HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1351 Felhasználó inaktív   ZsilBi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 24. 07:51

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:07

Megnéztem, a kapacitás kisebb, egyebekben ugyanaz. Amúgy érdeklődtem Dell márkaboltban. Érdekes választ kaptam: szerintük olyan 25k körül szokott lenni (persze most nincs), de (állítólag) leégett a Dell egyik akkumulátorgyára, ami miatt most hiány van, nehéz beszerezni, és ha lehet, akkor 50k...  :think:  A HS-nál meg közölték, hogy kapacitástól függetlenül az akksik egységárasak, 30+áfa...  :omg:  Ehhez képest az utángyártott br. 27+szállítás, szóval akkor már inkább a gyári... Nemzetközi Dell oldalon meg 299$+szállítás, akármit írnak 9 cellás akksira, szóval úgy néz ki, hogy 30-40 között talán megúszom...

Nem próbálkoztam még ilyenekkel, de van esély rá hogy sikerul kicsit javitani a helyzeten:

http://www.rm.com/Support/TechnicalArticle...rrer=MyComputer
http://www.notebookr...asp?newsID=3537

#1352 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 8:07

de (állítólag) leégett a Dell egyik akkumulátorgyára, ami miatt most hiány van, nehéz beszerezni, és ha lehet, akkor 50k...  :think:  A HS-nál meg közölték, hogy kapacitástól függetlenül az akksik egységárasak, 30+áfa...  :omg: 

Ez igaz, leégett egy akksigyár, ami a DELL-nek is beszállítója (meg még sok más gyártónak)
Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a Humansoftnál a 6600-as meg a 4400-as akksi is egységesen 30k lenne, mert akkor mindenki a nagyobbal kérné a notikat...
+

#1353 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 13:15

Idézet: ZsilBi - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 14:42

Eleve 4G-vel vetted a notit, vagy raktál bele + ?

Érdekes ez a limit. Eddig csak 2/4G-s határról halottam hardver terén.

4 GB memóriával szoftveresen meg ugye akkor lehet gond ha 32bites oprendszert használsz és emelett van a gépben egyéb extra memória amit már nem bír megcímezni. Akár dedikált VRAM, akár Robson.

Mindenesetre fura..

Nem annyira fura, de nem a bios korlátozza, hanem a chipkészlet. 945ig felfelé akarhattál bármit, 3,2-3,5, iszonyatosan nagy mákkal 3,7 gigát lehetett kitaposni, ha agyba-főbe letiltottál mindent. 4 giga felett valóban a 32 bites oprendszer is korlát, de elsődlegesen a chipset a gond. A 965östől felfelé van már 8 gigás korlát, ott meg olyan 7,pár gigát lehet beleszuszakolni.

#1354 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 16:51

Idézet: Thoty - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 14:01

Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a Humansoftnál a 6600-as meg a 4400-as akksi is egységesen 30k lenne, mert akkor mindenki a nagyobbal kérné a notikat...

Nekem ezt mondták... Lassanként majd rendelek, aztán akkor megtudom a tutit...

#1355 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 18:52

Idézet: ZsilBi - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 14:42

Eleve 4G-vel vetted a notit, vagy raktál bele + ?

én raktam bele a ramot, de nem az okozza, a gyárival is volt ilyen gond.
A memórialimitet 2-More megmagyarázta  :respect:

egyébként megvan a hiba: nagy valószínűséggel az i8kfangui nevű alkalmazás okozza a gondot :( kár, mert jó kis alkalmazás lenne
+

#1356 Felhasználó inaktív   dzsozefo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 13:43

Van itt HWSW- olyan aki ért a notebookokhoz hardware szinten és szivesen megnézne két notebookot illetve szervizelné is?

AcerTravelmate 4502lmi...
Gericom képernyő hibás...

További info privibe!

köszönöm :offtopic:  :think:
AMD Athlon64 X2 4200+ | Gigabyte GA-MA69G-S3H | 2x1GB Kingmax DDRII-800MHz |
Geforce 8600GT 256 GDDR3 | Samsung - 400GB | Maxtor - 200GB | Pioneer DVR - 212 D | Pinnacle TV-Tuner | Codegen 400W | Codegen 604AL-CA

Ipod Touch 2.0 customized firmware
Nokia E51 200.34.36
-> Szerverhosting,Szerverbérlés,.hu domain,tárhely

#1357 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 22:03

Idézet: JSB - Dátum: 2005. ápr. 29., péntek - 12:38

Kipróbáltam, 1 napra lehúztam a cmosról a tápkábelt. Kinullázódott, újraindítottam, de nincsen változás sajnos. Passzolok.
:(

Bocs,hogy bele szólok. A cmos-nak (RTC) asszem két regisztere van. A data és az index. Ha emlékeim nem csalnak akkor 060hnál vannak. A checksumot elrontani pedid úgy lehet ha az indexet egyesével növeled és a data-ba nullákat írsz.  Végülis akár egy bájt is elég a checksum error-hoz.
De csak ujraindításnál derül ki, hogy mi lett az eredmény.
Laptopoknál sok tipus eepromban őrzi a cuccait. Ezeket veszélyes írogatni, mert jelszót(poweron password) kérhet reboot után. Nálunk volt ilyen Compaq Armada tipusú gép.  :spirit:
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#1358 Felhasználó inaktív   S3NS3i 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 02. 17:47

sziasztok!

asus a6szériás alaplapi töltőcsatlakozót keresek,vagy olyan bontot ahonnan szerezni lehet.
[Asus P5B-Deluxe WiFi-AP][Core 2 Duo E6300@2130Mhz][GeiL Ultra Kit 2x512 MB DDR2-800][Samsung 320GB 16MB][Gainward 8800GT 512MB GoldenSample][Codegen 300W]

[15,4" WXGA][Mobile Intel Alviso i915PM][Mobile Intel Pentium M Dothan 2MB/FSB533 1,73Ghz][512MB DDR2-533][80GB 8MB][ATi Mobility Radeon X700/128MB PCI-EXP]

#1359 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 02. 22:30

Idézet: S3NS3i - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 18:47

sziasztok!

asus a6szériás alaplapi töltőcsatlakozót keresek,vagy olyan bontot ahonnan szerezni lehet.

Meg tudom javítani.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1360 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 06:22

Sziasztok!

Tegnapelőtt sikerült beszerezni tesómnak egy MSI EX600-ast, minden klappol, de van egy zavaró "apróság", nemtudom ez default ezeknél a cuccoknál, vagy hiba.

Everest alapján:
Akku gyári töltöttsége nem volt túl magas, ez nem is érdekes, viszont már akkor 5%-os elhasználódást jelzett. Majd miután teljesen lemerült, 17óra formázás. Formázás után: 8%-os elhasználódás.
Jahmondom, haladunk...zsír új akksi "alap elhasználódása" mennyi lehet? Ez természetes? Mintha itt olvastam volna egy bolhás hírdetésen, hogy valaki 0%-os elhasználódással árulta a használt gépét....ezmeg zsírújan már 8%? :o  :reklamacio:
(6cellás akku)

Köszi szépen.

Üdv
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#1361 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 09:40

Formázás nincsen a Liion akkuknál, töltőelektronika komplett atomatikusan tölt, majd leállítja a töltést, felvett áramerősség, akkufeszültség és hőmérséklet alapján. Ellenberger pár ciklus kell neki, mire eléri maximális képességeit. A különféle programok által kiolvasott marhaságokat meg hagyd figyelmen kívül. Akkura is van gari, ha észrevehetően csökken a kapacitása/nem hozza a gyári értékek közelében az üzemidőt, akkor intézni kell.
Akku gyárilag fel van töltve de csak kb. félig (élettartamának ez tesz jót), aztán áll ki tudja, mennyi időt, az önkisülés meg makacs dolog.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1362 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 08:42

sziasztok!

van egy kis problemam a kb 3 hetes dell vostro 1400-as laptopommal. naponta tobbszor is hallok ilyen kattogo hangot a gep aljabol. ugy gondolom h ez a hdd lehet mert arrol az oldalrol jon ahol a DVDrom es a hdd van. a dvdromot azert zarnam ki mert par napig ugy hasznaltam a gepet h a rom talcaja ki volt nyitva szoval az szerintem igy nem adhatott ki magabol hangot. marad a hdd, ami egy SAMSUNG HM160HI 160gb.

nem tudjatok megmondani hogy ez a problema tenyleg lehet-e a hddben illetve hogy mitol lehet es hogyan javithato? :(

valaszotokat elore is koszi: fulmi

#1363 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 10:27

Idézet: Fulmi - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 9:42

sziasztok!

van egy kis problemam a kb 3 hetes dell vostro 1400-as laptopommal. naponta tobbszor is hallok ilyen kattogo hangot a gep aljabol. ugy gondolom h ez a hdd lehet mert arrol az oldalrol jon ahol a DVDrom es a hdd van. a dvdromot azert zarnam ki mert par napig ugy hasznaltam a gepet h a rom talcaja ki volt nyitva szoval az szerintem igy nem adhatott ki magabol hangot. marad a hdd, ami egy SAMSUNG HM160HI 160gb.

nem tudjatok megmondani hogy ez a problema tenyleg lehet-e a hddben illetve hogy mitol lehet es hogyan javithato? :(

valaszotokat elore is koszi: fulmi

Szerintem - ha jó erős kattanást hallasz - az az energiatakarékossági funkciók miatt van - az okosabbak biztos meg tudják mondani, hogy mi is történik ilyenkor. Legalábbis nekem is csinált ilyet a gép, míg nhc-vel rá nem vettem, hogy ne akarjon spórolni... (Bár nekem hitachi van emlékeim szerint.)

#1364 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:00

Idézet: desiderius - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 10:27

Szerintem - ha jó erős kattanást hallasz - az az energiatakarékossági funkciók miatt van - az okosabbak biztos meg tudják mondani, hogy mi is történik ilyenkor. Legalábbis nekem is csinált ilyet a gép, míg nhc-vel rá nem vettem, hogy ne akarjon spórolni... (Bár nekem hitachi van emlékeim szerint.)

Remelem is, csinaltam egy tesztet HDSentinellel: report, hatha vki lat benne vmi rosszat, a piros nekem eleg rossz. :D

#1365 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:10

Halódik a lemez, csereérett.
A kartanás mondjuk Samura nem jellemző, de Hitachi-knál a fej parkolópáylára rántásának jele. Normális.

#1366 Felhasználó inaktív   Fulmi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 11:21

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 11:10

Halódik a lemez, csereérett.
A kartanás mondjuk Samura nem jellemző, de Hitachi-knál a fej parkolópáylára rántásának jele. Normális.

Mitol halhat meg 2 het alatt a lemez? :D Alapbol selejt volt?  :confused:

#1367 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 16:52

Szevasztok!
Van egy Acer Travelmate 740-es notebook, ami a tegnapi napig tökéletesen működött.
Ma bekapcsoltam és a következőt írta ki:
IDE Primary Channel Master Drive Error
Equipment Configuration Error

Azt írja lépjek be a biosba F2-vel, vagy tovább F1-el. Természetesen nem bootol.
A BIOSban nyomtam egy factory settingset, de semmi.
A gépben egy 20GB-os IMB vinyó van, kivettem és beraktam egy átalakítóval egy USB-s külső rackbe, de winXP nem ismeri fel.
Kipróbáltam egy régi PII-es PC-ben, szintén Acer, és abban is pontosan ugyanezt a hibát dobja.
A vinyónak hallhatólag semmi baja, felpörög, de úgy tűnik, hogy a gépek semmit nem olvasnak róla, fel sem ismerik.
Valami külföldi fórumon olvastam, hogy a régi gépeknél, főleg a 20 gigás vinyók esetében a géppel fel kellett ismertetni szériaszám (vagy mi) alapján a vinyót, manuálisan, vagy beállítva kézzel az auto-felismerést a BIOSban. Ennek következtében, ahogy írták, előfordulhat, hogy mikor a CMOS elem lemerül, akkor a vinyót egyszerűen elfelejti a gép.
Viszont a gép egész éjszaka be volt dugva töltésre, így ha a CMOS elem le is merült volna, kapott standby feszt a gép.
A vinyón lévő adatok nem nagyon érdekelnek, este mindig lementem a munkát a PC-re. Csak attól tartok hogy nem a vinyó ment gallyra, hanem az egész gép és így tök fölöslegesen vennék bele új vinyót.
Ötletek?

#1368 Felhasználó inaktív   izriot 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 19:14

Ez baromi jó, az előbb visszadugtam, mondván feltúrom a BIOSt a vinyóbeállítás gyanánt, és most meg működik : ) Elképesztő. Tavaly ugyanígy nem indult a gép, akkor kiderült, hogy a memória csatlakozója volt  poros. Elképzelhető, hogy megint a csatlakozások szórakoztak velem...

#1369 Felhasználó inaktív   hpx 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 10:20

Idos ASUS M6N notebookhoz kellene a processzor hojet elvezeto heatpipe alkatresz. Szerintem anno, amikor alaplapot kellett benne cserelni tonkrevagtak es mar joideje nincs benne gaz -> melegszik a cpu, igy mindig le kellett folytanom alacsonyabb frekire.

Ki tudna ilyet beszerezni / mennyi lenne? Beszerelem en, azzal nincs gond. Nem is tudom hirtelen ki az ASUS szervize, de nem sok jot sejtek... majd utananezek hacsak nincs vkinek szervizkonyve keznel es tud ilyet rendelni.

#1370 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 20:06

Sziasztok!

Egy kérdésem volna, lehet hülyeség de érdekel... :)
Létezik laptop,150.000 huf ig amit 365*24 órában folyamatosan lehet üzemeltetni?
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.