HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2921 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 21. 00:26

Erre senki semmit?

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 11. 16. 23:41

Adott egy laptop, egyik reggel bekapcsoláskor egyszer csak nem volt kép. Sokadik újraindítás után sem, ugyanakkor nem volt hangjelzés, hibasípolás, és a ledeken látszott, hogy a "normális" xp-s bejelentkezéses felállás megvalósul.
Asztali monitor rácsatlakoztatás után jött a meglepetés, kép csak addig van, amíg fel nem áll az xp, attól kezdve "nincs jel" üzenet jelenik meg a monitoron és átmegy alvó üzemmódba.
Lehúzva a monitor csatlakozót jött a nagy meglepetés, LCD-n nagyon halványan látni lehet, hogy van kép, csak valamiért nem világit a képernyő.

A "lógikám" alapján az LCD jó, mert kép lényegében van, csak nincs fényerő, nem értem, hogy külső monitor ezt miért nem tolerálja - hacsak azért nem, mert a video kártyával történt valami, az nem ad ki valamilyen jelet, amire a monitornak szüksége van. Illetve akkor azt nem értem, miért működik a monitor az első másfél-két percben, és utána miért nem. Nem hiszem, hogy menet közben tűnne el a jel.

Van valaki, aki megnézné, mit lehetne tenni vele?

#2922 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 11. 21. 00:32

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 11. 21. 00:26

Erre senki semmit?

Háttérvilágosság, tán didyman.
Make love not Wor.

#2923 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 11. 21. 00:26

Erre senki semmit?

Elment az inverter, vagy a fénycső, vagy az átvezető kábel. Külső monitoron azért nem marad kép, mert annak ellenére, hogy érzékeli, az XP/illesztőprogram nem engedélyezi az illesztő betöltését követően. Ha gyorsgomb-kezelő telepítve van, Fn+F5 a leggyakoribb kombináció rá, de úgyis ott a piktogram, amiről felismered.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2924 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 20:13

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 21. 08:50

Elment az inverter, vagy a fénycső, vagy az átvezető kábel. Külső monitoron azért nem marad kép, mert annak ellenére, hogy érzékeli, az XP/illesztőprogram nem engedélyezi az illesztő betöltését követően. Ha gyorsgomb-kezelő telepítve van, Fn+F5 a leggyakoribb kombináció rá, de úgyis ott a piktogram, amiről felismered.

Akkor most javítható, vagy nem érdemes?

#2925 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 21. 21:42

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 11. 21. 20:13

Akkor most javítható, vagy nem érdemes?

Hacsak nem egy PII-es masina, akkor érdemes mindenképpen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2926 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 22. 15:56

Adott a gépem a konfig nem igazán érdekes, a procim egy Athlon 64 5400+. A problémám az, hogy rohadtul melegszik. A gyári hűtő van rajta, alaphelyzetben 1 db böngészővel kb 80-90 fokos, játék közben random időközönként leáll a gép, gondolom a túlmelegedés miatt. 2 évet bír a ventije? AMD dobozos volt egyébként a proci, amd ventivel. Leszedtem, kipucoltam a bordák között, kb semmit nem javult. Új hűtő kell? Felteszem igen, de hátha elnéztem vmit.
valami gigabyte Athlon 64 5400+ 2 gb ram, geforce 8800gt csiliárd giga hdd, meg a többi apróság

#2927 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 16:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Johnny Rico - Dátum: 2010. 11. 22. 15:56

hátha elnéztem vmit.

A témát.
A hűtőborda is épp olyan forró olyankor? venti fordulatszáma van 2000-3000 legalább? ha igen, akkor a processzor haldoklik, nem ez lenne az első eset.

#2928 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 18:59

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 22. 15:50

A témát.
A hűtőborda is épp olyan forró olyankor? venti fordulatszáma van 2000-3000 legalább? ha igen, akkor a processzor haldoklik, nem ez lenne az első eset.

Nem tüzes de meleg. a venti fordulata 2700 körül ettől gyorsabban még nem forgott.
valami gigabyte Athlon 64 5400+ 2 gb ram, geforce 8800gt csiliárd giga hdd, meg a többi apróság

#2929 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 20:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Johnny Rico - Dátum: 2010. 11. 22. 18:59

Nem tüzes de meleg. a venti fordulata 2700 körül ettől gyorsabban még nem forgott.

Akkor valahol szar lesz a hőkontaktus. 80-90 fokos magot a bordán nem tudnál megérinteni sem. Lehet CPU kalap alatt is, hővezető pasztát gondolom, nem hagytad ki.

#2930 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 21:34

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 22. 19:45

Akkor valahol szar lesz a hőkontaktus. 80-90 fokos magot a bordán nem tudnál megérinteni sem. Lehet CPU kalap alatt is, hővezető pasztát gondolom, nem hagytad ki.

Megnéztem leállás után közvetlenül hát a borda elég forró volt.

#2931 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 22:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Johnny Rico - Dátum: 2010. 11. 22. 21:34

Megnéztem leállás után közvetlenül hát a borda elég forró volt.

Rajta tudod hagyni a kezed?

#2932 Felhasználó inaktív   mixtura 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 23:22

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 21. 21:42

Hacsak nem egy PII-es masina, akkor érdemes mindenképpen.

Nem vállalják, mert 3 évnél régebbi, és ha mégis, 15-20 ezerre teszik a javitást. :-((

#2933 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 22. 23:39

Üzenet megtekintéseIdézet: mixtura - Dátum: 2010. 11. 22. 23:22

Nem vállalják, mert 3 évnél régebbi, és ha mégis, 15-20 ezerre teszik a javitást. :-((

:-o Ennyiért kijelzőt cserélnek máshol. Ha Damjanich utca felé jársz, akkor tedd be az Users-be, 2-more ott dolgozik, aztán megnézi, vagy legfeljebb odatolja nekem, én meg meglesem, aztán ingyenopcióban megjavítom, mert az az ember állandóan annyi szívességet tesz, aztán azzal meg te is jól jársz, ha egyszerű baja van :-) .

#2934 Felhasználó inaktív   Johnny Rico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 23. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 11. 22. 21:45

Rajta tudod hagyni a kezed?

Épphogy. Azóta orvosoltam a problémát, némi szilikonpaszta segítségével, és az összes tünet elmúlt. Kösz!

#2935 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 13:02

Acer laptopon csíkoz és ugrál a kép. VGA csip hiba lehet?
...'cause shotgun bullets are bad for your health

#2936 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 25. 22:47

Üzenet megtekintéseIdézet: -=>profile<=- - Dátum: 2010. 11. 25. 13:02

Acer laptopon csíkoz és ugrál a kép. VGA csip hiba lehet?

A kijelző óvatos mozgatása közben, hideg-meleg állapotban, pontosan mikor (BIOS setup-ban, vagy betöltött VGA driverrel), s mi az hogy ugrál? Ez nem CRT... Hogy néznek ki a csíkok, színesek, alakjuk, sokféle van ám, mármint jelenség, mint a kaleidoszkóp. (főleg, ha ráülnek a kijelzőre) :)

Amúgy lehet VGA hiba is, de jó lenne pontosabban leírni, típust és jelenséget, mikor mi történik, esetleg oprendszer, egyéb jelenségek, szomszéd állapota, bármi.

Szerkesztette: Warrior 2010. 11. 25. 22:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2937 Felhasználó inaktív   Elrohir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 15:22

Sziasztok!

Lassan egy órája annak, hogy "megadta" magát a laptopom. (Packard Bell EasyNote MV51-007 D)
Egyszer csak lefagyott miközben egy videót néztem a Media Player Classicban. Kikapcsoltam majd bekapcsoltam,észleli a dvd írót...de aztán kikapcsolja magát. Pár másodperc múlva újra elindul és megint kikapcs, aztán így tovább. Csak az aksi és a hálózati adapter eltávolítása utána tudtam végleg kikapcsolni. Mi okozhatja ezt? (Nem mai gép az tény)

#2938 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 15:23

Idézet

Csak az aksi és a hálózati adapter...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2939 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 26. 19:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Elrohir - Dátum: 2010. 11. 26. 15:22

Sziasztok!

Lassan egy órája annak, hogy "megadta" magát a laptopom. (Packard Bell EasyNote MV51-007 D)
Egyszer csak lefagyott miközben egy videót néztem a Media Player Classicban. Kikapcsoltam majd bekapcsoltam,észleli a dvd írót...de aztán kikapcsolja magát. Pár másodperc múlva újra elindul és megint kikapcs, aztán így tovább. Csak az aksi és a hálózati adapter eltávolítása utána tudtam végleg kikapcsolni. Mi okozhatja ezt? (Nem mai gép az tény)

Nem csak az van, hogy nem indul el az oprendszer, hanem annak bootolása közben újraindul a gép? ha beleteszel egy bootolható cd/dvd-t, akkor az bootol? BIOS setup-ba be tudsz lépni (talán f2)? BIOS POST után f8-at nyomva windows indítómenü bejön? (feltéve, hogy windows van rajta).

ps.: ha a windows úgy volt beállítva, hogy kék halál esetén automatikusan indítsa újra a gépet, meglehet, hogy a képernyőn nincs semmi, hanem mindig újraindulgat. ez legtöbbször a C meghajtó sérülése is lehet, kell a windows telepítő, oszt onnan javító konzol, oszt chkdsk (lemezellenőrzés). ha "olyan" hiba van a rendszermeghajtón, akkor hozzá sem fog érni, hanem kékhal, csak annyit látsz, hogy folyamatosan újraindulgat.

(power gomb hosszú folyamatos nyomására le kell állnia, ha nem akkor a vassal lesz gond)

Szerkesztette: Warrior 2010. 11. 26. 19:22 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2940 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 29. 19:27

Beleszaladtam egy problémába Lenovo 3000 N 100 laptopnál.
Bekapcsoláskor a proci ventilátora nem indul el, addig melegszik, míg ki nem kapcsol. De ha bekapcsolás után nem sokkal újraindítom, akkor elindul a venti, és egész nap szépen dolgozik, helyzettől függően változtatja a fordulatszámát is. Nem biztos, hogy összefügg, de a jelenség azóta van, mióta win xp helyett win7-et kapott a gép.
Hűtés szétszedve, megtisztogatva, ez nem okozhatja. Mi lehet a gond?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.