HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2941 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 07. 10:32

Üzenet megtekintéseIdézet: vakhangya - Dátum: 2010. 11. 29. 19:27

Beleszaladtam egy problémába Lenovo 3000 N 100 laptopnál.
Bekapcsoláskor a proci ventilátora nem indul el, addig melegszik, míg ki nem kapcsol. De ha bekapcsolás után nem sokkal újraindítom, akkor elindul a venti, és egész nap szépen dolgozik, helyzettől függően változtatja a fordulatszámát is. Nem biztos, hogy összefügg, de a jelenség azóta van, mióta win xp helyett win7-et kapott a gép.
Hűtés szétszedve, megtisztogatva, ez nem okozhatja. Mi lehet a gond?

Nézz hozzá BIOS frissítést, ismert baj, azt hiszem, talán az javítja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2942 Felhasználó inaktív   nagycigi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 07. 20:45

ha hibaelhárítás, akkor hátha tudtok segíteni....
Jó estét!

ASUS MYPAL A620BT PDA-m van, egy egyszercsak elfelejtette, hogyan kell a pdf és a powerpoint fájlokat konvertálni....
Jó ideje, hogy nem másoltam át anyagot a gépről, nem vetttem észre a "változást"
át tudom másolni, de egy olyen ikonnal jelennek meg, amelyekről tudom, hogy a "nemműködést" jelzik.
HA megnyitnám, a hibaüzenet szerint "nincs megfelelő alkalmazás a hozzáféréshez, először futtasssam az alkalmazást, aztán nyissam meg"

na, de milyen alkalmazást, honnan szerezzem be, vagy hova lett, ha eddig működött, most meg nem...?
(backup, hard-reset - ezeken túl vagyok...)

(kérdezni könnyebb, mint keresgélni) :))

Köszi a segítséget...

#2943 Felhasználó inaktív   vlxe123 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 12. 08. 09:41

Kedves fórumozok!

Hozzátok fordulok segítségért, mert már tanácstalan vagyok teljesen!

Adott egy Acer Aspire 5920G típusú noti, melyben egyik pillanatról a másikra elszállt a kép!
Gyanakodtam a videókártyára! Fontos információ, hogy ha kiveszem a kártyát úgy indítom a gépet, akkor nagy eséllyel 1x halványszürke lesz a képernyőm, utána pedig fehér lesz! Ebből gondolom, hogy a megjelenítéssel és a géppel nincs baj, mivel semmilyen jelzést nem ad a gép! Ha benne van a kártyám Nvidia 8600M GT, akkor folyamatosan sötét fekete marad a kép! Két ilyen azonos 8600M GT kártyám van, mivel vásároltam egy másodikat, amire biztosan állították, hogy működő kártyáról van szó! A második kártya is ugyanezt műveli a géppel!

Kérdésem tehát, hogy szerintetek mitől lehet ez a gond, és mikre gondoltok ti?

előre is köszönöm
vlxe123

Szerkesztette: vlxe123 2010. 12. 08. 09:42 -kor

#2944 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 11. 21:08

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 07. 10:32

Nézz hozzá BIOS frissítést, ismert baj, azt hiszem, talán az javítja.

Megvizsgálom, THX.

#2945 Felhasználó inaktív   vakhangya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: vakhangya - Dátum: 2010. 12. 11. 21:08

Megvizsgálom, THX.

Az elérhető legfrissebb hivatalos BIOS van rajta.
Ez sajnos, nem nyert.

Szerkesztette: vakhangya 2010. 12. 12. 16:05 -kor

#2946 Felhasználó inaktív   -=>profile<=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 15. 15:13

Nincs valakinek Dell D600 billentyűzethez egy nyomorult "lefelé nyíl" gombja? Vagy bontott billentyűzet, amiben ez még megtalálható?
...'cause shotgun bullets are bad for your health

#2947 Felhasználó inaktív   Conroe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 09:55

Sziasztok!

Adott egy Lenovo Y560 noti, benne Ati HD5730-as videokártya. HDMI-n keresztül összekötöm egy LG W2363v monitorral és 1920*1080-as felbontáson (ami a monitor natív felbontása), a kép körül vastag fekete keret van, szóval nem tölti ki a teljes felületet.
Ha lentebb veszem a felbontást akkor teljes képernyős lesz, de én natív módban szeretném a monitort használni.
Próbáltam a frissítési frekvencián változtatni, letöltöttem az elérhető legfrissebb catalystot, a monitorhoz az illesztő programot de egyik sem hozott sikert.
Vkinek vmi ötlet?

#2948 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 10:08

https://forum.hwsw.h...85#entry6785385

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2949 Felhasználó inaktív   Conroe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 10:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 12. 16. 10:08

Köszönöm, meglesem majd este, bár nem rémlik, hogy találkoztam volna ezzel a beállítással a catalyst felületén...

#2950 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 16. 14:29

Üdv

Egy Gericom Hummer Fx5600 típ. laptopra raktam friss xp-t. Viszont nem találok hozzá video és lan drivert. Everest szerint a video az Gefoce Go Fx5600, erre próbáltam egy sor detonatort 2x.xx-től kezdve 4x.xx, 5x.xx, 6x.xx, 9x.xx és 17x.xx-es verziókat egyik sem látja a hardvert. A chipset Intel 845Pe, megnéztem intel integrált driverrel az sem látja a hardvert. Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg tippek?

----atyuska----

#2951 Felhasználó inaktív   RealJackal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 17:43

Sziasztok, nem tudom, jó topicba írom e, de az alábbi problémára keresek választ:
Két hete vásároltam az alábbi notebookot: HP Pavilion DV6-3120eh, az aluminium tokozású és az alábbi problémát tapasztaltam nála: a gép nagyon lassú volt ami egy ilyen teljesítményű notebooknál Windows 7 alatt elég furcsának találtam. Kikapcsoltam minden háttérben futó szemetet, illetve elkezdtem tesztelni a hardver elemeket és az alábbi hibát kezdte el dobálni a notebook:
Winchester Short DST fail (ez a rövid önteszt), Long DST fail, illetve Long generic fail hibaüzenetet kapok vissza a merevlemez teszt végeredményeként. A hibaüzenetet mind BIOS-ból, mind a Seagate Seatools nevü winchester tesztelő programjával ugyan úgy lefuttattam és ugyan ezt a hibaüzenetet kapom vissza. Visszaküldtem 3 napos cserén belül az eszközt, ma kaptam meg az új gépet, kicserélték, de ahogy megfuttattam BIOS ból a tesztet szintén a Short DST fail hiba üzenetet kaptam. Azóta legalább 5 másik számítógépen megfuttattam a Seatoolst és sehol nem kaptam vissza ezt a hiba üzenetet. Van valakinek fogalma arról ez mitől lehet? Illetve keresnék olyan HP tulajokat akiknek a fenti típusú notebookja van, illetve várnám a véleményeket azzal kapcsolatban, lehet-e ez széria hiba?

Még egy kiegészítő információ az előbbihez: az S.M.A.R.T. teszten hiba nélkül átment mind a kettő (ami persze semmit nem jelent, mert attól hogy ott nincs bejegyzés, még lehet rossz az eszköz).

#2952 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 18:09

Üzenet megtekintéseIdézet: RealJackal - Dátum: 2010. 12. 17. 17:43

Winchester Short DST fail (ez a rövid önteszt), Long DST fail, illetve Long generic fail hibaüzenetet kapok vissza a merevlemez teszt végeredményeként. A hibaüzenetet mind BIOS-ból, mind a Seagate Seatools nevü winchester tesztelő programjával ugyan úgy lefuttattam és ugyan ezt a hibaüzenetet kapom vissza. Visszaküldtem 3 napos cserén belül az eszközt, ma kaptam meg az új gépet, kicserélték, de ahogy megfuttattam BIOS ból a tesztet szintén a Short DST fail hiba üzenetet kaptam.

Ezt is vissza kell küldeni szerintem. Lehet, h szériahibás a lap, vagy leesett a raklap a targoncáról, esetleg a kereskedő akarja eladni a szemetet.
Amit meg lehetne próbálni: a legutolsó bios-t felrakni. Ha akkor is rossz, akkor beszélj a kereskedővel a visszaküldésről. Ha nem akarja akkor vedd fel a kapcsolatot a HP-val, szerintem nekik is ez lesz a véleményük.

#2953 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 18:33

Üzenet megtekintéseIdézet: caratyuska - Dátum: 2010. 12. 16. 14:29

Üdv

Egy Gericom Hummer Fx5600 típ. laptopra raktam friss xp-t. Viszont nem találok hozzá video és lan drivert. Everest szerint a video az Gefoce Go Fx5600, erre próbáltam egy sor detonatort 2x.xx-től kezdve 4x.xx, 5x.xx, 6x.xx, 9x.xx és 17x.xx-es verziókat egyik sem látja a hardvert. A chipset Intel 845Pe, megnéztem intel integrált driverrel az sem látja a hardvert. Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg tippek?

Gyári oldal? http://download.geri.../Hummer-Serie/#
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2954 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 17. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: caratyuska - Dátum: 2010. 12. 16. 14:29

Üdv

Nvidia.com-ról tudsz szerintem leszedni, geforce go-hoz valót. Ha nem, akkor pl ez: http://download.cnet...08_4-63884.html
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2955 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 17. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 12. 17. 19:31

Nvidia.com-ról tudsz szerintem leszedni, geforce go-hoz valót. Ha nem, akkor pl ez: http://download.cnet...08_4-63884.html

Ez is az nVidiára visz... és ott is csak Go 7 van.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2956 Felhasználó inaktív   Conroe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 09:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Conroe - Dátum: 2010. 12. 16. 10:17

Köszönöm, meglesem majd este, bár nem rémlik, hogy találkoztam volna ezzel a beállítással a catalyst felületén...

Ha esetleg valakit még érint ez a probléma a Catalystban van egy beállitás az Asztalok és kijelzők menüben. Az alsó sávban lévő kijelzőre jobb klikk, majd konfigurálás és méretezési beállitás. Itt lehet állitani. Eléggé el van dugva,de ezzel sikerült a problémát megoldani.

#2957 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 06:30

Sikerült végülis megoldani, a laptopvideo.com -ról sikerült leszedni megint pár detonatort amiből végülis valamelyik 5x.xx jó lett.
A gyári oldalán én sehol nem találtam az 5600-as típust, még a discontued-ben sem, meg az az oldal hagy némi kívánnivalót maga után.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv

----atyuska----

#2958 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: caratyuska - Dátum: 2010. 12. 22. 06:30

Sikerült végülis megoldani, a laptopvideo.com -ról sikerült leszedni megint pár detonatort amiből végülis valamelyik 5x.xx jó lett.
A gyári oldalán én sehol nem találtam az 5600-as típust, még a discontued-ben sem, meg az az oldal hagy némi kívánnivalót maga után.
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
Üdv

Én az ilyen laptop VGA-k esetén a Mobility Modder-t szoktam bevetni:

nVidia Mobility Modder

(ATI VGA esetén pedig: Mobility Modder - ATI Version)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2959 Felhasználó inaktív   Iwanski 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 22. 22:15

Hello.
Egy Matashita (Panasonic) UJ-850S tipusú íroval van problémám. (firmware 1.4) A gond az, hogy DVD-t hibátlanul ír és olvas, egyedül Cd-t nem. Mit tegyek? Néztem valami UpperFilters/Lower Filters hibákat is "Guglin" de nemhinném hogy a beállításjegyzék a gond. Driver probléma vagy mi....40 óra alatt sem tudtam megcsinálni. Ötleteket vvárok mihamarabb, előre is köszönöm, Iwanski.
( XP-t akarok felrakni amugy, de DVD-ről meg nem Bootol be...Please Help)

#2960 Felhasználó inaktív   mrpotter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 26. 11:42

Sziasztok fórumozók!

Vettem egy ASUS K52JE-EX232D tipusu laptopot. (http://ipon.hu/websh..._ex232d/164335) 64bites win7 ultimate-et tettem fel rá. A bajom az az, hogy ha elinditok egy nagyobb programot, akkor a laptop megáll, meg sem mozdul... a billentyűzet és az egér nem reagálnak... ezt "csinálja" kb 30mp-1percig aztán minden jó és szép, működik tovább... Majd gondol egyet és újra csinálja. Találkozott már vki ilyesmivel? Mi lehet a gond? WIN7 hiba? Memória? Vinyó?

Válaszokat előre is köszönöm!

Mr. Potter

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »