benne. Ha routerre kerül, akkor még monitor meg billentyűzet sem kell hozzá, amit bővíteni érdemes, az egy jókora vinyó meg egy USB-s wifi adapter, de még az sem létszükség. A gyári 128 MB memória meg 800 MHz körüli proci már elvisz egy XP-t vagy valami fiatalabb Linuxot, játszani meg úgysem ezen fogsz.

#1377 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:18

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 15:04

Üdv!

van egy ASUS A3H 5011-es, már nem garis notebook, melynek a kijelzőnél levő zsanérjai úgy elvannak kopva, hogy kb 8-10cm a holtjátéka a kijelzőnek. Szerintetek 25-30 ezerbe belekerülhet egy ilyen javítása? Mert több helyen érdeklődtem, szervízeket hívtam fel, sok helyen nem is vállalták, az NSE-hez irányítottak, de ott meg iszonyat drágán vállalnák be. Szóval akinek van valami ötlete, vagy tapasztalata ilyesfajta problémával, és tud árakat esetleg szervízt mondani, az ne habozzon.

Köszi!

Kb. 6k/db egy zsanér (pontosat meg kell nézni, ha érdekel), kell belőle kettő, +munkadíj.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1378 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:22

Köszi a gyors választ. Akkor körülbelül tudom mihez mérni az árakat. Tehát kb. 20-ból ki kéne jönnie jó esetben, munkadíjjal együtt.

#1379 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:44

Kb igen.
Burkolat nem repedt, zsanérok aljzataiban a csavar nem lazult?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1380 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:50

Nem repedt meg a burkolat, csak a műanyag illesztések néhol széttágultak. Csupán annyit érzékelni az egészből, hogy idegesítően nagy a holtjáték, laza, lötyögős a kijelző, és amit írtam az első mondatban, hogy a két műanyag burkolatillesztés között már kicsit széttágult a dolog. Szétszedni nem is tudom, hogy kell, nem is mertem, szóval többet nem tudok.

#1381 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 15:58

Akkor ott nem a zsanér lesz elsődlegesen lazult, hanem a rögzítése. Meg kéne nézni.

#1382 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 16:07

Ok, csináltam 3 képet, hát ha így könnyebb elképzelni. Össznyomni a széttágult részeket nem tudom kézzel, pedig először azt hittem simán csak vmi miatt szétcsuszott, de ezek szerint nem...

http://gs_2008.extra...0707_170410.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170429.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170443.jpg

#1383 Felhasználó inaktív   Borzas73 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:02

Idézet: Greg Sanchez - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 16:07

Ok, csináltam 3 képet, hát ha így könnyebb elképzelni. Össznyomni a széttágult részeket nem tudom kézzel, pedig először azt hittem simán csak vmi miatt szétcsuszott, de ezek szerint nem...

http://gs_2008.extra...0707_170410.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170429.jpg
http://gs_2008.extra...0707_170443.jpg

Szia!

Bocs, hogy belepofázok, de célszerű lenne sztem óvatosan leszedni a csavarokat, majd szétpattintani ott, ahol már úgyis szétjött. Akkor látni fogod, mi a helyzet. Merthogy csomó gépnél a zsanérok csatlakoznak egy alukerethez, amire rögzítve van maga az LCD, a műanyag hátsó fedlapba pedig be vannak ágyazva kicsi sárgaréz anyucik, amibe belemennek az alukereten átmenő rögzitőcsavarok. Ha pedig véletlenül (pl. sok hajtogatástól) elfárad a beágyazott anyuci, az ugye szépen kijön (szakad) a műanyag hátlapból, így aztán a hátlap, meg a káva remekül elállnak egymástól...  :(
Ha óvatosan leszeded a kávát az azért is jó, mert ha maga a zsanér nem tűnik töröttnek, sokszor előfordul, hogy a zsanérokat az alapvázhoz rögzítő csavarok lazulnak ki, amítől kvázi "billeg" az LCD előre-hátra.
Lenon volt? Hát nem Lenin?

#1384 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:12

Helló!

Az az igazság, hogy kicsit félek belekontárkodni, meg nem is találom pontosan, hogy hol kellene a kávát szétszedni, úgyhogy mindenképp akár szervízbe, de akár egy magánemberhez elvinném és ő megnézné, megszerelné. De ha valaki vállalja a fórumból, hogy megnézi, és megszerelné amennyire a tudásától telik, azt persze anyagilag is támogatnám, mivel a legnagyobb notebook szerelésem az a RAM modulok és a proci körüli rész tisztítása volt. Szóval, aki megpróbálná, az nyugodtan privizzen rám, felkeresném. Ja és köszi a tanácsokat mindkettőtöknek. Sokat segítettettek!  :respect:

#1385 Felhasználó inaktív   Greg Sanchez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 17:30

Fejlemények: nem lámerkodtam el végül a dolgot, hanem ugye megtaláltam a csavarokat, gumitappancsok mögött és az alsó két csavar meg volt lazulva, az okozta a nagy holtjátékot, most pöpec lett, persze attól még megvan alul az illesztések közti rés, de nem érdekel, mert nem leng ki a kijelző, csak annyit amennyi a tömege miatt van. Köszi szépen mindenkinek, aki segített!

#1386 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:04

A noti baromira szeszélyes lett, de végül sikerült kideríteni mi a baj.
Fejlemények:
Tegnap megint nem idult a rendszer a szokásos hibaüzenettel. Gondoltam kitakarítom az ata csatlakozót. Persze ehhez az egész gépet atomjaira kellett bontani, de végül sikerült : ) Természetesen a zsanértakaró díszborítást sikerült eltörnöm, de egy 100 forintos ragasztó csodákra képes.
Nekiestem a csatlakozóérintkezoknek egy reszelovel, multiméterrel megnézem és mind jó volt. Vasszapakoltam a noti alá mindent és ugyanazt a hibát csinálta. Aztán reggel láss csodát megint beindult. Légkondis szobába volt, így a melegre gyanakodtam. Aztán kipróbáltam barátom vinyójával is a gépet és azt megette, akárhány újraindítás alkalmával. Akkor nyert bizonyosságot, hogy a vinyó a hibás, mikor az barátom gépébe szerelve nem indult.
Most vettem egy új vinyót, 160-as Samsung, de csak 130 gigát lát belole a BIOS, túlélem... : )

#1387 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 18:15

Lehet, hogy már valahol említették, de egy HP-Compaq 6710b-nél lehet úgy bővíteni a memóriát, hogy nem kell semmi zárjegyet felbontani, szóval azok le vannak zárolva?

#1388 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:38

Nos, végre kaptam konkrét ajánlatot d820 akksira a HS-tól. A gyári valamivel több, mint másfélszer annyi lenne, mint az akkuk.hu-n kapható utángyártott, de ami sokkal fájdalmasabb, hogy "szállítási idő bizonytalan, 2-3 hónap"...  :eek:  A hozzáértőktől kérdezném: érdemes kavarni gyári akksi után, vagy érjem be az utángyártottal (ami mondjuk kicsivel kisebb is...)? Köszi a tanácsot.

Szerk.: A kapacitásról írottakban nem vagyok biztos...  :)  Gondolom, a Wh és mAh között van összefüggés, de a nagyonis eltérő megadott értékek miatt vaslogikával arra következtetek, hogy nem ugyanaz a két mértékegység...  :D

Szerkesztette: desiderius 2008. 07. 08. 15:47 -kor

#1389 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:50

Én közel három hónapja használok akkuk.hu-s akksit a Powerbookomban, semmi bajom nincs vele, szépen tartja magát, pedig nyúzom rendesen. Egy kis kapacitásvesztés van már rajta, de az ígért hat óra körüli üzemidőt szó nélkül teljesíti.

#1390 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:53

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:38

"szállítási idő bizonytalan, 2-3 hónap"

Ez a lerazas egy nem is tul kifinomult modja. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.