HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2781 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 29. 14:46

Idézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 29. 15:11

Biztos W, és működött, amíg "valaki" újra nem tette a rendszert. Sajnos nem én voltam. :( A tulaj routere is ezért wireless.

A billentyűzetről - ami szerintem telitalálat lesz - még annyit, hogy a fent leírt próbálkozások előtt eltávolítottam a win által installáltat. Ha újraindítottam akkor persze kérdés nélkül újra feltette a win-ét, esélyt sem hagyva más drivernek. A furcsa csak az, hogy amikor ezt nem tettem meg, helyette rátettem a saját bill. driverét (amit ekkor látszólag gyönyörűen elfogadott), akkor is a szabványos MS-t tette fel boot után. Utána jött a játszadozás, win fagyás, időpocsékolás, persze feleslegesen.
Tettem én már fel multimédiás anyámkínját meg mindent, de ilyet még nem tapasztaltam. Vagy kiírta hogy nem jó a driver, vagy boot után az újjal jött be. De az hogy elfogadja, és csak látszólag telepíti, ilyet még nem. :unsure:

Kegyetlenül kezd valami telepítési játékra - letiltásra, kihagyásra - hajazni... netán valami félherélt Windows.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2782 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 14:48

Idézet: hadeszTO - Dátum: 2010. 08. 29. 08:28

Hello!

Nézted már a kártyát a gépben, benne van egyáltalán? Jó a kártya? Tedd át másik notiba ezt a wifit, vagy tegyél ebbe a notiba másik kártyát, gondolom ez is miniPCI vagy miniPCI-e csatis mint az összesben amit eddig láttam.

Üdv:
HáDéSz

Nem bontom meg a gépet, installt vállaltam, és nem szeretnék semmilyen "félreértést". ;)
Tulaj biztos nem szedte szét, nem az a "berhelős" fajta.
Sajnos sem másik notebookom, sem wireless kártyám nincsen.
„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#2783 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 15:02

Idézet: Eleanor - Dátum: 2010. 08. 29. 15:46

Kegyetlenül kezd valami telepítési játékra - letiltásra, kihagyásra - hajazni... netán valami félherélt Windows.

Lassan elhatározom magam, és újrapakolom az egészet, mert annyit kísérleteztem vele, hogy három gépet rendbe rakhattam volna ennyi idő alatt. 4 nappal ezelőtt tettem fel.. sokáig élt. :D
Biztos vagyok benne, hogy a biosban tiltani nem lehet (egyszerű, mint a szög, "eldugott" menü nincs), kihagyni nem hagyattam ki sem az XP-vel, sem a driverekkel semmit. Minden más működik. Pár gépen fent van ez az XP Sp3-as "verzió", kifogástalanul teljesít. ;)

Szerk: Keyboard driver ehhez a típushoz a neten nem lelhető fel.

Köszönöm a segítséget, azt hiszem megy vissza a tulajnak. "Mission failed" :s :)

Szerkesztette: Turboboszi 2010. 08. 29. 15:09 -kor

„Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga a másikra felülről lenézni, amikor annak talpra állni nyújt segítő kezet.'' Gabriel García Márquez

#2784 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 08. 29. 15:22

Idézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 29. 16:02

Lassan elhatározom magam, és újrapakolom az egészet, mert annyit kísérleteztem vele, hogy három gépet rendbe rakhattam volna ennyi idő alatt. 4 nappal ezelőtt tettem fel.. sokáig élt. :D
Biztos vagyok benne, hogy a biosban tiltani nem lehet (egyszerű, mint a szög, "eldugott" menü nincs), kihagyni nem hagyattam ki sem az XP-vel, sem a driverekkel semmit. Minden más működik. Pár gépen fent van ez az XP Sp3-as "verzió", kifogástalanul teljesít. ;)

Köszönöm a segítséget, azt hiszem megy vissza a tulajnak. "Mission failed" :s :)

Mert nem is keyboard driver lesz, a gombozat ugyanis szabványos 105 gombos lesz, és nem extra gombokkal operál, hanem a meglévőkkel. Az egyes gombkombinációk figyelését és kezelését nem a billentyűzet illesztője nyújtja, hanem egy külső program. FuSi-nál ez a Launch Manager néven fut, egy ilyet keress és tegyél fel, vélhetően az hiányzik neki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2785 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 15:50

Te valamit félreértettél, nem billentyűzet-driverről beszéltem, hanem ezekhez a gyorsgombokhoz meg speciális billentyűkombinációkhoz általában tartozik egy segédprogram is, arról.

A Fujitsunak meg régen elég frankó support oldala volt, szerintem ott egy helyen megtalálsz mindent, ha a géphez adott CD nem elérhető.

Szerkesztette: debaj 2010. 08. 29. 15:52 -kor

#2786 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 16:32

Ez sem látja? SystemDiagnostics Tool - AMILO K7610

Meg van még két WLAN install segédlet, mindkettő azzal indít, hogyan kell aktíválni a WLAN adaptert... Az egyiknél külső kapcsoló van a ház oldalán, a másiknál Fn + F2...

http://support.ts.fu...=&DokuID=205289

http://support.ts.fu...=&DokuID=205295

Érdekes, ennél a gépnél nincs Launch Manager... :think:
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2787 Felhasználó inaktív   koffeinbaro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 08. 29. 18:00

Sziasztok!

Van egy hp530 laptop windows7 volt rajta xp-ét akartam rá telepíteni de sajna nem ismeri fel a gép a saját merev lemezét mi a teendő ilyenkor?
Ha valaki tudna ebben segíteni megköszönném.

#2788 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 18:58

Idézet

Útmutató Windows XP telepítéséhez SATA HDD-vel ellátott notebook-ra

Az eredeti Microsoft Windows XP telepítő CD-je nem tartalmazza a manapság már szinte a legtöbb notebookban található SATA merevlemezvezérlő meghajtóprogramját, e hiányosság miatt kényszerül a felhasználó egyedi telepítési módot alkalmazni. Ez megoldható floppy lemezzel, illetve CD/iso képfájl formájában is.

1.Floppy

Elsőnek le kell tölteni az internetről a lehető legfrissebb INTEL SATA meghajtót,

illetve a hozzá tartozó Driver Disk készítő rutinját az alábbi linkről:

Fájlnév: f6flpy32.zip

Kicsomagolva ezt, egy EXE állományt kapunk, amely elkészíti Floppy lemezre a szükséges állományokat olyan formában, hogy a Windows telepítője az F6 billentyű lenyomásánál elfogadja.

Kérjük készítse el ezt az AHCI lemezt, mert a későbbiekben szükség lesz rá.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2789 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 29. 22:57

Vagy BIOS-ban átkapcsolni AHCI-ról ATA-ra (vagy ilyesmi, mindegyik máshogy írja)

#2790 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 06:59

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. 08. 29. 17:32

Másik, időben közeli modellét kell megpróbálni, szokott működni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2791 Felhasználó inaktív   koffeinbaro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 17:44

Köszönöm A segítséget Sikerült megoldani a problémát a windows xp blade editonnal.

#2792 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 18:17

Idézet: didyman - Dátum: 2010. 08. 29. 16:22

Mert nem is keyboard driver lesz, a gombozat ugyanis szabványos 105 gombos lesz, és nem extra gombokkal operál, hanem a meglévőkkel. Az egyes gombkombinációk figyelését és kezelését nem a billentyűzet illesztője nyújtja, hanem egy külső program. FuSi-nál ez a Launch Manager néven fut, egy ilyet keress és tegyél fel, vélhetően az hiányzik neki.

Sajnos a CD-jén nincs ilyen, neten nem találok hozzá. A CD-n keyboard-hoz van driver, amit már kiveséztem rendesen, de nem működik.

#2793 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 18:20

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 29. 16:50

Te valamit félreértettél, nem billentyűzet-driverről beszéltem, hanem ezekhez a gyorsgombokhoz meg speciális billentyűkombinációkhoz általában tartozik egy segédprogram is, arról.

A Fujitsunak meg régen elég frankó support oldala volt, szerintem ott egy helyen megtalálsz mindent, ha a géphez adott CD nem elérhető.

Régen volt, újabb típusokhoz biztos jó, de most ha kiválasztom a típust, simán visszadob a kezdőoldalra. Megpróbáltam párszor. Nem egy mai darab ez a notebook, a gyártó oldalán nincs hozzá semmi.

#2794 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 18:27

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. 08. 29. 17:32

Ez sem látja? SystemDiagnostics Tool - AMILO K7610

Meg van még két WLAN install segédlet, mindkettő azzal indít, hogyan kell aktíválni a WLAN adaptert... Az egyiknél külső kapcsoló van a ház oldalán, a másiknál Fn + F2...

http://support.ts.fu...=&DokuID=205289

http://support.ts.fu...=&DokuID=205295

Ez csak akkor látná, ha meglenne az eszközök között, és csak a drivert kellene feltenni. Driverem van, csak eszközöm nincs, amihez feltehetném.
WLAN install segédlet, aminek a linjét adtad, AMILO M1420-hoz van, de ez nem lenne gond, hiszen Wireless 802.11b/g, ami ebben van, ahhoz van driver.

Közben már nyomom fel az új XP Sp3-at, és felrakok újra mindent a driver CD-ről. Ha megy akkor azt mindenképpen jelzem, ha nem akkor sem nyúzom már tovább, vissza adom a tulajnak, diagnosztizálják a szervizben.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Üdv, Turboboszi

#2795 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 18:46

Idézet: debaj - Dátum: 2010. 08. 29. 16:50

Valahogy a gyári oldalon mindig kevesebb volt, mint más (néha fizetős) helyeken.
Ez mondjuk ott van az oldalon: http://support.ts.fu...EEE802.11%20b/g
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2796 Felhasználó inaktív   applause 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 18:55

Mivel tesztet nem igen találtam, véleményt kérnék tőletek az alábbi 500GB 7200-as HDD-re. Melyiket ajánljátok.

HTS725050A9A364 Hitachi

ST9500420ASG SEAGATE

WD5000BEKT WD

Válaszokat előre is köszönöm.
Sony Vaio VPCSE2F1E

#2797 Felhasználó inaktív   Turboboszi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 19:12

Idézet: csozsi - Dátum: 2010. 08. 30. 19:46

Valahogy a gyári oldalon mindig kevesebb volt, mint más (néha fizetős) helyeken.
Ez mondjuk ott van az oldalon: http://support.ts.fu...EEE802.11%20b/g

Köszönöm, de ez a driver, ez megvan. A gond, hogy nincs mihez feltenni. Már megy a driver install, felteszek mindent ami elérhető, aztán vagy előjön az eszköz, vagy nem.

#2798 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 30. 19:40

Idézet: Turboboszi - Dátum: 2010. 08. 30. 20:12

Köszönöm, de ez a driver, ez megvan. A gond, hogy nincs mihez feltenni. Már megy a driver install, felteszek mindent ami elérhető, aztán vagy előjön az eszköz, vagy nem.

Lehet, hogy mégsincs benne hardveresen az a wifi-kártya? Jahno, vagy a Máté ott van a szomszéd lépcsőházban, csak vetnek rá egy pillantást.Előbbi hajnaltól 10-ig, de olyankor alszik, utóbbi ragaszkodik az emberi időpontokhoz. :D
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2799 Felhasználó inaktív   huu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 14:55

Sziasztok!

Segítséget kérnék az alábbiakban:

Toshiba A200 noti, GF7300 vga-val érdekes hibákat produkál.
1. El sem indul, nem ad képet, boot-ról sem (vinyó pörög).
2. Ha elindul, rendesen bootol, betölti az oprendszert, de a kijelző lemerevedik, egérre billentyűzetre nem reagál csak a kapcsoló hosszanti lenyomására, vinyó pörög a háttérben.

Amit eddig kipróbáltam, de nem változott semmi:
Formázás utáni újratelepítés, memóriákat kicseréltem, vinyót kicseréltem, szűz rendszert telepítettem.

Alaplaphibától tartok, de nem hinném hogy egy 5 éves vason 60-70E-ért kicseréltetném.

#2800 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 31. 15:03

Idézet: huu - Dátum: 2010. 08. 31. 15:55

Sziasztok!

Segítséget kérnék az alábbiakban:

Toshiba A200 noti, GF7300 vga-val érdekes hibákat produkál.
1. El sem indul, nem ad képet, boot-ról sem (vinyó pörög).
2. Ha elindul, rendesen bootol, betölti az oprendszert, de a kijelző lemerevedik, egérre billentyűzetre nem reagál csak a kapcsoló hosszanti lenyomására, vinyó pörög a háttérben.

Amit eddig kipróbáltam, de nem változott semmi:
Formázás utáni újratelepítés, memóriákat kicseréltem, vinyót kicseréltem, szűz rendszert telepítettem.

Alaplaphibától tartok, de nem hinném hogy egy 5 éves vason 60-70E-ért kicseréltetném.

A Go7300 sorozathibás-örülhetsz, hogy eddig ment kb.. Javítható, a megjelölt ár felénél kevesebbért.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • 142
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.