Idézet: ksanyo - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 14:03
Szia,
beszállok a beszélgetésbe, mert én vagyok a javitott gép tulaja
Szóval az aljzat bekötése igy nézne ki
kép talán még működik a link.
pinout
A töltő jó mert van egy másik Dell gép aminek a töltöjét ugyanúgy nem ismeri ez fel. Azt hogy a lapon melyik pont hova csatlakozik majd megnézem otthon, a leírásod szerint.
Köszi hogy segítesz.
Üdv
Sanyi
Szia!
Méricskéltem meg csináltam még makrókat a lapról.
A leírásod alapján tényleg jó a rajz amit belinkeltem.
Nézzük először a csatlakozást. A másik linkelt kép szerint van "-" "+" és "data". A kapcsoláson nem így van, de amikor kimértem akkor a külső, tehát "-" az megegyezik a testtel (6-7-8-9 és 5-4láb egy ponton van).
A lábkiosztás a tápcsatinak:
6-7-8-9 a csatlakozó háza
5-4 a két középső csati
2-3 a hátulján levő az
1 pedig a két hátsó között az adat
Az 3 és test között 19,3V
A 4 és test ugye 0V
Az U12 11,9V
Nézzük a képeket:
kép1 alul
Kép2 felül
Alul az a kép van ami korábban linkelve lett Sonar által, talán ez most jobban sikerült.
Tehát az RV1 egyértelműen nincs rajta, de tulajdonképpen RV3-al lenne párhuzamosan. Az alkatrész száma szerint ezek varisztorok, tehát normál esetben nem befolyásolja a működést, igaz? Az RV2 felül van, egyébként ott nem is találtam olyan helyet ahonnan hiányozhat valami.
Úgy gondoltam tovább hogy a tápellátással nincs gond, hogy ha működik, tehát csak az adatvonallal lehet gebasz. És itt is akadtam el. Ugyanis a rajz szerint van egy L77 alkatrész amit sehol nem találtam meg, utána levő rész nincs már rajta a rajzunkon, de a pdf-ben benne van, egy PGA tokos okosságra megy, ami vezérli a töltést is. Annak a környékén is keresgéltem de nem lett meg az L77. Talán nincs is feliratozva az alaplapon...?
A másik dolog ami kérdéses, Sonar vetette el, az ő képén is be van karikázva a hely, ahol nem tudjuk volt-e alkatrész, esetleg onnan való az L77? Az L77 a rajz szerint BLM11B102S egy zavarszürő ferrit valami...ha ilyet nem tudunk szerezni akkor áthidalható az az üres hely egy ónpacával, erre utaltál az előző irásodban? Vagy hazavághatjuk ezzel a lapot?

JA és ha az RV3 felett található "34" felirat felett nézed a lapot akkor ott van egy szép karc, ami talán átvitte a fóliát, eléggé úgy látszik igaz? Esetleg azt átcinezni?
Légyszi irj ha van ötleted a fentiekkel kapcsolatban. Az is sokat segítene ha az érintett terültetről tudnál esetleg valahogy egy képet szerezni hogy honnan hiányozhat alkatrész.
Előre is köszi szépen.
Üdv
Sanyi