HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:25

kell hozza egy konverter, de nagysagrendileg ugyanannyiba kerul, mint a kulso rack. igy en az utobbit ajanlanam erre a celra.

Akkor közvetlenül nem köthető rá a SATA csatira?
Miben mások a notebook winyók?

#2042 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:41

Idézet: Akibard - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 11:35

Miben mások a notebook winyók?

A méretükben, meg abban, hogy nincs bekötve a 12 volts ág. Ha menet közben dugod rá, akkor felpörög, de nem fog megjelenni a meghajtók között, ahhoz újra kell indítanod a gépet. A SATA elvileg támogatja a hot swapet, gyakorlatban az olcsóbb meghajtókat (pláne a notebookvinyók) nem látja a rendszer "menet közben".

Szerkesztette: debaj 2009. 05. 14. 10:41 -kor

#2043 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:44

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:41

nincs bekötve a 12 volts ág. Ha menet közben dugod rá, akkor felpörög, de nem fog megjelenni a meghajtók között, ahhoz újra kell indítanod a gépet.

Én kikapcsolt gépre csatlakoztattam, és nem jelent meg... :(

#2044 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:46

Akkor ott valami más probléma lehetett. Másik kábellel, másik aljzatban próbáltad?

#2045 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:51

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:46

Akkor ott valami más probléma lehetett. Másik kábellel, másik aljzatban próbáltad?

Igen, 2 külön kábel, 2 külön aljzatban, és nem ment. (A másik két nagy vinyó megy ott rendesen)

#2046 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:53

bocsanat, en pata-rol irtam, amit irtam! (nem volt teljesen specifikalt a kerdes, igy nem vettem figyelembe.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2047 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 10:57

Akkor workaroundként crosslink UTP kábelt javasolnék, nem lesz olyan gyors, mint a natív SATA felület, de olyan 8-10 MB/s sebességet ki tudtam csikarni notebook és asztali gép között, körülbelül 200 forint költséggel.

#2048 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:33

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:57

Akkor workaroundként crosslink UTP kábelt javasolnék, nem lesz olyan gyors, mint a natív SATA felület, de olyan 8-10 MB/s sebességet ki tudtam csikarni notebook és asztali gép között, körülbelül 200 forint költséggel.

Igen, ezt ismerem, jelenleg is helyi hálón másolom át az adatokat, ha szükség van rá, de így 280 gigát átmozgatni jelentős időbe telik... :-(

Nevezetesen az volt a gond, hogy nővérem gépében meghalt a winyó. Helyette az enyémet tettük bele, mert én vettem egy nagyobbta. Akkor ugye egyszer az ő adatait lemásol-felmásol, majd az enyémet le-fel az újra, majd (miután az új vinyóm kattogott rettenetesen, ki lett cserélve) ismét adatment majd visszamásol...
Erre szerettem volna egy megoldást.

#2049 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 11:41

Szerintem, ha ilyen eseti problémáról van szó, nyugodtan ott lehet hagyni éjszakára. :) Ha nem ismeri fel a gép, akkor ott valami hardveres korlátozás, vagy egyedi inkompatibilitás lehet, jobb (olcsóbb) megoldás sajnos nem lesz.

A helyi háló meg elképzelhető, hogy akár jelentősen lassabb, mint a puszta crosslink, sok olcsóbbfajta router nem képes az Ethernet teljes sebességét kihasználni, a WiFi routerekről nem is beszélve.

Szerkesztette: debaj 2009. 05. 14. 11:43 -kor

#2050 Felhasználó inaktív   Draco21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 17:25

FONTOS LENNE!!!

Szerbusztok látom van munka bőven és ehhez sajnos én is hozzá fogok szólni mert:
Vettem egy MSI EX630-át és egyszerűen nem tudok rá Microsoftos OP rendszert telepíteni XP sp3-nál és sp 2-nél bejön a kékhalál, vistánál meg mindíg hiányzik az instal.wim nevű fájl (pedig rajta van, megnéztem)
Légyszi segítsetek hogy mi lehet a gond és ha lehet a gari miatt a Bios-hoz nem nagyon nyúkálnék.
Előre is köszönöm a segítséget!

#2051 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 17:42

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 11:41

Szerintem, ha ilyen eseti problémáról van szó, nyugodtan ott lehet hagyni éjszakára. :) Ha nem ismeri fel a gép, akkor ott valami hardveres korlátozás, vagy egyedi inkompatibilitás lehet, jobb (olcsóbb) megoldás sajnos nem lesz.

A helyi háló meg elképzelhető, hogy akár jelentősen lassabb, mint a puszta crosslink, sok olcsóbbfajta router nem képes az Ethernet teljes sebességét kihasználni, a WiFi routerekről nem is beszélve.

Köszi, akkor legközelebb kipróbálom majd.

Valaki javaslat a Numlock blokkolására? :))

#2052 Felhasználó inaktív   Draco21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 11:27

Üdvözletem, frissítettem biost nemsokat segített a dolgon az instal.wim fájlt még mindíg nem látja a vista telepítő dvd-jén. Most megpróbálkozok egy WAIK-kal hátha jutok vele vmire.
Ha van vmi ötletetek hogy mi lehet a gondja ennek a laptopnak, akkor szívessen várom.

#2053 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 16. 19:11

Idézet: Draco21 - Dátum: 2009. máj. 16., szombat - 11:27

Üdvözletem, frissítettem biost nemsokat segített a dolgon az instal.wim fájlt még mindíg nem látja a vista telepítő dvd-jén. Most megpróbálkozok egy WAIK-kal hátha jutok vele vmire.
Ha van vmi ötletetek hogy mi lehet a gondja ennek a laptopnak, akkor szívessen várom.

Én megpróbálnék rajt egy memtest86-ot elsőkörben.
Azt viszont nem írtad, hogy a telepítés mely szakaszában dobja be a kékhalált.
vassté

#2054 Felhasználó inaktív   Draco21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 17. 06:31

A kékhalált az Xp telepítése közben dobta be akkor amikor a meghajtót kell választani hogy hova telepítsd, de ezt a problémát kiküszöböltem egy nem hivatalos bios frissítéssel. Most Xp van rajta innen megpróbáltam frissíteni az op rendszert hátha sikerül, de nem még mindig nem látja az install.wim nevű fájlt. Azért lenne jó a Vista mert az Xp nem támogatja az SLI-t, nemigazán érzékeli a 4GB ramot (csak 2,75Gib) és a hozzá kapott legtöbb driver is vista alatt futna. Légyszi valaki mondja meg hogy mi lehet a gond és hogyan tudnám orvosolni?
Köszönöm.

#2055 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:03

Súlyos probléma történt.

Épp most öntöttem le a laptopom billentyűzetét egy pohár tejjel. Igyekeztem kiönteni belőle a tejet, szerencsére nem folyt bele túl sok.

Viszont a billentyűzet meghülyült. Ha leütök egy karaktert, rögtön négyet üt le, ha a backspace-t, akkor ujabb karaktereket üt le.

Szerintetek van esélyem arra, hogy helyreáll?  :think:  :(
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2056 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:37

Idézet: Dextrose - Dátum: 2009. máj. 18., hétfő - 23:03

Súlyos probléma történt.

Épp most öntöttem le a laptopom billentyűzetét egy pohár tejjel. Igyekeztem kiönteni belőle a tejet, szerencsére nem folyt bele túl sok.

Viszont a billentyűzet meghülyült. Ha leütök egy karaktert, rögtön négyet üt le, ha a backspace-t, akkor ujabb karaktereket üt le.

Szerintetek van esélyem arra, hogy helyreáll?  :think:  :(

Akkut azonnalkiszeded, billentyűzetzet kitermeled. Öblítsd ki ALAPOSAN vízzel, akár zuhany alá is teheted. Majd intenzív szárításba fogsz hajszárítóval, ügyelve, hogy ne olvasztár legyen a beceneved :D csak intenzív huzattal és meleggel dolgozz. Ha ügyes vagy, mákod lesz. Ha folyt a gépbe csak egy csepp is láthatóan, azonnal legózz, CMOS elemet húzd/tépd le, és a folyadék minden nyomát tüntesd el, fülpiszka, alkohol segedelmével. Ha aláfolyt valami IC-nek, akkor itt is mosás + szárítás lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2057 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:41

Idézet: debaj - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 11:41

A méretükben, meg abban, hogy nincs bekötve a 12 volts ág. Ha menet közben dugod rá, akkor felpörög, de nem fog megjelenni a meghajtók között, ahhoz újra kell indítanod a gépet. A SATA elvileg támogatja a hot swapet, gyakorlatban az olcsóbb meghajtókat (pláne a notebookvinyók) nem látja a rendszer "menet közben".

peroff
(dehogynem, csak kell egy hw-változások keresése gombot nyomni :D )
peron
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2058 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:43

Idézet: Akibard - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 18:42

Köszi, akkor legközelebb kipróbálom majd.

Valaki javaslat a Numlock blokkolására? :))

Fn+valami ki kell kapcsolja, mi a pontos típusod? Kékkel (vagy más színnel, ami az Fn gomb színe is lesz) lesz írva nm lck vagy hasonló rövidítéssel esetleg, kell legyen rá opció.

#2059 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 18. 22:49

Idézet: Draco21 - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 7:31

A kékhalált az Xp telepítése közben dobta be akkor amikor a meghajtót kell választani hogy hova telepítsd, de ezt a problémát kiküszöböltem egy nem hivatalos bios frissítéssel. Most Xp van rajta innen megpróbáltam frissíteni az op rendszert hátha sikerül, de nem még mindig nem látja az install.wim nevű fájlt. Azért lenne jó a Vista mert az Xp nem támogatja az SLI-t, nemigazán érzékeli a 4GB ramot (csak 2,75Gib) és a hozzá kapott legtöbb driver is vista alatt futna. Légyszi valaki mondja meg hogy mi lehet a gond és hogyan tudnám orvosolni?
Köszönöm.

32bit-en a Vista sem fogja. Mire kell a 4G RAM? Úgy érzed, hogy a 2,75G nem elég? Megér annyit a nem látszó rész, hogy a Vista-val nyűglődj? XP miért ne támogatna SLI-t? Nem rajta múlik, hanem az illesztőkön meg a játékon.. Driver is lesz oda XP alá, csak keresni kell.
Lesz hamarosan Windows 7, majd azt érdemesebb lesz feltenni, addig meg XP.

#2060 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 19. 08:02

Idézet: Aragorn - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 10:45

Sziasztok.

Tegnap megadta magát a DELL Inspirin 1525-ös leptopom aksija. Egyszerüen egyiknapról a másikra nem töltődött többet. Ha jól rémlik talán tavaly februárban vettük a gépet. Kicsit korán megadta magát. Nem?
Megnézem a  garancia levelét de úgy rémlik a gépre 3 év az aksira pedig egy év garancia van.

Valamit lehet kezdeni ezzel az aksival vagy vehetek újat?

Erre semmi? Mehet a kukába?.... Garancia sajnos nem játszik.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.